Hozzászólások
Boruto anime
peti19870621
Arab Erai-Raws helyett SubsPlease raws - https://subsplease.org/ - Ha már Horrible nyugszik békében.
 
http://duraishiniku.deviantart.com
Tapion-sama
Gyerekek, teljesen mindegy, melyiket töltitek le. Erai-raws, SubsPlease... tökmindegy. Mindkettő betűre pontosan ugyanazt az angol feliratot tartalmazza, még az időzítése is tizedmásodpercre megegyezik. Ahogy a (nem véletlenül hívják így...) olvass_el!.txt fájlban is írva vagyon: "A felirat az [Erai-raws] és a [SubsPlease] nevével fémjelzett videókhoz (480p, 720p, 1080p) illeszkedik."

Summa summarum: akármelyik videót (Erai-raws, SubsPlease) szeded le, akármilyen felbontásban (480p, 720p, 1080p), az általunk publikált felirat illeszkedik hozzá. Csak annyi a dolgod, hogy letöltés után átnevezed a feliratot, hogy a lejátszóprogramod felismerje és csatolja a videóhoz. Ennyi.

Mi nagy valószínűséggel az Erai-raws nevével fogjuk ellátni a feliratfájlt, mert az egy régebbi, állandó, kitartó banda, a SubsPlease pedig csak egy mostanában megjelent, ki tudja mennyi ideig futó kaland. Elvégre gondolnunk kell arra is, hogy ha valaki 2-3 év múlva szeretné megnézni ezeket a részeket, akkor ne 2-3 különböző forrásból kelljen kimatekoznia, hogy most akkor melyik micsoda, hanem egységesen le tudja tölteni a videókat (is). Az Erai-raws pedig csomagban is szokott publikálni, úgyhogy ilyen szempontból célszerűbb róluk elnevezni a feliratot, hiszen... na, most figyeljetek, megleplek titeket: nem mindenki olvassa el az olvass_el!.txt fájlt :)


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
goku5
Köszi szépen a fordítást!
Egész jó kis rész volt.
Borutó az Borutó csak Narutó fia.Kitalál valamit. na majd meglátjuk mi lesz ezután.
De ami tényleg jó volt a részben az Sakura és Sarada harca volt! Az ez már tényleg ütős volt! Sakura nem véletlenül az egyik legnagyobb shinobi csak a legendás 7 csapat tagja.
A vége meg igazán röhejesre sikerült! Mármint jó értelemben. Ahogy felvázolja Sakura az edzését Sarada előtt és Sarada reakciója és ennek a megvalósítása.

Amúgy nem értettem mi ez a felvezető a rész előtt az oldalon?
"titok" ,"jótevő" meg "sárkány"??? ez mi lenne? mire utalnak?
 
Papirtigriske
Goku, az csak egy felvezető, semmi összeesküvés nincs benne. Ha valakinek leesett a rész megnézése után, akkor jó, ha nem, akkor nem.


"No risk it, no biscuit"
 
DereX
Már megörültem, hogy a láthatatlan Rasengant akarja szelesíteni... Abba mekkora potenciál lenne.

Sarada meg megkaphatja Sakura chakrairányító képességeit, meg remélem, hogy a Karmára hasonlító chakrapecsét dolgot is megtanulja, hogy legyen miből fenntartani a Sharingant.

Mondjuk összehasonlítva a két edzést, Boruto többet haladt, de ez a Rasengan se tudná legyőzni Deepa-t. Vagy Diipa, csak épp tulajdonneveket nem szokás lefordítani/magyarosítani, legalább is a magyar nyelvre (angol ezt megteszi mindig és szépen meg is erőszakolja ezáltal az adott szót)

Nem a fordítót akarom ekézni ezzel, de fura, hogy a kiejtés szerint van leírva a neve.
 
Jaeger
Most lehet én gondolom rosszul, de a sima eltűnő Rasengant ha azt használta volna felerősítve és az eltűnik a pajzs előtt akkor az is simán áthatolt volna nem?

De azért meglepő számomra, hogy Sarada félig Uchiha és a chakra szintje annyira nem magas.

Számomra ez elég fura, hogy a fiatalok sokkal jobban mozognak és jobb technikákat tudnak mint ennyi idősen a szülők, de a chakra szintjük elégé alacsony.

Borutonál a két vérvonalból egyik sem szenved pedig a kevés chakrával. Uzumaki vérvonal és sok nagy chakra igényes pecsételő technikát tudott.

De javítsatok ki ha tévedek lehet én tudom rosszul.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
peti19870621
peti19870621 írta:

Arab Erai-Raws helyett SubsPlease raws - https://subsplease.org/ - Ha már Horrible nyugszik békében.


Frissült:
https://subspleas...nerations/

Egyesítve 2020.10.27 06:51:19:
Jaeger írta:

Most lehet én gondolom rosszul, de a sima eltűnő Rasengant ha azt használta volna felerősítve és az eltűnik a pajzs előtt akkor az is simán áthatolt volna nem?

De azért meglepő számomra, hogy Sarada félig Uchiha és a chakra szintje annyira nem magas.

Számomra ez elég fura, hogy a fiatalok sokkal jobban mozognak és jobb technikákat tudnak mint ennyi idősen a szülők, de a chakra szintjük elégé alacsony.

Borutonál a két vérvonalból egyik sem szenved pedig a kevés chakrával. Uzumaki vérvonal és sok nagy chakra igényes pecsételő technikát tudott.

De javítsatok ki ha tévedek lehet én tudom rosszul.


-SPOILER-

Mivel Boruto mind az öt elemet használja egyszerre, egymás után felváltva, ön tudatán kívül, úgy ahogy Kakashi látta, s elmagyárzta neki, csak éppen chakra szintjére is rámutatott, hogy az valljmi-vallatáshoz is- kevés lesz számára, hogy felerősítse mindet. Az eltűnését Villám elem okozza, s azt is azért, mely oly gyenge. S nem hatolt volna át a felerősített gyémánt struktúrán, hiszen már többször próbálta, csak azt az animében azt a részt kivágták, vagy félre tették maguknak, mert úgyvélték értelmetlen medő próbálkozásokat a néző nem szívesen nézi -vesztükre, itt vagyunk mind a ketten, akik látni akarták-.

- A "pajzs", "ReaktívKaminagurePáncélzat", amit Deepa használ Ounoki Tsuchikage öt elemén Föld-szél-tűz-villám-FényYouton kombinációján alapuló PorDust elemének a végén YinFény helyett, YangSötétséggel vegyített Szén Kekkei Touta-ájának; azaz Ounoki bácsi Vérvonalának Kakou gyanított öröksége -mely az ő föld bábjainak Akuta-iból származik- keverve az őt, az első - Kaguya Outsutsuki -Kaguuya Istennőből származó Bijuuk tartópilérének számító megtestesülő Hashirama Moukton fa elem - Az istennőt szolgláló akaratot manipuláló öröklény - KuroZetsu- testének eredendő sajátságaival. Melytől annyira adaptívan alkalmazkodó lett a pillanatnyi helyzetekhez, a múlt Uchiháktól szított (Tobi feat. Orochimaru) háborúiból adódóan. Deepa amolyan Android-Terminátor T9000-es unokaöcs, ahogy Ounoki papa saját örökléti foltjáról fogalmazna..

Uchihaáék chakra szintje Indrától származtatóan mindig is pocsék volt. Viszont a szerelmi-vonzalmi s ebből adódó önzőségi potenciáljuk hatalmas, de klánjukhoz szereteikhez mindig is hűek, lojálisak voltak.
Sakura-Cseresznyéné mindig igyekezett felzárkózni a többiekhez, méghozzá erényeinek gyengeségéből adóan kevés sikerrel, míg Tsunadere-Senin mama nem vette a szárnyai alá, s ki nem kupálta őt csapatát támogató orvosnak.

Nem. Borutónál a vérvonal is eredendően chakra hiányos. Kivételt képez a pecsételő tudományuk, mely a chakrát a testbe köti, s zárja, s ezzel elsajátíthatóvá teszi. S Narutonak csak Hanbun azaz fél Kyuubi kilenfarkú chakra jutott, az első negyedét az apja pecsételte bele, a második negyedét Bee oochan, s Ounoki-san közreműködésével s az első Hold pap bácsi "Hagoromo Ousutsuki" rámutatsával sikerült még idejében megszereznie. a másik felét a Kaguuya-Istenő visszavette, melyett végül Boruto legyőzött, ezután jött a Hold pap "Hagoromo Outsutsuki" bácsinak Indra mostoha "Hamura Outsutsuki" unokatestvíre, s belepecsételt Kaguuya Outsutsuki SötétYami Kekken Touka-ját Boruto tenyeribe. -S innen kezdődik a történet, ami elég mély, de az anime elégé felszínesen taglalja, nyalogatja, s néha;-még ki is közösíti-, az elnem magyarázott történetszáli részekkel.

S kijavítalak: "Borutonál a két vérvonalból egyik sem szenved (ITT Vessző, s maga a tárgy a "hiány" elmaradt. S elég érthetetlen, így, csak ránézve.) pedig kevés chakrával. AZ Uzumaki vérvonal(,) és(?) sok nagy chakra igényes pecsételő technikát tudott." Kiváltképp az anyja, az utolsó leszármazott a saját klánjából. Tőle tanulta a Negyedik is, miként lehet villám ember, mégpedig sárgából. Ezzel a pecsételéssel születhetet meg Naruto is, s maradt meg a tűz-levelének faluja.
Szerkesztette: peti19870621 - 2020.10.27. 08:01
 
http://duraishiniku.deviantart.com
Jaeger
Én nagyon nehezen értem mire gondolsz peti. De sok mindent amit felhoztál szerintem nem fedi a valóságot.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
vincentlll
peti te már többet gondolkodtál egész borutón mint maguk a készítők kitudja mi lesz itt lehet mindenki jégkrém árús lesz
 
sulyvahn
Peti. Ezekhez a sorokhoz milyen tudatmódosító szert/szereket fogyasztottál ?
 
DereX
Boruto nem tudja mind az 5 elemet használni, csak hármat. S ha valóban spoilerként írnál valamit ide az anime topicban amit egyébként is tilos arra ott a spoiler tag, de még annak használatával sem lenne illendő.

Egyébként meg ez tipikusan egy olyan hozzászólás volt ami úgy született meg, hogy az írója bevett 100 mg xanaxot amire 5 liter házipáleszt megivott és még egy jó erős füves cigit is elszívott.

Ennyi tárgyi tévedést és a fogalmazási képesség teljes hiányát még eddig soha nem láttam senkinél.

Boruto apja is fél Uzumaki. Jaeger ezt ne felejtsd el, neki pedig nem vérvonalja miatt volt annyi chakrája. Persze valamivel több van neki, de azt már lehet nem tudta tovább örökíteni. Hinata meg egyszerű halandó, akinek nincs sokkal több.

Sakura se vérvonala miatt rendelkezett annyival. Sarada is csak fél Uchiha szóval tessék ott a kérdésre a válasz.
 
Jaeger
Lehet ismételten én tudom rosszul szóval javítsatok ki :D

De Narutonak mitől volt annyi chakrája? Nem a rókás dologra gondolok. Az úgynevezett "sima" kék chakrája az nem a rókától volt mégse mondanám kevésnek.

A mostani fiataloknak már túlságosan kevésnek érzem a régi fiatalokhoz képest nem csak Naruto meg Sasuke hanem a többiek is.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
dungeonlord
Jaeger írta:

Lehet ismételten én tudom rosszul szóval javítsatok ki :D

Uzumaki vér^^ 10x annyi chakrával rendelkeznek, mint egy átlagos shinobi . Ezt már négyen is említették xD.

Ezt Kakashi mondta, amikor szél elemet tanította Narutonak .

Jinchuuriki 100x annyi chakrával rendelkezik. Ha minden igaz, akkor 1 szem Rinnengan szintén 100x.

Uzumaki nem csak chakra, és pecsétekkel voltak op, hanem volt még 1 egyedi képességük, az pedig a láncok , amit utoljára Karinnál láttuk.

Szerk:

Még valami, amit gondolok sokan elfelejtetek. Naruto apja úgy tervezte a pecsétet , hogy Kurama és Naruto chakrája egyben olvadjon . Amig Naruto és Kurama nem voltak barátok, se Jinchuuriki teszten nem ment át , addig csak minimálisan kiszivárogott és olvad egyben Naruto chakrájával.

Naruto esettében ne 10x számoljatok , hanem inkább 10-25x között .Ezért tudott Naruto fiatalon több száz klónt megidézni .Részben Kurama chakrájának köszönheti .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.10.28. 16:14
 
goku5
Szerintem is az uzumaki vértők volt Narutó annyira erős.
De szerintem megvan a mostani gyerekeben is valamennyire. És azért ne becsüljük már le a Hyuga vért! A Byakugan miatt ők is nagyobb charával rendelkeznek mint egy átlagos shinobi.
Szerintem itt a legnagyobb baj a fiatalokkal az amit mondanak Saradánál is. Nem igen van sokkal kevesebb chakrájuk mint annó Narutóéknak csak valamiért még rosszabb a chakra kontrolljuk. És lám mégis jobbak gyorsabban fejlődnek int a szülők mi? Ez volt már az elejétől fogva. Érdekes!

Amúgy pontosításért. Az Uzumaki vér hatalmas életerővel rendelkezik. Szerintem az nem feltétlenül chakra is.
Másik! Nem egy jinjuriki rendelkezik 100x akkora chakrával hanem Narutó! Ez nagy különbség. Narutónál éppen azért volt nem elérhető mert azzal fogta vissza Kurammát.
Szóval a gyerekeknek is magasabb chakrával kéne rendelkezniük, max nem akkorával.
Az Uzumakik lánc technikája se volt jellemző. Csak a klán egyes ritka tagjaiban volt fellelhető, nem mindenkiben.
 
dungeonlord
Nem. Ezt utólag írtam le :

Még valami, amit gondolok sokan elfelejtetek. Naruto apja úgy tervezte a pecsétet , hogy Kurama és Naruto chakrája egyben olvadjon . Amig Naruto és Kurama nem voltak barátok, se Jinchuuriki teszten nem ment át , addig csak minimálisan kiszivárogott és olvad egyben Naruto chakrájával.

Naruto esettében ne 10x számoljatok , hanem inkább 10-25x között .Ezért tudott Naruto fiatalon több száz klónt megidézni .Részben Kurama chakrájának köszönheti .

Életerő pedig csak kitartás biztositja, mint pl nem hal meg azonnal , ha kitépnek egy Bijuut . Bee csak azért nem halt meg, mert kicselezte Madarát , mint régen Sasukét . Ezért nem halt meg Bee a hábirú alatt, de gondolom sokkal több chakrát adott Madarának .

Hyuuga pedig nem rendelkezik sok Chakrával! Ezt a hiányt az uzumaki vér pótolja.

Ezért is nevezem a kölyökét hibridnek, mert nem kísértlett és Dns alapján szerezték az erőket, mint Obito, Madara, Kabuto vagy Yamato , hanem igy születtek .
Szerkesztette: dungeonlord - 2020.10.28. 16:27
 
Ugrás a fórumra: