Hozzászólások
Boruto anime
DereX
Ez egy fórum szóval szerintem mindenkinek megvan a joga arra, hogy leírja a véleményét ami lehet jó vagy rossz egyaránt.


Nem írtam sehol sem, hogy nem írhatnád le a véleményed, illetve nem írhatnátok le, csak már a sorozat kezdetei óta azt olvasom néhány embertől, hogy csak folyamatosan panaszkodik rá. Akkor meg minek erőlteti?Boruto az nem zseniális amit csináltok az csak belemagyarázás. A Boruto nem más mint egy rókabőr. A sima Naruto úgy volt kerek ahogyan lelett zárva ugye a Boruto pedig alapból felrúgja az egészet és nem igazán veszi figyelembe, hogy mit tett le Naruto az asztalra. Az egész átment a szokásos sablonba ahol feltűnnik egy még erősebb ellenfél akit le kell győzni.


Rengeteg ilyen anime van, ahogy érdekes mód a DB is már a sokadik verzióját éli meg. A Naruto célja a béke megteremtése volt. A Boruto célja már más. Nem tudni mi. 70 évvel ezelőtt amikor háború volt, az volt mindenki célja, hogy béke legyen. Megtörtént, így úgy, de valami kialakult. Senki nem tudja meddig tart, mivé fog manifesztálódni. Látni, hogy már el kezdett megtörni az a pajzs ami védene egy újabb világháborútól. Túl sok idő telt el azóta, akik akkor éltek azok jóformán már meghaltak, s a mai vezetőknek fogalmuk sincs a háború borzalmairól, ezért is ekkora a szájuk. Visszatérve az idézetre, a shouneneknek ez a lényege. Még ha ez az anime már átalakult mássá. Maga Kishimoto teremtette meg ennek a lehetőségét azálltal, hogy behozta a Szent Fa és Kaguya történetét. Engem speciel baromira érdekel, hogy honnan is származik ez. Pár éve mondtam még amikor a Naruto manga is ment, hogy biztos több Szent Fa is van akkor. Ez is be bizonyosodott. Több világ stb. Egyszerűen le lett fektetve az egész.
Nagy hasonlóság van benne a keresztény vallással, illetve annak egy keverékével/változatával. Nem vagyok vallásos, de engem mindig is érdekelt az, hogy honnan lettünk épp ezért érdekel az is, hogy hogyan akarják megmagyarázni majd a chakrát, ha már belevitték ebbe az egészbe ...... (erről jóval többet lehetne beszélni, de nincs helye ennek itt)

Az, hogy az 1980-90-es években mindenért meg kellett dolgozni most a 2000-es években meg semmiért is egy nagy baromság.
Ez egy teljesen családfüggő dolog, Narutoék idejében meg Borutoék idejében is előfordulhat az ellenkezője.


Ez egy igazság és pont ezt írtam le, gondolom ezt nem is nekem céloztad. Nekem egyszerűen azzal a gondolkodásmóddal van bajom, hogy valakik megmondják, hogy kinek mit kéne csinálnia, s nem hagyják meg neki a választás lehetőségét. Speciel engem nagyon zavar goku irományai amikor vagy azon van kiakadva, hogy a Himawari miért nem eddz, vagy azon, hogy Hinatát vagy a többi női szereplőt éppen mennyire szarul animálják meg, vagy azon van kiakadva ezerszer, hogy mennyire nem halad a történet és egyébként is mennyivel jobb volt a sima Narutó, közbe meg még amióta aktívan olvasom a fórumot és írogatok is ide, azóta nem tanult meg érdemben írni, fogalmazni helyesen. Ha ennyire negatív véleményt vált ki valakikből a sorozat, akkor nem értem miért kell nézni. Nem azt mondom, hogy akkor ne járjon ide írogatni, csak gondolkozzon el, hogy akkor minek kínozza magát?

Visszatérve az idézetre: Alapvetően nem arról van szó, hogy a régi idők gyerekeinek mindig mindenért meg kellett küzdeni, most meg el van mindenki kényeztetve. Nincs erről szó, viszont manapság ebből van több. Ez az átlagos. Ahogy régen pedig abból volt. Az én véleményem az, hogy alapvetően (és ez egy csúnya hasonlat lesz) az ember olyan mint a kutya. Ha egy kutya vad, rá támad az emberre az annak az eredménye, amilyen nevelést kapott. Szokás szidalmazni a jelenlegi fiatal 13-25 éves korosztályt, de a legtöbb hiba a szülőtől ered. A legnagyobb gond az elhanyagolás. Az, hogy megkapnak minden, ha a szülőnek van pénze... Puszta pszichológia az egész. A gyerek nem akar kimaradni abból a közösségből amiben bent van épp. Megkapja az Iphone-t és rájön, hogy annyira nem is lényeges az neki, csak épp úgy érezte, hogy ha neki nincs akkor kiközösítik. Nem lesznek barátai, otthon sem foglalkoznak vele. Mások voltak a szokások régen és mások most is, s valószínűleg 20 év múlva is más lesz, s akkor majd mi fogunk kiakadni az akkori fiatal generációra. Ahogy ez mindig is így volt.


Az pedig ne az anime érdeme legyen, hogy a manga lassan halad (milyen meglepő, de olvassom a mangát szóval nem alaptalanul jöttem ide amire utalgatsz Derex) ami által van rengeteg idő más falukat bemutatgatni mivel nem tudnak haladni a fő történettel tehát filléreznek.Egyrészt, itt sem voltál, úgyhogy neked nem is címezhettem semmit. Nem tudom ezt miből vontad le. Másrészt eszembe se jutott ilyen, nem is gondoltam rá konkrétan. Szerintem egyáltalán nem is írtam ilyet, nem tudom ezt, hogy sikerült így értelmezni.


Leírod Derex, hogy régen a Narutot nem lehetett sértegetni, de te most ugyanazt csinálod a Borutoval tehát nem ismered el a hibáit.


Nézd vissza az összes oldalt amelyiken írtam, sőt a manga topicot is. Volt egy csomó alkalom amikor leírtam negatív dolgokat is. Azóta egyszerűen máshogy látom a dolgokat. Eleinte én is ugyanazokat vártam el a sorozattól, mint ti aztán rájöttem, hogy hülyeség az egész. Miért lenne érdekes azt nézni, hogy az új generáció ugyanúgy eddz, harcol stb, mindent ugyanúgy tesz, mint az elődje? Nem lenne az egy nagy copy? Dehogynem. Érthető módon új dologgal kéne előállni. Az egész Naruto története a béke megteremtéséért ment, ami sikerült. Ezen annak idején hetekig vitatkoztunk, hogy a béke az semmiképp sem egy örökké tartó dolog, így éppen emiatt teljesen reális volt a boruto manga 1. fejezete. Butaság az ellenkezőjét gondolni, ahogy azt is tudjuk mindannyian, hogy nem a 2. világháború volt az utolsó, s ezt főleg a mostani időkben lehet érezni.

Boruto azért ellenszenves sok ember számára mert slice of life-ba ment át az egész míg a Naruto egy shounen volt.
De itt pontosítok is mert ez a dolog leginkább az animére igaz a manga az nem ilyen. Mivel ott nincsenek ezzek a fillér részek.


Pontosan amikor ez az arculatváltás volt akkor döbbentem rá, hogy tulajdonképpen a Borutót abszolút nem a 14-17 éves fiú korosztálynak szánják, akiket csak a harcok érdekelnek. Nem is a fiatalabbakat, hanem a jóval idősebbeket, a 18-25-30+ korosztályt. Ugyanis az egész sorozat belement egy olyan szituációba, hogy rengeteg párhuzamot von a való világgal és én ezeknek nem is vagyok ellenzője. A Narutót is a történetéért néztük, nem feltétlenül csak a harcok miatt. A Mangában is vannak ilyen részek, illetve majd lesznek, sőt a mostani arc sem feltétlenül az a nagy harcolós.
Megváltoztak az elvárásaim a sorozattal kapcsolatban. Nem úgy ülök le a tv elé, hogy Narutót nézek, harcokra várok, kisebb érzelmekre, hanem Borutót nézek. Hogy miből indult a Boruto felesleges idekeverni. Korábban írtam, hogy egy egyszerű spinoffként indult, aminek eredetileg kb. 1 éves élettartamot tűztek ki, de a filmnek köszönhetően sokakban fennmaradt a kíváncsiság és ezért nőtte ki magát mostanra.


Összegezve sokkal nagyobb durranás lehetett volna az egész ha várnak jópár évet és akkor dobják ki a piacra és fillérek nélkül nem azért mert a Naruto népszerűségét meglovagolva csinálják az egészet.


Mondj olyan sorozatot, ami nem játssza el ugyanezt. Valahogy be kell promozni. nyilvánvaló, hogy a pénzért indult az útjára a sorozat és ezt én sem vitatom, de mióta azt is tudom, hogy mindenkinek meg kell élnie valamiből, így megértem az okát. Abban is igazad van, hogy meglovagolja az elődjét. A Star Wars is ezt teszi, ahogy a Legendás állatok is, illetve valószínűleg az új Karib tenger kalózai is azt fogja majd tenni. Idesorolhatnám az Avatárt is aminek már most előre 4-5 részt elkészítettek., meglovagolva az 1. sikeres részt. Egyszerűen az van, hogy nem mernek feltétlenül teljesen vadi új termékkel a piacra állni, mert senki nem tudja mennyire lesz az nyereséges, lehet akármennyire is jó a története. Ugyanez balul is elsülhet. Meglovagoltatják egy folytatásként, ami rosszabbra sikerül, mint az elődje.

Speciel a Marvel filmeknek azért is van ekkora nagy pozitív visszhangja, mert az is már a 70-es években kifutott. Aki ismeri a képregényeket, nagyjából tudja mi fog történni. Manapság alig találni olyan filmet/sorozatot, ami valami teljesen újból alkotna. A legtöbb egy előre megírt könyvsorozat alapján van, ami már befutott. Persze vannak próbálkozások, de azokra kevés a befektetett tőke is és látják, hogy nem megy.

Már a bejelentéskor tudtuk, hogy más ember fogja csinálni a Borutót, más rajzolja, más írja a történeteket is. Több emberre oszlott a munka. Az elvárások még is ugyanazok maradtak. Eleinte nekem is azok voltak. Én is ki voltam akadva arra, ahogyan kezdődik az egész történet, de szépen logikusan átgondoltam, a miértjeit, lehetőségeit. Ki voltam akadva a rajzolás minőségére, most pedig már egész sokat javult. Ki voltam akadva én is, hogy fellibbentették a szem dolgot és teljesen eltűnt. Amikor a Nue incidens volt (ez kb. a 15-20 körüli rész) akkor megmondtam, hogy ha MOST nem mutatják be, akkor nagyon nagyon sokat kell várni, és max a mangában lesz róla szó. Aztán így is lett, de senki nem hitte el. A különböző időhúzások nekem sem tetszettek, egyre inkább a manga történetét akartam én is. Aztán szépen lassan megváltozott a részek tematikája. Nem a ChoCho chipses részeire utalok, mert az nekem is negatív, de amikor párhuzamba állítja pl. a való élettel, az valahogy megtetszett és máshogy nézek rá én is. Nem vagyok elvakult, de tekints csak annak nyugodtan. Én valahogy élvezem azt, hogy láthatunk ilyen mindennapi élet-es részeket is, s mellé időnként egy-egy dráma, harc.

Nagyon ritkán felnézek ide és csak azt látom sorra, hogy mindig ugyanazok az emberek fikázzák sorra az egészet. Nem csak gokura értem, hogy ne csak őt emeljem ki, de most más pont nem jut eszembe :D De látom azt, hogy Kerlon milyen jó érveket szokott leírni, mennyire jól átlátja ő is az egészet, illetve dungeon is. Nem arról van szó, hogy elvakultan szeretnénk, csak egyszerűen egyikőnk sem úgy tekint erre a sorozatra, aminek pontosan azt a szintet, vagy még nagyobbat kéne elérnie, mint az elődje. Az copy lenne. Másra hivatott mind a kettő. Lehet az van szimplán, hogy nagyon szerettem én is a Narutót és nehéz elengedni az egészet, épp ezért örülök, ha van egy folytatása az egésznek. Ezért nem is zavar, ha fillerszezon van, ha sokáig húzzák. Annál több ideig fog menni, több időt tud a manga is felszedni. Én a Narutónál is mindig megnéztem a fillereket is, mert érdekeltek. Tudom, hogy vannak hibái, de amit itt páran irkálnak róla, az azért abszurd. Ennek ellenére egyébként nem úgy kell erre tekinteni, mint aki alig várja minden héten az új részt. Speciel most 4 részt néztem meg egybe, mert annyira nem volt időm és amikor meg lett volna, ki ment a fejemből.

A legvégére egy sor: Himawari maradjon meg olyannak amilyen, nem kell neki ninjává válnia. Ja és tl;dr
 
Rikiya
Boruto más,mint az apja,rendben,hogy örökölte egyes jellem tulajdonságait,de elég sok van Hinata és Neji személyiség jegyeiből is. Naruto,ki is jelenti,hogy a fia teljesen ellentéte. Boruto,nem arról fog szólni,hogy egy ember hogyan kapaszkodik fel a semmiből. Boruto,egy teljesen átlagos,megfelelő háttérrel rendelkező,elkényeztettet kölyök.Akinek meg kell tanulnia,hogy milyen is a valós világ,hogy az ember milyen erőfeszítések árán válhat igazi ninjává,milyen veszteségekkel jár. stb
Meg persze mellé jön,hogy a gyors technikai fejlődé,mint a mai világban,hogy milyen hatással van a jelenlegi világra.

Én ezt gondolom az egészről,végülis.Az én szavam nem szentírás,ha akarod ha nem a te dolgod,hogy elfogadod vagy sem.:D
 
DereX
Ezzel a véleménnyel teljesen egyet is tudok érteni, és igaz is. nem is a tieiddel voltak bajom, hanem annak a pár emberének, akik az 1. rész óta ugyanazokat írják le kb.
 
Rikiya
Egyébként a "Chakra Eredete" nekem sem tetszett.
Minnél többször nézem meg Kaguya életéről szóló részeket a shippudenben,inkább ilyen vallásos szerűnek vélem az egészet.Viszont mióta nézem a Borutót és ugye megjelentek Kaguya klánjának tagjai,inkább már az eredeti Kaguya hercegnő történetére emlékeztet.
Nem tudom,hogy hányan látták a filmet,de szinte pontosan ugyanaz.
Elsősorban az eredeti kaguya és a narutóban lévő kaguya az égből érkeztek a földre egy Bambusz erdőbe(ha jól rémlik és nem csap be a memóriám :S).Aztán mindenki különlegesen kezelte őket,tehát az emberek szinte már Istennőként tekintetek rájuk.Még kihagytam azt is,hogy az akkori épületek stílusa szintén megegyezik az eredeti kaguya hercegnő történetében,legalábbis számomra ugyanazok voltak.Még ott van az is,hogy a narutós Kaguyát és az Eredeti kaguya hercegnőt is egy idő múltán üldözni kezdték,majd míg az egyikük visszatért a holdra,a Narutóban lévő kaguya evett a SzentFáról és "Nyúl-Démonná" vált.Tehát a két történet közül nagyon sok a kapocs,de vannak kisebb-nagyobb változtatások.:)
 
goku5
Hát én is teljesen azt mondom amit Rikiya írt. Mások a körülmények meg szálak stb. És abból próbál építkezni.
Viszont én még azt is hozzátenném, hogy pont ezek miatt jócskán különbözik már ez a Narutótól. És legtöbbeknek köztük nekem is pont ez nem tetszik úgy benne. Valahogy én de szerintem a legtöbb néző csak úgy tekint erre a történetre mint a Narutó folytatására (ha már szóba jött mint a DB folytatások) és ezért csak hasonlót várna már el tőle.
Teljesen igaz jó is valamennyire hogy új hős meg új helyzetek, viszont ez alapjában akkor is Narutó világa lenne. Vagy amiért a nemtetszések jönnek hogy már pont nem az hanem egy új világ.

Rikiya Azon meg ne csodálkozz hogy megvan benne ez a vallásos dolog. Eleve olyan korban volt ahol még úgymond "Primitívek tudatlanok" voltak az emberek. Nem ismertek úgy sok mindent. Tipikusan mint az ókorban. Ekkor az égből jön egyhatalmas erejű lény akit kell és tudnak isteníteni tudás és tapasztalat hiányában. Lényegében Kaguya adott (létrehozott) nekik egy vallást.

Én meg akkor is azt mondom, hogy lehet hogy új világ meg minden, de Himawarit akkor is szívesen venném Shinobiként. Csak nagy kedvencem volt Hinata, legyen már valaki aki továbbviszi valamennyire az ő szerepét. Na meg persze ha már olyan tehetséges, hogy fiatalon magától előtudja hoznia Byakugant és egyetlen ütéssel kiüti az apját, kár lenne elhanyagolni a tehetségét és főleg az olyan értékes dolgot mint a Byakugan.
 
dungeonlord
Teljesen jogosak a negatív kritkát.Azonban sokat félreérték a Boruto anime lényegét, mert a fő story még nem indult el.
Jelenleg az anime a maradék világ bemutatását, és a Boruto generáció mutatja be falvaként. Mint pl a víznél Kagura vagy a földnél ez a fiú(bocsi a nevére nem emlékszem)
Naruto feladata a béke megteremtése, és Borutoék feladata lesz a békét fenntartani. Naruto világa még nincs lezárva és feljebb leírta DereX főstoryt, amiről szólni fog Boruto.

A Boruton animének csak egyetlen hibája van és az, a csiga tempó .Szerintem nem laposodott el a Boruto anime, csak lassan halad.
Ha nem tetszik az 1 hetes nézés, akkor nézzétek havonta. Mert én is 3-4.résznyi pihit tartok .

Feljebb egyébként írtam már, hogy miért jó a Boruto . Én csak annyit tudok mondani, hogy legyetek türelmesek.
Szerkesztette: dungeonlord - 2018.12.23. 11:30
 
Jaeger
A Dragon Ball azért más tészta mert ott az eredeti vonalat folytatja ahogyan pedig kifejtetéttek a Boruto más mint a Naruto.
A Dragon Ball amugy is mindig csak a harcokról szólt :D Erre amugy ott kaptunk pár viszonylag jó történeti ívet is.

A mai Kagék is részt vettek a háborúban akkor mire írod, hogy nem tudják milyen az?
A Boruto ne lenne copy? Az első részből kiindulva tehát nem spoiler, ugyanúgy jön egy nagy háború és ugyanúgy sokan meghalnak majd és ugyanúgy szerintem a végén Kawaki meg Boruto barátok lesznek majd mint Sasuke meg Naruto.

A korosztályos dologban is nem értek egyet ez ugyanúgy a kisebb korosztálynak szól nem pedig a felnőtteknek. Különben kicsit másabb hangulata lenne az egésznek mint ami :D

Az igaz amit dungeonlord írt le, hogy egy kicsit türelmesnek kell lenni, de eddig nem győzött meg, hogy méltó folytatása lenne a Narutonak.

Az a baj, hogy a fillér részekről írjátok le, hogy mennyivel jobb mint a Naruto meg hasonlók, de azoknak meg ugye köze sincs az eredeti műhöz.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Rikiya
Rikiya Azon meg ne csodálkozz hogy megvan benne ez a vallásos dolog.


Nem csodálkozok,sőt épp mondom,hogy engemet már nem is a vallásra hanem Kaguya Hercegnő történetére emlékeztet.
 
goku5
Na hát éppen erre a csiga (szerintem akkor is kezd ellaposodni) tempóra mondom hogy nem olyan jó. Ezért is írtam, hogy ott van sok más jó mangából készült anime amik között hagynak szünetet. Szóval lehet éppen ezt kellene tenni a Borutóval is ha már ilyen lassan jön az eredeti történet a havi megjelenés miatt. Vagy legalább találnának ki valami jobb tartalmasabb részeket amik nem laposodnak így el. A Bevezető rész Borutó jobb szemével és az első ellenfelével nagyon jó volt. (volt hibája de akkor is nagyon jó volt)
Aztán jött az eredeti történet(ek) azokkal pláne semmi baj viszont ez a történet arc már tényleg kezd unalmas lenni és nem amiatt hogy heteket kell várni rá. Ha egybe lenyomnám az egészet akkor is csak kicsit lenne izgalmasabb. Ennél még a ködrejteki is jobb volt 1-2 fokkal bár azt is szeretettem kritizálni.
Szóval csak azon vagyok ha nem tudnak valamivel izgalmasabb történetet kezdeni akkor miért nincsen szünet várva az eredeti szálra.
Lehet hogy még az olyan 1-2 részes egyéni karakteres szálak is jobbak lennének mint amik már voltak benne.

Így legalább nem nagyon menne el tényleg az eredeti műfajtól amire az első rész is utalt, hogy hasonló lesz a Narutóhoz.
 
dungeonlord
Az igen! Talán ez volt az egyik legjobb harc a Borutono animénél.
Nagyon jó érzés volt újra látni a kunai ,taijustu és a jutsu kombó harcokat. Újabb ok, amiért érdemes nézni a Borutot. Visszatér az alapokhoz, ahol nem csak rasengan,susasno 80%jutsukkal intézik el a másikat.
Ettől a harctól libabőrös lettem, pedig nálam ez ritka esett. Ezzel a tempóval 5-10 .résszel saccolom az arc végét.
Ha ilyen lesz a többi harc, mint ez,akkor visszatérek a heti nézéshez.
Szerkesztette: dungeonlord - 2018.12.27. 14:01
 
DereX
Nekem ezzel a filler arccal nincs is bajom, egész jó a története az egésznek. Szerintem, ha a mangában szerepelne akkor kb. senkinek nem lenne vele baja, de a fillereket ugye már csak azért is utáljuk.

A korábbi Chocho-s filler az tényleg borzalom volt. Szerintem a Boruto eddig jobb fillerekkel rendelkezik, mint elődje, bár nekem az NS-ben is csak 5-6 filler arc volt, ami nem jött be a kb. 20 db-ból.

goku
Ezeket korábban már leírtad, túl sok új információt nem szolgáltattál ezáltal. A fillereknek te magad is tudod, hogy mi a céljuk, fenntartják az érdeklődést és speciel addig amíg ilyen színvonalasak lesznek, nekem nem is lesz velük bajom. Tudom, hogy filler, de speciel baromira érdekel mi lesz a vége, mit fog tenni Naruto. A műfaj eltérést is átbeszéltük feljebb. Kereken 2 percnyi fight volt a legelső részben ami alapján ezt levonod, az azt követő maradék 19, és az azt követő 80+ rész már másra fókuszált rá.
 
goku5
HA ilyen színvonalú lenne a sorozat int a mostani rész én se panaszkodnék. Ez tényleg egy nagyon jó kis rész volt. Jó volt látni a csapatmunkát és az elemzéseket. Bár én kicsit sokalltam a por elemet ami elvileg nagyon erős és ezért zabálja a chakrát. Mégis főleg azt használta. De ettől még érdekesebb volt.

A Borutóban is tényleg volt pár borzalmas filler mint a Narutóban ez már csak így van És ha tényleg legalább ilyen lenne mint ez az arc még el is menne. Viszont lehetne pár tényleg jó kis egyénre szabott filler, azt megnézném. Így értetem az előzőt is.

Az első jelenetre visszatérve már csak tényleg az a jó kérdés(em) akkor miért tették be ha tényleg ennyire másról akarják hogy szóljon. Mert ha csak a rajongók megtartása és figyelem felkeltés miatt akkor kár volt. És ezekért is írtam amit korábban.
 
dungeonlord
Erős kételyeim vannak, hogy a Boruto animében vannak fillerek. Nekem úgy tűnt, mintha bővítené szeretnék a Boruto világot .Mert a legtöbb embernek tetszett a Boruto film, majd a film sikere után jött a bővített manga ,és a manga sikere után elkezdték még jobban bővíteni az animét.
Akadnak unalmas jelenetek, de szerencse egyik rész se katasztrofális .Még a legunalmasabb részben is látok karakter fejlődés, és igen Chocho gondolok, aki megtanulta a klánja legerősebb jutsuját.

Boruto animét úgy kell nézni, mint a régi a Dragon ball z-t. (mint pl Gohan hétköznapi élete és még sorolhatom )

Egyik arc se hibátlan, de nem áll le a történet , mint a Shippundenél.(Tisztelet a kivétel)
Jelenleg Mitsuki van a központban, akinek kelet ez a filler .
Ami a sok porelemet érinti, nehéz megmondani, hogy ezeknek a lényeknek mennyi chakrájuk van .Annyi biztos, hogy sokkal több chrakrával rendelkeznek, mint egy átlagos Shinobi .
Szerkesztette: dungeonlord - 2018.12.27. 19:59
 
goku5
Amúgy tényleg egy jó kérdés!:
Ezeknek a maszkos gyártmányoknak honnan van chakrájuk (ha az van)? Honnan szedték azt a nagy mennyiséget? Mert nem hinném hogy természeti erőt használnának.

Ami Borutót illeti már megállapítottuk, hogy a pénz és az érdeklődés miatt van. A Narutót meglovagolva érdeklődés miatt van azért is kezdődött pont a Narutó befejezése után az anime. A manga meg akkor amikor.
 
Cheetah30
Sziasztok ! Mikor lesz fent a 88.rész?
 
Ugrás a fórumra: