Hozzászólások
Naruto és Naruto Shippuuden anime
goku5
Jó kis elkóborolt kedvenc egy ekkora kígyó! És miért nem tért akkor vissza a saját világába. Legalábbis ezért gondoltam, hogy helyiek lehettek. De ott (erdő) se igen valószínű hogy akkorák éljenek.

Edósokra én esetleg a gazdatest élethosszára gondolnék, de ez se biztos mert elvileg az edó előhívásakor ők meghalnak és az ő testük alakul át az ő lelküket áldozza fel.
 
DereX
Vagy arra nem gondolsz, hogy nem volt releváns megszólalniuk. Ezzel az erővel Pein állatkertjét is fellehetne hozni.
 
Shiro
A Boruto kapcsán kíváncsi voltam, hogy 10-12 rész után Naruto meddig jutott. Két harc között voltak Zabuzáékkal. Aztán nem tudtam leállni részekkel és eljutottam Konoha ostromáig. Oké ez bőven több rész mint ami a Borutoban lement, de igazából pont az hiányzik, hogy a Naruto egy elég kegyetlen világban játszódik amit egy vékony cukormáz borít.
Lefogadom, ha nem volt ninja háború akkor többen estek áldozatul különféle belső ideológiáktól, népirtástól, családon belüli erőszaktól, chuunin vizsgától, ember kísérletektől...stb mint ninják közti összetűzésekben. A béke sem volt kevésbé véres, csak éppen nem szem előtt történt.
Zabuza.
Anno elkönyveltük, mint az első "gonosz" ninját. Persze volt egy parányi jóság benne, de azért "gonosz" volt. Most viszont azt mondanám, hogy ő csupán Vérköd falú rendszerén akart javítani, csak hát nem volt hozzá elég ereje és mint űzött vad csatlakozott az alvilághoz.

Konohát meg nem véletlen neveztük elmegyógyintézetnek, mert a történet valamennyi problémás szereplője megfordult ott.
 
itachi01
Orochimaru egy kegyetlen állat volt(?). Nem döbbennék meg, ha pusztán a vizsgázók létszámának csökkentése érdekében hagyta kóborolni, mert miért ne.
 
https://jobbik.hu/
goku5
Elméletileg Orochimarut csak Sasuke érdekelte. Miatta ment oda. Mással nem is foglakozott ha csak nem volt útban.

Zabuza se volt rossz, csak rosszkor élt rossz helyen. De benne is ott volt a jó hisz megszerette kedves neveltjét. A tipikus lányos fiút.:ehh

Egy másik érdekesség, hogy van az hogy a nagyobb családoknak is csak 1 vagy 2 gyereke van egy ilyen világban. Mégis mindig vannak shinobik. Ezt úgy értem ilyen veszélyes helyzetben éltek bármikor meghalhatott volna az az egy örökös és mégis volt fejlődés elég képzett shinobi. Nem haltak ki a nagy klánok.
 
Shiro
itachi01
Ha szándékos is volt akkor inkább azért, hogy Sasuke csapatársait elkülönítse. Az egész inkább arra ment ki, hogy a Csillagszeműt kiszolgáltatott helyzetbe hozza, hogy végül ő maga sóvárogjon erőért Marcsinál. Meg azért meglepő volt Emo herceget újra így látni. Jelenleg a legerősebb shinobi, akkor meg szó szerint összehugyozta magát.
Na jó nem, de ha Shounen helyett Seinen kategóriában futott volna a manga, akkor tuti, hogy megtörténik.


goku5
Megmég Konoha elpusztítása, Hiruzen megölése, halhatatlanság és az összes jutsu megtanulása. Ja meg egy erős vérvonal képesség.

Zabuza jóságát nem csupán Haku iránti odaadása mutatta, hanem, hogy szerintem a falujában el akarta törölni azt a rendszert aminek gyerekként ő is az áldozata volt.

Attól, hogy csak a törzsfőnök fia, lányának gyerekkorát ismerted meg, még elég népes egy-egy klán. Ha visszaemlékszel Menyus és Tóbiás azért egy szakaszra való rokont lemészárolt.
 
goku5
Általában a klán fejének vezetőjének családját ismertük meg. Ők voltak Narutó barátai ismerősei. És hát ők egykék. Sakura se egy kimondott ninja klánból való és neki sincs testvére.

Orochimaru célját meg éppen a chunin vizsgára értettem. A többi résztvevő nem érdekelte.
 
Shiro
Hinatának volt egy húga. Szöszkének meg egy bátyja
 
goku5
Na jó. De kivétel erősíti a szabályt.
 
Shiro
Vagy a vérvonal képességgel rendelkező családok akár két gyereket is vállalnak.

Egyébként Kureniainak anno a Kyuubi támadásakor mondta a faterja, hogy legalább addig maradj életben, míg gyereket csinálsz.
Persze ő kunoichi, de valószínű ez lehet a fő családoknál is. Próbálják védeni, minél jobban kiképezni az örököst. Még Chouji, vagy Kiba sem tartozott az átlag geninek közé, pedig Szöszkééktől messze elmaradtak.

Na meg többnyire csak két generáció volt ismert a klánokban. Shikamarunak pl láttad az apját, de a nagyapját már nem.

Szóval lehet nem hullanak úgy a kölykök, mint Hashirama idejében, viszont tizenéves korukra már nagy valószínűséggel elvesztették a szüleiket.
 
goku5
Hashiramáék éppen ezért a fiatalok megóvása érdekében hozták létre a falvak rendszerét. Ezek miatt alakultak ki a rangsorok és küldetési szintek is. A fiatal gyengék megóvása érdekében.
Amúgy Kurenai is visszavonult mikor terhes lett. Amúgy érdekes hogy akkor vajon miből él? Gondolom a falu támogatja őket.
Lehet éppen ez a feltétel hogy ha támogatást kérsz akkor a falu ad, viszont gyereknek ninjának kell lennie.

Amúgy Shikamruék szülei is meghaltak a háborúban. Ők se érték meg az unokát.
Gondolom az új világban már hogy nem igen van háború ezért is érhetik már meg a nagyapai kort.
De pl Hinata nagyapja pl még élt a Narutó végéig.
 
Shiro
A Hyuuáknál szerintem elég erősen védhették a családfőt. Lásd pl. amikor Hizashit "áldozták" fel Hiashi helyett, ami valószínűleg nem egyedi eset volt. (Persze lehet más generációban más körülmények közt). Na meg lehet amikor elértek egy bizonyos kort, vagy mikor az illető lett a család feje, akkor visszavonult a harcoktól.
S persze akár simán ki is vonhatták magukat a küldetések alól.
 
goku5
Hát Hizashit nem csak azért áldozta fel magát mert hogy a Hiashi volt a családfő, hanem mert a testvére is volt.
Amúgy a Hyuga család igen gazdag lehet. Szóval küldetést sem muszáj vállalniuk vagy harcba menniük. Mással is üzletelhetnek.
Gondolom ez is már már hagyomány és kötelesség szolgálni a falut s a Hyuga klán dicsőségét. Legalábbis ninjának lenni és harcba menni.
Hinata ninja lett Hanabi meg családfő. Ő gondolom soha nem is ment csatába.

Amúgy már jó rég eszembe jutott egy jó kérdés csak Hsz híján nem írtam ide.
Narutó ölt meg valakit egyáltalán? Rendes emberre gondolok akiknek lehettek barátai családja. Nem pedig Zetsukra.
 
Shiro
Talán Yuurát, akit Itachi "irányított" a Shōten no Jutsu-val.

De ez is csak akkor igaz, ha Yuura éleben volt a jutsu alatt, és csak annak megszűnésével halt meg.
Amúgy nem, közvetlenül nem ölt meg senkit sem. Sodort pár shinobit a halál szélére, de nem ő ölte meg őket.

De azt hiszem ugyan ez igaz Sasukéra is.
Ha elvonatkoztattunk az emberektől, akkor Mandát feláldozta azzal, hogy pajzsként használta Tejbedara ellen.
 
goku5
Na ennek az utolsó két sornak nem sok értelmét lelem.

Hát akkor jól gondoltam, hogy senkit nem ölt meg. Pedig mennyi mindenen ment keresztül pláne egy háborús világban. És úgy lett nagy és elismert hogy senkit se ölt meg. NA ez már hihetetlen.
Amúgy ez is csak azért jutott eszembe, mert nézem a Borutót és ott Borutó a Moviban már meg is ölt valakit. Béke időben. Pláne egy "istent".

Ja igen. Amúgy sasuke nem ilyen. Ő jó néhány embert megölt. Csak akik így eszembe jutnak azok a felhőrejteki shinobik akik utána mentek, meg jó néhány szamurájt is megölt a kage találkozón. És akkor még nem is veszem Deidarát ide.
Szerkesztette: goku5 - 2017.07.13. 21:43
 
Ugrás a fórumra: