Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Shingeki no Kyojin - Attack on Titan anime (Tilos a spoiler!)
Jon
A spoilerek továbbra is tilosak, és ezekbe az olyan hozzászólások is beletartoznak, mint hogy "a mangában is csak most derült ki a módja". Ha lehetséges, a spoileres témákat teljesen kerülni kell (erre van a manga topic), de ha mégis, akkor azt rejtsétek el a spoiler gombbal. Mindenesetre a teljes kerülés az ajánlott, még ha csak annyiról is van szó, hogy meddig megy el az évad.
Ez az anime topicja. Én nagyon megengedő ember vagyok, de mivel az Attack on Titan szívügyem, szigorúbb leszek.
Remélem mindenki megérti :)


(Amúgy most kapom vissza a régi Narutos időket, amikor én voltam a mangás, osztálytársam meg animés, és nem értettem, hogy mi abban a spoiler, hogy "erre még a mangában sem kaptunk választ". Megérdemlem :ehh
De ettől függetlenül, ezzel a kommenttel Luna már egy-két elméletemet le is lőtted, szóval kérlek, a jövőben, ezeket kerülje mindenki :) )

A rész maga tök jó volt, nyilván nem ütött akkorát, mint az első, de ezzel nincs is gond, kellenek bőven a magyarázós, karakter mélyítős részek. Sasha nagyon aranyos volt és tökös egyúttal, a rész végén meg az a titán... Hát, azt valahogy vagy oda tették, vagy az is megfordult a fejemben, hogy egy átalakult ember az, aki még nem tudja tökéletesen használni az erejét (mint néha Erennél is előfordul). De nem tűnt intelligensnek, meg eleve, az egész teste megvolt, csak satnya, nem úgy, mint Erennél, hogy mondjuk csak egy kezet növesztett, meg hasonlók...
De most már fölösleges is ezen gondolkodnom, ha ember lenne, akkor az kiderülne hamar, de Luna most elmondta, hogy nem fog kiderülni :D
Szóval várom a következőt, remélem egy-két titokra fény derül majd Erenéknél.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
KingBradley
Óvatosan leszek :)
Epizód végén...

Totál úgy néz ki a titán, mint egy elfuserált átváltozás eredménye lenne.
 
Jon
Ezt nyugodtan írhattad volna spoiler nélkül :D Így az öcsémmel olvastattam el (aki olvasta a mangát :D ). Ez nem spoiler, ez a te véleményed :D
Egyébként az első gondolatom nekem is ez volt, de valószínűleg akkor nem áll meg a dolog.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Hasler
Én nagyon vártam már a 2. évadot , direkt nem olvastam el a mangát hogy ne tudjak előre semmit és ez a két rész hogy is mondjam magasan felül múlja az elvárásaimat olyan dolgokat mutattak be amire nem is gondoltam, főleg a szőrös óriás .
 
Jon
Hát én nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én a tesóimmal majdnem magunk alá csináltunk tegnap a rész alatt. Brutálisan alakul a sztori, egyre több a misztikum, de azért közben folyamatosan dobnak elénk valami csontot, ami azt az illúziót kelti, hogy közelebb kerültünk a megoldáshoz :D
És közben az egész valami hihetetlenül epic. Amikor a végén a bástyáról a felderítők kihúzzák a kardjukat... fuh :D

A legviccesebb az volt, hogy az egyik barátom, aki szintén nem olvasta el a mangát, előre megmondta, hogy szerinte tuti lesz itt valami a fallal, ami miatt nem mutatták meg, hogy áttörték, és szerinte át sem törték :D Meg, hogy azon se lepődne meg, ha ezek a titánok holmi "ittnövesztett" izék lennének... és tényleg.
Akárhogy is, ez megint rengeteg kérdést vet fel, új infókat kaptunk (Krista :O ), a Fenevad Titán még érdekesebb és rejtélyesebb... kegyetlen epic volt az egész, na :D

Ha így halad a második évad, akkor ez még jobb lesz, mint az első volt. És ez azért nagyon-nagy szó, tekintve, hogy nekem az első évad (igaz csak második nézésre, első alkalommal is baromira tetszett, de másodikra még sokkal inkább) talán az egyetlen 10/10 pontos sorozatom/animém, annyira a magáévá tett minden egyes aspektusban. (Ez nem jelenti azt, hogy a kedvencem is, de abban is ott van a top-ok között :D ).
Szóval hajrá, csak így tovább :bow


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Adamleo
Messze az eddigi legjobb rész volt a második évadból. Végig pörgős, izgalmas és nagyon sejtelmes meg persze iszonyú látványos, bár ezen már senki nem lepődik meg. Kezdenek beindulni a dolgok :D ha nem olvastam volna a mangát, most biztosan folyamatosan ezen kattognék, hogy mi, hogy, miért, hogyan XD
Nem hiszem, hogy spoiler, de azért elrejtem!
Nem is emlékeztem például, hogy Kristára ilyen korán elkezdenek utalgatni. Na meg Ymir arca ott a kastélyban amikor Reinerrel beszél, kirázott tőle a hideg! Zseniális!!!
 
jasek89
Na a legutóbbi animet megnézve, nekem van egy gyanúm, hogy az a titokzatos szőrös óriás az egyike, akinek köze lehet a titánok gyártásához. Valszeg a lakosokból lettek titánok, hisz kiderült h nincs egy lyuk sem a falakon, ráadásul Connie-t felismerte az egyik titan amelyik ottragadt az otthonában.

Aztán lehet h zöldségeket beszélek... xD Sajnos nem volt lehetőségem a mangát megnézni, de ha tudtok javasolni egy oldalt megköszönném. :)
 
bakod
Én se olvastam a mangát és nagyon tetszik a 2. Évad. Nagyon kevés animénél izgulok ennyire. De tény hogy egyre több kérdőjel merül fel. Azt kissé sajnálom hogy csak 12 részt kapunk most, viszont akkor remélem jövőre jön a következő is.

Jasek: A szőrös titán viszont nem volt biztos hogy az ember értie a nyelvét (vagy az csak szarkazmus volt?). Abban viszont egyetértek szerintem is az emberekből váltak/készitettek titánokat.
 
Adamleo
Sajnos nem volt lehetőségem a mangát megnézni, de ha tudtok javasolni egy oldalt megköszönném.


Nem szoktam ilyet mondani, mert általában manga párti vagyok, de nem javaslom a manga olvasását!!!! Addig semmikép sem amíg megy a második évad, mert az anime fényévekkel jobb a mangánál!!! Egyszerűen ez az eszméletlen epic hangulat ami átjárja az animét nem jön át a mangában, aminek az oka az iszonyatosan ütős soundtrak valamint az eszméletlenül szép rajzok és animációk plusz a nagyszerű szinkronszínészi munka. A manga... (akármennyire is szeretem) ...elég rondácska finoman szólva, bár meglehet szokni, sőt nekem egy kicsit tetszik is Ishiyama stílusa, de az animétől nagyon messze áll, és hát aláfestő zene hiánya sem éppen javít az összképen.

Ezektől függetlenül egyébként nagyon jó a manga, nem akarom én szidni, ne értsétek félre, sőt mi több zseniális.... viszont!!! Amíg megy az anime én tényleg azt javaslom, hogy azt nézzed, mert szerintem az AoT iskolapéldája annak, hogy hogyan kell valami jót úgy adaptálni, hogy még jobb lesz a végeredmény mint az eredeti, és hát mivel szökőévente ha kijön egy évad én semmikép nem venném el magamtól az örömöt, hogy animében láthassam ezt a csodát!!! Ettől függetlenül, ha mindenáron szeretnéd küldhetek p.ü.-ben két három linket ahol el lehet olvasni magyarul, de én tényleg nem javaslom. Ezt az évadot még megvárnám a helyedben!!!
 
jasek89
Ezt örömmel olvasom, remélem leszek oly türelmes, hogy nem olvasom előre a történetet. :)
 
Itachi-sensei
Adamleo
Ehez nekem is lenne egy kis hozzá füzni valóm. Furcsálom is hogy egy mangapárti ezt mondja én is az vagyok . Elfogadom hogy jó az anime de ami 3 részben volt (és most nem spoilerezni fogok mert ezt nem tudod meg ha nem olvasod el a mangát)
hogy egxpár dolgot kihagytak az animéböl. Van is egy tipem miért mivel 12 részes lesz csak és gyors bele akarnak sűríteni bizonyos eseményeket.

Igy én is javaslok valamit ha nem akarsz spoilert és nagyon anime párti vagy akor nyilván nem olvasod elöre a mangát söt nem is olvasnád a mangát. De nem riaszt visza kor érdemes lene legaláb anyit elolvasni a mangábol ahol az anime van.

Példázam hogy mi marad ki 3 része utolsó jelenet semit nem lehet így érteni belöle plusz egy kis beszélgetés kimaradt az animéböl. Én ere ezt nagyon utálom ha valamit kihagynak vagy máshogy csinálnak.
 
Jon
Pedig ez ezzel jár, fel kell dolgozni. Alapvetően én is manga párti vagyok, de az AoT-nál hatalmas a minőségbeli különbség az anime javára, olyan hangulatot kelt, amit a manga nem tud reprodukálni.
De abban igazad van nyilván, hogy a történetet részleteiben, apróságaival a mangából lehet megismerni, de ez mindennel így van. Ezért is tervezem majd elolvasni a mangát, ha az anime véget ér.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Adamleo
Itachi-sensei
Akkor most nagyon utálhatod az animét, mert eddig rendesen megkutyulták a dolgokat pl: Conny falujának a történetét is előrébb hozták, valamint a Christa és Ymir beszélgetését is. Erenék történetét meg konkrétan ketté vágták, az egyik felét a második a másik felét a harmadik részben mutatták. Tehát elég sok mindent máshogy csináltak!!! Ugyan ez csak egy teória, majd a hétvégén kiderül mi, hogy lesz, de azért leírnám én, hogy látom!!!

Attól, hogy valami jól működik egy 44-45 oldalas fejezetekre osztott történetben, még nem biztos, hogy egy "egy az egyben" adaptáció esetében is jól fog működni, sőt megkockáztatom, hogy roppant hülyén jönne ki itt ott a történet meg a cliffhangerek! Persze ezt lehet orvosolni, apró beszúrt történet elemekkel, amik nincsenek benne a mangában, kvázi pofátlan időhúzással, vagy unalomig ismételt visszaemlékezésekkel, vagy esetleg ha értenek hozzá akkor ügyesen újravágott jelenetekkel, ahogy szerintem ezt most is tették, annak érdekében, hogy a történet jól működjön 20 perces felosztásban is. Ráadásul mivel most több szálón fut egyszerre a cselekmény így a készítőknek sokkal nagyobb szabadság adatott meg, és a véleményem szerint éltek is vele. Tehát a lényeg, hogy annak érdekében, hogy, minden rész végére jusson valami ütős kis cliffhanger előre vitték conny jelenetét a második rész végére, valamint előre hozták a kastélyra támadó óriásokat a harmadik rész végére, és ha a feltételezésem helytálló, akkor most szombaton a rész azzal a bizonyos kihagyott 10 oldallal fog indulni, amit már több helyen láttam, hogy hiányolnak. Legalább is írói szemszögből nézve, nekem ez tűnik logikusnak, persze aztán lehet, hogy nem lesz igazam és tényleg kukázták a kastélyban lezajlott beszélgetéseket , de ez esetben igencsak csalódott lennék, lévén elég fontos dolgok is elhangzanak.


A ne olvassátok a mangát dologgal pedig lehet félreérthető voltam. Senkinek sem akarom megtiltani, hogy olvassa a mangát, csupán azt akarom mondani, hogy ha már valaki képes volt kivárni ezt a NÉGY évet, amíg megérkezett a folytatás, akkor ne legyen már olyan bolond, hogy elkezdi olvasni a mangát, mikor végre nézheti hétről hétre, és izgulhat valamint spekulálgathat esetleg a haverjaival, hogy úr isten mi fog történni ez után! Számomra ez hatalmas élmény volt annak idején középsuliban, hogy haverokkal néztük és izgultunk hétről hétre, mindenkinek megvolt a mag kis elmélete amit meg tudtunk osztani egymással, óriási élmény volt és hülye lettem volna elolvasni a mangát, hogy megfosszam magam ettől. Persze aztán az anime véget ért az évek meg teltek, én meg nem bírtam kivárni, és elolvastam a mangát, amit most kicsit sajnálok, de nem mondanám, hogy megbántam, mert valahogy elképzelhetetlennek tarom, hogy még éveket keljen várnom a 85. fejezet végén történtekig! Ezért azt mondom nyugodtan olvassátok a mangát, ne kockáztasson senki, hogy valaki elspoilerezze ezt neki, mert ez olyan dolog amit meg kell tapasztalni. Át kell élni a felismerést!!!! Tényleg csak annyit mondok, hogy várjátok meg vele a második éved végét, ne vegyétek el magatoktól az élményt, mert végre van anime, és ez az anime kegyetlen jó, és szerintem igenis érdemesebb meganimálva nézni, ha már egyszer aktuális, és itt van, és fogyasztható!!! (Ez azokra is igaz akik most pótolták az egész sorozatot)
 
Itachi-sensei
Egyébként az idöbeni sorendek mait nem haragszom. Azel szerintem sincsen baj ha felcserélnek bizonyos eseményeket. De ha kihagynak az anál nagyobb.
Bocsánat ha kicsit támado voltam ezzel mangás dologal igy összeségében igazad van. Én velem is ez volt pont mint veled elöször csak néztem hétről hétre aztán mikor vége let nagyon érdkelt a folytás. Bár megjegyzem én nem tudok angolul így a magyar fordítást kelet várni ami elég öszevissza ment. Most meg már 3-4 fejezete nem forditotak le amit nem tudok elolvasni igy.
Egyvalamiben biztos vagyok nem lesz pofátlan idöhuzás mert nem tehetik meg ebe a 12 részbe bele akarják szerintem süriteni az animébe az elkövetkezö eseményeket(spoilerezni nem akarok így ezt nem írom meg )

Nem tudom ti hogy vagytok vele de engem elégé megdöbentet hogy csak 12 részes lesz. Azt hitem benne lesznek majd a "belsőharcok". De így ere is még sokat kel majd várni.

Egyesítve 2017.04.19 21:09:50:
Ezen kívül pedig egy bizonyos dologban kérném a véleményeteket. Ugyebár amilyen sokan szeretik az AOT legalább annyian utálják is(persz ha eben tévedek akor az amit innentől írok értelmetlen)
Miért is utálják, mivel hogy híres hypolt. Ha valami nagyon felkapott lesz annak mindig leszenek elenzöi akik csak azért se követik a hypot. Ezt sosem értetem föleg az AOT kapcsán. Nem tudom hogy a megjelenése elöt mekkora hypot kapót( ha egyáltalán kapót) de én arról nem halottam. Csak simán néztem milyen szezonos animék vannak láttam egy elözetest elkesztem nézni ahogy jötek a részek és ez nekem nagyon tetszett. Majd utána jöt ez a hatalmas hayp.

Kérdésem igazából az is lenne hogy szerintetek ezt rosszul látom ennyien nem is utálják? De ha teszem azt van bene igazság eröl ti mit gondoltok?
Szerkesztette: Itachi-sensei - 2017.04.19. 21:09
 
Jon
Közel sem utálják annyian, sőt :D Alig-alig látni olyat, én legalábbis nagyon ritkán találkoztam olyannal, aki kifejezetten utálná az animét. Olyannal már gyakrabban, aki szerint középszer.
De azért a nagy többség szerintem oda van érte.

Sokan nem tudják elfogadni azt, hogy néha (persze egyáltalán nem mindig) a hype nem véletlen, és nem alaptalan.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Ugrás a fórumra: