Hozzászólások
Boruto manga
goku5
Na igen itt tényleg az a baj ahogy én is írtam korábban, hogy túl könnyen és gyorsan lerendezték Narutót és Sasukét egyszerre! Most nincs a világon olyan aki csak felvehetné a versenyt akár Narutóval vagy Sasukéval. És azok hogy győzzék le az őket lealázó személyt! Mert ez már tényleg lealázás volt nem csata! Egyszerűen hihetetlen a régi szálat nézve pláne logikailag. És nem azért de eddig ami tényleg vitte a mangát nézettséget az nem Borutó hanem Narutóék utóélete és ereje volt. Eddig csak ők tudtak normálisat harcolni.
Na de még is mit kezdjenek Borutóék most? Hogy vegyék fel a versenyt? Most akkor szabad a garázdálkodás Jigennek.
Ha még egy fej fej mellettit hoznak ki ahol éppen el tud menekülni Narutó és Sasuke még hagyján mert ők később is kicsit vissza tudták volna fogni. Na de most?
Borutónak még akármilyen karma meg szeme legyen évek kellenek hogy rendesen tudja használni és legyen elég ereje. Addig meg mi lesz?
 
Lacika
Szerintem Jigen most kiesik és a többi karma tag fog konohaba menni. Azért esik ki mert az ami a hasán van az repedezik és valószínűleg ha az osszetor rendesen akkor meg is hal a benne levő otsuki
 
DereX
Kerlon
Szerinted összejön a Boruto Saradával? :D

--
Valószínű, hogy most Naruto kb. 3-4 évig el lesz zárva és Kawaki testét tényleg megszerzi, vagy csak irányítja.
Kashin Koji nem igen tűnt annak aki túlságosan osztaná Jigen nézeteit, na meg tényleg ott van még Orochimaru is akiről a sima Narutóban mindenki félt és kb főellenségként volt kezelve. Sasuke is csak meggyengült állapota miatt tudta megölni.
Persze nyilván nincs az ő szintjén, de talán vele még lehet kezdeni majd dolgokat.
Nem csak Naruto meg Sasuke létezik.

Legalább Naruto nem halt meg, bár kitudja mi lesz vele 4 évig étlen szomjan. Majd eszi Kurama húsát, ahogy KinGin testvérek.


Ootsutsukikról meg már tudjuk, hogy egy konkrét klán és ismerünk kb. 8-9 főt jelenleg. Még elvihetik a sztorit egy olyan vonalba ami logikus, csak ki kell várni.

Amúgy kinek tünt fel a pecsét alakja? ugyanúgy egy fekete kanna, mint ami most az animében Shukaku tárolója.
Szerkesztette: DereX - 2019.09.23. 21:02
 
Jaeger
DereX az a baj, hogy logikátlan az egész és nem méltó a régi Naruto színvonalához.

Meg ahogyan páran leírták ezzel a résszel kb teljesen biztos mi fog történni elég meglepő lenne ha mégsem, de nagyon összecseng.

Kawaki test elrablása mint amit Orochimaru akart Sasukével csinálni (szóval érted ez is eredeti ötlet), valószínűleg megfog történni és akkor értelmet nyer a manga elején a mondat, hogy oda küldelek ahová a hetediket.

Valószínűleg Konoha nem most fog elpusztulni, de Boruto meg Sasukének el kell mennie edzeni úgy mint ahogyan Naruto meg Jiraya tette.

Az is biztos, hogy Sasuke nem tudja most Narutot megmenteni sehogyan. Ahhoz Borutot kell feltápolni, hogy azt a pecsétet feltudja törni a karmával.

De, ha szerinted az okés, hogy a Naruto két legendás alakja igy kikapott valakitől az jó és teljesen érthető, akkor soha nem szereted igazán a Narutot.

Sima Narutoban ez a helyzet olyan mintha Naruto most lenne 14 éves mondjuk élne Minato, de őt pecsételik le majd most megjelenne Kaguya aki elakarja pusztítani Konohát és ott lenne neki még talonban az Akatsuki ehhez.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Hedgehog89
Naruto kb. olyan gyökér mintha most járna az akadémiára, mindent el kell neki magyarázni..
Sasuke nyakszirten kapja pengével Jigent, egy kis chidorit hozzá rakott volna akkor megoldja a kérdést, na de persze nem.

Egy összehangolt támadást nem tudtak felmutatni, illetve Naruto egy rasengannal felfedte hol áll nanoJigen, amit gyakorlatilag eleve tudnia kéne az érzékelő képességével.

A két legnagyobb ninja akiket követtünk jó pár száz részen keresztül háromdarab pörgőrúgást volt képes felmutatni... Kreatív.

Ha kihoztak volna egy Songoku Vegita féle döntetlent akkor azt mondom oké. Egy epikus csata után, Naruto mondjuk ugyanígy jár Jigen próbál elmenekülni Sasuke mászik utána a kardjával, de nem tudja bevinni a végső csapást mert még pont el tud teleportálni akkor azt mondom igen, van miről beszélni. Egy normális harc után, ahol Indra és Ashura örökösei valóban úgy harcolnak ahogy tudnak (vagy ahogy tudniuk kéne) és Jigent tönkre vágják úgy hogy túlélje, de tudja mivel áll szemben az oké.

Valószínüleg így is leesett a vérnyomása a megrepedezett cumójával, de ahhoz kb. annyi köze volt a Hokagénak és Sasukének mint nekem.
Lehet ha egy komolyabb szorulása van és a wc-n erőlteti meg magát akkor ugyanez lenne a helyzet.

Jöhet Kawaki megszálása Boruto szupercsillagharcossá válása és elsöprő győzelme.

Baromira nem volt méltó ez a fejezet Narutohoz és Sasukehoz és ez a legnagyobb probléma..
 
goku5
Na pont ezt írtam én is. Ha még egy döntetlent hoztak volna ki belőle hol mind a két fél visszavonul még jó is lett volan a jövőre nézve! Na de most mihez akarnak kezdeni? Nincs senki aki csak egy kicsit is felvehetné a versenyt Jigennel. Amiatt a sérülése miatt meg nem hinném hogy évekig fog várni amíg Borutó idősebb nem lesz és nem lesz erősebb. Arról az apró tényről meg tényleg ne feledkezzünk el hogy kell most ilyen időben egy Hokage? És nem volt több arc a sziklában az első fejezetben. Lehet Kakashi visszatér mint annak idején a 3.tette.
És hol vannak még Jigen társai is! Velük is kell valamit kezdeni. pedig ők is bőven kage szintűek. Ha nem erősebbek a jinjatech kütyüik miatt.

Az meg tényleg tény hogy Sasukénél senkinek nincs jobb szeme és látása na de viszont Naarutóhoz hasonló érzékelése pláne biju senin kombónál senkinek nincs. Még közelről sincs aki megközelítené. Mindent kellet volna érzékelnie Narutónak.

Az meg szerintem korai még hogy ki kivel jönne össze de szerintem ha lesz is valaki akkor biztos hogy Sarada lenne Borutó mellet. Hát mégis ki más? Hokage és társa. és végre összeérne megint Rikudou vérvonala.
 
DereX
Ha már ennyire a logikára vagytok kiakadva, akkor afelett se repüljetek át, hogy a háború óta eltelt 10+ év, 12 kb. és ez idő alatt egyáltalán nem harcoltak. Lelassultak, láthatóan legyengültek. Mind minden normális élsportoló is miután befejezi a karrierjét.

Ere még utalásokat is tett Kurama nem is egyszer.
Sasuke nem rendelkezett elég chakrával így emiatt is kellett elmenekülnie. Azzal lett vége az egésznek, hogy összeesve kerül Sakura elé, teljesen felhasználta mindenét. ha ott használ Chidorit, lehet nem tud visszajönni.
 
Hedgehog89
Nézhetjük így is persze, hogy formán kívül vannak még ha nem is értek egyet Veled. Sasuke folyamatos kalandozásban, nyomozásban van elvileg, Naruto pedig hokage béke idő ide vagy oda, nem akasztották szögre a dobócsillagot.

Mindenesetre lehúztak egymás mellett elég sok időt, és egymás ellen is nem kevés időt. Shippudenben mikor kiderül Naruto szél eleme egyből mosolyog, hogy ő akkor majd felerősíti Sasuke tűz elemét, és ebből a csapatmunkából nem látszik semmi., illetve vajmi kevés.

Említették már itt korábban a senjutsut, genjutsut, érzékelést de anno Naruto több száz bajtársának adott csakrát, sőt az igazából Kurama csakrája, adhatott volna most is egy cseppet..

Érthető, hogy a következő generáció felülmúlja az előzőt, érthető az is hogy Narutot ki kell vonni a forgalomból, mert hát akkor intézhetne ő mindent. Nem a vereség tényével van a baj, hanem a milyenségével.

Anno Sarutobi sensei is formán kívül volt, ráadásul meg is volt öregedve mégis felvette a harcot az elsővel és a másodikkal (még ha gyengébbek is voltak) plussz legalább elvette Orochimaru két kezét, nem is kellett volna túl sok a győzelméhez sem..
 
Jaeger
Jah ezzel egyetértek én is amit hedgehog írt.

DereX muszáj észrevenned a hibákat is.

Sasuke nem hagyta abba a ninja életet mert folyamatosan információt gyűjtőtt más világokba járkált ott harcolt szóval nála egyáltalán nem kéne formán kívül lennie. Narutonál azt mondom oké, hogy valami romolhatott az állapota mert Hokageként annyira nem kellett sok harcban részt vennie, de Sasukénál ez nem igaz.

És igen ott a logikai baki, hogy Narutonak végtelen mennyiségű chakrája van kb.

Simán adhatott volna egy keveset Sasukénak és akkor hazamehetek volna együtt, de akkor is ha használ egy
Kage Bunshint és megfogja mindkettejüket vele. Elfogadhatóbb lenne ami történt ha nem pont igy történt volna.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
DereX
Sasuke azon kívül hogy egy jó erős vádlit összerak, nem igen fog harcolni hiszen nincs ki ellen. Tehát ez a vándor élet nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy neki folyamat harcokba kéne kerülnie. Még ha így is lenne, nem hajszolná túl magát. Eddig nem találkozhatott Ootsutsuki ellen, mert ha mégis azt mutatták volna.

Az ál-Akatsukis csávó ellen (akinek volt vagy 4 szeme a fején) is meglett jegyezve, hogy ő is elgyengült valamelyest.

Azt egyébként miért felejtitek el, hogy a folyamatos dimenziók közötti ugrálások miatt kb. elhasználta az összes chakráját és emiatt nem használhatott már komolyabb képességeket, s dönteni kellett.

Az igaz, hogy Naruto adhatott volna neki, de azok a chakrarudak lehet képesek voltak blokkolni.

Tudom ez most belemagyarázásnak tűnik, és ez igaz. Megmutatom azt a logikát amit ti nem vesztek észre.

Arról van szó, hogy már azokat a dolgokat is leszóljátok amik esetleg jól vannak megoldva.

Nagyon régen még Jiraya halála körül is ment itt a vita, hogy simán elmenekülhetett volna, nem kellett volna megöletnie magát, stb. Mégis úgy döntött.

Látom a problémáit én is, csak sokan a bolhából csinálnak elefántot és kicsi ám jelentős dolgokat elfelejtenek. Mennyivel élvezetesebb a redditet olvasni, ahol még a negatív kommentek alatt is értelmes diskurzus megy a két ellentáborral együtt, s nem arról megy a vita, hogy így logikátlan úgy logikátlan mert a többiek felhívják a figyelmet, hogy miért döntött úgy. Mert lehet máshogy nem tudott. Eltelt egy csomó év, jóformán nem csináltak semmit, teljesen érthető, hogy gyengébbek. Ráadásul Kaguya ellen is 4-en harcoltak, ráadásul úgy, hogy ahhoz még Rikudou ereje is kellett, ami utána visszakerült hozzá. Narutonak csak annyi maradt meg, hogy a 2 Kurama egyesült, a 8 bijuu kis ereje megtalálható benne és ennyi. Nincsenek már gömbjei sem.
 
Jaeger
Előbb elismered a belemagyarázást majd azzal jössz, hogy nem veszük észre a dolgokat.

Egyáltalán nem érdekel mi történik más fórumon, ha az szimpatikusabb akkor ne olvasd és ne kommentelj itt a Borutoról.

Attól, hogy Sasuke nem harcolt jelentősebb ellenfélel, folyamatosan figyelnie kellett a környezetére a nyomozás során tehát a képességeit szintett tartotta ergo nem lehet gyengébb. Naruto valamilyen szinten gyengébb mert nincs meg neki a 8 bijuu ereje de azért a Kurama szinkronizáció során se volt éppen gyenge ráadásul teljes Kuramával úgy kétszer olyan erős lett mint a háború idején.

Én elfogadom, hogy a rúdak blokkolták a chakráját, de akkor klónokat hogyan tudott megidézni?

Jiraya halálának a történet szempontjából volt értelme, hogy Naruto megismerhesse milyen az, ha elveszít valaki hozzá közel állót és igy jobban átérezze Sasuke szenvedését.

Naruto aki sosem adta fel, mennyire epic volt, hogy arra biztata az ellenséget, hogy ölje meg ne csak simán lepecsételje. A manga elején amikor megvédte a falut az Hokagehez méltó volt most lényegében nem védett meg senkit szóval én nem láttom a kis jelentős dolgokat amitől ez csodálatos lenne.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Papirtigriske
Igazából itt ütközik ki, hogy a Borutot, mint sorozatot nem is kellett volna elkezdeni. A Naruto úgy ért véget, hogy a két főszereplő olyan magasságokba lett tápolva, amit nem nagyon lehet felülmúlni, erre jött a Boruto és ugye ha követjük az előző generációt felül kell múlni elvet, akkor... de egy kérdés van. Hová tápolod? Sehová, ezért egy elegáns lépéssel lebutítod az alapszéria karaktereit, mondván úgyis megeszik és téma lezárva. Nem. Ez nagyon nem így megy. Nem teheted meg azt, hogy az amúgy komoly harci tapasztalattal és harci erővel rendelkező karaktereidet ennyire leviszed a szintjük alá. Teljesen mindegy, hány év telt el, de ha esetleg Sarutobi 60+ événél már esetleg lehetséges volt, Narutoék 30+ événél a demencia még nem kifogás. Még ha el is hiszem, hogy Sasuke kimerül a dimenziók közötti ugrálástól, azt már nem, hogy hülyébb is lesz. Fel kellett kavarni az állóvizet, most ha bejátszák, hogy hopp, nézd! Itt van egy időugrás! Az mennyivel lesz jobb? Semennyivel, ugyanolyan logikai bukfenc lesz ez az egész megoldás, mint amikor elindult. Azért az elején már bemutatták, hogy ha csökkent is az erejük, az minimális, elhanyagolható mértékű, Sasuke esetében megkockáztatom, hogy konkrétan zéró. Ellenséges területen mászkálni sohasem volt életbiztosítás, ugye. Erre gyakorlatilag eltaknyolnak egy fűszálban és a végén Boruto lesz a hős megmentő. Ha másban nem is, abban nem volt rossz a Naruto, hogy az olvasóval megkedveltette a főszereplőjét, mert rokonszenveztünk Narutoval. Fokozatosan adagolta a dolgokat, ismertük a szereplőket. De a Boruto esetében ez nincs meg. Igazából nem ismerjük Borutot (ja, tudjuk róla, hogy nem akar Hokage lenni, kössz...), nincs meg az az érzelmi töltet, amivel itt bárminek súlya lenne. Az egész anime/manga ahogy van súlytalan, színtelen, szagtalan, azt sem tudja, hogy kicsoda. Valószínűleg már csak ezért is tekintünk elég sokan ilyen mértékben kritikusak erre a sorozatra. Arra pedig, hogy másik platformon milyen minőségben és mennyiségben imádják, vagy nem, arra magasról teszek. Nálam kihúzta a gyufát, vagyis én így fogom jellemezni. Láttam már életemben ostoba megoldásokat, ez is elég erősen odakívánkozik.


"No risk it, no biscuit"
 
goku5
Az egy dolog hogy egy kicsit gyengültek Narutóék. NA de nem olyan sokat! Aki nem így véli magyarázza már el mi is volt a harcuk Momoshiki ellen! Mert hát ott nem kispályás bénázás ment. Megmutatták mit is tudnak.
De itt mi volt? Kérem szépen! Narutó és Sasuke felveszt a teljes formáját erejét erre Jigen szimplán kikapja belőlük őket. Majd simán leköti őket a chakra rúdjaival. Lényegében semmit nem csinálhattak.
A chakra blokkolást se hiszem mert akkor tényleg nem tudott volna klónokat csinálni Narutó.

Jiraya halála meg teljesen jó volt mert lehet el tudott volna menekülni de akkor még nem tudta mi is Pain titka. Amikor meg már tudta nem igen tudott már elmenekülni. Na meg a hősi halála is kellet.

De itt mi van? Senki nincs aki Jigent vagy a szövetségeseit visszafogná mert legalább Kage szintűek ha nem jobbak. Borutóéknak meg még sok idő kell hogy fejlődjenek. Addig ők meg semmit nem csinálnak?

Borutó személyiségével a mangában még hagyján nincs olyan nagy baj de viszont az animében megismert énje egyszerűen irritáló már néha. Az apja azért másabb határozottabb erősebb törtető személyisége volt.
 
Kerlon
DereX

Arról sehol nem volt szó, hogy a Rikudou Sennin-től kapott erejük elveszett volna. Ha így lenne, akkor Sasuke Rinneganja is vissza fejlődött volna szimpla Sharingan-ná, vagy legalább a tomoe-k eltűntek volna belőle.


A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva!
 
Jaeger
Nem veszett el csak a Borutoban felejtették el, hogy létezik :D

Naruto a Last movieben is használta.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Ugrás a fórumra: