A sorozattal kapcsolatos topic ^^
[Naruto-Kun Projekt] Nisekoi anime, OVA, OAD
Nem sok értelmét látom ennek a topicnak,mert van 1 neki:
http://www.naruto...rowstart=0
A mangának vége és messze van még a folytatást(Ha lesz).1 topic elég neki. Szerintem.
A téma az oldal által fordított tartalom kibeszélését szolgálja, azaz az animált formában lévő tartalom kibeszélését. Nem véletlenül van némely szériának egy általános (Minden mehet bele) és egy [Naruto-Kun Projekt] témája. Aki a projekttel kapcsolatban szeretne megosztani valamit, esetleg kérdezni, az nem igazán szeretne bárminemű spoilerbe belefutni. Szerintem teljesen ésszerű megoldás.
@goku5 és 96gabor15
Válaszom a manga alapján, konkrét spoilerek nélkül:
.........
Az 1. évad az 50. fejezetig dolgozza fel a mangát. 5 fejezetet hagytak ki, ha jól számolom, amik mind független történetek voltak, szóval érthető lépés. A többi fejezet követte egymást, volt egyfajta lineáris történet érzése, ami mindenképpen pozitívum. Majd jött az 51. fejezet és azzal a 2. évad kezdete...
A Nisekoi úgymond "aranykora" ezzel véget ért, illetve itt kezdődött el a lassú hanyatlása. A népszerűsége hatalmasat ugrott, megháromszorozta az előző évben elért eladásainak számát. Ez azonban azzal is járt, hogy a Weekly Shounen Jump fejesei rászóltak a szerzőre, a drága Komi-senseire, hogy ne "siessen" a lezárás felé, késleltesse a történet haladását. 5 fejezetnyi független történet után úgy érzem, hogy mindenképpen belefér, ha néha szusszanunk, de Komi túlzásba esett. Egyértelmű, hogy rászóltak, de ő is ugyanúgy benne volt a buliban. Miért is ne tette volna? Sikeres a szériája, elérte az álmát. Az előző műve, a Double Arts csak 23 fejezetet és 2 extrát ért meg. Most viszont nem fenyegette a csúnya "Jump-kaszás", azt írt, amit akart. És ez a sikeresség megpecsételte a minőséget hosszú távon...
A goku által említettet lyukak onnan jönnek, hogy megsokszorozódott a független fejezetek száma. A jövőben ezekre "filler fejezetként" fogok hivatkozni. Ezek a fejezetek változatosak voltak tartalmukban, de nagyon egyszerű volt az ötlet mögöttük: eleget tenni az összes lány rajongójának és húzni az időt. Puff, erről kezdett el szólni a manga. Minimális információ a nyakékről és az ígéretről, rengeteg mókás fejezet a lányokkal. És a hab a tortán: új karakterek behozása, akik nem viszik előre a történetet, mint Paula. A széria iránti szeretetem sokáig tartotta bennem a lelket, de nagyjából a 115-125. fejezetek körül emeltem fel először hangom, hogy "Haladjunk már!" Az 51. fejezetet tartom a lassú hanyatlás kezdetének, de ami a 100-150. fejezet között volt, az mérföldekkel rosszabb. Ezen a ponton, a korábban stabil Top 5-ös, sokszor 1. széria a Weekly Shounen Jump heti rangsorában, visszaesett az utolsó helyekre. Bizony, a japán olvasóknak is elegük lett. Az angol fordító is kifakadt egyszer. A kezdeti 5 filler fejezetből, a manga végére több, mint 50 lett, de ha nagyon válogatósak vagyunk, akár lehetne még növelni...
Komira ismét rászóltak, de most a negatív hírrel: ebből kasza lesz. De mivel jó szolgálatot tett a manga, ezért a zárásra is elég időt biztosítanak neki. Jött azonban egy újabb probléma: a filler fejezetek semmi alapot sem biztosítottak a lezáráshoz. Ökörködtünk, ökörködtünk, de karakterfejlődés az nem igazán volt, és a karakterek hétköznapi életéről se sok derült ki. Ezek után abszolút nem működött, hogy hirtelen kidobósba kezdtünk, de egyeseknek 15 fejezet kellett, amire kiestek. Az a 15 fejezet simán lehetett volna 5 is, de még a végjátékot is rongyosra kellett húzni...
A 200. fejezetnél lett végleg elegem. Nem érdekelt, hogy az utolsó történetszálban voltunk, az erőltetettség számomra elviselhetetlen méreteket öltött. A manga végül a 229. fejezetig húzta a zárást, amit később elolvastam, majd a maradékra is rávettem magam. Megbántam. Rossz volt, nagyon rossz. *Sóhaj*
Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, gabor, de ezek után érthetőnek tartom, ha nincs tolongás a manga fordítását illetően. Akinek bármilyen kérdése akadna, annak szívesen megválaszolom privát üzenetben, konkrétumokkal, de se az anime folytatására, se a manga teljes lefordítására nem látok esélyt. 0, azaz lehetetlen esemény.
Én nem olvastam még a mangát, lehet, ránézek majd valamikor. Az anime mindkét évada tetszett, de jobban belegondolva észrevehető, amit írtál, Bastian.
Én mondjuk türelmes vagyok, eddig még nem volt gondom vele. A második évad nekem vicces volt, de azért, mert előzőleg már megismertem a szereplőket. Szóval nem azért tetszett, mert olyan jó volt, hanem mert vártam a történet folytatását. És igen, itt jön az, hogy azok a nézők/olvasók, akiket érdekelt a történet előbb utóbb megunják a várakozást.
Azt még hozzáteszem, a második évaddal kapcsolatban, hogy komédia fan vagyok, és amikor megnéztem, bekerült a tipikus komédia animék közé, amik viccesek, jót szórakozok rajtuk, aztán meg elfelejtem őket, mert sok van belőlük. De nem hiszem, hogy ez lett volna a történet célja.
Az első évad szerintem nagyszerű volt!
A másodikkal vannak nekem problémáim. És nem feltétlenül azért mert ilyen 1-1 fejezetes semmit mondó részek voltak, hanem mert volt olyan ami lényegében teljesen a főszál lett volna mégis kimaradt az amiméből. (úgy hogy tényleg nem olvasom, nézem a mangát mert nem találtam sehol fordítva) de Pl az igen érdekes, hogy is kerül vissza főhősünkhöz a nyaklánca amit elveszített. Volt rá némi utalás hogy visszaadták neki, de hogy mikor és hogy tudta meg hogy kié is a lánc arról semmi. Na az ilyen hibák miatt nem tetszett.
Értem ezt a manga-anime dolgot,mert nem 1x olvastam. Csak...hm a mangának már rég vége és... na mind1 .
Ahogy gondoljátok, én csak megkérdeztem.
Nisekoi legnagyobb hibája,hogy átment haremben. Jó Mangából egy átlagos lett. Legalább Shuu párszor feldobta a kedvemet.
Már nem azért, de a széria már rögtön az elejétől kezdve hárem volt. Hiszen maga a hárem is azt jelenti, hogy 1-nél több nő van belezúgva az adott főszereplőbe, és a mű stílusától függően versenyeznek a kegyeiért. Tehát mivel az alap hárem szereplői, Onodera, Csíter, Tsugumi, Marika már szinte a manga KEZDETÉN jelen voltak, így a manga is a kezdetétől fogva szar?
Az meg, hogy a jó manga átment átlagosba (szerintem meg brutál szarba) nem a háremn mivoltának köszönhető, hanem annak, hogy a manga nem tartott semerre, lapos fing szaga volt minden fejezetnek, de ezt már Bastian is leírta volt.
Másik: egy jóbarátommal azon szájkaratéztunk, hogy vajon Onoderának, vagy Chitogének vannak-e nagyobb mellei-e. Szerintem Onoderának nagyobbak és szebbek, ezekről az internet csodás világában fellelhető megannyi képi bizonyítékok is árulkodnak, de szerinte Csíter mellei a nagyobbak. Segítsetek már ebben a témában, mert a vita olyannyira áttorkolt személyeskedésbe, hogy a barim azt mondta nekem, hogy igazából nincs 3000+ órám Call of Duty 4: Modern Warfare játékkal. Én le sem írom mint válaszoltam neki, mert annyira szégyellem magamat he.
Amúgy én eleve egy jó kérdéssel indítanám az írásomat, amit eleve elfelejtettem eddig írni, pedig igen aktuális lenne!
Na szóval tudja valaki várható lenne már valamikor az anime folytatása? Csak mert már ahogy én is tudom már tavaly befejezték a mangát! Szóval szerintem akkor már igen aktuális lenne. Pláne úgy hogy elég manga van még feldolgozatlan amiből lehet válogatni is, hogy hány részes legyen akár a a legalább 12- 26 részig!
És ez már azért tényleg aktuális lenne! Mert ha jól tudom eleve sikeres volt az anime is.
Az meg hogy mennyire félresiklott hát az tényleg a sok 1 fejezetesnek köszönhető, de tényleg szerintem jó lenne a mű.
Meg hogy hárem műfaj! Istenem ez eleve világos volt már az első fejezettől fogva. Ez csak annak nem tetszik akinek ez a műfaj eleve nem jön be! Amúgy remek szerintem.
Az meg hogy kinek nagyobb a melle! Á istenem megint egy jó kérdés! Ez megint csak az éppen aktuális rajzolótól függ meg hogy mit akarnak mutatni. Az meg hogy mit mutat a net na én abban sem bíznék teljesen, mert mennyi ezek közül a fan rajz!
Személy véleményem az anime alapján hogy Chitogének vannak nagyobb mellei! (igaz nem sokkal) ha már csak ezt a két lányt nézzük. Gondolom eleve hogy félvér! De mint mondom éppen aktuális rajztól függ.
Ugrás a fórumra: |