Hozzászólások
Naruto és Naruto Shippuuden anime
DereX
Helyesbítenék, ami nincs benne a mangában és vagy novellákban. Az utolsó 2 filler (Rikudou,Kaguya szál pl. canon) Ahogy a Shikamaru, Sasuke novellák is.
Faidennel értek egyet, a legtöbb szorosan kapcsolódik a történethez, ami meg nem azt kilehet hagyni.
Speciel az Utaka filler végül szintén a történet része lett, valahol volt is róla hír.
 
Jon
Egyáltalán nem fontosak azok sem a történet egészének szempontjából. Ha van rá kedve, meg ideje, nézze meg őket, persze, mert tényleg vannak jó fillerek, sőt, vannak egyenesen baromi jók is. De a történet egésze az a manga 700 fejezete, úgy kap az ember teljes képet, minden más csak kiegészítés, maximum, jobb, vagy rosszabb, logikusabb vagy logikátlanabb. Nem marad le semmiről, ha kihagyja őket. És 350-400 részbe még mindig könnyebb belekezdeni, mint 700-ba, majdnem a fele filler. Nem lényegtelen. És pl. hiába egészíti ki egész jól a történetet pl. Itachi-gaiden, vagy a Kaguyás fillerek, igazából semmi lényegeset nem adnak hozzá a történethez. Ha én most kezdenem a Narutot, egészen biztos, hogy csak a canon részeket nézném meg.
Aztán ha nagyon bejön az anime, akkor később max. a fillereket. Ha meg nem, akkor igazán fölösleges.

Azok a legidegesítőbbek, amikor a rész fele filler, fele nem, és akkor azokat meg kell nézni :D


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
DereX
Már csak a Boruto miatt is érdemes megnézni az utolsókat, feltéve ha követi.
 
Jon
Igen, az utolsókat érdemes, ha követni akarja. De az én ismerőseim között csak az igazán nagy fanok követik a Borutot :D Azaz én, meg még egy haverom. Mondjuk egy srác, aki most nézte meg az egész animét, követné, csak nincs kedve hétről-hétre várni :D És ha nem lektorálnám, nem tudom, hogy én is nézném-e, pedig amúgy nem rossz, el kell ismerni.
Azért lássuk be, közel sem érdekel mindenkit a Boruto, sőt.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
goku5
Na azért már ez nem igaz. Borutónak már ebben az értelemben semmi köze a Narutóhoz. Csak az utolsó részek következményeként folytatásképpen fogható fel. De magához az alap Narutóhoz már nincs köze.
Az utolsó részek csak nagyszerű levezetést befejezést adnak a Narutó történetnek.

Alapjában véve én is azt mondom írtam amit Jon is.
A néző kíváncsiságától függ hogy megnézi-e a filereket. De szerintem bőven van bennük amit abszolút nem érdemes megnézni. Értelmetlen részek. De vannak nagyon jó részek arcok is.
És az ilyen kiegészítő történetek alapjában egész jók. A novellák meg pláne hisz maga az alap történet részei. Egyedül csak azzal van baj hogy pont ahova betették őket. Külön a történet elé vagy után kellet volna sokat pl.a Kaguiás arcot nem a történet főszál közepén elindítani.
Legtöbb baj a fillerek elhelyezésével van szerintem ha nem is a tartalmukkal. Mert volt ami pl én jobban kifejtve még néztem volna pár részen át olyan jók voltak.
 
DereX
Még mindig a fillerekről s nem az utolsó részekről van szó.
 
Paidion
Köszi a válaszokat, végül filler nélkül néztem végig, azonban daráltam az animét, így felmerült néhány dolog, lehet néhányuk figyelmetlenségből:

Sasuke-val most mi a helyzet? Ha jól értem, végül megbékült önmagával ill. Narutóval, meg úgy általában Konohával, de azért én többet vártam annál, mint hogy küld egy gratulációt Naruto esküvőjére. Akkor ő most tulajdonképpen egy külsős konohai sinobi, aki kintről védelmezi a falut? De hát a róla szóló novella feldolgozás egyik részében azt mondja, lehet visszamegy a faluba, amire azért erre elég jó indok lett volna az esküvő. Arról nem is szólva, hogy Naruto se tűnt szomorúnak egyik részben sem, semmi visszaemlékezés vagy jelenet nem volt tőle, ahol Sasuke-ra gondolt volna vagy ilyesmi. Ráadásul azért Sakura-Sasuke kapcsolatról is több magyarázatot szerettem volna megtudni. Na mindegy, a fő problémám, hogy valahogy nagyon elsietettnek éreztem a végét az egész animének.

A másik Naruto és Kurama. Még csak azt se tudtuk meg, hogy végül a másik fele is visszakerült-e Narutoba. Persze igen, visszakerült, de azért egy jelenet lehetett volna róluk, mondjuk egy beszélgetés vagy bármi.

Azért mégis Sasuke és Kurama volt az egész animének a két központi figurája, egyrészt ott van Sasuke egész drámája, másrészt a bijuuk úgy általában ill. Narutóval való kapcsolatuk, különösen pedig Kurama. Számomra kiábrándító, hogy ilyen keveset szerepeltek a végén, igazából nem is értem, hogy mi volt ezzel a készítők célja, én azt hittem, hogy az ending róluk is fog szólni, ehelyett néhány lapos és semmintmondó jelenetet kaptunk. Az egész történet drámája Sasuke-ra volt felépítve és komolyan ennyi?

Na mindegy, összességében nagyon tetszett az anime, de a háborútól kezdve valahogy kidolgozatlannak éreztem sok helyen.
 
goku5
Mint az a novella részekben is említve volt még Karin mesélte hogy Sasuke tényleg egyfajta külsős személyként semlegesként védi a falut és a világot. Mert hogy ő maga és főleg a rinneganja túl erős és ezáltal fenyegetést is jelent a világra és hogy mennyien akarhatják megszerezni ezt az erőt, ezért se tért vissza a faluba hogy ha az erejét szemét akarják az ne a falut veszélyeztesse.
Amúgy visszatért a faluba később. Nem hiába lett Sakura sem Uchiha és született meg Sarada. Bár ez már lehet spoiller is. Mert ezek már külön utána szóló történetek.

Kurammával kapcsolatban meg igazad van. Tényleg igen csak mellékelt lett. Sőt még később is valahogy. Ő már csak egy békés nyugvó társ lett aki belülről figyel és segít ha kell. De ez tejesen igaz a többi bijura is.
eleve sok minden kimaradt "lezáratlan" lett az animében. Na meg még a mostani folytatásban is.
 
Jon
Te jó ég Paidion, hogy a fenébe zavartad le ezt ilyen gyorsan? :D Fillerek nélkül, az még oké, de akkor is :D

Na mindegy, összességében nagyon tetszett az anime, de a háborútól kezdve valahogy kidolgozatlannak éreztem sok helyen.

Mert sajnos az is volt :ehh De szerintem a Sasuke szál pl. nagyon jól lett lezárva. Meg igazából végül a ninja háború is jól lett lezárva, a falvak közti béke létrehozása, ami sajnos el lett kapkodva, az az utána való életnek a bemutatása, de gondolom úgy volt vele Kishi, hogy majd a Boruto.
Kurama meg... oldalvonalra lett tolva. De igazából az ő szála már Tobi ellen meg lett oldva, szóval ezt nem érzem indokolatlannak. Utána már "nem több", mint egy társ, igaz, a legközelebbi társa Narutonak.

Sasukére visszatérve még annyit, hogy nem értem, miért kéne szomorúnak lennie Narutonak. Az élete helyreállt, boldog és szabad. Ő nem hiszem, hogy a falu békéjébe való.

Amúgy ajánlom megnézni a Last c. filmet, meg a... igazából egy rakat mindent ajánlok, hogy ha már ledaráltad a Narutot, ami azért nem semmi, akkor ezek hozzáadnak a dologhoz, és az egész szériához képest nem sok időt vesz el, sőt, igazából szinte semennyit. (Egy haverom is nemrég darálta le, neki is ugyanezt ajánlottam).
Ha végignézted a Shippudent, akkor én szerintem nézd meg a Last c. filmet, ami közvetlen a háború után (2 évvel) játszódik.
Ha az megvan, akkor olvasd el mangában a 700. fejezetet :) Mert azt nem animálták meg (ami szerintem borzasztó, de mindegy, még ha értem is, hogy miért nem.) http://naruto-kun...Naruto/700
Ha az megvan, akkor olvasd el a gaident, 10 fejezet össz-vissz, és pl. Sasuke életéről, kapcsolatairól egész jó képet ad. http://naruto-kun...aiden/01/1
És ha az is megvan, akkor nézd meg a Boruto c. mozifilmet :D

Vannak még különféle extrák, van egy (egyébként nagyon jó) fejezet Mitsukiról (bár ha te csak a Narutot nézted, őt nem is ismered), ami Orochimaru szempontjából jó, meg érdekes: http://naruto-kun...ls/Mitsuki
És van egy kis vicces fejezet Naruto hokage beiktatásáról :D http://naruto-kun...o/700extra

Hajrá, én ezeket (legalábbis a fentebbi négyet mindenképpen) nagyon ajánlom még :) És az egész fél napot igényel csak.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
DereX
Ha követni akarja a Boruto szálat, akkor még a last film előtt a Kaguya és Rikudou fillereket is megnézheti, mivel azok tulajdonképpen nem is fillerek.

Egyébként szerintem sem lett jól lezárva a történet, erről volt is egy pár oldalas vita itt.
 
Jon
Szerintem egész jól lett lezárva, egy-két dolgot leszámítva.
De ebbe ne menjünk bele, meddő vita.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Paidion
Ezer hála Jon, megnéztem mindent, és tényleg jó volt a befejezés, lenyugodva már jobban átláttam. :D

Természetesen nem annyi idő alatt néztem meg, mint amit az első hsz-em sugallt volna. :D Amikor írtam ide már a háromfarkú fillernél voltam (5. évad), ott gondolkoztam el, hogy érdemes e megnézni a fillereket.

Még egyszer köszi a linkeket, így sokkal jobb volt. :)
 
itachi01
Azért a Kamui Jikukanjának formáját nem kéne mindenkinek ilyen formában használnia... :Okad
 
https://jobbik.hu/
goku5
Mostanában olvasgatom a mangát és egy valami érdekes volt benne.
Még a chunin vizsgán mikor Orochimaru megtámadta a hőseinket ott is kígyókat használt. Azok vajon ottani kígyók voltak, vagy azok is idézett állatok? Mert az idézettek általában beszélnek is azok meg se szólaltak, és több is ugyanúgy nézett ki.

Meg egy másik dolog, bár ez inkább technikákhoz kéne írni, de jó lesz ide is.
Az edó tenseies "emberek" meddig képesek vajon "élni" létezni, ha nem szüntetik meg a technikát vagy nem pecsételik le őket? Akár örökre?
 
Shiro
Igen azok idézettek voltak.
Esetleg az tartozhatott a helyi állatvilághoz amelyik megette Narutót, de az is inkább valószínű. hogy Orochimaru egyik elkódorgott kis kedvence.

Jiraiyának is volt pár békája ami nem beszélt. Pl amelyikkel elintézte Ebisut.

---
Elvileg örökké élnek, hacsak nincs valami erőforrás igényük.
 
Ugrás a fórumra: