Hozzászólások
Boruto anime
Shiro
Nem igazán tudok állást foglalni abban, hogy kinek a hibája.
Inkább azt mondanám, hogy Boruto ugyan azt a "hibát" követte el, mint anno Naruto is.

Naruto még akadémiai tanulóként.
Béna volt mindenhez. Ninjutsu terén csapni való volt, taijutsuban, meg az öregasszony is lepofozta aki miatt Kakashi állandóan elkésett.

Mizuki rávette Narutót, hogy lopja el a titkos technikák tekercsét, amiből sikerült megtanulni a kagebunshint.

Iruka és Hiruzen vajszívűsége miatt Narutót geninné avatták, de bele lehet kalkulálni, hogy más faluban, más vezetőség alatt, akár ki is végezhették volna árulásért.
Persze az eredményhez hozzájárul, hogy Naruto csínytevése a nagyközönség előtt titokban maradt. +A jó pedigré.

Kicsit továbbvéve a vonalat, nekem például anno a törénet elején Naruto nagyon nem volt szimpatikus, részben azért mert a fő kepéssége, a kagebunhsin no jutsu tulajdonképpen csalásnak tekinthető, és a történet legelején ez erősen érezhető is volt.
(De ha végig gondoljuk, akkor Naruto ereje bizonyos szempontból egymásra épülő csalásokból áll.)

Boruto esetében is ugyan ez történt. Mind a ketten a képességein felül akart bizonyítani, hogy elismerést szerezzen. Emiatt sebezhetőek voltak és sikerült őket csőbe húzni.

A különbség csak az, hogy Borutóval szemben nem voltak elnézőek, illetve nem volt rá lehetőség, hogy elnézőek legyenek vele szemben.


img00.deviantart.net/1e09/i/2018/003/7/f/zero_no_naku_koro_ni___grail_killer_chapter_by_shirohun-d53yyil.jpg

When Zero Cry: Grail Killer Chapter
 
goku5
NA én ezzel némiképp vitatkoznék.
Narutó genin vizsgáján az volt a feladat hogy készítsen egy klónt! Ezt túl is teljesítette ráadásul saját erejéből magát képezve. Az mellékes ebből a szempontból honnan jött a tudás. De maga oldotta meg.
Ráadásul Narutó mindent a maga erejéből edzéssel próbálkozással oldott meg valósított meg. Soha nem másra hagyatkozva, főleg nem csalással. Mármint külső eszközt használt volna.
Igaz az ellopás és a vele járó büntetés érdekes volt, de akkor se nevezném én azt csalásnak.
Narutó saját magát képezte és érte el a határait és lépte át. Borutó ellenben itt feladta elveit és inkább a könnyebb utat választotta. Narutó soha nem választotta a könnyebbet sőt inkább a nehezebbet.

Bár betudható ez a különbség annak is hogy teljesen más körülmények között nőttek fel. Mind családi mind technikai szempontból.
De pont ezek a sérelmek és tapasztalatok kellenek most szerintem Borutnak hogy megtanulja amit meg kell tanulnia.

Amúgy elég sok jó kis rajongói képet látni a neten ahol is össze lehet hasonlítani ami a Narutóban és a Borutóban történt! Igazán jók! Jó látni hogy alapoznak az alap történetre.
https://scontent-...e=5BA7139D
https://scontent-...e=5BB9BC5E
https://scontent-...e=5BBB98AC
 
Hasler
Ne is vegyük egy kalap alá a kettőt.
1, Naruto ellopta a titkos tekercset de ha full béna lett volna semmit se tudott volna megtanulni belőle. A másik meg szülők és család nélkül ki tudta volna tanítani kis taknyos korától kezdve bármire is ?Amit elért azt kitartással rendíthetetlen hittel és akaraterővel érte el.
2, Boruto sose próbálta meg az apja helyébe képzelni magát hogy mégis mennyi munka van azzal hogy egyben tartsa a falut és védelmezze. Tipikus elkényeztetett taknyos gyerek viselkedését produkálja.És ráadásul ezzel a húzással mintha szembe köpné a legjobb barátait.
 
bakod
Egyetértek, Boruto a csaló és Naruto nem volt az semmilyen szempontból.
Igen alapoznak a Narutora, és valahogy nekem is pozitív a dolog.
 
Risy
Szerintem itt is, ott is van igazság, szóval több mindenkivel egyetértek... Addig ugyanaz, hogy minkettőjüket átverték, és nem tudták, hogy bűnt követnek el. Viszont amíg Naruto-nál egyszeri eset volt, Boruto folyamatosan csalt, és úgy tűnt, tudja, hogy csal, de erősebb volt az akarata, hogy mindenkit legyőzzön. Nem tudom, melyik bűn számít súlyosabbnak, de Naruto-nál volt pár "enyhítő körülmény", amit figyelembe is vettek.

A gyermekkoruk teljesen különböző, Naruto-t nem nevelte senki, és amúgy is a saját tanára verte át (azért egy tanárnak általában hiszünk). Boruto meg elvileg okosabb ennél, szóval tudhatta volna a következményeket. Persze mindig a szülő felelőssége... de szerintem Naruto-t meg lehet érteni. Nem tudom, máshol hogy van, de én úgy veszem észre, hogy gyakran a tanárok gyerekei viselkednek legrosszabbul, pedig gondolnánk, hogy egy tanár biztosan jól tud nevelni. Vagy kivételeznek velük, vagy esetleg próbálnak egyformán viszonyulni mindenkihez, és elmarad a szülői törődés. Naruto nyilván az utóbitt tette, nem könnyű a kettő között lenni.

Tovább nézve, Naruto megtanult egy technikát, Boruto pedig "kölcsönvette" őket, szóval ezzel nem lett erősebb (ezért is volt naiv). Mizuki egy bűnöző volt, Naruto-t pedig ezért áldozatnak tekintették, és még meg is mentette Iruka-t. Bár szerintem is lehetséges, hogy máshol éppen kivégezték volna... Ezzel szemben arra nincs konkrét bizonyíték, hogy Boruto-t átverték (bár nem tudjuk, mi történt volna, ha bizonyos valakik nem szakítják félbe az eseményeket), egyértelmű, hogy az eredmények nem reálisak, tehát ki kellett zárni. Igen, nem volt más lehetőség, mivel az emberek látták az eseményeket, és a végén lehet, hogy ki is derülne. Nagyon rosszul esett neki, de ez van. Bár talán neki mindegy is lenne, hogy csalónak állítják be, vagy átverés áldozatának, főleg az számít, hogy az apja mit gondol róla (na meg pl Shikadai)... Naruto meg nem azért dühös rá, mert megszegte a szabályokat, hanem, mert nem bízott a saját erejében, tiszteletlen volt, és ő is átvert másokat, még a barátait is.

Abban egyetértek Shiro-val, hogy nekem sem tetszett a történet elején az előny, amit Naruto ezzel szerzett a többiekkel szemben. De lehet, hogy más nem is tudta volna használni, meg szerintem hülyék lettek volna, ha később nem tanítják meg vele mindenféleképpen.
(Sok szöveg :D)
 
goku5
Hát ez egy nagyon jó kis rész volt! Végre a felnőttek meg is mutatták mi is az az igazi erő!
Narutóék oldaláról az ment ami a movieban is ment némi kiegészítéssel. Viszont Gaaráék harca teljesen új volt a plusz szereplő miatt. Az is jó volt bár én kicsit erőltetettnek érzem főleg azért mert lényegében idő kitöltés volt. Jó volt a harc de akkor is annyi szerepet kapni mint Narutóék!? Valahogy ez érdekes. Majd meglátjuk mit hoznék ki belőle, mármint a 3. Otsutsuki tagból! Mire is lesz jó az ő szerepe?
Amúgy viszont ami nagyon meglepett az hogy lett hirtelen a Byakuganból Rinnegan?
A rész is ott fejeződött be ahol gondolni lehetett és a következő is. (indulnak Narutó után)
Arra viszont kíváncsi vagyok ha már lesz plusz jelenet mutatják-e Hinatát hogy sérül meg. Bár félek biztos hogy nem. Inkább csak az lesz ahogy Borutó barátai megbocsátanak neki és biztatják a beszédükkel. Na ezt nem várom túl könnyű megbocsátás lenne. Vajon hogy oldják meg azt is?

Borutó erőlködését félelmében meg jó volt látni! Láthatta végre milyen is a valódi erő és mit is érnek a kis ninja teches technikái. Tudja mihez hasonlítani. Mitsukit is érdekes volt látni milyen gyorsan elbántak vele.
 
Risy
Most ez a rész kb visszahozta a háború második felének hangulatát. Az anime ugye elég komolytalannak indult, aztán már érződött, hogy a ninják világa azért veszélyes, de ha van olyan, aki nem ismeri a Naruto történetét, az most nézhetett.

Sokat lehetett hallani, hogy Naruto legyengült, meg minden, hát ebből szerintem nem az látszott. Csak elszokott kicsit az ilyen ellenfelektől. Momoshiki, ahogy nyeldesi a pirulákat, meg röhög... Remélem nem fog egyhamar meghalni, mert úgy nem szenvedhetne eleget. Boruto meg talán rálépett egy útra, amiről már nem fog letérni, persze majd kiderül... Igen, jó volt látni, hogy rájön, milyen hasznavehetetlen a ninja tech, amikor leginkább kéne.

Szerintem is kicsit furcsán lettek megoldva a harcok, de talán az zavart jobban, hogy miért nem harcolt mindegyik Kage... Ennyire meglepték őket? A kimenekítésnél egy Kage azzal segíthet legtöbbet, hogy harcol az ellenféllel (talán kivétel Gaara, de ő meg éppenhogy harcolt). Mindenesetre úgy tűnik, senki sem számított erre. Szerintem az Ootsutsukik bizonyos szempontból elég szánalmasak... Nagy hatalommal megáldott idióták. Van pár érdekes képességük, de talán csak Momoshiki jelent igazán problémát.

Az előző résszel kapcsolatban... Tényleg mutathatták volna Kakashi reakcióját a Shidenre, vagy egyáltalán a harcokra.

De a legfontosabb... jöjjön már a következő rész! :D
 
DereX
Nem hiszem, hogy Momoshiki lenne a legerosebb kozuluk. Foleg ugy, hogy ismerjuk a filmet. Sokkal tobb potencial van a 3. Ootsutsukiban akibol alapbol azt nezem ki, hogy legszivesebben hatbaszurna a masik kettot. Hogy honnan van Rinneganja, nem szamit. Elvegre feltetelezhetjuk, hogy ok mind egy-egy korabbi isteni fa erejevel rendelkeznek mas bolygokrol. (Erre is volt mar utalas) A rinnegan pedig abbol szarmazik. Azt is tudjuk, hogy Kaguyanak mar akkor is hatalmas ereje volt mielott megette a gyumolcsot, s szerintem a byakuganja is letezett elotte. Erre pedig meg nem tertek ki, hogy neki hogyan volt ereje elotte.
 
bakod
Végre egy kicsit komorabb hangulat. Eddig jól követik a filmet, gondolom ez marad is így. Viszont az tényleg jó hogy pl Gaaraék harcát hosszabban láthattuk.

Mitsukit persze hogy gyorsan elintézték. Egyrészről jóval erősebb mint egy genin, és nem láttuk a teljes erejét sem, de azért tuti nincs Kage szinten. Másrészt pedig orvul támadták meg.
 
goku5
Kaguyanak kezdettől fogva volt Byakuganja. Ez vele született képessége, akárcsak a leszármazottjainak a Hyugáknak. Az az a Hyugák az Otsutsuki klán mellékága. Lehet éppen ezért is mutatták Hyashit meg Hanabit is kiemelten.

Utólag elgondolkozva valamin megint csak érdekes dolog volt benne.
A 3. Ootsutsuki említette hogy még nem találkozott Mitsukiéhoz hasonló erővel chakrával. Az lényegében a természeti erő senin mód használata. Na de viszont ők az isteni fából nyernek ki erőt, pirulákat. Az isteni fa megtestesülés lényegében a 10 farkú volt. Az meg mondva volt hogy lényegében egy az egyben természeti charkából áll. Szóval érdekes ez is.

Amúgy ha azt a Rinegant nézzük még kinéz hogy a sorozat vége felé már akár Borutónak is lesz a jobb szemégen. Nem csak az a spéci fejlettebb Byakugan.
 
Konczi
Csak egy kérdés :D A múlt héten nem volt epizód?
 
dungeonlord
Nem.
 
goku5
Elég jó kis rész volt ez a mostani is.
Nagyon tudják az írok animátorok hogyan lehet húzni az időt és megspórolni a munkát! Természetesen a rengeteg visszaemlékezéssel.Ikszdé
Amúgy az általam várt legjobb jelenetet is szépen sikerült elrontaniuk. Bezzeg a moviban milyen jól megtudták csinálni. Most arról a jelenetről beszélek amikor Borutó felveszi Sasuke fejpántját. Egyszerűen elvesztette a hatását. Nem tudom minek kellet ellőni a kagék előtt? Semmi jelentősége nem volt. Bezzeg Hinata előtt meg úgy emlékezteti magát az apjára hogy csak piszkálja azt!? Hát nem tudom miért így oldották meg?
De amúgy a beszélgetéseket igen jól megoldották, akárcsak Borutó megbánását és Sasuke beszédét.
Bár a barátai szerintem túl könnyen bocsátottak meg neki.

Bezzeg ilyenkor várja már tényleg tűkön a következő részt! Elkezdődik ismét az óriások csatája. Bezzeg van ami direkt maradt ki a részből. Az meg majd jön később. Mármint hogy nem Borutó az utolsó aki átlép a dimenziókapun.
 
Cheetah30
Sziasztok ! hát igen , egyébként a Youtube-on lehet találni külön történetet Kaguya Leszármazottjairól , Angolul néztem végig, és igen az idősebbik testvérnek Rinneganja volt, míg a fiatalabb testvérnek Sharinganja , és persze mind a ketten kellettek az anyjuk legyőzéséhez, azonban utánna, a fiatalabb Testvér akit említettek az egyik Narutó Shipp movie-ban , ugyanazokat az alveket vallotta, hogy meg kell védeni a Ninja világot, és örült neki természetesen, hogy a bátyja milyen világot tudott építeni, ahol béke honol , és kérte, hogy örizzék meg a békét , a Byakugan hercegnő azaz Hinata látomásában volt ez az utolsó szösszenet , szóval ez is érdekes, hogy már akkor is volt Sharingan .
persze amit nem értek, hogy ott ugyanez a klán tag volt, akit Naruto legyőzött és utánna vette feleségül Hinatát, tehát onnan indul ugyebár a Borutó , azonban, a harmadik Otsutsuki eltűnt, de vajon később feltűnik? csak mert igen csak lelépett, és olvastam a mangát, és addig még nem jutottam, hogy őt is lássam .
 
Lacika
Nekem van egy elméletem amit leírtam mangába röviden ide nem akarom írni mert spoileres lehet
 
Ugrás a fórumra: