Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Shingeki no Kyojin - Attack on Titan anime (Tilos a spoiler!)
KingBradley
Nekem totál úgy jött le, mint ha csak magukkal akarnak vinni ( mint Eren t) Ymir t. Egyértelmű h nem ölték meg.
 
Luna
Az epizód zseniális volt. Első osztályú mind feszültség mind látvány és hang szempontjából. Eren azért kötődött Reinerékhez. Hasonlóképpen Armin is, és ez elég egyértelmű volt annak ellenére is, hogy nem sokat mutatták őket együtt. Reiner amolyan "báty" figura, mindenki szerette.

Szerintem viszont annak ellenére, hogy jogosan lehet szemétnek nevezni őket, alapvetően megkedvelte az embereket Reiner és Bert is. Ezért mondta Reiner, hogy mekkora sz*r alakká vált, és ez mind azért van, mert bárcsak "ne találkozott ilyen emberekkel" azaz olyanokkal, akiket becsül, mint Erent. Ebből a szempontból érthető Annie miért nem csípte Reineréket annak ellenére sem, hogy egy csapatban játszottak. Elítélte őket a kétszínűségükért. Ő legalább meg sem próbált úgy tenni, mintha "jó fiú" lett volna.

Attól még meg lehet érteni Eren keserűségét, én majdnem sírtam. :'(

Ymirt nem ölték meg, nyugi. Amúgy is, elég logikusnak tűnik, hogy el akarják őket vinni és a saját oldalukra állítani, hiszen mind alakváltók, és az erő legyen egy oldalon! :D Ez ugyanolyan, mint, hogy egyik focicsapat felvásárolja egy másiktól a jó játékosokat. Reiner speciel felajánlotta, hogy nem nyírnak ki mindenkit, ahogy eredetileg tervezték, csak akkor ezért cserébe Eren menjen velük. Mondjuk az egy elég nevetséges "kis csevej" volt. XD
Szerkesztette: Luna - 2017.05.08. 10:30
 
bakod
oké persze csak a kezében volt amikor a falhoz vágta a kezét. lehet hogy túlélte de mindegy is. viszont jó kérdés hogy most mi lesz?
Ha Erent magukkal viszik, megtudja hogy hol a "szülőföldjük" és talán a titánokról is megtud valami fontosat (vagy a páncélról). De hogyan fog akkor visszajönni?
HA kiszabadítják... hááát erre elég kevés esélyt látok. ahhoz egyikőjüket minimum le kéne győzniük.. :/ Reiner páncéljára nem találtak ki még semmi használhatót, Bertolt sebezhetőbb bár nyílt terepen eltűnik nagyjából a hátránya. Nem beszélve hogy a tarzan titán (a szőrös beszélő) is megjöhet.
 
Jon
Eszméletlen rész volt. Vonaton néztem meg, nem volt már rá időm otthon, és velem szemben egy kisgyerek szerintem azt hitte, hogy hülye vagyok, vagy valami bajom van, mit kapkodom a levegőt, meg vágok olyan arcot, mint akit sokkoltak :D

Kár, hogy másfél hete (értitek, másfél hete...) elspoilereztem magamnak, hogy Reiner a Páncélos Titán... mert egyébként én egyáltalán nem gyanítottam. De az, ahogy fel lett építve ez a rész, eszméletlen volt, ahogy nőtt a feszültség, szépen lassan. Amikor a közepén csak úgy kijelentette Reiner Erennek, hogy figyu haver, én vagyok a Páncélos Titán, Berthold meg a Kolosszális, nem tudtam, hogy most mi van, ennyi lesz a nagy leleplezés, de... de jó ég, a végén, az utolsó pár perc, abban mennyi dráma volt.
Egyúttal meg is győzött arról, hogy ha 10 év múlva jön a harmadik évad, akkor sem fogom elolvasni a mangát. Mert azt az érzést, ami akkor átjön, amikor a végén megszólal a Vogel im Kafig, ott nem fogom megkapni. Az a durva, hogy teljesen együtt tudtam érezni Reinerék helyzetét, annak ellenére, hogy nem tudjuk, hogy mi van a múltjukban. De annyira, annyira átjött, hogy mennyire szenved ő is, nem tudja mi a helyes, és a végén Eren reakciója... Nekem már az első évadban is átjött, hogy Reiner közel áll Erenékhez, ki is volt emelve az a jelenet, amikor segítettek neki az edzésben, meg párszor együtt voltak, és beszélgettek, még az edzés alatt. Szóval már csak ezért is.
Az egész zseniális volt. Alig várom, hogy erre hogyan tudnak még rátenni egy lapáttal az évad második felében.

És hát igen, úgy látszik, hogy Ymir túlélte, örülök is neki. És Berthold nem azzal a kezével ütött a falra, amiben őt fogta, nyilván nem akarják megölni.

(Ja igen, Reiner meg még úgy is, hogy elvileg "gonosz", baromi badass és férfias minden részben :D Kb. egy role model lett nekem :D )


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Adamleo
Luna
Azért Annie sem fapofával nézte végig az emberek pusztulását, de az tény, hogy céltudatosabban viselkedett mint Reinerék. Nem próbált meg beilleszkedni, mert tudta, hogy nincs értelme, de ennek ellenére sem maradt teljesen független. A Trosti kapu lezárása után is látjuk ahogy sokkos arckifejezéssel kér bocsánatot a holtaktól, csak ekkor még nem tudtuk miért illetve ki miatt. Na meg persze ott volt Armin is aki iránt egyértelműen érzett valamit, mint ugye kiderült.


Baromi jó rész volt, már kb 2 éve vártam, hogy eljusson idáig az anime, mert ezt egyszerűen látni akartam meganimálva és hát nem csalódtam, mikor elindul a vogel im kafig Reinerék átváltozásánál egyszerűen kirázott a hideg :D Egyébként annak idején haverjaimmal mikor véget ért az első évad közösen megegyeztünk, hogy Reiner a páncélos, mert egyszerűen túl sok minden utalt rá, úgyhogy nekem már a mangában sem volt akkora meglepetés, na de Berthold mint a Kolosszális, azon elcsodálkoztam, sőt továbbmegyek egyenesen utána kellett néznem, hogy ki ő :D Mert annyira jelentéktelennek tűnt, aki ráadásul szinte sose szólal meg. Én is arra számítottam, mint szerintem sok animés eddig a pillanatig, hogy a Koloszális lesz a főgóré, de nem :D
 
Muad-dib
Én csak abban bízom, hogy megmagyarázzák pontosan, hogy mi az emberi titánok célja. Mert ha az emberiség elpusztítása, azt már rég elintézhették volna. Ha Berthold, Reiner, Annie meg a Szőrös együtt támadják a falat és szisztematikusan haladnak előre egyre több lyukat ütve rajta, az "emberiség " kihal. Főleg nem érthető az egész, mert ha jól rémlik először nem is konkrétan a "főfalat" támadták, hanem annak egy "bástya" szerű részét, ahol hiába törtek át, túl sok kárt nem tudtak tenni.

Tippre egyébként - nem olvastam semmit, nem mangázom - több olyan emberi kolónia van, mint Erenéké, ezek egyikéről származhatnak a többiek. Valahogy rájöttek ott is a titánná alakulás képességére és valamiért úgy hiszik, hogy a túlélésük kulcsa, hogy a többi emberi kolóniát elpusztítják (kivéve azokat, akik elég erősek, hogy védelmezzék a "szülőföldjüket", lásd Eren).
 
Jon
Ejj, nemtom, én nem örülnék egy ilyen csavarnak. Nekem nagy varázsa a történetnek az, hogy az emberiség túléléséért harcolnak. Nyilván emberek tervezték el az emberiség kiírtását, hogy miért nem hajtják végre azonnal... nem tudom. De remélem, hogy nem az az oka, hogy más kolóniák harcolnak egymással. Az egész romantikája elveszne számomra, és nem lenne több egy emberi háborúnál.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Morbyd
Muad-dib írta:

Főleg nem érthető az egész, mert ha jól rémlik először nem is konkrétan a "főfalat" támadták, hanem annak egy "bástya" szerű részét, ahol hiába törtek át, túl sok kárt nem tudtak tenni.


Nyílván azért azt támadták, mert csak azt tudták. Még a külső kapufal is túl masszív ahhoz, hogy a colossal csak úgy berúgja vagy az armored átmenjen rajta. Kimondottan a bejáratot támadták, ahol az emberek is ki-be járkálnak, mivel ott gyengébb (legalábbis alul).
 
vincentlll
mostani 7 rész nagyon ütős ,baromi jó volt hogy aki tudja irányítani a titán formát az alkalmaza harci technikákat Reinertot elpicsázta eren
8. résztől félek hogy csalódást fog érni engemet de remélem az is jó lesz
 
jasek89
Atyaisten, milyen badass rész volt ez is. :D Eren piszok gyorsan tanul, nem gondoltam volna, h ilyen gyorsan kiismeri Reiner gyengepontját, ráadásul Annie technikáját is eltanulta.
Viszont van olyan érzésem, hogy elfogják rabolni Erent. :(
 
Jon
Nem hiszem, hogy elrabolnák. Habár ki tudja. De addig, amíg nem mondtad, eszembe sem jutott ez az eshetőség.
Ymirt bekapta ugye Berthold, de biztos, hogy csak azért, hogy biztonságban legyen, amíg harcol a felderítőkkel. Habár ennek ellent mond az, hogy bekapott még valakit... De biztos, hogy Ymirt nem akarja megölni, el akarják őt rabolni. Habár az, hogy most lezuhan a falról biztos nem tesz túl jót Ymirnek, ha benne van a szájában :D Ki tudja.

Állat rész volt ez is. Nem gondoltam volna, hogy Erennek lesz valami esélye Reiner ellen, de bizonyított a srác :D Nem is kicsit. Baromi látványos volt amúgy nézni két titán birkózását :D Mikasa amúgy ebben a részben kegyetlen epic volt, pedig én nem rajongok a karakteréért.
A rész vége meg a szokásos sokkoló cliffhenger. Kíváncsi vagyok.

Szerk.:
Ja, és Hanji eszméletlen aranyos volt, amikor elpirult, mert Eren hallgatott rá titán formában :D
Szerkesztette: Jon - 2017.05.15. 20:25


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
KingBradley
Jó látni, h a páncélnak is vannak határai. :)
Annie esetében cseppet "elpuszíthatatlanabbnak" tűnt. Bár lehet minél kisebb területre koncentrálják (ököl, tarkó, báb burok, ezen esetekben az anyag színe is más volt. Kékes fehér. ) annál hatékonyabb, mintsem a test 75% beborítják vele.
 
jasek89
Mikasa mikor nem badass? :D Mikor Eren bajban van, olyankor a szemével is ölni tudna. :D
 
bakod
Nagyon állat rész volt :O a harc végig izgalmas volt, örülök hogy Eren tanul és egyre jobban harcol.
A vége és az előzetes alapján az első gondolatom nekem is az volt hogy elrabolták. Meglátjuk. A levertség a 2 áruló miatt is lehetne, de akkor nem ott hagyták volna abba ott ahol.

Mikasa pedig újra hű volt a híréhez : badass és rajong Erenért... :D
 
jasek89
Szerintetek Mikasa pusztán testvéri szeretetből van oda Erenért, vagy ez már túlmutat ezen is... ? :D
 
Ugrás a fórumra: