Hozzászólások
Boruto anime
Rikiya
Goku,az egy dolog,hogy ő elvileg nem akarta volna,de megtette mivel nem bánta azt sem,hogy megtámadta a konohai shinobikat és elrabolta a tsuchikagét és most a puccs.Tehát biztosan nem akarta volna,de a terve végrehajtásához úgyis megtette volna ezeket,mert ahogy írtad nem úgy sikerült ahogy tervezte,ettől függetlenül bűnt követ el...
 
goku5
Puccsot szerintem nem akart. Azt az ő hiányában és a körülmények miatt az "emberei" csinálták az öreg tudta nélkül.
És hát ezért is írtam, hogy a dolgok nem úgy mennek mint ahogy az ember elképzeli. Ezért is keltetek ezek a harcok, mert nem így tervezte de a célhoz ez szükséges.
 
Rikiya
Kerlon,de mindenki máshogy viseli el ezeket a dolgokat.Itt nem az a baj,hogy meghalt az unokája,hanem amiért halt meg.De ha magát hibáztatja akkor most hirtelen miért jön ezekkel a béke érvekkel,hogy ő elhozza majd a békét stb...?
Mert szerintem az unokája halálának semmi közze nincs a békéhez.Annyi,hogy gyengének tartsa a mostani generációt és hogy helyettük inkább mesterséges emberek vagy "gyártmányok" harcoljanak.De itt van azis,hogy azoknak is ugyanúgy lettek érzései,sőt akarata s ez fura az egészben,hogy most teljesen leszarja mások érzéseit és csak saját magával törődik és a célja beteljesítésével

Egyesítve 2018.12.18 11:28:13:
Goku,de ezaz,hogy még ha közbe jön is valami átvariálja az egész tervet és aztán még durvább dolgokat tesz meg,mert ahogy írtad is nem hagyja hogy a terve kárbavésszen...És nem bánja meg.Tehát ugyanaz mintha már előre tervezte volna meg.
 
goku5
De nem tervezte el és eredetileg nem is akarta. Csak a tervek változnak és rögtönizni kell ha nem úgy mennek a dolgok. De eredetileg nem akarta. Az hogy ez lett belőle és hogy már más kérdés. Ebben én is osztom a véleményedet de csak a kezdeti szándékot mondom másnak.
Békés hatalomirányítást akart de a dolgok miatt puccs lett belőle.
 
Kerlon
Rikiya

Kerlon,de mindenki máshogy viseli el ezeket a dolgokat.

Ez pontosan így van. Hiába a hosszú élet és a rengeteg tapasztalat.

Itt nem az a baj,hogy meghalt az unokája,hanem amiért halt meg.De ha magát hibáztatja akkor most hirtelen miért jön ezekkel a béke érvekkel,hogy ő elhozza majd a békét stb...?


Most szépen ide írom neked Oonoki szavait, amikor a sírnál van:

"Was it because I told him never to run away?"
"What have I done?!"
"Thinking the world was at peace, I foolishly set high expectations upon him...And this is the result!"
"It's as if I am the one who killed Kozuchi!"

Kozuchi gondolatai a füzetből:

"Grandpa always tells me...That the peace we have in the world...was made possibly by great shinobi who risked their lives."
"I want to become a shinobi like them!"
"A shinobi who never wavers, who maintains a strong will, no matter what happens."
"And this time, I'll be the one to protect the peace. By becoming a great Tsuchikage, just like Grandpa."

Aztán megint Oonoki:

"That's right...That is the least I can do."
"I must fulfill Kozuchi"s will!"
"There must never be another tragic death like yours."
"I will build a lasting peace, so that young lives will never be sacrificed again."
"That will be my tribute to you, Kozuchi..."

Kérlek, hogy fusd át akár többször is ezeket és próbáld értelmezni, hogy végre te is megértsd a helyzetet.
Kezdetben teljesen egyértelmű, hogy magát hibáztatja. Ott ül egész nap a ház előtt, ahol minden nap beszélgettek az unokájával és gyászol.
Megtörténik az áttörés, amikor Kurotsuchi odaadja neki Kozuchi jegyzeteit. Beleolvas és megérti, hogy az unokája milyen jövőt képzelt el.
Megfogadja, hogy beteljesíti az unokája akaratát és egy olyan hosszan tartó békét teremt, ahol nem fog megismétlőtni egy ilyen tragédia.

Mert szerintem az unokája halálának semmi közze nincs a békéhez.


Ezek után szerintem teljesen egyértelmű, hogy nagyon is sok köze van hozzá. Az egészet Kozuchi miatt csinálta.

De itt van azis,hogy azoknak is ugyanúgy lettek érzései,sőt akarata s ez fura az egészben,hogy most teljesen leszarja mások érzéseit és csak saját magával törődik és a célja beteljesítésével


Egyáltalán nem szarja le. Látszott az epizódban, hogy megingott, amikor Boruto próbálta meggyőzni. Ő eleve úgy képzelte el a teremtményeket, hogy nem lesznek érzéseik, csak a parancsot fogják teljesíteni.


A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
 
DereX
Jó olvasni Kerlon hozzászólásait. nekem nincs túl sok időm mostanság. Nincsennek különösebb gondjaim a részekkel. A történet is teljesen érthető. Az, hogy hasonló történt már... mondj olyan filmet, aminek a története nem volt már meg egy régebbi filmben/könyvben akárhol. A körítés sokat változtat a dolgokon. Leginkább azok akadnak ki ilyenekre, akik az egész sorozatot nem tartják túl sokra.

Olyan szemmel látható "másolást" nem csinált, mint az SW7 pl, pedig ott eléggé elvakult rajongónak kell lenned, hogy ne vedd észre.

A szinkronhangokra rátérve. Szerintem ebben mindenki egyetérthet, hogy ez azért zavaró volt. Naruto hangját is elég sok helyre berakták, de ott kb. nem is vetted észre. Egyébként pl. Iwabe hangja az Rikudo-sennin fiatalkori hangja is egyben, ez csak egy példa.
 
dungeonlord
Borutonál is előfordul a sablon, de mégis más irányban halad a történet, és a legnagyobb vicc az egészben,hogy működik .
És tudjátok, mi a legérdekesebb a Boruto és a Naruto között?
Tökéletesen összefoglalja, hogy mi történik a mi életükkel .Miközben a 1980-90 időkben mindenért megkellett dolgozni,addig 2000 kölyköknek ki van nyalva a seggük .
Minél több kalandot ér meg Boruto,annál jobban rájön,hogy mennyire más világban éltek Narutoék.
Star warssal ellentétben a Borutonak animének sikerült elérnie, hogy egyszere élvezzék régi és az új nézzük .Tökéletes egyensúlyban kezelik az animét .

Továbbá a Boruto anime pótolja azt a dolgot,amit Kishi kihagyott az alap Narutonál.Az pedig a többi falu részletesebb bemutatását.Elöbb a víz,most pedig a föld hagyományait ismerjük meg.
Szerkesztette: dungeonlord - 2018.12.22. 10:57
 
Rikiya
Dungeon,ne felejtsd el,hogy Naruto idejében háború volt az 5 falu közt.Felesleges lett volna bemutatnia a másik 4 falu állapotát ennyire részletesen mint most a Borutóban.Most meg az ő idejükben pedig béke időszak van.Amúgy meg a Narutó-ban megismerhettük Jiraya által a Rejtett Eső falut ahol ugye egykor Hanzou aztán meg Pain(Akatsuki) uralkodott.Aztán mikor Sasuke megtámadta Killer Bee-t,betekintettünk a villám faluba ahol a Raikage van.Kisebb részleteket is bevágtak a többi falvakról,tehát nagyjábból ismertük,hogy ki a vezető és,hogy kb.milyen az egész falu hogyan néz ki stb...

Bár én ezért nem tudom megdícsérni még ezt a sorozatot.Szerintem a Narutóhoz képest elég lapos sorozat.Szerintem még mindig nem tudja Boruto,hogy mit jelent valakit elveszíteni,háborúban élni,háborúban harcolni.Mert kb. ebben éltek Narutóék.
 
goku5
Hát azért ne vigyük túlzásba. Azért a Borutó akkor se olyan jó szerintem mint a Narutó volt. És én ezt a sima Narutóra is értem.
Azzal pedig teljesen egyet értek, hogy más most már a szemszöge a mai fiataloknak mint annó nekünk volt. És ez látszik a Borutóban is, és ez azért jó is így, de azért nagyon húzzák a szálat anélkül hogy nagyobb jellembeni fejlődés menne végbe bárkinél is. Még ha csak fillerek akkor is. s ha úgy vesszük pont ez itt a baj hogy túl sok az elhúzás "fillerezés" hol nincs sok előrelépés. Ha ezt meghagyják a Mangának akkor nagyon de nagyon elhúzzák jelentős előrelépés nélkül. Mikor tehet szert már Borutó olyan tapasztalatokra élményekre mint Narutó? Ezért is lapos a sztori. Nincs jelentős fejlődés. Ami egyedüli nagyobb fejlődés volt a a manga movieban látható arc volt. Ott vége tapasztalhatta Borutó milyen is valódi felnőttek világa. Ahhoz képest most megint ez a kinek milyen akarata van megy nem az hogy tényleg valóban olyan tapasztalatokat szerezne.
NA meg tényleg hol vannak még a társak jelentős bemutatásai megismertetései. Saradáé megvolt valamennyire. Mitsukié nem tudom mennyire lehet ez mert nem sokat látni és olyannyira szerepelni ez inkább már megint Borutóé. És akkor még tényleg hol vanna a társak? Narutóban szerintem többet mulattat őket Narutó mellet vele együtt. Itt is vannak de nem olyan mélyen hogy mekkora társak. Tán csak Shikadai.
Viszont ezek a fillerek tényleg tökéletesek, hogy más falukat bemutassanak. A Narutó a saját falujáról szólt amit lényegében be is mutatott most a Borutóban béke szövetség miatt jöhet a többi is.
 
DereX
"Szerintem még mindig nem tudja Boruto,hogy mit jelent valakit elveszíteni,háborúban élni,háborúban harcolni.Mert kb. ebben éltek Narutóék."

Az, hogy ezt a mondatot leírtad bizonyítja, hogy egyáltalán nem értetted meg mit írt le dungeonlord.

Én úgy vagyok vele, hogy ez akár egy anime, akár a való élet lenne, egy GYEREK ne szembesüljön már a háború és a halál borzalmaival.
Azért lehetünk ma mi is "békességben", mert annak idején az elődeink megharcoltak érte, letették annak alapjait. Pontosan azért, hogy a jövő generációjának ne kelljen ezeken a tragédiákon átmennie.
Pont erről szólt az utolsó rész is, Oonoki is ezt szeretné elérni.

Az is teljesen igaz amit leírt dungeon, hogy kb. párhuzamot von a sorozat a mai világgal és remekül is teszi ezt úgy, hogy hű marad azért az eredeti szálhoz.

A Narutót lehet isteníteni, alapvetően mind szeretjük, de ezernyi történeti hibája van annak is ugyanúgy, kezdve a chakra eredettörténetéről, amit lehetne a vallás másolásának is mondani, akkoriban ezt mégsem látta be senki, mert nem volt szabad "sértegetni".


Egyébként goku tudom, hogy te 30-35 körül vagy, össz-vissz 5-10 év van csak közöttünk a te javadra, de szerintem azt te is beláthatod, hogy a mai generáció elpuhulása, elkényeztetése ugyanúgy egy nagy általánosítás. Vannak olyan fiatalok most is, akik ugyanúgy nevelkedtek, mint még te. Az elkényeztetettnek inkább az a problémája, hogy a szülőnek nincs ideje foglalkozni a gyerekével. A felnőttek számára meg az jön le, hogy a gyerek egy beképzelt egoista, aki minél többet akarna, pedig ha észrevennék, akkor láthatnák, hogy ő csak figyelmet szeretne.

Tökéletesen erről is szól a Boruto anime is és egyébként testközelből is megéltem már ezt az "elkényeztetett" gyerek dolgot és ott is ez volt a baj :)
Az meg, hogy a szülőnek miért nincs ideje? Hát nyilván társadalomkritikai kérdés is egyben, de szerintem erősen politika jellegű is. Ez utóbbit nem hiszem, hogy beleveszik majd a történetbe, de kitudja.
Engem nem zavar, hogy lassan halad a sztori, nem úgy tekintek rá, hogy mindenféleképpen haladnia kéne. Annál tovább tart. Jobb lenne, ha 2-3 év alatt végbemenne az egész aztán kereshetnél másik animét? Így meg egy szimpla kikapcsolódás ez hetente. Valaki írta fentebb, hogy ez az anime azt célozta meg, hogy továbbnövelje a Shippuuden nézettségét. Szó sem volt ilyenről, sőt ez az egész egy spinoffnak indult el aminek csak kevés részt ítéltek meg, de mivel többen nézik, mint azt előre jósolták ezért fabrikálódott belőle rendes anime. Ha nem is éri el az elődje nézettségi adatait, akkor is elég korrekt számokkal dolgozhat.
 
Rikiya
Egyébként mióta megvan ez a topic többnyire csak az animét kritizáljuk.
Keressetek valami más témát,mert az,hogy folyamatosan piszkáljuk ezt az egész cuccot attól még nem fogunk elérni vele semmit.
Nekem már annak a híre sem tetszett,hogy lesz egy Naruto folytatás.Mert teljesen erőltetettnek éreztem,de nem tudok mit csinálni ellene,mert valakinek ez tetszik.
Tehát teljesmértékben felesleges ezen vitatkozni,inkább beszéljünk valami érdekesebb dologról.:D
 
goku5
Na igen pont tudom milyenek a mai elkényeztetett gyerekek. De ez nem feltétlenül azért van mert a szülők nem foglalkoznak velük, hanem mert elkényelmesedtek a technológia miatt. Na meg mert meg tudja venni a szülő azt amit akar a gyerek amit ő nem kaphatott meg.
Hát ebben tényleg egy az egyben a Borutó. Pont ez van benne is.
Viszont azért ne feledjük el ott még éppen elterjedőben van a béke na meg őket eleve shinobinak (katonának) nevelik. Azért ne puhuljon már el a mai hadsereg se már attól hogy most már egy ideje nincs háború. Ennyi erővel nem is kellene az országnak. Ez legyen már jellemző rájuk is pláne rájuk, ha már ilyen maga a történet, hogy harcoló shinobikról szól.

Maga a sztori meg ha lassan halad nem olyan érdekes. Kövezzen meg valaki ha másnak más a véleménye, de szerintem inkább legyen rövidebb de tartalmas és jó egy történet mintsem az csak húzzák hogy tartson. És ez sajnom most kimondottan igaz aBorutóra. Igaz azért a Narutóra is jellemző volt a sok filler miatt, de azok meg a manga megjelenés miatt jöttek. Itt van egy csomó anime amik között szezonokat hagynak ki de nem töltik tele fillerekkel pedig megtehetnék, inkább pihentetik.

Az meg hogy ha tényleg lenne egy Narutó folytatás (ami meg elvileg a Borutó) én nem bánnám. Szívesen nézném hogy alakul ki a béke miket csinálnak még a hőseink. Narutó Hinata házassága (randik) meg a gyerekek születése. Ez vonatkozik a többi szereplőre is. Pl Chojiról semmit nem tudunk hogy lett felesége. Vagy Sasuke is hogy jött össze végül Sasurával és hogy mit csinált az útja során mit látott. Eleve a gyereknevelés.
 
Jaeger
Akármilyen elvakult Boruto rajongók vannak itt sem Japánban sem a világon nem olyan népszerű ez a sorozat mint a Naruto.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
DereX
Akinek nem tetszik, nem kell nézni. Én sem megyek oda más animék topicjaiba írogatni, hogy ez szar az szar stb.

Értem én, hogy magát a narutót néztétek, de ha ennyire nem tetszik a folytatás, akkor kár erőltetni a nézését. ha tényleg ennyire sok a hibája, akkor hagyni kell.
 
Jaeger
Ez egy fórum szóval szerintem mindenkinek megvan a joga arra, hogy leírja a véleményét ami lehet jó vagy rossz egyaránt.

Ha zavar az, hogy leírják az emberek a véleményüket szerintem neked nem kéne ide írni.

Van egy csoport akinek tetszik az anime és van akiknek pedig nem annyira ezért leírjuk a véleményünket.

Boruto az nem zseniális amit csináltok az csak belemagyarázás. A Boruto nem más mint egy rókabőr. A sima Naruto úgy volt kerek ahogyan lelett zárva ugye a Boruto pedig alapból felrúgja az egészet és nem igazán veszi figyelembe, hogy mit tett le Naruto az asztalra. Az egész átment a szokásos sablonba ahol feltűnnik egy még erősebb ellenfél akit le kell győzni.

Az, hogy az 1980-90-es években mindenért megkellett dolgozni most a 2000-es években meg semmiért is egy nagy baromság.
Ez egy teljesen családfüggő dolog, Narutoék idejében meg Borutoék idejében is előfordulhat az ellenkezője.

Az pedig ne az anime érdeme legyen, hogy a manga lassan halad (milyen meglepő, de olvassom a mangát szóval nem alaptalanul jöttem ide amire utalgatsz Derex) ami által van rengeteg idő más falukat bemutatgatni mivel nem tudnak haladni a fő történettel tehát filléreznek.

Leírod Derex, hogy régen a Narutot nem lehetett sértegetni, de te most ugyanazt csinálod a Borutoval tehát nem ismered el a hibáit.

Boruto azért ellenszenves sok ember számára mert slice of life-ba ment át az egész míg a Naruto egy shounen volt.
De itt pontosítok is mert ez a dolog leginkább az animére igaz a manga az nem ilyen. Mivel ott nincsenek ezzek a fillér részek.

Összegezve sokkal nagyobb durranás lehetett volna az egész ha várnak jópár évet és akkor dobják ki a piacra és fillérek nélkül nem azért mert a Naruto népszerűségét meglovagolva csinálják az egészet.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Ugrás a fórumra: