Hozzászólások
Boruto manga
goku5
Akkor pontosítom.
A shippuden végén Kaguya ellen nem volt olyan erős Sasuke mint Narutó. Nem előtte. Narutó ellen is csak a bijuk elszívott erejével vette fel a harcot. Ne vegyük már hogy a szem ereje. Meg esetleg azt se hogy Narutóban is volt a többi biju ereje. Kurama dominált. Senin Kurama kombó volt a legjobb.
De itt túlzás amit leművelnek Borutó miatt. Isshikit is irreálisan erős lett hozzájuk sőt szerintem Kaguyához képest is.
Amúgy nem lepődnék meg ha a sorozatban még előkerülne valamilyen úton módon Kaguya!
Borutó mint genin komolyan félisteneket verő istenek ellen akarják küldeni. Mégha olyan esélyel is hogy nem ölheti meg. Túlzás! Talán mondjuk 5 év múlva mikor megtanulja a karmát irányítani meg a jobb szemét. És megtanul még pár jó technikát. Nem most.
Az bezzeg tetszett mikor Naurót szabadították ki a gyerekek. Az volt a jó hozzájuk illő jó küzdelem. Reális ellenfél.
 
digio1995
Lassan átnevezhetnénk ezt a fórumtémát Boruto manga-ról Naruto és Sasuke siratóra, már nem azért... Tudom, hogy lerágott csont ez a hozzászólás, de akinek ennyire nem tetszik ami történik az miért nézi/olvassa?
 
Jaeger
Szerintem is lassan kicsit hanyagoljuk a témát és térjünk vissza a Borutora :)

Viszont digio ez egy fórum mindenkinek meglehet a véleménye róla, ez legyen pozitív vagy negatív.

Kiváncsi vagyok a legújabb fejezetben mit talál ki Boruto Isshiki ellen.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
DereX
digio: Ezt már én is és még sokan mások is leírták. Nem teszik meg, mert hogy Naruto szerepel benne, ugyanakkor nem tekintik canon folytatásnak stb. Nem méltó a sorozatra, a próféciára, stb. A fröcsögés megy itt, hétről hétre leginkább goku által. Már azon gondolkozom, hogy nem fogom látogatni egyik topicot sem, mert moderátori tevékenység benne nulla, hagyják összevissza hülyeségeket írni, mint 2-3 éve, akkor se történt semmi, azóta se fejlődött.

goku tegyük hozzá, hogy te így normálisan összeszedve ahogy Kerlon, nem is tudnád. Így felesleges volt odaírnod azt, hogy "ha én írtam volna ezeket, nekem ugrottak volna".
Tegyük hozzá, hogy én Kerlon állításai ellen is "neki megyek" ebben a hozzászólásomban, egyáltalán nem azt nézem ki írta...


Szóval akkor nézzük hozzászólásról hozzászólásra a dolgokat.


Rikudou-sennin Naruto-nak a saját Senjutsuját adta oda, Sasukének meg a rendes chakráját.
Ezen kívül mind a ketten megkapták a Chibaku Tensei pecséthez a tenyerükre azt a jutsu-t is.
Miután megtörtént a pecsételés, a Cbibaku Tensei visszatért a Senninhez, de a tovább adott Senjutsu és normál chakra nem.
Ezeknek kb. a felét már mindketten elhasználták Kaguya ellen, a másik felét saját maguk ellen. Emlékezzünk vissza, Narutonak 6 helyett már csak 3 orbja volt.

Mivel elfogyott az erő, és nem termelődik újra, hiszen az nem a sajátjuk ezért Naruto abba a formába már nem is tud lépni, ahol egyszerre használja a 9 bijuu palást módot. Ahhoz szerintem szüksége lenne arra az erőre. Lényegében egy hamis tízfarkú jinchuuriki mód.

Megvannak neki a bijuuk, de szerintem abba a különleges bijuu módba, ahol a hátán ott a 9 tomoe, abba már nem tud. Ez egy lehetséges magyarázat.

Jelenleg a saját senjutsu mód + teljes kurama mód az amit tud produkálni és ha úgy van tudna segítséget kérni 1-1 jutsuhoz a többi bijuutól.

Ne felejtsük el, hogy Obito adta oda a két hiányzó bijuu-t.


Sasuke esete:
Félholt volt, jött Kabuto, de már korábban maga az Edo Hashirama is adott neki a saját erejéből, aztán a konkrét löketet Kabuto adhatta, aki tele tolta Hashirama sejtekkel őt, így meggyógyítva. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy így ébresztette fel azonnal a Rinnegant, és a sennin csak meggyorsította azt.
Igen, Ashura és Indra chakrája kell hozzá, Indra erejével alapból rendelkezik, Hashirama által meg Ashura erejével is...
Ahogy Madara is, még sem találkozott konkrétan Ashurával, vagy a senninnel, szóval ez a magyarázat ott elbukik Kerlon, amit írtál és inkább ez tűnik értelmesnek amit én írok.


Amikor véget ért a harc Kaguyával, Naruto hátán még ugyan úgy ott volt a 9 tomoe jel és a Rikudou homlokán található Sharingan mintázat is. Illetve még volt 3 db Truthseeker orbja.
Na már most ez azóta neki nincs. Nem csak a Borutóban nincs, de már a Last filmben sem volt, mert elfogyott a sennin ereje. (legjobb emlékeim szerint a last filmben már nem volt neki, de ha mégis akkor sry)

A 9 bijuu kis szeletei valóban ott van Naruto-ban, de ha logikailag belegondolunk. Mi a fenének kért volna segítséget akármelyiktől is, hogyha nem volt egy részt lehetősége és értelme sem?
Momoshikiék ellen pont, hogy nem harcolhatott eleinte, mert a falut kellett védenie. Később pedig nem használhatott semmilyen Ninjutsu-t, mert a Rinnegan elnyeli.
Aztán jött a Susano'o Kyuubi és értelemszerűen ott annál mit szerencsétlenkedett volna a többi bijuuval, ha épp Kurama teljes ereje szintén elég volt.

Kicsit később Momoshiki megint eltudta már szívni a jutsukat, kivéve a láthatatlant. Utána Naruto-nak már nem is volt értelme visszamenni abba a formába, hiszen Boruto-ra bízta a dolgokat. (lévén, hogy ő a főszereplő)

Delta ellen: Delta harc már régen volt, de vedd figyelembe, hogy nem pusztíthat el csak úgy hatalmas területeket, ráadásul ha jól emlékszem Konoha mellett voltak. Nem akart felhajtást sem azzal, hogy mások meglássák. Ott inkább a taijutsujába kötött bele mindenki, hogy mennyire gyenge, holott Narutonak mindig is inkább a Rasenganja volt az erőssége.

Isshiki esetében: Isshiki lényegében lekicsinyít mindent. Mi a fenének csinálna lávás Rasengang-t, ha ugyan az lenne vele a helyzet.
Szóval én a többi bijuu nem használatát azzal magyarázom, hogy logikailag is úgy lett felépítve az összes eddigi harc, hogy nem szorul rájuk, vagy nem tudnának segíteni.


Sasuke esetében itt pl. Isshikinél használhatna Susano'o-t pajzsnak, ahogy a Raikage ellen. Hogy miért nem tette na ez jó kérdés és szerintem itt ezt a kérdést fel is kell tenni.

Ő is kétség kívül kapott erőt a Sennintől, volt pl. feketés chidorija, de biztos volt más ereje is, csupán leginkább Naruto-nál volt szembetűnőbb. Szerintem annak az erőnek köszönhetően volt képes rengetegszer használni a helycserét, majd a végén egyszerre irányítani a hihetetlenül sok chakrával rendelkező bijuukat. Ma már, hogy a sennintől kapott erő elfogyott, hiába van Rinneganja, nem lenne rá képes.


A rinnegan erejét sem használja, csak a hely cserélgetés: Erre annyit írok, hogy csak 1 Rinneganja van, lehet nem is képes a 6 erőre mind. Eddig összesen a Bansho Tenin-t, és a Chibakut használta, nem tudjuk, hogy a többire képes-e, valószínűleg igen, de egy Isshiki féle ellenfelet csak úgy el Shinra Tenseiezni azért elég béna lenne. Pain se tudta Naruto ellen használni már, amikor Kyuubi tombolásba volt, Isshikire se hatna szerintem. A többi 3 erő, a mechanikus fegyverek, az idézés és az újjáélesztés. Ezeknek mi hasznuk lenne? semmi.

Naruto a Sasuke harc során Kurama által gyűjtött erőt, nem saját maga által. Kérdezd meg Kuramát miért nem gyűjt megint. Valószínűleg azért, mert nem azzal van gondjuk, hogy nincs elég chakra, hanem az, hogy nem tudják mit csináljanak Isshiki ellen, mert mindent lekicsinyít, aztán amikor szorulna a bili a semmiből megidézi azokat a kockákat. Látszólag taijutsura is védve van, egyből gyógyulhat is.
A genjutsu-t várnám én is, szerintem azzal még lehetne alkotni. Lehet látunk is majd."Márpedig ami nincs benne a mangában, az filler":
Akkor élj így nyugodtan, ezzel az állítással. A sztori nem csak úgy tud előre haladni, hogy nem térünk ki, egyes karakterek fejlődésére, személyfejlődésre stb. Urashikit is le kellett győzni és az a történetszál teljesek OK volt úgy. Minndenki örült és nosztalgiázott.
Az Ohnoki-s történetszál is simán jó és nézhető volt, egy kis karakterfejlődés.

De nem is baj Kerlon. Azt javaslom, hogy ne nézd a Boruto-t, csak azt a 10-15 részt, ami Manga alapján volt megírva. Aztán ha a mangában majd találkozol olyan dologgal, ami az anime canon szerint történt, vagy volt, akkor magadra vess, hogy "de hát az filler, akkor mit keres ez itt". Utalok itt az osztályfelelősre pl. akit fillerkarakternek írtál le.


Mivel nem nézek sok animét, ezért nem tudom, hogy más animék esetében is létezik-e az anime canon fogalom, de tulajdonképpen nem is számít. Az anime sztorijának és a manga sztorijának írója egy és ugyanaz a személy. A stúdió által hivatalosan canonnak vannak tekintve ezek a részek, csak épp nem sima canon-nak, hanem felvették ezt a megkülönböztetést.


Havi megjelenésű a manga igen, 45 oldallal. Annó pedig 18 oldal volt hetente. Ha azt nézzük, jelenleg havi szinten durván 3 hétnek megfelelő anyag jön ki, a 4. meg megy a levesbe.
Annyival nem lassabb.

Még jó, hogy Urashiki nem érzi meg a Kirint, elvégre fényévekkel erősebb ellenfélről van szó, mint Itachi ...

DereX Hogy lenne már nagyobb Kurama teljes ereje + Sennin forma, mint a SO6P Senjutsu, amikor mindegyik Bijuu chakráját vegyíti? Egy kicsit gondold át ezt az állításodat, mert oltára nagy hülyeség.


Szerintem itt meg neked kéne átgondolnod a dolgokat.
Nincs konkrét információ arról, hogy a tízfarkú ereje hogyan oszlik meg az egyes bijuuk között.
Ha veszünk egy olyan alap logikát, ahol a bijuuk a farkuk számát illetően mindig az előző bijuu erejének a duplájával rendelkezik, matekosan megfogalmazva: 1-2-4-8-16-32-64-128-256
Ez egy általam írt erősorrend, ahol ha összeadod ezt a kilenc számot, megkapod a tízfarkút.

Tehát Kurama akár 255x erősebb, mint az egyfarkú.
Hozzáteszem, ez csak egy teória, de azt tudjuk, hogy a farok számot illetően van egy erősségi sorrend közöttük, tehát nem egyenlően vannak elosztogatva.

Amikor Naruto összebarátkozott Kuramával és átlépett a Bijuu módba, akkor a fél erejét használta csak, még is sokkal de sokkal erősebb volt, mint Bee és a nyolcfarkú. Mintha dupla olyan erős lenne. (az elméletem szerint egyforma erősnek kell lenniük, mert csak fele Kurama volt, még is erősebb volt már azzal is...)

Amikor Naruto megkapta azt az erőt a Sennintől, Kuramának még mindig csak a fele volt Naruto-ban.
Most viszont, hogy már a teljes Kurama benne van, gyakorlatilag jóval erősebbnek kell lennie az AKKORI SO6P erőtől is, mint korábban.

Persze, ha képes lenne a 9 bijuu módra JELENLEG, az nyilván erősebb lenne, de szerintem ahhoz kell a Sennin senjutsu ereje.


"Kaguya félholtra verte Isshikit": Kaguyának más ereje volt, mint most Naruto és Sasuke-nak. Gondolj csak a dimenziók közötti gyors járásokra, azzal az erővel szerintem simán megtudnák ők is lepni Isshikit. Ráadásul azonnal rohasztó rodjai is voltak, egyszóval sokkal erősebb és kézenfekvőbb technikái voltak Isshiki ellen, amik nem is feltétlenül ninjutsuk.

Sasuke és Naruto sose volt erősebb együtt Kaguyánál, csupán Kaguya harcbéli nem járatosságát használták ki ellene és ezért sikerült nyerniük.
Illetve ott volt még azért egy Kakashi, Obito meg Sakura is, akik ha sokat nem is, de segíthettek a kimerítésében.
Szerkesztette: DereX - 2020.10.02. 00:56
 
sulyvahn
Kerlon írta:

Az ugye nem zavar, hogy Kaguya félholtra verte Isshiki-t? :D Tudod, az a Kaguya, akit az a 2 halandó ember lepecsételt. Egyértelmű, hogy Kaguya legalább egy szinten volt Isshiki-vel. Eltelt pár év, ha Naruto nem is, de Sasuke folyamatosan harcolt és gondolom erősebb is lett azóta. Most pedig egyszerűen hozzá sem tud érni Isshiki-hez. Na ne nevettess!
Ez olyan volt, mint mikor Naruto megtámadta Kakashi-t a csengős teszt alatt a sorozat elején. Mond meg nekem, ha ilyen erőkülönbség van kettejük között, akkor mégis ki a fene fogja őt legyőzni?


Haver. Tudod egyáltalán milyen körülmények között ölte meg majdnem Kaguya őt? Én úgy emlékszem Amado elmondása alapján Isshiki óvatlansága volt az oka :) de nem volt kifejtve teljesen. Folyamat harcol Sasuke. Kivel is ? Tudomásom szerint Kinshikivel harcolt előtte meg Chinoval meg azzal a pár bohóccal azon az illegális rendezvényen. Mit ne mondjak tényleg folyamatos harc igazad van :D
 
digio1995
DereX: Köszi, örülök, hogy van aki hasonlóan látja a dolgokat.
Jaeger: Jogos, bár az, ha valakik állandóan mindenre szinte ugyan azt a negatív véleményt szajkózzák, és kb mindenkit leszólnak akik megpróbálják érvekkel alátámasztva kétségbe vonni az állításaikat, nem hinném, hogy építik a fórumot, de nyilván ez is csak az én meglátásom.
Borutora visszatérve, szerintem jelenleg mind a manga mind az anime jól áll, és jó a kapcsolat köztük, valószínűleg most történnek majd a mangában olyan dolgok amik viszonylag direkt vezetnek majd az első részben látottakhoz. Amúgy nekem van egy olyan gondolatom, hogy Boruto a dojutsu-jával fogja majd Kinshiki erejét/tudatát kordában tartani.
 
Tapion-sama
DereX írta:
mert moderátori tevékenység benne nulla, hagyják összevissza hülyeségeket írni, mint 2-3 éve, akkor se történt semmi, azóta se fejlődött.


A Fórumszabályzatot nem sérti az, ha valaki hülyeségeket ír. Ellenben az már eléri az ingerküszöbünket, ha valaki önjelölt igazságosztó és megmondóember akar lenni. Lehet jelentkezni moderátornak a csapatba :) De akkor sem a saját elképzeléseink szerint moderálunk, hanem egy szabályzat alapján.


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
Kerlon
DereX: Amit biztosan tudunk:

-A Rikudo Sennin féle Senjutsu, vagy SO6P forma azt akkor tudja elérni valaki, ha birtokában van mindegyik Bijuu-nak a chakrája. Naruto a hiányzó Bijuuknak a chakráját Obitotól kapta meg. Ha az nincs, akkor nem tudta volna a SO6P formát elérni.

i.ibb.co/6brnQ9r/ovito-final.png


- Ahhoz, hogy felébreszd a Rinnegant, kell vagy Hagoromo chakrája, vagy pedig Indra és Ashura chakrája, amiknek az elegye végülis Hagoromo chakráját adja.

i.ibb.co/HHBQ9Lb/rinnegan.png


Az, hogy valóban mit kaptak Rikudo Sennin-től, csak találgatni tudjuk. Ami biztos, az a pecsételő technika, ami a tenyerükön volt. Naruto a gyógyítási képességet is valószínűleg Hagoromotól kapta, hiszen a jobb kezével hajtotta végre mindig. De arra is van esély, hogy a SO6P forma miatt képes erre. Ki tudja? Nem lett egyértelműen megmagyarázva.

Ami a személyes véleményem, hogy a chakra irányítási képességét is feljavíthatta Rikudo Sennin, hiszen utána egyből képes volt egy kézzel a Rasen Shuriken-re, amihez előtte 2 klón segítsége kellett.

i.ibb.co/FHM4cHy/rasen-shuriken.png


Sasuke esete:
Félholt volt, jött Kabuto, de már korábban maga az Edo Hashirama is adott neki a saját erejéből, aztán a konkrét löketet Kabuto adhatta, aki tele tolta Hashirama sejtekkel őt, így meggyógyítva. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy így ébresztette fel azonnal a Rinnegant, és a sennin csak meggyorsította azt.
Igen, Ashura és Indra chakrája kell hozzá, Indra erejével alapból rendelkezik, Hashirama által meg Ashura erejével is...
Ahogy Madara is, még sem találkozott konkrétan Ashurával, vagy a senninnel, szóval ez a magyarázat ott elbukik Kerlon, amit írtál és inkább ez tűnik értelmesnek amit én írok.


Azt, hogy Hashirama mit adott neki, szintén nem tudjuk, mert nem lett megmagyarázva, szóval csak találgatni tudunk. Kabuto csak szimplán meggyógyította őt, nem adott neki semmilyen sejteket. Kabuto úgy akarta elérni a tökéletességet, hogy mindenkinek az erejét magába olvasztja: Orochimaru, Suigetsu, Karin, Jugo, Sakon, Kimimaro. Az ő gyógyítási képességét Karin és Jugo ereje adja.
Ha valakinek beültetik Hashirama sejtjeit, az szemmel látható elváltozást okoz a testen. Sasuke-n ilyet nem tapasztaltunk, úgyhogy ez az elmélet kilőve.
Emlékszel még ezekre? A Hashirama arc ott virít :D

i.ibb.co/5rkRgKg/madara-with-hashirama.png


i.ibb.co/3Mx5xCc/danzo.png


Ma már, hogy a sennintől kapott erő elfogyott, hiába van Rinneganja, nem lenne rá képes.

Eddig összesen a Bansho Tenin-t, és a Chibakut használta, nem tudjuk, hogy a többire képes-e


i.ibb.co/k2cWNJj/elsziv.png


Már hogyne lenne képes rá? A Rinnegan egyik alapképessége a chakra elszívás. Szimplán csak elvből nem csinálja. A Naruto-val való harcuk előtt még el akarta pusztítani mind a 9 Bijuu-t, de a beszélgetésük végére megváltozott a felfogása.

"Márpedig ami nincs benne a mangában, az filler":
Akkor élj így nyugodtan, ezzel az állítással. A sztori nem csak úgy tud előre haladni, hogy nem térünk ki, egyes karakterek fejlődésére, személyfejlődésre stb. Urashikit is le kellett győzni és az a történetszál teljesek OK volt úgy. Minndenki örült és nosztalgiázott.
Az Ohnoki-s történetszál is simán jó és nézhető volt, egy kis karakterfejlődés.

De nem is baj Kerlon. Azt javaslom, hogy ne nézd a Boruto-t, csak azt a 10-15 részt, ami Manga alapján volt megírva. Aztán ha a mangában majd találkozol olyan dologgal, ami az anime canon szerint történt, vagy volt, akkor magadra vess, hogy "de hát az filler, akkor mit keres ez itt". Utalok itt az osztályfelelősre pl. akit fillerkarakternek írtál le.


Mivel nem nézek sok animét, ezért nem tudom, hogy más animék esetében is létezik-e az anime canon fogalom, de tulajdonképpen nem is számít. Az anime sztorijának és a manga sztorijának írója egy és ugyanaz a személy. A stúdió által hivatalosan canonnak vannak tekintve ezek a részek, csak épp nem sima canon-nak, hanem felvették ezt a megkülönböztetést.


Hidd el nem fogunk semmi lényegessel találkozni a mangában, és tudod, hogy miért van ez? Azért mert a Boruto animét a manga alapján készítik.
Az osztályfelelősnek semmi szerepe nincs. Valóban az animében tűnt fel először, de amikor a mangában láttuk, már berakták a kutatási osztályra, hogy ne legyen útban. Hidd el, a jövőben sem fog sokat hozzátenni a történethez.
Így van, nem hiába különböztetik meg és kapta az "anime canon" elnevezést. Ha 100%-ban canon lenne az anime, akkor szimplán csak "canon"-nak neveznék.

Havi megjelenésű a manga igen, 45 oldallal. Annó pedig 18 oldal volt hetente. Ha azt nézzük, jelenleg havi szinten durván 3 hétnek megfelelő anyag jön ki, a 4. meg megy a levesbe.
Annyival nem lassabb.


4 heti manga - 18 oldallal számolva - az 72 oldal. Jelenleg havi szinten kapunk kb. 45 oldalt. Nem tudom, hogy vagy vele, de nekem nem mindegy, hogy 72, vagy 45.

Még jó, hogy Urashiki nem érzi meg a Kirint, elvégre fényévekkel erősebb ellenfélről van szó, mint Itachi ...


És szerinted, Naruto és Boruto közös Rasenganja, amivel legyőzték erősebb-e mint a Kirin? Mert szerintem nem.

Szerintem itt meg neked kéne átgondolnod a dolgokat.
Nincs konkrét információ arról, hogy a tízfarkú ereje hogyan oszlik meg az egyes bijuuk között.


Ez valóban így van, nincs információ, de elfelejtesz egy nagyon fontos dolgot: Naruto az Uzumaki klánhoz tartozik, akik hatalmas mennyiségű chakrával születnek. Már a sorozat elején több száz/ezer árnyékklónt tudott létrehozni. Tehát Naruto jelenlegi ereje nem csak azért olyan nagy, mert a Kyuubi belé van pecsételve, hanem mert Uzumaki vér csörgedezik az ereiben. Azért nem tudjuk megállapítani, hogy milyen erős magában a Kyuubi, mert pont Naruto-ba van pecsételve. Akkor látnánk meg az igazi különbséget, ha egy átlag ember lenne a Jinchuuriki-je.

Most viszont, hogy már a teljes Kurama benne van, gyakorlatilag jóval erősebbnek kell lennie az AKKORI SO6P erőtől is, mint korábban.


Csak egy kicsit gondold már át: Hogy lenne erősebb a jelenlegi formája, amikor csak a 9 farkú chakrája van nála, mint amikor a SO6P formában ugyanúgy nála volt a Kyuubi ereje + a 8 másik Bijuu-é is.

"Kaguya félholtra verte Isshikit": Kaguyának más ereje volt, mint most Naruto és Sasuke-nak. Gondolj csak a dimenziók közötti gyors járásokra, azzal az erővel szerintem simán megtudnák ők is lepni Isshikit. Ráadásul azonnal rohasztó rodjai is voltak, egyszóval sokkal erősebb és kézenfekvőbb technikái voltak Isshiki ellen, amik nem is feltétlenül ninjutsuk.

Sasuke és Naruto sose volt erősebb együtt Kaguyánál, csupán Kaguya harcbéli nem járatosságát használták ki ellene és ezért sikerült nyerniük.
Illetve ott volt még azért egy Kakashi, Obito meg Sakura is, akik ha sokat nem is, de segíthettek a kimerítésében.


Miért lennének Kaguya technikái sokkal kézenfekvőbbek? A dimenzió váltással saját magát is szivatta (pl. a nagy gravitáció ugyanúgy hatott rá), a csonthamut meg Isshiki össze tudja zsugorítani.

Hogy a fenébe lenne már Kaguya járatlan a harcban? Teljesen tudatában volt a képességeinek és tökéletesen használta azokat.

Oké, hogy volt segítség, de amíg együtt volt Naruto és Sasuke, addig Kaguya nem tudott feléjük kerekedni. Itt meg Isshiki konkrétan leiskolázza őket. Teljesen abszúrd.

sulyvahn

Haver. Te most megemlítetted az összes olyan alkalmat, amikor Sasuke-t láttuk a Shippuuden után és a Boruto között. Minden egyes alkalommal harcol. Nem heverészett, hanem harcolt. Mivel ő az egyetlen élő személy, akinek a birtokában van a Rinnegan + EMS, nagyon sok embernek fáj rá a foga. Pont ezért nincs a faluban és utazik megállás nélkül, hogy Konohát ne sodorja veszélybe. Illetve folyamatosan az Otsutsuki klán után kutat, így kezdődik el a Boruto történet is.
Az egyik novellában említi Sasuke, hogy megpróbálta reprodukálni Haku jég elemét, de nem sikerült neki tökéletesen. Tehát még edz is. Na most megkérdezlek: Ezek tudatában, szerinted nem fejlődtek azóta a képességei?


A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
 
DereX
Tapion-sama: Az, hogy goku rendszeresen olyan hozzászólásokat generál aminek nincs tartalma, mert előtte valaki más pont ugyanazt leírta, az már több éves vita, te is jól tudod és nem én találom ki. Ahogy azt sem, hogy azóta is összefüggéstelen, helyesírási hibáktól hemzsegő hozzászólásokat ír, lényegében csak növelve az egyébként sem kicsi hozzászólásainak számát. Van jó pár ember aki pont miatta elment erről az oldalról. Én nem leszek moderátor, és nem vagyok önjelölt moderátor sem. Az, hogy felhívom arra a figyelmet, hogy szerintem bizonyos hozzászólásokat nem kellene kiengedni, az nem egyenlő a moderátor léttel.

A legutóbb sok fórumozó akadt ki rá, többen kérték egyszerre, hogy legyen csinálva valami változás. Akkor állítólag el lett vele beszélgetve privát üzenetben, hogy majd változtat rajta. Azóta se változtatott semmin. Egy "hogyan fogalmazzunk" könyvet azóta sem olvasott el.

Nem akarom az egész hozzászólást ezzel telerakni, de ha nem csináltok vele semmit, nem lesznek konkrétabbak a hozzászólások szabályai, akkor csak több ember fogja úgy érezni, hogy felesleges leírnia a saját véleményeit. Hiszen még azzal is problémája volt neki, hogy a "Boruto anime" topicban az anime és manga közti addig lement spoilermentes összehasonlításba belementnük páran, mondván, hogy az a topic arra való, hogy csak az adott heti részt véleményezd. Végül is ő a topic létrehozója, ő alkotja annak szabályait, csak akkor illett volna ezt beleírnia.


Kerlon:
Lényegében azt írod az összes állításomra, hogy csak feltételezek, nem bizonyított semmi, csak teória. Még akkor is, ha logikusak, de csak teóriák. Majd te pontosan ugyanazokkal próbálsz magyarázni. Beleraksz pár mangapanelt, de azok sem fogják a te állításodat megerősíteni. Haladjunk akkor sorjában.

A Rikudo Sennin féle Senjutsu, vagy SO6P forma azt akkor tudja elérni valaki, ha birtokában van mindegyik Bijuu-nak a chakrája

Ez a mondat így önmagában soha nem hangzott el, csak általad. Az, hogy Naruto abban a módban volt miután újjáélesztették nem bizonyított, hogy emiatt lenne.
Éppenséggel pont engem igazol az, hogy ugyan rendelkezik a 9 bijuu erejével, igaz abból 8 esetén csak kis parányi erőkről beszélünk, még sem képes rá. Hogy lehet az, hogy csak addig volt rá képes, míg el nem fogyott a Senjutsu, amit a Sennintől kapott?

Az általad betett kép ráadásul nem is bizonyítja az állításod. Kurama csak megjegyzi Naruto-nak, hogy most már mind a 9 bijuu erejéből van benne. Majd emlékezteti a sennint a korábban tett próféciára, hogy lesz majd valaki, aki összebarátkozik veletek és újra együtt lesztek. Nem pedig arra utalt, hogy "itt az idő öregapó, gyerünk azzal az SO6P formával."

Rinnegan: Igen, ahhoz, hogy felébreszd, kell Ashura és Indra chakrája. Madara felébresztette úgy, hogy Hashiramától ellopta az erejét, ami rendelkezett Ashura erejével. Ezt tudjuk, ne ragozzuk tovább.

Azt, hogy Hashirama mit adott neki, szintén nem tudjuk, mert nem lett megmagyarázva, szóval csak találgatni tudunk. Kabuto csak szimplán meggyógyította őt, nem adott neki semmilyen sejteket.


Hashirama valami jutsuról beszélt, de szerintem inkább a saját Chakráját adta oda. Lényegtelen, mert ugye mivel csak találgatás, ezért nem tudok konkrétumot.

Ha már annyira szereted a paneleket berakni magyarázatként, akkor itt van egy: https://naruto-ku...ruto/667/6

A te általad berakottak eddig semmit nem bizonyítottak az állításaiddal, ez viszont engem igazol. Önmagában nem kell feltétlenül teljesen testszín változáson átesnie, hiszen valószínűleg csak kevés sejtet ültetett belé, leginkább az orvosi technikáira támaszkodott. De a tény, hogy beültetett és kapott az fix.
Madara képét berakni ide nettó hülyeség, hiszen Kabuto felturbózta azt. Ő csak egy húsdarabkát tépett ki amit épített be, és attól nem emlékszem, hogy bárhol megváltozott volna a teste. (Bár mintha rémlene egy kis bőrváltozás a mangából, de Sasuke esetén nem a bőrbe illesztette, hanem a konkrét szervezetébe) Kabuto volt az, aki megcsinálta vele ugyanazt, mint Orochimaru Danzo-val.
Én továbbra is maradok azon a véleményen, hogy Hashirama akár a saját chakráját adta neki, Kabuto konkrét sejteket, Rikudou csak felgyorsíthatta a kifejlődést azáltal, hogy a saját chakráját konkrétan odaadta.

Igen elnézést, akkor 3 erőt használt eddig, valamint képes rá. Nos nem hiszem, hogy egy Jigen/Isshiki csak úgy hagyná, hogy elszívja az erejét.
Eltudná nyelni a ninjutsukat vele, de használt eddig Jigen/Isshiki ninjutsu-t? nem.

Sasukének problémái vannak a chakra szintjével? Nincs. Nem az a gondja, hogy nem lenne elég. Akkor minek szívná el?

Az egyetlen amivel veled is egyet értek az az, hogy a Susanoo-t miért nem használta pajzsként. Az ott egy konkrét tényleges kérdés.

A Boruto animét nem feltétlenül a manga alapján készítik. A manga és az anime két külön idősíkon fut. Amikor az anime rátér a mangára, akkor pedig kiegészítő történetekkel ölei fel a mangában látottakat. Ez így volt eddig mindig.
Az, hogy a történet hogy halad, melyik az amelyik gyorsabb stb. Nettó baromság ezt felhozni. A manga is tele van olyan fejezettel, ahol a sztori alig halad. Most amikor Isshiki ellen harcolnak, akkor persze, hogy van érdeklődés, de a Tentou-s arc ugyanúgy tekinthető lenne akkor fillernek. Még sem az miért? Mert egy kis karakterfejlődés van benne.
Ugyanúgy, ahogy az animében is.
Az anime történései canon. Kész, pont. Mivel annak tekintik, ezért ami az animében történik, előbb utóbb lesz ráhatása.
Pl. Urashiki sem halt meg, csak eltünt, lehet később a mangában tűnik fel. Boruto Jougan szeme anime-only jelenleg. Az, hogy Boro harcban volt ott egy szeme... Aztán a színes panelon az Byakugannak volt mutatva, pedig akkor már régen tudtuk, hogy Borutonak egyedi szemképessége van. Lehet az a Momoshikis forma Byakugannal volt. nem tudhatjuk meg addig, amíg le nem megy animében is. De akkor az általad írt elvek alapján a Jougan nem is fog feltűnni a mangában. goku legnagyobb bánatára.

Most minek jössz a manga oldalainak számával, mikor én is leírtam, hogy kevesebb, de ha elosztod heti megjelenésre, akkor a 4 hétből mindig kb. 1 az ami kiesik és az nem egy olyan hú de nagy probléma.
Akkor értenék veled egyet, ha ugyanúgy csak 18 oldal lenne havonta.

Naruto és Boruto közös Ransenganjával Momoshiki egy egyforma erejű saját Rasengant alkotott, de nem volt elég erős az a jutsu és beszopta. Szerintem ott ő neki nem kellett volna meghalni, csak alábecsülte az erőt. Ez egyébként semmit nem oszt, nem szoroz az Urashiki-s Kirinnel.

Ez olyan, mint amikor azt tartjuk magyar gyalázásnak, hogy véletlenül fordítva van a zászló egy képen (zöld-fehér-piros) , mert fordítva tartja valaki, majd vannak akik ezt magyar gyalázásnak tartják.

Nem is értem, hogy ez a Kirin dolog nálad teljesen megölte az adott rész élvezhetőségét?

Bijuuk ereje: Minek hozod fel azt, hogy Naruto már a sorozat elején is több ezer klónra volt képes, mikor a bijuukhoz ahhoz nincs ennek semmi köze? Ráadásul a konkrét vitához pedig pláne nincs.
Kurama már többször is megjegyezte, hogy a farkak számát illetően ő a legerősebb.
Az általam matematikailag kifejezett erősorrend csak TEÓRIA, de valamilyen féle megkülönböztetés van, mert Rikudou nem egyenlően osztotta szét a chakrát.
Most pl. az jutott eszembe, hogy amikor Naruto tombolt a kilencfarkú módban, mindig akkor lett egyel több farka, amikor egyre több chakra jött ki.
Ez alapján Rikudou úgy oszthatta szét, hogy eleinte egy kevés, ami csak 1 farkat jelent, ettől kiindulva a 9-ig, ami már majdnem a tízfarkú. Szerintem Kurama egymaga kitudna állni a 8 másik bijuu ellen, sőt tovább megyek, erősebb is nálunk, több chakrával rendelkezik.
Az egyetlen ok amiért veszítene az a csapatmunka, meg a lélekszámbeli fölény.

Egyébként valamit nagyon félreértelmeztél, mert én nem azt vitatom, hogy a háborúban látott Kurama mód vs. SO6P mód közül a Kurama mód lenne erősebb.

Én azt írtam, hogy a jelenlegi TELJES KURAMA mód erősebb a HÁBORÚS SO6P módtól.

Ha jelenleg képes lenne rá a teljes Kuramával... Akkor nyilván még erősebb lenne.

Szerintem az az SO6P forma, azaz Sage of the Six Path forma az a Sennintől kapott Senjutsu forma lesz. Ahogy a Tenseigannak is egy Sage formája volt. Tehát szerintem logikusan felvezetve köze nincs a 9 bijuunak hozzá. A Tenseigannal is volt truthseeker orbja Tonerinek, stb. Én azt annak az Otsutsuki Senjutsu erő palástnak nevezném inkább, amiből Naruto kapott ideiglenesen.
Ez megint engem igazol ..

Ettől függetlenül rendelkezik az összessel és tudna is tőlük kérni chakrát 1-1 jutsura de felesleges, mert úgy is kicsinyítve lenne.


Kaguya technikái kézenfekvőbbek. Kész pont. Az a rod, ami elrohaszt még ha le is kicsinyíti akkor is mintha egy Shino minibogár lenne behatol a testbe és onnantól kezdve szétterjed.
Valószínűleg ezt valahogy ki kellett védenie.
Én a dimenzió közti gyors ugrálásnál azt értettem, hogy kinyújtja a kezét és Isshiki háta mögött nyíl egy másik portál.
Ahhoz azért nem kell annyi erő.
Mintha említve lett volna, hogy Kaguya nem jártass a harcban, talán pont fekete Zetsu mondta. Nem tudom ezt az állítást most bizonyítani. Kaguya nem sok mindenkivel harcolhatott. Nem bánt jól a chakrával sem, Zetsunak kellett irányítania őt.

Isshikit szimplán hátba támadta, amikor az nem számított rá. Az is okozhatott olyan sérülést, ami után tudjuk mi történt. Másrészt, ha Kaguya pl. a láva dimenzióba teleportálja magukat, kétlem, hogy azt Ishhiki csak úgy képes lenne lekicsinyítgetni.

Egy szó, mint 100, Kaguya sokkal több potenciállal rendelkezett.

Már feleslegesnek érzem leírni azt, amit most fogok, de Sasuke mehetne akár tökéletes Susanooval, ahogy Naruto is azzal a móddal, ha rendelkezne még vele, akkor sem tudnának olyan jutsut, létrehozni, amit nem kicsinyítene le addig Isshiki, amíg annak nincs hatása ránézve.
Ezen kívül látszólag fizikailag is érinthetetlen, vagy csak nagyon jó közelharcos és kivéd mindent.

A genjutsu lesz az, amivel alkotni lehetne ellene, meg majd Boruto láthatlan rasenganja. Azt ugyanis nem tudja lekicsinyíteni szerintem.
Szerkesztette: DereX - 2020.10.02. 16:43
 
Kerlon
Lehet, hogy te logikusnak találod a saját állításaidat, de az én szemszögemből egyáltalán nem azok.

Ez a mondat így önmagában soha nem hangzott el, csak általad. Az, hogy Naruto abban a módban volt miután újjáélesztették nem bizonyított, hogy emiatt lenne.
Éppenséggel pont engem igazol az, hogy ugyan rendelkezik a 9 bijuu erejével, igaz abból 8 esetén csak kis parányi erőkről beszélünk, még sem képes rá. Hogy lehet az, hogy csak addig volt rá képes, míg el nem fogyott a Senjutsu, amit a Sennintől kapott?


Igen, én a mangából arra a következtetésre jutottam, hogy mind a 9 Bijuu chakrája szükséges ahhoz, hogy elérd a SO6P formát. A részlet a mangából is ezt sugallja, amit linkeltem az elősző posztomban : "Most már minden Bijuu chakrájából van a testedben, Naruto!" Nyilvánvaló, hogy valamihez kell a Bijuuk charája.

Mi igazol téged? Amig Naruto a saját szájával nem állítja azt a mangában, hogy már nem tudja felvenni a SO6P formát, addig sosem lesz igazad.

Ha már annyira szereted a paneleket berakni magyarázatként, akkor itt van egy: https://naruto-ku...

A te általad berakottak eddig semmit nem bizonyítottak az állításaiddal, ez viszont engem igazol. Önmagában nem kell feltétlenül teljesen testszín változáson átesnie, hiszen valószínűleg csak kevés sejtet ültetett belé, leginkább az orvosi technikáira támaszkodott. De a tény, hogy beültetett és kapott az fix.
Madara képét berakni ide nettó hülyeség, hiszen Kabuto felturbózta azt. Ő csak egy húsdarabkát tépett ki amit épített be, és attól nem emlékszem, hogy bárhol megváltozott volna a teste. Kabuto volt az, aki megcsinálta vele ugyanazt, mint Orochimaru Danzo-val.
Én továbbra is maradok azon a véleményen, hogy Hashirama akár a saját chakráját adta neki, Kabuto konkrét sejteket, Rikudou csak felgyorsíthatta a kifejlődést azáltal, hogy a saját chakráját konkrétan odaadta.


Te ezt honnan veszed, hogy nem jár szemmel látható változással? Mind Maradán, mind pedig Obito-n testi elváltozásokat okozott.

Miért lenne nettó hülyeség Madarát példaként felhozni? Annyit biztosan tudunk, hogy beültette magának Hashirama sejtjeit. Utána nem láttuk ruha nélkül, azonban a képen egyértelműen látszik, hogy Madara tudatosan ellenőrzi, hogy az első Hokage sejtjei a testében vannak-e. Mivel a sejtek eredetileg nem alkotják a testét, ha simán feléleszti Kabuto nem lennének. Kabuto csak spekulált és ráadásul helyesen, hogy Madara annak idején megszerezte Hashirama sejtjeit és magába ültette azokat. Igen, felturbózta a testét, de semmi extrát nem tett vele, mint ami nem lett volna Madara birtokában a halála pillanatában.

i.ibb.co/zrkSyhS/hashirama-dna.pngMiért igazolna ez a manga oldal téged? Kabuto egy szóval sem mondja, hogy beleültetné Hashirama sejtjeit, csak hogy felhasználja őket a gyógyításhoz. Köztudott, hogy az első Hokage-nak milyen magas szintű volt a gyógyító képessége. Kézpecsétek nélkül is képes volt regenerálni magát. Kabuto csak a sejtjeit tanulmányozta.
Kabuto a saját orvosi ninjutsu-ját úgy erősítette fel, hogy tanulmányozta Karin és Jugo testét.
Egyáltalán nem tény, hogy Hashirama sejtjeit ültetette belé. Mert akkor azt mondta volna, hogy: "Az első Hokage sejtjei, amiket beleültette mentették meg."

A Boruto animét nem feltétlenül a manga alapján készítik. A manga és az anime két külön idősíkon fut. Amikor az anime rátér a mangára, akkor pedig kiegészítő történetekkel ölei fel a mangában látottakat. Ez így volt eddig mindig.
Az, hogy a történet hogy halad, melyik az amelyik gyorsabb stb. Nettó baromság ezt felhozni. A manga is tele van olyan fejezettel, ahol a sztori alig halad. Most amikor Isshiki ellen harcolnak, akkor persze, hogy van érdeklődés, de a Tentou-s arc ugyanúgy tekinthető lenne akkor fillernek. Még sem az miért? Mert egy kis karakterfejlődés van benne.
Ugyanúgy, ahogy az animében is.
Az anime történései canon. Kész, pont. Mivel annak tekintik, ezért ami az animében történik, előbb utóbb lesz ráhatása.
Pl. Urashiki sem halt meg, csak eltünt, lehet később a mangában tűnik fel. Boruto Jougan szeme anime-only jelenleg. Az, hogy Boro harcban volt ott egy szeme... Aztán a színes panelon az Byakugannak volt mutatva, pedig akkor már régen tudtuk, hogy Borutonak egyedi szemképessége van. Lehet az a Momoshikis forma Byakugannal volt. nem tudhatjuk meg addig, amíg le nem megy animében is. De akkor az általad írt elvek alapján a Jougan nem is fog feltűnni a mangában. goku legnagyobb bánatára.


Mondom neked újra, ami nincs a mangában, az soha nem lesz canon.
Így van, a Jougan is filler egyelőre, mert nem tértek ki rá a mangában. Ezért is mondom, hogy az anime csak bekavar ilyen téren. Feszegetik itt a határokat Boruto szemével, de nem mernek semmilyen konkrétumot állítani, mert a manga nem tett róla említést még.
Ha Urashiki-t canon-ként akarnák kezelni, akkor már régen behozták volna a mangában is. Jelenleg Isshiki a legnagyobb probléma. Viszont, ha őt legyőzik, akkor Urashiki már könnyű falat lesz.

Most minek jössz a manga oldalainak számával, mikor én is leírtam, hogy kevesebb, de ha elosztod heti megjelenésre, akkor a 4 hétből mindig kb. 1 az ami kiesik és az nem egy olyan hú de nagy probléma.
Akkor értenék veled egyet, ha ugyanúgy csak 18 oldal lenne havonta.


Ha átlagban számolunk, akkor 27 oldal esik ki havonta, ami mondjuk meg őszintén nem kevés. Éveket jelenthet, ha sokáig elhúzódik a manga.

Nem is értem, hogy ez a Kirin dolog nálad teljesen megölte az adott rész élvezhetőségét?


Az már csak rátett egy lapáttal. Az egyik, ha nem a legerősebb villám elemű technikáról beszélünk. A természetes villámlást használja Sasuke, tehát még elszívni sem lehet.

Bijuuk ereje: Minek hozod fel azt, hogy Naruto már a sorozat elején is több ezer klónra volt képes, mikor a bijuukhoz ahhoz nincs ennek semmi köze? Ráadásul a konkrét vitához pedig pláne nincs.


Már hogyne lenne köze hozzá. A Bijuuk chakra szintjéről beszélünk. Azért hoztam fel, hogy szemléltessem azt, hogy Naruto már fiatal korában iszonyatosan sok chakrával rendelkezett. A sok évnyi edzéssel ez még tovább nőtt. Na most, ha valaki olyat veszel alapul, aki már eleve roppant sok energiával rendelkezik és még hozzá adod a Kyuubi chakráját is, persze hogy iszonyatosan erősnek tűnik az illető. Bee csak egy átlagos ember, semmilyen különleges képességgel. Egyértelmű, hogy sohasem fogja erőben utolérni "Uzumaki" Naruto-t, aki a vérvonalából fakadóan óriási chakra készlettel rendelkezik. Hidd el, ha "Sarutobi" Naruto lenne, nem "Uzumaki, akkor közel sem lenne ilyen erős a 9 farkúval.

Kurama már többször is megjegyezte, hogy a farkak számát illetően ő a legerősebb.
Az általam matematikailag kifejezett erősorrend csak TEÓRIA, de valamilyen féle megkülönböztetés van, mert Rikudou nem egyenlően osztotta szét a chakrát.
Most pl. az jutott eszembe, hogy amikor Naruto tombolt a kilencfarkú módban, mindig akkor lett egyel több farka, amikor egyre több chakra jött ki.
Ez alapján Rikudou úgy oszthatta szét, hogy eleinte egy kevés, ami csak 1 farkat jelent, ettől kiindulva a 9-ig, ami már majdnem a tízfarkú. Szerintem Kurama egymaga kitudna állni a 8 másik bijuu ellen, sőt tovább megyek, erősebb is nálunk, több chakrával rendelkezik.
Az egyetlen ok amiért veszítene az a csapatmunka, meg a lélekszámbeli fölény.


Így van, ez igaz, Kurama a legerősebb. Azt nem tudjuk, hogy mennyivel, de hidd el nem 255x erősebb az Ichibi-nél. Az nagyon abszurd lenne. Azt sem tudjuk, hogy Hagoromo milyen arányban osztotta szét a Juubi chakráját.
Pein ellen valóban folyamatosan jött elő az ereje, amit a farkak száma jelzett. Orochimaru felvette a versenyt a kezei nélkül Naruto-val, mikor már a 4. farok is előjött. Az úgy kb. a Kyuubi erejének 40%-a. Ha a te logikád szerint haladunk, akkor Orochimaru a kezei nélkül legalább 100x erősebb, mint az Ichibi. Szerintem ennek így nincs értelme.

Egyébként valamit nagyon félreértelmeztél, mert én nem azt vitatom, hogy a háborúban látott Kurama mód vs. SO6P mód közül a Kurama mód lenne erősebb.

Én azt írtam, hogy a jelenlegi TELJES KURAMA mód erősebb a HÁBORÚS SO6P módtól.


Aki itt félre értelmez valamit, az te vagy. A HÁBORÚS SO6P mód - ahogy te hívod - ugyanúgy magába foglalja Kurama mindkét felének a chakráját. Ott van a képen, amit beszúrtam olvasd el. Lehet, hogy nincs nála a Kyuubi összes chakrája, de a többi Bijuuéból van neki.

Ha jelenleg képes lenne rá a teljes Kuramával... Akkor nyilván még erősebb lenne.


Nem tudjuk, hogy képes-e rá, vagy sem, mert nem említette Naruto maga. Én amondó vagyok, hogy igen.

Szerintem az az SO6P forma, azaz Sage of the Six Path forma az a Sennintől kapott Senjutsu forma lesz. Ahogy a Tenseigannak is egy Sage formája volt. Tehát szerintem logikusan felvezetve köze nincs a 9 bijuunak hozzá. A Tenseigannal is volt truthseeker orbja Tonerinek, stb. Én azt annak az Otsutsuki Senjutsu erő palástnak nevezném inkább, amiből Naruto kapott ideiglenesen.
Ez megint engem igazol ..


Az, hogy te annak hívod, miért igazolna téged? Madara azután ébresztette fel a SO6P formát, hogy a Juubi Jinchuuriki-je lett. Ő azáltál érte el, hogy megszerezte mind a 9 Bijuu chakráját és nem Rikudo Sennintől kapta. Obito sem Hagoromotól kapta, hanem ugyan olyan módon érte el, mint Madara.Naruto verziója nyilván gyengébb valamivel, mert benne nincs is meg az összes Bijuu chakra.

Kaguya technikái kézenfekvőbbek. Kész pont. Az a rod, ami elrohaszt még ha le is kicsinyíti akkor is mintha egy Shino minibogár lenne behatol a testbe és onnantól kezdve szétterjed.
Valószínűleg ezt valahogy ki kellett védenie.
Én a dimenzió közti gyors ugrálásnál azt értettem, hogy kinyújtja a kezét és Isshiki háta mögött nyíl egy másik portál.
Ahhoz azért nem kell annyi erő.
Mintha említve lett volna, hogy Kaguya nem jártass a harcban, talán pont fekete Zetsu mondta. Nem tudom ezt az állítást most bizonyítani. Kaguya nem sok mindenkivel harcolhatott. Nem bánt jól a chakrával sem, Zetsunak kellett irányítania őt.


Semmivel sem kézenfekvőbbek. Ha Kaguya neki lövi Isshiki-nek a csonthamut, akkor ugyanúgy magát is le tudja kicsinyíteni, hogy elkerülje. Másrészről meg, simán ki lehet kerülni. Csak ugye amikor Kaguya használta, éppen a nagy gravitációjú dimenzióban tartózkodtak, ami lelassította a mozgásukat.

Hiába mozog a dimneziók között nem ér el vele semmit. Isshike-nek is van Byakuganja és hacsak nem a vakfoltjában támad, akkor semmi esélye. Sasuke is hiába teleportált mögé, nem ért el vele semmit.

Hát figyelj, ahhoz elég jól bánt vele, hogy Isshiki-t kiüsse :D


A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
 
DereX
Számomra pedig a te állításaid nem relevánsak.

A részlet a mangából is ezt sugallja, amit linkeltem az elősző posztomban : "Most már minden Bijuu chakrájából van a testedben, Naruto!" Nyilvánvaló, hogy valamihez kell a Bijuuk charája.


Kétlem, hogy Kurama arra célzott volna, hogy most már előjöhetsz az SO6P formával. Inkább arra, hogy mindegyiktől kérhet segítséget egy-egy jutsuhoz, amit meg is tett számtalanszor.
A sennintől a Senjutsu-t kapta meg és szerintem annak a Senjutsunak a manifesztációját láttuk a Kyuubi móddal keveredni, ebből lett az SO6P mód.
Miután a Senjutsu elfogyott, Naruto nem volt képes többé abba a módba menni.

Hogy tényleg Senjutsu miatt nézett ki úgy, engem igazol Toneri Sage kinézete, köze nem volt a bijuukhoz, a Tenseigan adta neki a truthseeker orbokat és a Senjutsu erő amivel rendelkeznek az Otsutsukik.

Mi igazol téged? Amig Naruto a saját szájával nem állítja azt a mangában, hogy már nem tudja felvenni a SO6P formát, addig sosem lesz igazad.


Téged pedig sosem fog igazolni az általad belinkelt Kurama mondata, miszerint most már mindegyik bijuuból van belőled egy kis szelet. Ez a mondat semmiképp nem azt célozza, hogy akkor abba a módba tudsz lépni. Kurama szimplán fel is hívhatta erre Naruto figyelmét.


Már hogyne lenne köze hozzá. A Bijuuk chakra szintjéről beszélünk. Azért hoztam fel, hogy szemléltessem azt, hogy Naruto már fiatal korában iszonyatosan sok chakrával rendelkezett. A sok évnyi edzéssel ez még tovább nőtt. Na most, ha valaki olyat veszel alapul, aki már eleve roppant sok energiával rendelkezik és még hozzá adod a Kyuubi chakráját is, persze hogy iszonyatosan erősnek tűnik az illető. Bee csak egy átlagos ember, semmilyen különleges képességgel. Egyértelmű, hogy sohasem fogja erőben utolérni "Uzumaki" Naruto-t, aki a vérvonalából fakadóan óriási chakra készlettel rendelkezik. Hidd el, ha "Sarutobi" Naruto lenne, nem "Uzumaki, akkor közel sem lenne ilyen erős a 9 farkúval.


Akkor nem sikerült ezt sem megértened, sebaj, erre is van mangaoldal ami engem igazol.
Nem Naruto erejéről volt szó ott, amikor összebarátkozott a Kyuubival. Narutonak köze nem volt ahhoz az erőhöz, amit ott összerakott akkor.
De itt az oldal, ahol a nyolcfarkú ezt meg is jegyzi:
https://naruto-ku...ruto/572/4

A Kyuubi ereje nevetségesen erős volt a másik 6 bijuu ellen.

Aki itt félre értelmez valamit, az te vagy. A HÁBORÚS SO6P mód - ahogy te hívod - ugyanúgy magába foglalja Kurama mindkét felének a chakráját. Ott van a képen, amit beszúrtam olvasd el. Lehet, hogy nincs nála a Kyuubi összes chakrája, de a többi Bijuuéból van neki.


A háborúban Naruto nem rendelkezett Kurama mindkét felével, így az az SO6P mód amire te célzol az csak a sima fél Kurama + a Senjutsu cloak, amik nem hiszem, hogy erősebbek lennének a teljes Kurama módtól. Ha Kurama egyik fele képes elnyomni 6 másik bijuu-t, akkor nekem ne mond azt, hogy az a 8 töredéknyi erő + a fél ereje lenyomná a TELJES Kurama módot. Ez nettó hülyeség :D

Ami csak rátesz egy lapáttal az a Rikudou Senjutsuja, ami már nincs. Tudom, hogy ez nem 100%-ban reális amit írok, hiszen teória, hogy a Senjutsu fizikai megtestesülésének manifesztációját láttuk átalakulni a Kyuubi palásttal, de nekem még mindig ott a Toneris példa, hogy van rá referencia bijuuk nélkül is.
Te pedig csak egy kósza mondatra alapozod, hogy a 9 bijuu ereje adja önmagában azt az erőt. Azt a mondatot pedig már legalább 3x leírtam, hogy máshogy is lehet értelmezni.Te ezt honnan veszed, hogy nem jár szemmel látható változással? Mind Maradán, mind pedig Obito-n testi elváltozásokat okozott.

Legyél szives ne csak a sorok között olvasni.
Kabuto a sejteket Sasuke testébe ültette, belülre, nem pedig kívülre a bőrbe.
Ezért nem látszik rajta.
A sejteket beültette, ott írta. Ne próbáld kiforgatni a szavakat, hogy a sejtek gyógyító erejét használta csak fel. Konkrétan belé ültethette.

Obito-nak fél teste Hashirama sejtekből áll, Madarának a mellkasára, Danzo-nak pedig a vállára lett operálva a Hashirama sejt.

Sasuke meg nagy valószínűséggel nem a bőrére, hanem a szervezetébe, a véráramba, a saját DNS-ébe kaphatta. Ezért nem látszik rajta fehéresedés.

Az, hogy nem úgy írta konkrétan, hogy a sejteket belé ültette, hanem hogy felhasználta... Csak az köt bele ilyenbe, aki minden ilyen dolognál nem akarja elfogadni, hogy nem neki van igaza. Máskülönben minek mondta volna Kabuto, hogy felhasználta a sejteket, ha nem azért, mert belé ültette?


Mondom neked újra, ami nincs a mangában, az soha nem lesz canon.
Így van, a Jougan is filler egyelőre, mert nem tértek ki rá a mangában. Ezért is mondom, hogy az anime csak bekavar ilyen téren. Feszegetik itt a határokat Boruto szemével, de nem mernek semmilyen konkrétumot állítani, mert a manga nem tett róla említést még.
Ha Urashiki-t canon-ként akarnák kezelni, akkor már régen behozták volna a mangában is. Jelenleg Isshiki a legnagyobb probléma. Viszont, ha őt legyőzik, akkor Urashiki már könnyű falat lesz.


Erre nem is akarok inkább írni semmit. Azt hittem veled lehet értelmesen vitatkozni. Jössz ezzel a mantrával, hogy filler, holott a stúdió is canonként hivatkozik rá és simán lehet majd a mangára is kihatása, elvégre egy az írója mindkettőnek. Lényegtelen, élj ebben a hitben, hogy az anime teljesen filler.
A nézők többi 80%-a meg megtartja inkább canon-nak ezeket.

Az, hogy te annak hívod, miért igazolna téged? Madara azután ébresztette fel a SO6P formát, hogy a Juubi Jinchuuriki-je lett. Ő azáltál érte el, hogy megszerezte mind a 9 Bijuu chakráját és nem Rikudo Sennintől kapta. Obito sem Hagoromotól kapta, hanem ugyan olyan módon érte el, mint Madara.Naruto verziója nyilván gyengébb valamivel, mert benne nincs is meg az összes Bijuu chakra.


A juubi annyival kivétel, hogy a 9 bijuu chakra mellett a Gedo Mazou is benne van, ami mint később kiderült nem csak a tízfarkú teste, de Kaguya teste, ereje is, hiszen eggyé vált vele. Ráadásul a Senjutsu az tiszta természeti energián alapul, Kurama meg is jegyezte, hogy a tízfarkú az az egész egy nagy energia halmaz, természeti energia. Szerintem az önmagában ez adhatja ki a Senjutsu erőt, ezért láttad Obitón és Madarán is a jeleket.

Semmivel sem kézenfekvőbbek. Ha Kaguya neki lövi Isshiki-nek a csonthamut, akkor ugyanúgy magát is le tudja kicsinyíteni, hogy elkerülje. Másrészről meg, simán ki lehet kerülni. Csak ugye amikor Kaguya használta, éppen a nagy gravitációjú dimenzióban tartózkodtak, ami lelassította a mozgásukat.


Lényegtelen, hogy hol használja a rodokat. Használhatja őket egy normális dimenzióban is. A mangában amikor Amado elmesélte, nekem eléggé hátbatámadásosnak tűnt az a jelenet. De ha rendesen harcoltak is, továbbra is állítom, hogy Kaguya képességei összességében sokkal kézenfekvőbbek Isshiki ellen, mint Naruto és Sasuke képességei.

Kaguya képes volt egy csomó öklöt létrehozni, az nem is fizikai ninjutsu, azt nem tudta volna lekicsinyíteni szerintem. Vagy játszhatott volna a portálokkal, stb. nagyon nem is ismerjük az ő képességeit, mert túl sokat nem mutatott meg belőle.
 
Kerlon
Kétlem, hogy Kurama arra célzott volna, hogy most már előjöhetsz az SO6P formával. Inkább arra, hogy mindegyiktől kérhet segítséget egy-egy jutsuhoz, amit meg is tett számtalanszor.


Sok mindent sugallhat Kurama kijelentése. Azért is írtam, hogy én más következtetésre jutottam abból, mint te.

A sennintől a Senjutsu-t kapta meg és szerintem annak a Senjutsunak a manifesztációját láttuk a Kyuubi móddal keveredni, ebből lett az SO6P mód.
Miután a Senjutsu elfogyott, Naruto nem volt képes többé abba a módba menni.


Már írtam neked többször is, hogy nem tudjuk, pontosan mit kaptak Hagoromotól. Nem lett részletesen elmagyarázva. Ami 100%, hogy Naruto előtte már kapott az összes Bijuu chakrájából, ezért is gondolom azt, hogy elengedhetetlen a SO6P formához. De mint mondtam, ez csak az én véleményem.

i.ibb.co/fX5nZCX/powers.png


Te nagyon kevered a szezont a fazonnal. Rikudo Senjutsuja és a SO6P forma az egy és ugyanaz. Rikudo ereje 2 részből áll: A Senjutsuja és az Okuláris (szemek) ereje.

Hogy tényleg Senjutsu miatt nézett ki úgy, engem igazol Toneri Sage kinézete, köze nem volt a bijuukhoz, a Tenseigan adta neki a truthseeker orbokat és a Senjutsu erő amivel rendelkeznek az Otsutsukik.


Tonerit felesleges ide keverni, mert szinte semmit nem tudunk a Tenseigan-ról. Csak a mozifilmben láttuk egy rövid ideig. Elképzelhető, hogy a Tenseigan erejével is létre lehet hozni a Truth Seeker Orbokat. Ki tudja?
De én itt most Rikudo Sennin Senjutsujáról beszélek.

i.ibb.co/80dc4dX/hagoromo-hamura.png


Nézd meg a képet. Nincsenek Truth Seeker Orbok és nincsenek a hátán a jellegzetes tomoek. Miután legyőzték a Juubi-t, Hagoromo magába pecsételte azt. Utána jelentek meg nála a korábban említett jellegzetességek. Tehát lényegében az a SO6P forma, vagyis a Senjutsuja, amikor mindegyik Bijuu chakrája a birtokában van. Obito és Madara azután aktiválta Rikudo Senjutsuját, hogy a tízfarkú Jinchuurikijei lettek. Nekik biztosan nem Hagoromo adta az erőt. Ezért is vagyok azon a véleményem, hogy a SO6P formához kell az összes Bijuu chakrája. De még egyszer mondom, ez az én nézőpontom.

Akkor nem sikerült ezt sem megértened, sebaj, erre is van mangaoldal ami engem igazol.
Nem Naruto erejéről volt szó ott, amikor összebarátkozott a Kyuubival. Narutonak köze nem volt ahhoz az erőhöz, amit ott összerakott akkor.
De itt az oldal, ahol a nyolcfarkú ezt meg is jegyzi:
https://naruto-ku...

A Kyuubi ereje nevetségesen erős volt a másik 6 bijuu ellen.


Egyáltalán nem igazol téged. Ezen csak arról van szó, hogy a Kyuubi ereje elég volt arra, hogy egy megfelelő szögben elsütött támadással el tudta téríteni a többi Bijuu lövedékét. Ez csak fizika, semmi más. Szó sincs arról, hogy a Kyuubi erősebb, mint a 6 másik Bijuu együttvéve. Ha erősebb lenne, akkor közvetlenül a másik lövedéknek lőtte volna és elpusztítja azt.

A háborúban Naruto nem rendelkezett Kurama mindkét felével, így az az SO6P mód amire te célzol az csak a sima fél Kurama + a Senjutsu cloak, amik nem hiszem, hogy erősebbek lennének a teljes Kurama módtól. Ha Kurama egyik fele képes elnyomni 6 másik bijuu-t, akkor nekem ne mond azt, hogy az a 8 töredéknyi erő + a fél ereje lenyomná a TELJES Kurama módot. Ez nettó hülyeség :D


De igen is rendelkezett Kurama mindkét felével. Ugye ami alapból benne volt, azt Madara kiszívta belőle, de így megkapta a másik felét, ami az apjába volt pecsételve. Ezután Obito szívott a Madarában lévő Kyuubi chakrájából, ami ugye eleve Narutoban volt. Így Kurama mind a két felének nála volt a chakrája, még ha nem is a teljes.

A nettó hülyeség az, amit te ide leírtál. Milyen Senjutsu cloak? Ezt honnan vetted?:D
Már visszább írtam, hogy nem nyomta le a másik 6 Bijuu-t, csak eltérítette a lövedéküket.

Legyél szives ne csak a sorok között olvasni.
Kabuto a sejteket Sasuke testébe ültette, belülre, nem pedig kívülre a bőrbe.
Ezért nem látszik rajta.
A sejteket beültette, ott írta. Ne próbáld kiforgatni a szavakat, hogy a sejtek gyógyító erejét használta csak fel. Konkrétan belé ültethette.


- "Te mentetted meg Sasukét?"
- "Igen... Az orvosi ninjutsum, és Hashirama oly sokáig tanulmányozott sejtjeinek segítségével..."

Te ebben hol olvasol olyat, hogy az első Hokage sejtjeit belé ültette?
"...Hashirama sejtjeinek segítségével..." Tehát azokat használta fel, hogy meggyógyítsa. Szó sincs itt semmilyen implantációról, ezt csak te képzeled oda.

Ezt a bőrbe beültetést meg amúgy is honnan vetted?

Obito-nak fél teste Hashirama sejtekből áll, Madarának a mellkasára, Danzo-nak pedig a vállára lett operálva a Hashirama sejt.


Igen, ez így van. Mindenki tudja. Miért kellett leírni? Obito teste mesterséges, ugyan olyan, mint Naruto karja. Azt is Hashirama sejtekből kísérletezték ki.
Madara és Danzo esetében pedig beültették az első hokage sejtjeit, ezért lett rajtuk látható jele.

Sasuke meg nagy valószínűséggel nem a bőrére, hanem a szervezetébe, a véráramba, a saját DNS-ébe kaphatta. Ezért nem látszik rajta fehéresedés.


Megint csak kérdezem: Ezt a bőrbe beültetést meg amúgy is honnan vetted? Ha egyszer implantálsz valamit valakibe, akkor az BENNE van. Teljesen mindegy, hogy a kislábujjába, vagy a homlokárba ülteted be. Mivel idegen eredetű, ezért nyomot hagy.

Ha már ennyire bele akarsz menni ebbe a véráramba, akkor ne felejtsd el Kabuto-t. Ő Orochimaru vérét infúziózta be magának és a bal karján pikkelyek jöttek elő.

Az, hogy nem úgy írta konkrétan, hogy a sejteket belé ültette, hanem hogy felhasználta... Csak az köt bele ilyenbe, aki minden ilyen dolognál nem akarja elfogadni, hogy nem neki van igaza. Máskülönben minek mondta volna Kabuto, hogy felhasználta a sejteket, ha nem azért, mert belé ültette?


Pontosan azért kötök bele, mert nem egyértelmű. Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit, vagy idd ki a bilit. Az, hogy FELHASZNÁLTA a gyógyításhoz, még nem jelenti azt is, hogy BE IS ÜLTETTE őket.

Erre nem is akarok inkább írni semmit. Azt hittem veled lehet értelmesen vitatkozni. Jössz ezzel a mantrával, hogy filler, holott a stúdió is canonként hivatkozik rá és simán lehet majd a mangára is kihatása, elvégre egy az írója mindkettőnek. Lényegtelen, élj ebben a hitben, hogy az anime teljesen filler.
A nézők többi 80%-a meg megtartja inkább canon-nak ezeket.


Az, hogy LEHET kihatása, az még nem jelenti azt, hogy jelenleg is VAN. Ameddig nem jelenik meg Urashiki a mangában, addig úgysem lesz canon. Ha mégis megjelenik, akkor emelem kalapom és szeretettel üdvözlöm a canon történetszálban.

A juubi annyival kivétel, hogy a 9 bijuu chakra mellett a Gedo Mazou is benne van, ami mint később kiderült nem csak a tízfarkú teste, de Kaguya teste, ereje is, hiszen eggyé vált vele. Ráadásul a Senjutsu az tiszta természeti energián alapul, Kurama meg is jegyezte, hogy a tízfarkú az az egész egy nagy energia halmaz, természeti energia. Szerintem az önmagában ez adhatja ki a Senjutsu erőt, ezért láttad Obitón és Madarán is a jeleket.


A Gedo Mazo nem más, mint a Juubi "üres burka", tehát mikor a Bijuu chakrák nincsenek benne. Amikor pedig ott vannak, akkor átalakul a Szent Fává, ami a végső formája.

Hogy lenne már a Gedo Mazo Kaguya teste? Kaguya egy Otsutsuki, neki van hús-vér teste.

Nem csak én láttam rajtuk a jeleket, hanem ott is vannak és ugyanúgy Naruto-n is.

Lényegtelen, hogy hol használja a rodokat. Használhatja őket egy normális dimenzióban is. A mangában amikor Amado elmesélte, nekem eléggé hátbatámadásosnak tűnt az a jelenet. De ha rendesen harcoltak is, továbbra is állítom, hogy Kaguya képességei összességében sokkal kézenfekvőbbek Isshiki ellen, mint Naruto és Sasuke képességei.

Kaguya képes volt egy csomó öklöt létrehozni, az nem is fizikai ninjutsu, azt nem tudta volna lekicsinyíteni szerintem. Vagy játszhatott volna a portálokkal, stb. nagyon nem is ismerjük az ő képességeit, mert túl sokat nem mutatott meg belőle.


Hogy kézenfekvőbbek-e azt nem tudjuk, mert nem láttuk a harcukat. Viszont azt ne felejtsd el, hogy nem tudott felülkerekedni Naruton és Sasukén, amikor mind a ketten együtt voltak. Viszont Isshiki leiskolázta mindkettejüket. Ebből is indult ki az egész vita, hogy nagyon le vannak gyengítve mind a ketten.


A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
 
DereX
Az a vicc Kerlon, hogy a most ide berakott panel engem igazol.

Ahogy Madara megemlíti, hogy az egyikük rendelkezik a 6 út Senjutsujával és egyből a hátára utal, hogy a Senjutsu az, ami miatt megjelent a hátán azok a jelek.

Részletezzük mi is a Senjutsu. A Senjutsu a természeti energia amivel Naruto is rendelkezik, de feltehetőleg közel sem olyan erős, mint az a Senjutsu, amit kapott.

A wikipédia (noha ez számodra biztos a darkwebbel egyenértékű) ezt a leírást tartalmazza:

Six Path Senjutsu

Six Paths Senjutsu is a special form of senjutsu used by Hagoromo Otsutsuki; the Sage of Six Paths; as well as his younger brother, Hamura.

Hagoromo is able to grant Six Paths Senjutsu to others, as he did with his son, Asura, and later with his son's reincarnate, Naruto Uzumaki.

It can also be obtained by becoming the jinchuuriki of the Ten-Tails, as taking in the power of the ten tailed beasts is the same as obtaining the power of the Sage of Six Paths himself.

Mit jelent ez magyarul?
A Hat Út Senjutsu egy speciális formája a Senjutsunak, amit Hagoromo Otsutsuki és az öccse használt.

Hagoromo képes ezt a speciális Senjutsut másoknak átadni, ahogy azt tette Asurával és Narutóval.

A Hat Út Senjutsu megszerezhető még úgy is, hogy a tízfarkú jinchuurikijévé válik az illető, mert a tízfarkú ereje megegyezik a Hat Út Bölcsének erejével.


No nekem ebből úgy jön le, hogy Naruto akinek Hagoromo átadta saját Senjutsuját, így volt képes arra a formára. Miután az elfogyott, nem tudott többé abba a formába lépni.
Sasuke harcnál már csak 3 labdája volt, utána már azok is elfogyhattak.

Hamurának is volt. Volt Truthseeker orbjai is, stb. Volt benne bijuu? nem.

Tonerit azért keverem ide, mert az is egyféle mód, aminél megjelennek a truthseeker gömbök. Még sincsenek bijuuk benne. Különös nem?

Valahogy még is több példát tudok felhozni arra, hogy a Senjutsu miatt volt neki a hátán az a 9 tomoe és a Rinnegan szerű jel és te azóta is csak a 9 bijuu-ra hivatkozol. A mostani panel is Madara szerint is a Senjutsu miatt történt.

Szerintem már repülni sem tud Naruto, legalább is nem emlékszem arra, hogy azóta repült volna. Az is a Six Path Senjutsunak köszönhető volt.


Részemről a vitának ezt a részét lezártam, mert nem lehet meggyőzni téged.

Jólenne, ha Rikudou-sennin-nek csak a szemei és a Senjutsuja lenne az ereje. A valóság viszont nem így van. Rikudou-sennin-nek saját chakrája is van, amit az anyjától kapott születését követően.
Páran azt gondolják, hogy a Senjutsu erejét felezte meg és az egyik felét Naruto-nak, a másikat Sasukének adta. Így ébresztve fel a Rinnegant. Szerintem ez hamis meglátás. Egyrészt azért, mert a Rinneganhoz Hagoromo saját chakrájára van szükség, a Rinnegant már akkor felébresztette, amikor még nem harcolt az anyjával.
Az ő chakrájának két fele pedig a két fia.
Vélhetően a saját chakráját adta át, így felgyorsítva a Rinnegan kifejlődését. Azzal, hogy az erő elfogyott még nem jelenti azt, hogy a Rinnegannak is elkéne tűnnie, hiszen Sasuke kapott Hashirama sejteket. Ha utánaolvasok a neten, mindenhol azt látom, hogy ezt mindenki beültetésnek veszi és nem csak sima segítségnek.

Egyébként itt egy panel: https://naruto-ku...uto/661/13

Nem emlékeztem rá, de miattad rákerestem. Szóval Hashirama a saját megmaradt chakráját is odaadta, Kabutótól vélhetően kapott, még ha ezellen nagyon veszekszel is, de itt konkrétan elmondja, hogy oda adja neki a megmaradt chakráját, ami Ashura chakrájával is megegyezik.

Egyáltalán nem igazol téged. Ezen csak arról van szó, hogy a Kyuubi ereje elég volt arra, hogy egy megfelelő szögben elsütött támadással el tudta téríteni a többi Bijuu lövedékét. Ez csak fizika, semmi más.

Ott arról volt szó, hogy a 6 bijuu által létrehozott bijuudama-val megegyező erejűt volt képes összehozni, pusztán a FÉL Kurama, ráadásul még úgy is tudta célozni, hogy kicsit felfelé lője, hogy ne okozzon akkora természeti csapást.
Fura, hogy ezt is meg kell magyarázni, hogy hogyan értettem.De igen is rendelkezett Kurama mindkét felével. Ugye ami alapból benne volt, azt Madara kiszívta belőle, de így megkapta a másik felét, ami az apjába volt pecsételve. Ezután Obito szívott a Madarában lévő Kyuubi chakrájából, ami ugye eleve Narutoban volt. Így Kurama mind a két felének nála volt a chakrája, még ha nem is a teljes.


Ugye ezt az egészet csak egy jó nagy poénnak szánod?
Ugye nem kell megmagyaráznom azt, hogy a HÁBORÚBAN Naruto EGYIDŐBEN, csak a Kyuubi EGYIK FELÉVEL rendelkezett, soha nem volt nála mindkét fél, csak miután véget ért Sasukével a harca.

Obito nem szívott a Madarában lévő Kyuubitól, csak az egyfarkú és nyolcfarkúból szívott, hiszen a Kyuubi másik fele nála volt épp. Határozottan emlékszem, hogy csak e két bijuuból szívott.

Már visszább írtam, hogy nem nyomta le a másik 6 Bijuu-t, csak eltérítette a lövedéküket.

Itt arról van szó, hogy egy ugyanakkora erejű bijuudamát képes volt létrehozni úgy, hogy a másikat 6 bijuu csinálta...

"Te mentetted meg Sasukét?"
- "Igen... Az orvosi ninjutsum, és Hashirama oly sokáig tanulmányozott sejtjeinek segítségével..."

Te ebben hol olvasol olyat, hogy az első Hokage sejtjeit belé ültette?


Köztudottan maguknak a sejteknek nagyfokú gyógyító hatása is van. Vélhetően, sőt eléggé biztos vagyok abban, hogy beleültette. De korábban már alapból kapott chakrát is :)

Madara és Danzo esetében pedig beültették az első hokage sejtjeit, ezért lett rajtuk látható jele.


Az egyiknek a mellkasába, a másiknak a karjára lett ültetve, nem konkrétan a szervezetükbe, ezért volt szemmel látható.

Megint csak kérdezem: Ezt a bőrbe beültetést meg amúgy is honnan vetted? Ha egyszer implantálsz valamit valakibe, akkor az BENNE van. Teljesen mindegy, hogy a kislábujjába, vagy a homlokárba ülteted be. Mivel idegen eredetű, ezért nyomot hagy.


Itt viszont egy kicsit, sőt eléggé rosszul gondolod. Abban igazad van, hogy a konkrét szervezetébe is bekerül, ugyanakkor a beültetés helye az örökre megmarad. Ha valakinek a vérébe ültetik be ott te kívülről nem fogod látni.

Ez ugyanolyan, mint az allergiatesztek is. A kezeden a bőröd segítsévégel tesztelik, hogy allergiás vagy-e valamire, de ha végül be is igazolódik, egy allergia nem feltétlenül fog börkiütést, vagy szemmel látható elváltozást okozni.
Tudom, hogy ez nem tartozik ide, de orvosi szempontból azért csak számít az és látható, hogy hová ültetsz be valamit.

Ha már ennyire bele akarsz menni ebbe a véráramba, akkor ne felejtsd el Kabuto-t. Ő Orochimaru vérét infúziózta be magának és a bal karján pikkelyek jöttek elő.


Azért az is számít, hogy mennyit ültetsz be.

Az, hogy LEHET kihatása, az még nem jelenti azt, hogy jelenleg is VAN. Ameddig nem jelenik meg Urashiki a mangában, addig úgysem lesz canon. Ha mégis megjelenik, akkor emelem kalapom és szeretettel üdvözlöm a canon történetszálban.

Nem csak Urashiki az, aki megjelenhet a mangában. Az animében lefutott összes rész eredménye is ráhatással lehet a mangára.

A Gedo Mazo nem más, mint a Juubi "üres burka", tehát mikor a Bijuu chakrák nincsenek benne. Amikor pedig ott vannak, akkor átalakul a Szent Fává, ami a végső formája.

Hogy lenne már a Gedo Mazo Kaguya teste? Kaguya egy Otsutsuki, neki van hús-vér teste.


Maga a juubi az Kaguya is.
https://naruto-ku...uto/681/11
Bár ott azt hülyén fogalmaztam, igazad van abban a tekintetben, hogy nem a Gedo Mazou a része, hanem maga a konkrét tízfarkú.

Hogy kézenfekvőbbek-e azt nem tudjuk, mert nem láttuk a harcukat. Viszont azt ne felejtsd el, hogy nem tudott felülkerekedni Naruton és Sasukén, amikor mind a ketten együtt voltak. Viszont Isshiki leiskolázta mindkettejüket. Ebből is indult ki az egész vita, hogy nagyon le vannak gyengítve mind a ketten.


Mert akkor még rendelkeztek azzal az erővel, ami egyrészt a pecsételéshez szükséges és a kapott erő sem fogyott még el. Ráadásul társaik is voltak akik segítsenek, nem is keveset. Isshiki pedig jóformán csak Sasuke és Naruto-val harcol, nincsenek társaik. Most az új felvonásnál itt lesz Boruto.
Szerkesztette: DereX - 2020.10.03. 01:44
 
Kerlon
Egyáltalán nem igazol téged. Csak Madara figyel fel rá, hogy mind a ketten megszerezték Rikudo Sennin erejét, ami ugye 2 részből áll.

Részletezzük mi is a Senjutsu. A Senjutsu a természeti energia amivel Naruto is rendelkezik, de feltehetőleg közel sem olyan erős, mint az a Senjutsu, amit kapott.


A Senjutsu alatt azokat a technikákat értjük, amelyekhez természeti energiát használ a shinobi. Senki nem rendelkezik alapból természeti energiával, hanem azt tanulják meg hogyan gyűjtsék be a környezetükből. Akik már mesterei ennek, azok tudnak átmenni Remete formába.

A wikipédia (noha ez számodra biztos a darkwebbel egyenértékű) ezt a leírást tartalmazza:

Six Path Senjutsu


No nekem ebből úgy jön le, hogy Naruto akinek Hagoromo átadta saját Senjutsuját, így volt képes arra a formára. Miután az elfogyott, nem tudott többé abba a formába lépni.
Sasuke harcnál már csak 3 labdája volt, utána már azok is elfogyhattak.


Igen, számomra a wikipédia az darkweb, mert soha a büdös életbe nem tájékozódnék onnan. Nem csak canon információkat tartalmaz, ráadásul bárki szerkesztheti. Mindjárt én is csinálok már egy weboldalt, ami csak az én elméleteimet tartalmazza és arra fogok hivatkozni ezentúl.

Hamurának is volt. Volt Truthseeker orbjai is, stb. Volt benne bijuu? nem.

Tonerit azért keverem ide, mert az is egyféle mód, aminél megjelennek a truthseeker gömbök. Még sincsenek bijuuk benne. Különös nem?


Egy kicsit gondolkozz már el előtte, mielőtt Hamurát és Tonerit bevezeted az érveléseidbe. A Naruto története Hagoromo leszármazottairól szól. Toneri az Hamura utóda. Róluk szinte semmit nem tudunk. Részei ugyan a Naruto univerzumnak, de a fő történetszál nem velük foglalkozik.

Ami biztos, hogy Rikudo Sennin azután szerezte a Truth Seeker Orbokat, hogy a Juubi Jinchuurikije lett. Viszont arról, hogy Hamura és az utódai milyen módon jutnak hozzájuk, fogalmunk sincs. Talán a Tenseigan miatt? Lehetséges.

Valahogy még is több példát tudok felhozni arra, hogy a Senjutsu miatt volt neki a hátán az a 9 tomoe és a Rinnegan szerű jel és te azóta is csak a 9 bijuu-ra hivatkozol. A mostani panel is Madara szerint is a Senjutsu miatt történt.

Szerintem már repülni sem tud Naruto, legalább is nem emlékszem arra, hogy azóta repült volna. Az is a Six Path Senjutsunak köszönhető volt.


Jólenne, ha Rikudou-sennin-nek csak a szemei és a Senjutsuja lenne az ereje. A valóság viszont nem így van. Rikudou-sennin-nek saját chakrája is van, amit az anyjától kapott születését követően.
Páran azt gondolják, hogy a Senjutsu erejét felezte meg és az egyik felét Naruto-nak, a másikat Sasukének adta. Így ébresztve fel a Rinnegant. Szerintem ez hamis meglátás. Egyrészt azért, mert a Rinneganhoz Hagoromo saját chakrájára van szükség, a Rinnegant már akkor felébresztette, amikor még nem harcolt az anyjával.
Az ő chakrájának két fele pedig a két fia.
Vélhetően a saját chakráját adta át, így felgyorsítva a Rinnegan kifejlődését. Azzal, hogy az erő elfogyott még nem jelenti azt, hogy a Rinnegannak is elkéne tűnnie, hiszen Sasuke kapott Hashirama sejteket. Ha utánaolvasok a neten, mindenhol azt látom, hogy ezt mindenki beültetésnek veszi és nem csak sima segítségnek.


Máris kifejtem neked, miért is hivatkozok mindig a 9 Bijuu-ra. A Juubi - ami a másik 9 Bijuu fúziója - ugye egy hatalmas természeti energia massza. Ebből következik a dolog, hogy a 9 Bijuu chakrájának az elegye természeti energiát eredményez. Rikudo Sennin a Senjutsu-ját azután aktiválta, miiután a 9 farkú Jinchuurikije lett. Ezért gondolom úgy, hogy a SO6P forma nem más, mint az a Remete mód, amikor a 9 Bijuu chakrájának elegye által keletkezett természeti energiát használja a személy. Arra alapozom ezt az állításomat, hogy mind Obito, mind pedig Madara azután tudták használni a SO6P formát, hogy a Juubi Jinchuurikijei lettek. Naruto is rendelkezett mind a 9 Bijuu chakrájával. Lehet, hogy csak egy töredéke volt benne, de akkor is elég volt ahhoz, hogy belépjen Remete formába. Az Obito-Madara-Naruto párosból egyértelműen Madara volt a legerősebb SO6P forma használó, mivel neki a Kyuubi fele chakrájának híján - ami ugye Minato-ba lett pecsételve - mindegyik a birtokában volt.

Olvashatsz akármennyi véleményt a neten, csak az számít, amit a történet írója közöl velünk a mangán keresztül. Abban pedig nem volt egyértelműen kijelentve, hogy Kabuto beültette volna Hashirama sejtjeit Sasuke-ba. Az emberek eltérő véleménye bizonyítja azt a tényt, hogy konkrétumot nem tudunk. Ha Kabuto azt mondta volna, hogy: "Bele ültettem Hashirama sejtjeit", akkor most nem vitáznánk, azonban nem ez a helyzet.

Ott arról volt szó, hogy a 6 bijuu által létrehozott bijuudama-val megegyező erejűt volt képes összehozni, pusztán a FÉL Kurama, ráadásul még úgy is tudta célozni, hogy kicsit felfelé lője, hogy ne okozzon akkora természeti csapást.
Fura, hogy ezt is meg kell magyarázni, hogy hogyan értettem.


Szó sincs arról, hogy egyforma erős lenne a 2 lövedék. Ezt csak te találtad ki. A 8 farkú csak annyit jegyez meg, hogy a 9 farkú roppant erős. De hogy valójában mennyire, azt nem tudjuk.

Egyáltalán nem igazol téged. Csak Madara figyel fel rá, hogy mind a ketten megszerezték Rikudo Sennin erejét, ami ugye 2 részből áll.

[quote]Részletezzük mi is a Senjutsu. A Senjutsu a természeti energia amivel Naruto is rendelkezik, de feltehetőleg közel sem olyan erős, mint az a Senjutsu, amit kapott.


A Senjutsu alatt azokat a technikákat értjük, amelyekhez természeti energiát használ a shinobi. Senki nem rendelkezik alapból természeti energiával, hanem azt tanulják meg hogyan gyűjtsék be a környezetükből. Akik már mesterei ennek, azok tudnak átmenni Remete formába.

A wikipédia (noha ez számodra biztos a darkwebbel egyenértékű) ezt a leírást tartalmazza:

Six Path Senjutsu


No nekem ebből úgy jön le, hogy Naruto akinek Hagoromo átadta saját Senjutsuját, így volt képes arra a formára. Miután az elfogyott, nem tudott többé abba a formába lépni.
Sasuke harcnál már csak 3 labdája volt, utána már azok is elfogyhattak.


Igen, számomra a wikipédia az darkweb, mert soha a büdös életbe nem tájékozódnék onnan. Nem csak canon információkat tartalmaz, ráadásul bárki szerkesztheti. Mindjárt én is csinálok már egy weboldalt, ami csak az én elméleteimet tartalmazza és arra fogok hivatkozni ezentúl.

Hamurának is volt. Volt Truthseeker orbjai is, stb. Volt benne bijuu? nem.

Tonerit azért keverem ide, mert az is egyféle mód, aminél megjelennek a truthseeker gömbök. Még sincsenek bijuuk benne. Különös nem?


Egy kicsit gondolkozz már el előtte, mielőtt Hamurát és Tonerit bevezeted az érveléseidbe. A Naruto története Hagoromo leszármazottairól szól. Toneri az Hamura utóda. Róluk szinte semmit nem tudunk. Részei ugyan a Naruto univerzumnak, de a fő történetszál nem velük foglalkozik.

Ami biztos, hogy Rikudo Sennin azután szerezte a Truth Seeker Orbokat, hogy a Juubi Jinchuurikije lett. Viszont arról, hogy Hamura és az utódai milyen módon jutnak hozzájuk, fogalmunk sincs. Talán a Tenseigan miatt? Lehetséges.

Valahogy még is több példát tudok felhozni arra, hogy a Senjutsu miatt volt neki a hátán az a 9 tomoe és a Rinnegan szerű jel és te azóta is csak a 9 bijuu-ra hivatkozol. A mostani panel is Madara szerint is a Senjutsu miatt történt.

Szerintem már repülni sem tud Naruto, legalább is nem emlékszem arra, hogy azóta repült volna. Az is a Six Path Senjutsunak köszönhető volt.


Jólenne, ha Rikudou-sennin-nek csak a szemei és a Senjutsuja lenne az ereje. A valóság viszont nem így van. Rikudou-sennin-nek saját chakrája is van, amit az anyjától kapott születését követően.
Páran azt gondolják, hogy a Senjutsu erejét felezte meg és az egyik felét Naruto-nak, a másikat Sasukének adta. Így ébresztve fel a Rinnegant. Szerintem ez hamis meglátás. Egyrészt azért, mert a Rinneganhoz Hagoromo saját chakrájára van szükség, a Rinnegant már akkor felébresztette, amikor még nem harcolt az anyjával.
Az ő chakrájának két fele pedig a két fia.
Vélhetően a saját chakráját adta át, így felgyorsítva a Rinnegan kifejlődését. Azzal, hogy az erő elfogyott még nem jelenti azt, hogy a Rinnegannak is elkéne tűnnie, hiszen Sasuke kapott Hashirama sejteket. Ha utánaolvasok a neten, mindenhol azt látom, hogy ezt mindenki beültetésnek veszi és nem csak sima segítségnek.


Máris kifejtem neked, miért is hivatkozok mindig a 9 Bijuu-ra. A Juubi - ami a másik 9 Bijuu fúziója - ugye egy hatalmas természeti energia massza. Ebből következik a dolog, hogy a 9 Bijuu chakrájának az elegye természeti energiát eredményez. Rikudo Sennin a Senjutsu-ját azután aktiválta, miiután a 9 farkú Jinchuurikije lett. Ezért gondolom úgy, hogy a SO6P forma nem más, mint az a Remete mód, amikor a 9 Bijuu chakrájának elegye által keletkezett természeti energiát használja a személy. Arra alapozom ezt az állításomat, hogy mind Obito, mind pedig Madara azután tudták használni a SO6P formát, hogy a Juubi Jinchuurikijei lettek. Naruto is rendelkezett mind a 9 Bijuu chakrájával. Lehet, hogy csak egy töredéke volt benne, de akkor is elég volt ahhoz, hogy belépjen Remete formába. Az Obito-Madara-Naruto párosból egyértelműen Madara volt a legerősebb SO6P forma használó, mivel neki a Kyuubi fele chakrájának híján - ami ugye Minato-ba lett pecsételve - mindegyik a birtokában volt.

Olvashatsz akármennyi véleményt a neten, csak az számít, amit a történet írója közöl velünk a mangán keresztül. Abban pedig nem volt egyértelműen kijelentve, hogy Kabuto beültette volna Hashirama sejtjeit Sasuke-ba. Az emberek eltérő véleménye bizonyítja azt a tényt, hogy konkrétumot nem tudunk. Ha Kabuto azt mondta volna, hogy: "Bele ültettem Hashirama sejtjeit", akkor most nem vitáznánk, azonban nem ez a helyzet.

Ott arról volt szó, hogy a 6 bijuu által létrehozott bijuudama-val megegyező erejűt volt képes összehozni, pusztán a FÉL Kurama, ráadásul még úgy is tudta célozni, hogy kicsit felfelé lője, hogy ne okozzon akkora természeti csapást.
Fura, hogy ezt is meg kell magyarázni, hogy hogyan értettem.


Szó sincs arról, hogy egyforma erős lenne a 2 lövedék. Ezt csak te találtad ki. A 8 farkú csak annyit jegyez meg, hogy a 9 farkú roppant erős. De hogy valójában mennyire, azt nem tudjuk.

Ugye ezt az egészet csak egy jó nagy poénnak szánod?
Ugye nem kell megmagyaráznom azt, hogy a HÁBORÚBAN Naruto EGYIDŐBEN, csak a Kyuubi EGYIK FELÉVEL rendelkezett, soha nem volt nála mindkét fél, csak miután véget ért Sasukével a harca.

Obito nem szívott a Madarában lévő Kyuubitól, csak az egyfarkú és nyolcfarkúból szívott, hiszen a Kyuubi másik fele nála volt épp. Határozottan emlékszem, hogy csak e két bijuuból szívott.


i.ibb.co/wNXh6Jd/ovito-final.png


"Á! Még Kurama másik fele is?!"

Ott van feketén-fehéren. Igenis nála van Kurama chakrájának mindkét fele. Obito valóban csak az egy- és a nyolcfarkú chakráját szívta ki Madarából, azonban Kurama másik fele valahogy mégis Narutohoz került. Szóval a háború alatt igenis nála volt a Kyuubi chakrájának mindkét fele, mégha az egyiknek csak egy töredéke is.

Itt arról van szó, hogy egy ugyanakkora erejű bijuudamát képes volt létrehozni úgy, hogy a másikat 6 bijuu csinálta...


De könyörgöm, te ezt honnan veszed, hogy egyforma erős volt a két lövedék? Ezt senki az ég világon nem mondta, csak a te képzeleted szüleménye.

Köztudottan maguknak a sejteknek nagyfokú gyógyító hatása is van. Vélhetően, sőt eléggé biztos vagyok abban, hogy beleültette. De korábban már alapból kapott chakrát is :)


Így van, Hashirama köztudottan a gyógyítási képességeiről is híres volt, ezért kísérletezik mindenki a sejtjeivel, hogy rájöjjenek a titkára. Én inkább azt mondanám, hogy a saját orvosi ninjutsujának a felerősítésére használta fel Kabuto a sejteket. Magában az, hogy beülteti a sejteket, még nem garantálja, hogy azoknak törvényszerűen gyógyító feladatot kell ellátniuk. Rengetegen meghaltak, amikor beléjük ültették a sejteket. Danzo pl. azért ment bele az implantációba, hogy felerősítse a chakra szintét és irányítani tudja a Sharinganokat.

Az egyiknek a mellkasába, a másiknak a karjára lett ültetve, nem konkrétan a szervezetükbe, ezért volt szemmel látható.


Akkor elárulom neked, hogy a bőr is az emberi szervezet része.

Itt viszont egy kicsit, sőt eléggé rosszul gondolod. Abban igazad van, hogy a konkrét szervezetébe is bekerül, ugyanakkor a beültetés helye az örökre megmarad. Ha valakinek a vérébe ültetik be ott te kívülről nem fogod látni.

Ez ugyanolyan, mint az allergiatesztek is. A kezeden a bőröd segítsévégel tesztelik, hogy allergiás vagy-e valamire, de ha végül be is igazolódik, egy allergia nem feltétlenül fog börkiütést, vagy szemmel látható elváltozást okozni.
Tudom, hogy ez nem tartozik ide, de orvosi szempontból azért csak számít az és látható, hogy hová ültetsz be valamit.


i.ibb.co/vvdLz0p/kabuto.png


Itt egy remek példa arra, hogy mi történik a Naruto univerzumban, hogyha egy idegen eredetű DNS-t ültetsz a saját véredbe

Kabuto magába infúziózta Orochimaru vérét, amitől a keze fehér lett és pikkelyek nőttek rajta.

Ha tudod, hogy nem ide tartozik, akkor miért hozakodsz vele elő? Az allergia tesztnek az ég világon semmi köze a sejt

Azért az is számít, hogy mennyit ültetsz be.


Mindegy, hogy egy pikkely, vagy száz pikkely. Mindegy, hogy 1 kis fehér volt, vagy az egész karod lefehéredik. Akkor is látszik a nyoma. Ha valóban ültetett volna be Kabuto Sasukéba Hashirama sejteket, akkor szerinted Sasukének, aki a halál szélén állt, elég lett volna egy elhanyagolható mennyiség? Mert szerintem nem.
Szerkesztette: Kerlon - 2020.10.03. 20:39


A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
 
goku5
Nem szeretnék beleszólni kettőtök jó kis kisregényíró vitájába, de ez a Borutó manga fórum. Kezdtek már nagyon csak a Narutóra koncentrálni. Mert ahogy beleolvasok csak Narutó meg Sasuke megy.
A Borutó meg kezd kimarad nem?
Amúgy én pl nem is igen olvasom már a kisregényeiteket. Jól érveltek, de úgyse tudjátok meggyőzni egymást.
 
Ugrás a fórumra: