Hozzászólások
Boruto manga
milo04
Azt nem szeretem mikor az egyébként is hiper-szuper ellenfelek, még a jutsukat is elnyelik, mindegyik nyomorult, ezzel kiveszik a lényeget Naruto világából. Mert jutsuk nélkül tényleg csak ütögetni és rugdosódni lehet ahogy azt Narutoék is tették, unalmas.
 
Mach5
Miért kell várni ennyit a magyar fordításra? Régebben amikor naruto ment akkor pár napot kellett max., itt meg már 15 napja kint van az angol felirat, de magyar fordítás sehol sincs.
 
Arrow
https://mangaplus...er/1004785 új rész :)
 
Jaeger
Igazából elég átvezető rész volt szóval nem tudom mi lesz :)

Narutot még nem fogják kiengedni az is biztos. De én nem érzem, hogy az öreg gonosz lenne. Inkább csak tanítani fogják őket, hogy legyőzhessék Jigent.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
lina22
Érdekes fejezet volt. Szóval érzékelték végül is Naruto chakráját, tehát még nem halt meg. Ki tudja meddig lesz oda bezárva. Arról nem is beszélve, hogy se élelem, se víz. Bár gondolom ezek az apró részek hanyatlóak XD

Ez az "öreg"... hm... Jiraya… bár az lenne!! ^^ Mekkora lenne már... mindenki bizonygatná, hogy nem lehet ő, hiszen Orochimaru se volt képes kihozni a tenger fenekéről...de valljuk be.. víz ninjutsuval vagy bármi mással, miért ne..főleg ha van egy dimenziós portálod XD

Gondolom most ezzel megint egy harc jelenet lesz. Vagy segítségükre fognak sietni, vagy ez a bizonyos "maszkos öreg" fog a segítségükre sietni. :)


kepkuldes.com/images/94c4ab3217cfb899ae3e5513b2d3c08d.jpg
 
czera
Van új rész, eléggé adja. :D Beindultak a dolgok kéremszepen, bár azt nem értem hogy Shikamaru miért nem ugrott.
https://readms.ne.../39/6334/1
 
Jaeger
Kicsit lemaradtál mert már feljebb valaki linkelte és beszéltünk róla :)


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
czera
Ezigeeen. :D Csak azt néztem, hogy 1 napja elérhető a fejezet, nem gondoltam volna, hogy előbb már megjelent valahol.
 
Jaeger
Tudod valaki mindig gyorsabb :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
lina22
goku5 írta:

Az meg szerintem korai még hogy ki kivel jönne össze de szerintem ha lesz is valaki akkor biztos hogy Sarada lenne Borutó mellet. Hát mégis ki más? Hokage és társa. és végre összeérne megint Rikudou vérvonala.


Mivel eredetileg Kishimoto BL szeretett volna a sztoriba csempészni Naruto x Sasuke párossal, de ügye ott a fő fejesek beleszóltak hogy nem kéne, ezért ez zseniális, hogy akkor az Uchiha legyen a csaj és a másik a fiú XD nem pont egy SasuNaru de legalább az utódoktól azt kapjuk majd amit vártunk, bááár ahogy elnéztem Naruto és Hinata esküvőjét kb. kiszúrják a szemünket annyival Ikszdé

Egyesítve 2019.11.17 21:49:20:
Papirtigriske írta:
Ha másban nem is, abban nem volt rossz a Naruto, hogy az olvasóval megkedveltette a főszereplőjét, mert rokonszenveztünk Narutoval. Fokozatosan adagolta a dolgokat, ismertük a szereplőket. De a Boruto esetében ez nincs meg. Igazából nem ismerjük Borutot (ja, tudjuk róla, hogy nem akar Hokage lenni, kössz...), nincs meg az az érzelmi töltet, amivel itt bárminek súlya lenne. Az egész anime/manga ahogy van súlytalan, színtelen, szagtalan, azt sem tudja, hogy kicsoda. Valószínűleg már csak ezért is tekintünk elég sokan ilyen mértékben kritikusak erre a sorozatra. Arra pedig, hogy másik platformon milyen minőségben és mennyiségben imádják, vagy nem, arra magasról teszek. Nálam kihúzta a gyufát, vagyis én így fogom jellemezni. Láttam már életemben ostoba megoldásokat, ez is elég erősen odakívánkozik.


Abban egyetértek, hogy ott ismertük a főszereplőket mert fokozatosan adagolták, lehet hogy majd később itt is bepótolják, de nem most. S volt 1-2 rész mikor nem pont Boruto volt a főszereplő hanem Chou-Chou vagy Shikadai vagy éppen Inojin.
De valljuk be, a Naruto olyan mint nálunk a 90es évek. A gyerekek még kint játszottak az udvaron, utcán és együtt voltak. Eltelt pár év és ma már még a baráti társaság is a mobilt nyomkodja miközben egymás mellett ülnek.

Hihetetlen ügye? csak pár év.

Nyilván sosem fogja egyik anime folytatása sem azt a szintet hozni, amit annak idején megkaptunk az első részektől. A világ változik, ahogyan a szereplők és utódaik is.
Boruto esetében meg is lett mondva, hogy nincs különösebb oka annak, hogy ninja legyen. Csupán az apjának akarja a figyelmét magára hívni és megmutassa neki, hogy mit tudd. De kb. ennyi. Amíg az emberek nem lesznek rákényszerítve, hogy a békés életüket sutba vágják és komolyan vegyék a ninja lét mibenlétét addig csak ezt kapjuk.

A Naruto végén mennyi idős lett? 16-17? kb. x év telhetett el, majd jöttek a gyerekek, újabb 10 év vagy 11. Egész nap a Hokage irodájában van, azt láthattuk az animés részben, hogy valamiféle edzéseket szokott tartani, de ninják ellen, de nem mondanám azt olyan nagy edzésnek. S ahogy leírták előttem is, egy profi sportoló ha abba hagyja a futást szerintem nem kell neki 10 év se, és minden ""erőfeszítése"" kárba megy, ha nem ugyanolyan intenzitással csinálja tovább. Puhulni fog. S ez így van rendjén.
Sasuke azon kívül, hogy a világot járja nyomozást folytatva, szerintem minden lehetséges harcból próbál kibújni, hiszen ő csak békésen, csendben szeretne nyomozni. Rikudou ereje sincs meg már nekik, s ahhoz, hogy legyőzzenek egy Ootsukit ahhoz kellett ez az erő. De már nincs meg. Valszeg az erejükön az is dobott a csatába.

+ ha emlékeztek arra az animés részre, mikor Sasuke várta Naruto klónját hogy odaérjen végre, egy nagy fa tetejére kellett felmennie, már az is lefárasztotta szegény klónt...XD hát nah.. lassan bottal fog járni. XD A demencia meg... minden embernél másképp jön ki. Ilyen helyen dolgozom elhiheted. XD

Személy véleményem szerint nem olyan túl hypolt maga a Naruto vagy a karakterek, azt tudnám elképzelni, hogy erősödni is fognak de nagyban szerepe lesz a tudományos ninja eszközöknek. Mivel mint Naruto is mondta, önmagában nem rosszak, az a fontos ki mire használja. Lehet el fognak érni egy bizonyos szintet, de biztos vagyok benne, hogy ezeket az eszközöket is használni fogják.

Engem már csak az érdekelne, hogy Boruto tenyerén az a pecsét, most azt jelenti hogy egy Ootsukinak sikerült a tárolójává tennie? S ez önmagában mit takar?
Ha annak idején Sasukénak is elborult az agya, hogy hátra hagyta barátait, akkor egy Kawaki félével miért ne történhetne meg? Lehet folyamatosan kapja a beszólásokat akár Jigentől, vagy mástól, és rájön hogy lehet igazuk van.
Szerintem ha Naruto tényleg bezárva marad "évekig" akkor nem törne ki pánik a faluban? Vagy megint Konohamaru veszi át majd a helyét addig, hogy a nép megnyugodjon?

ui: Borutot nem nehéz kiismerni szerintem. S egyre jobban ismerjük, hisz Naruto fia.
Naruto: forrófejű, meggondolatlan, őszinte, becsületes,
Boruto: félig meddig megfontoltabb mint annak idején az apja, logikusan is gondolkozik, őszinte, de szerintem nincs motiválása a ninja lét fele. De ez nem is az ő hibája, inkább a béke amiben jelenleg élnek.
Szerkesztette: lina22 - 2019.11.17. 21:49


kepkuldes.com/images/94c4ab3217cfb899ae3e5513b2d3c08d.jpg
 
Arrow
Új rész :) https://mangaplus...er/1005642
 
goku5
és megint tanultunk valamit mi? Öreg ember nem vén ember. Tud ez az öreg kövér csávó. Még nem is veszi őket komolyan.
Őszintén egy valami ragadta meg leginkább ebben a fejezetben a figyelmemet az pedig Sarada szeme!!!!!!! Mégis mikor fejlődött az tovább? Ráadásul mindkettő.
Amúgy bemelegítésnek jó rész volt.
 
Miky
Nem volt nagy eresztés, de bemelegítésnek egész jó lett valóban. Hallottátok, hogy a japánoknál az anime rendkívül népszerű és a mangát meg alig olvassák?:hmm Elég meglepő, mert szerintem a manga sokkal minőségibb.:ehh (Eltekintve a mostani nosztalgiázós arc-tól.)
 
agateonoob9
Miky írta:

Nem volt nagy eresztés, de bemelegítésnek egész jó lett valóban. Hallottátok, hogy a japánoknál az anime rendkívül népszerű és a mangát meg alig olvassák?:hmm Elég meglepő, mert szerintem a manga sokkal minőségibb.:ehh (Eltekintve a mostani nosztalgiázós arc-tól.)


Egyébként valóban meglepően magas a nézettsége. Valamelyik héten, amikor a sportesemény miatt nem volt BNHA és One Piece - meg 1-2 népszerűbb műsor - azon a héten pl. a top10 legnézettebb anime között volt Japánban (tehát rosszabb esetben is fixen a 20 között van). Régebben az egyik animés oldal (ANN) közölt manga eladási adatokat bár egy ideje sajnos leálltak vele, de még emlékszem, hogy az utóbbi kötetek viszonylag jól fogytak belőle.

A lényeg: itt is írták még régebben meg más oldalakon is, hogy "csökken a nézettség, csökken az eladás, érik a kasza" hát... sajnos vagy nem sajnos (kinek mi) ez a sorozat és a manga is futni fog még jó ideig.
 
goku5
Na ez meglepő adat számomra hogy ennyire kedvelik a japánok az animét a mangát meg nem. Bár már régen kiderült azért másabb kultúra másabb az ízlés is egyes dolgokban.
Bár őszintén ennek az arcnak a kedveltségét megértem az előzőekét nem.
A manga meg tényleg felemás érzelmeket vált ki belőlem. Hogy őszinte legyek nagyon kavargós még mindig és az utóbbi időben a manga színvonalát is szerintem Narutóék emelték nem Borutóék. Ezek miatt lett jobb manapság. Nélkülük kíváncsi vagyok. Bár még mindíg áll a kérdés hogy a fenébe akarják Borutóék felvenni a harcot olyanokkal akik Narutóékkal érnek fel vagy éppenséggel messze felettük van.
 
Ugrás a fórumra: