Hozzászólások
Boruto manga
Jon
Nem értek egyet sok mindennel.
Rögtön azzal, hogy az én több éves fórumozói tapasztalatom alapján, az, aki számít, pont hogy a hosszú, alapos kommenteket olvassa el és gondolkodik el rajta. :D De ez lényegtelen.

Egyetértek, hogy a manga vége el lett kapkodva. Ez tény, sajnos, sokkal jobban kidolgozhatta volna. Részletesebben.
Viszont a Narutonak vége. Kishimoto befejezte, nem ő írja már ezt a történetet, innentől pedig én már nem is tartom hiteles folytatásnak.
Egyébként nincs igazad, a Gyűrűk Ura be lett fejezve, a Harry Potter be lett fejezve, egyedül most a Star Wars kapott egy folytatást, de ott bőven meg volt az alapanyag rá.
A Hobbit, ill. a Fantastic Beasts and where to find them előzmény történetek. És mind a kettő az eredeti alkotó műve, írása (vagy legalábbis az alapján, ugye).

A történetet nyilván lehet folytatni, pontosan azért, mert kapkodós lett a lezárás. Nem spoilereztél el semmit, mivel majdnem mindent tudok a filmből, és értettem végig, hogy mire gondolsz.
De attól még az, hogy egy új, még nagyobb háborút kapott a világ a nyakába szembe megy mindennel, amit a Naruto manga próbált elérni, amiről szólt, magával a manga lényegével. Már onnantól, hogy Jirayia felismerte, hogy ő a prófécia gyermeke, hogy ráhagyta, hogy kezdjen valamit ezzel az átkozott körforgással, aztán végig, Nagaton, Itachin, Obiton át, Sasukééig bezárólag végig azért harcolt, hogy béke legyen. Ha mindezek ellenére fogta magát, és meghalt, a falu elpusztult, a világ háborúba sodródott a Naruto nagyon nagy részének nincs értelme.
Ezen szerintem nincs mit vitatni.
És nem kell ide behozni a világháborúkat, mivel a Naruto nem a való világ, a Naruto egy gyönyörű történet, aminek vége van.
Nem csak te szereted, szeretted, hidd el, én is a Jetix előtt ültem gyerekfejjel.
És valószínűleg fogom olvasni ezt is, de attól még a Naruto véget ért. És milyen jó, hogy véget ért, és nem húzta még 200 fejezeten keresztül, új gonoszok behozásával, eltolva az egészet erőltetettbe. Így tudott fennmaradni egy szinten, úgy, hogy csak szépre emlékezek (majdnem), ha rágondolok, és mindig az egyik kedvencem marad...már csak azért is, mert hozzá nőttem, vele nőttem.

Igazából csak ismételni tudom magam: mindennek van egy kezdete, egy emelkedése, egy csúcspontja, és egy vége.
Ez mind megvolt a Narutoban is.
Én meg megyek tovább.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
DereX
Boruto Next Generations is a monthly manga series written by Ukyo Kodachi and illustrated by Mikio Ikemoto, which is supervised by original manga creator Masashi Kishimoto. The series serves as official continuation of the Naruto franchise.

Egy olyan személyről beszélünk aki 15 évig dolgozott Kishimoto mellett, valamint maga a mester is rajzolgat a Borutoban. Nem adná rá a nevét szerintem, ha nem lenne vele megelégedve.

Ha lett volna még 200 fejezet nem azt néztem volna el, hogy milyen gonoszokat hoz be, hanem azt, hogy hogyan varr el minden szálat. Esélyt nem adva a folytatásra.

A HP ugyan be lett fejezve, de folytatódik ugyanúgy a jövővel és ugyanúgy az eredeti írónő által. Sőt elvileg még valami színdarab is lesz belőle.

Egyébként nem kell messzire menni azzal az állításoddal, hogy szembe menne a Naruto manga értelmével. Én még emlékszem mekkora viták voltak itt 1 éve kb. amikor behozta Hagoromot a történetbe, aztán már mindenki tudta, hogy jön Kaguya is. Szembement a teljes történet x évével, miszerint mindenki azt hitte, hogy Madara a fő fő fő fő gonosz.
Én se arról beszélek, hogy itt él valaki aki erős, hanem lepottyan. (fillereket is nézd)

Egyébként ne engem győzz meg, nekem sem klafa ez az egész. Néha hallgatok egy-két OST-t, ma pl. a main themet-t, és el sem tudom képzelni, hogy 15 év alatt felépített ekkora történetet 3 lapon keresztül valaki kidob.
Persze ott a Rinne Tensei jutsu, jöhet még egy Chio nagyi, de akkor is.
Viszont maga Boruto meg tetszik, ahogy Kishimoto felvezette a filmben, meg a Gaidenben, érdekel a jövője és ez a fránya új manga is érdekel, hogy mi ez a jel rajta, hogy van a seb, honnan a szeme, de nem olyan áron, hogy meghalljon a sorozat ikonikus szereplő(i)je.

SZERK*
nem akartam teljesen távoli példát felhozni a világháborúkkal, de azt azért leszögezhetjük, hogy semmilyen béke nem tart örökké és ezt a mai napig látjuk és sajnos még fogjuk is.


Igazából csak ismételni tudom magam: mindennek van egy kezdete, egy emelkedése, egy csúcspontja, és egy vége.
Ez mind megvolt a Narutoban is.


Ezzel viszont egyetértek, de új ERA van, új cím, új főszereplő :D
Szerkesztette: DereX - 2016.07.21. 00:17
 
goku5
Amúgy a Narutó mangát még vígan lehetett volna folytatni, no ha nem 200 de még vagy 50 fejezet belefért volna. Ha úgy vesszük Kaguyát is gyorsan lezavarták, Sasuke az meg már tényleg túl gyors volt ez a befejezés na az meg tényleg igen gyors és hiányos. (699. és a 700)

Amúgy tényleg nem mentegetni a Borutót, de Narutó mondjuk meghalhat minor védi a falut egy nagy csapástól nem? Meg tényleg többet várnék és Kishimotó aszisztensétől. Tényleg semmi értelme nem lenne egy ilyen hasonló folytatásnak, hogy megint háborúba és pusztulásba torkolna a világ, amikor mák megbékélés zajlik.
Az egyedüli értelmes gondolat ami szerintem elcsépelt, hogy megint jönnek a földönkívüliek és ellenük kell harcolni, erőre meg valami földönkívüli másvilági tudás technológia alapján jutnának. (ezek a jelek pl Borutón) De akkor már tényleg nagyon elkanyarodna az eredeti Narutótól.
 
Jon
Figyelj, ha maga Kishimoto írna valamit, ami tényleg, de tényleg teljesen szembe megy az eredeti mangával, én azt sem fogadnám el.
Amúgy meg Kishimoto neve a mangán szerintem csak afféle reklám, mint az amerikai sorozatoknál az "executive producer", ami szép dolog, a valóságban azt jelenti, hogy semmit sem csinált, csak a nevét adja hozzá.

Én nem tudok róla, hogy Rowling folytatást írna, de ha igen, az tuti, hogy elolvasom :D
Azzal, hogy behozta Kaguyát, nem ment szembe a manga értelmével. Csak húzott egy váratlant- amiről már lehet vitatkozni, hogy érdemes volt-e, vagy nem. Nem Madarára volt felépítve a történet, hanem Narutora. Ebből következik, hogy ha Naruto életét változtatja meg, akkor megy szembe a mangájával. Példát mondok: Amerika Kapitány a jó, a hazafiasság megtestesítője. Ha hirtelen azt mondja, hogy "Hail Hydra!", és kiderül, hogy végig egy náci ügynök volt, akkor az egy fejezet alatt lerombolja az egész eddigi történetet. Szembe megy saját magával. Persze mindenki tudta, hogy Amerika Kapitány nem náci ügynök, csak valaki törölte az emlékezeteit, és remélem, reméljük, hogy ez az első három oldal is, hogy Naruto halott, csak ugyanolyan beetetés.
De ha beetetés is, én nem tudom elfogadni, hogy Konoha megint elpusztult, a világ háborúban állt- hiszen ez azt jelenti, hogy Naruto megbukott, a sok áldozat ellenére nem tudta beteljesíteni a célját.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
DereX
http://www.theatl...ne/462138/
Tekints már el attól, hogy Naruto a főszereplő. Ez egy új ERA.
Hashirama is elbukott, ha ezt nézzük. Hányszor rombolták már le a falut.

Kishimoto neve nem csak dísznek van ott. Olvasd el amit írtam, itt igazolódik be az, hogy emberek nem szeretnek 5 sornál többet olvasni.
Van egy pár oldal ahol néhány szegmenst Kishimoto rajzolt meg a Boruto mangában. Erre írtam, hogy remélhetőleg fogja is folytatni.

Mire anime lesz belőle biztos leszek, hogy animátorok is fogják javítani a karaktereket, + addig a rajzoló is fejlődhet.
Eleve nézd vissza a sima Naruto-t, vagy a régi OVÁkat. Azoknak is elég érdekes volt a minősége.

A világ még nincs megmentve dolgot még mindig el tudom képzelni, mert annyi csavar volt már ebben a történetben és most ráadásul kézzelfogható bizonyítékok is vannak, simán bekövetkezhetett.
Nézhetjük úgy, hogy oké elhozta Naruto a békét, ami tartott kb. 15 évig.
Arról nem volt szó, hogy örökre.
Ezért hoztam fel tegnap a vh-s távoli hasonlatot. Nem lett volna 2. vh ha az elsőben elért "béke" olyan jó lett volna. Persze a kettőt elég nehéz összehasonlítani, főleg úgy, hogy a Narutoban elvileg nincs aki megtörje a békét.

Egyébként nem tartozik ide, de nem tudom hányan tudtátok, hogy Boruto japán hangja is egy nő.
Én komolyan nem tudom most már elképzelni, hogy mi folyik ott, mit csinálnak velük amiért ilyen a hangjuk. Sőt ahogy netet elnéztem eléggé sok ilyen van ott.

Muszáj kicsit spoilerezni
Most már nem 9 bijuu van, hanem csak 8? Vagy ez hogy lesz? Aki tudja miről beszélek az megírhatná.

Szerkesztette: DereX - 2016.07.21. 15:22
 
goku5
Na elsőnek is Narutót azért ne hasonlítsuk Hashiramához, mert azért ők ketten tényleg különböztek. Hashirama inkább a falu békéjét és némi összefogást hozott változást (szervezettebb közösségeket) hozott létre. Míg Narutó Eleve a megbékélést hozta el. Nem hinném, hogy eleve a falvak háborúztak volna a jövőben sem, max hasonló szekták mint az Akatsuki is volt.
Az meg hogy behozta Kaguyát teljesen jó ötlet volt szerintem. Több mindent megtudtunk eleve a konfliktusok kezdeti okáról.
Amúgy meg hogy világ megmentőnek én nem igen mondanám Narutót inkább a világ mezváltogatójának. De amúgy tegyük hozzá ő csak egy idealista példakép volt. A valódi megváltó aki egyesülést változást hozott az Obitó és Madara volt Miattuk fogtak össze a nemzetek. Ezt akarta volna Sasuke is megára terhelni. Narutó csak egy példaképe volt az összefogásnak és egy élharcos a csatában.

Na ez sem újdonság hogy Borutó hangja is nő. Narutóé is az volt nem? És? Ő azért csak nem a történet és kinézet. Biztos sokat számít de az a lényeg hogy adja elő amit elő kell adnia.

Amúgy miért lenne 8 biju? Most is 9 van. Sőt vegyük úgy hogy még 2 Kurama is van. (egy szabadon egy Narutóban) Ha a 8 farkúra gondolsz az eddig se sikerült kiiktatni Beevel pedig próbálták mér. Na meg egy másik a bijuk halhatatlanok. Ha meg is hal a jinjurikijük ők szabadon újra életre kelnek. Mondhatni ők maguk a természeti energia akik csak megtestesülnek, de nem vesznek el.
 
DereX
Nem érted mire céloztam és látszólag csak átfutottad a hozzászólásom.

Egyrészt Hashirama egy összefogást hozott létre és egy ideig tartó békét, amit a saját testvére barmolt szét halála után. Csak említsem az Uchihák átköltöztetését.

Nem mondtam, hogy nem tetszik Boruto hangja, sőt. Nagyon is illik hozzá és eszméletlen jó hangot találtak. Utánanéztem csupán, hogy ki az és akkor bukkantam rá, hogy ő is egy nő. Emlékeztem Naruto hangjára, hogy ő is az. Ezért érdekes, hogy mi van velük, de egyáltalán nem negatív értelemben. Bár azt hiszem ez el is várható a Japánoktól, hihetetlenül jó minőségű szinkronhangjaik vannak. Két kezemen nem tudom megszámolni hány jó színész van csak a Narutóban, itt van egy példának: https://youtu.be/...

bijuu
A bijuuk-ra rátérve. Bee meghalt. A nyolcfarkút kinyerték belőle és megették tablettaként. Az a személy aki meg megette meghalt. Max. Narutóban létezhet még, de nagy része meghalt.
Miért lennének halhatatlanok a bijuuk? Te nem olvastál Naruto mangát? Sasuke megakarta őket ölni, hogy véget vessen az örök körforgásnak...

Egyébként Kurama sincs már 2 felé osztva. Ott van a manga végén, hogy Rikudou megkérje Kuramát térjen vissza Narutóba, így már a teljes róka benne van ... Azért egyesült a 2 Kurama, hogy a többi bijuu ami Narutóban van fenntudják tartani a helyet az elmélkedésre

Szerintem jó lenne, ha nem csak átfutnád a részeket, hanem rendesen is olvasnál.


Másrészt nem hiába raktam spoilerbe, mert van aki nem látta a filmet és mivel 100%-ban a történet része ezért nem akartam így írni.
 
goku5
Jon97 Köszi a hozzászólást. Teljesen egyetértek veled.
Meg amúgy is kezdtünk már eltérni a tárgytól vagyis a Borutó mangától.
Ha már erről a bijus esetekről akarsz vitázni van jobb fórum is, pl. a technikák. Ha kell teszek linket is, de szerintem meg lehet találni.
Ott ha kell írhatom újra amit eddig is, hogy megtestesült energiák a bijuk, Amúgy azok a pirulák meg inkább biju bombák voltak. Meg hasonlók, de szerintem már tényleg nem ide illő téma.

Borutó mangát Kishimotó aszisztense segédje készíti, Maga Kishimotó max csak felügyeli ezt. Nem ír nem rajzol. (ha rajzolna nem lenne ilyen pocsék)
És tényleg Narutó megteremté a békét és kész! Konfliktusok még lehetnek de nem ilyen nagy méretű háborúk és pusztítások.
Narutónak meg Hashimarának más hátterük, történelmi környezetük volt. Narutó is csak azért tudta elérni azt amit mert Hashirama elkezdte.
Hashiramma inkább rendet Narutó meg békét teremtett. Tényleg erről szólna maga a Manga. Tényleg hülyeség lenne ez a kiválasztott dolog is.
Borutó kezdete, Mármint a film (azt Kishimotó írta) még jó bemutatja az új generációt, és hogy ők is rendelkeznek a shinobi (tűz) akaratával. És milyen céljaik vannak mit csinálnak. de ez a háborús nem illik bele.

Ja igen meg még egy fontos dolog! Ez nem a valóság! Nem kell valós példákat felhozni ide. Ez egy kitalált világ kitalált történettel.
Szerkesztette: goku5 - 2016.07.21. 21:31
 
Drax16
DereX

Megértem mire akarsz kilyukadni, ez akár lehetne egy forduló pont is, és akkor tovább folytatódhatna a történet.
Lehet ezért is alakította így Kishimoto a filmet, az új gonoszokkal megnyitotta az új utat az asszisztense előtt. Tehát hogy új generáció, új főhősök, új ellenségek. Mindenesetre kíváncsian várom a történetet, előre nem szeretnék következtetéseket levonni belőle. Az eredeti történethez már nem tudtak mit kitalálni, a végén is látszik ahogy összecsapták. Én személy szerint olyan dolgokra kiváncsi lettem volna, hogy béke időkben mit csinálnak Narutoék, Sasuke utazására is. Valamiért nem érzem ezt így teljesnek, túl gyors volt a vége fele a tempó, egyik héten háború, aztán a másik héten pár képkockával vége a mangának. Érthetetlen ez az egész, a nézőkre bízták hogy elmélkedjenek ezeken a dolgokon. Több értelme lett volna egy normális befejezésnek, ehelyett jönnek egy új mangával. hmmm..
 
goku5
A manga befejezése szerintem nem volt értelmetlen csak hiányos és tényleg összecsapott.
Amúgy már mint írtam tényleg ami lehet az a földönkívüli invázió, de az már nem Narutó és nem a kiválasztott és a béke kora szóval ezért nem tetszik. Mint az elődöm is a írtam ki mit csinál milyen az új generáció (vagyis a Narutó manga) valós rendes befejezése jobb lett volna.
 
Drax16
Ha meg a pénz szól közbe ebbe a dologba, és ha nagyon rajzolni akar a kolléga egy mangát vagy akár többet, akkor csinálhattak volna egy olyat, hogy átnézik az egész történetet, és ilyen 10 fejezetes gaiden mangával kiegészítik. Vagy akár többel is, ez most csak egy példa volt. Szóval Kishimoto egészíti ki a történetet, az asszisztense pedig megrajzolja. Lehet elsőnek hülyeségnek hangzik ez, de valami ilyesmire gondolok... Na szóval, egy olyat eltudnék képzelni, hogy bemutatják például a 3. Raikage életét/történetét egy 10 fejezetes gaiden mangában. A történethez belehetne mutatni, hogy hogyan győzte le a 8 farkút például. És még megannyi dolgot... Egy másik, a 2. Mizukage és 2. Tsuchikage (remélem jól írtam le.xD) rivalizálását/harcát, és az is kapna mondjuk 10 fejezetet. És így tovább, a többi szereplővel akivel lehetne mit kezdeni, Shisui is alig szerepelt.:/ Na de ilyet úgy sem fognak csinálni, csak mondom ez jobb ötlet lett volna ha egy ''folytatást'' kellett volna keresni a Narutonak, és a fanok is jobban örültek volna ennek, legalábbis a nagyobbik része.

Elnézést a modiktól, amiért eltértem a témától. :ehh
 
DereX
Drax, köszi, hogy te végre észrevetted, hogy én puszta következtetéseket vontam csak le és egy szóval sem említettem, hogy nekem is tetszenek.

Simán elnéztem volna 1000. fejezetig a mangát, sőt úgy lett volna szép és kerek. Ezalatt a + 300 alatt ellehetett volna varrni minden szálat, anélkül, hogy behoztak volna új gonoszakat. Tisztességes idő eltelhetett volna a háború és a N. vs. S. párbaj között is. Láthattuk volna a technika fejlődését, a karakterek románcát, mi hogyan jött létre az 5 nemzet között. Majd a végén pedig kb. 10-20 fejezettel felvezetni az új kort, a békét a gyerekeket és kb. semmi értelme nem lett volna folytatni.

Nem örülök az új történetnek, de 100%-an kikövetkeztethető minden, ha szépen olvassuk a dolgokat. Megint leírom, de nem akarom elhinni, hogy 3 lap alatt vége a 15 év alatt kialakult Narutónak.
Egyrészt örülök neki, hogy úgynézki még pár évg nem mondhatunk le a Ninja világ történetéről, de ha választani lehetett volna sokkal inkább néztem volna unalmas hétköznapokat a gyerekek életében, mint ezt.

goku5
Legyen így. Kicsit téged igazol az, hogy elvileg Narutóban is van a nyolcfarkúból.
Viszont Bee meghalt, igaz nem mutatták, de kivették belőle a bijuu-t és senki nem tudott rajta segíteni. Kétlem, hogy órákig levegő nélkül élne a víz alatt. nyolcfarkút pedig kiszívták belőle és tablettává alakították amit megett a csávó és valószínűleg el is használt, majd végül megölték. Nem vált belőle jinchuriki szerintem, így nem tud újjáéledni.
Lehetne ezen hónapokig vitázni, az a legtisztább, ha megvárjuk kb. októbert hátha lesz róla szó.
 
goku5
Na ezek a fillerszerű manga fejezetekkel én nem értenék egyet. De azzal hogy tényleg el kellet volna varni a szálakat nem elkapkodni a harcokat azzal igen. Másik forumon már beszéltünk is erről, hogy tényleg én is nagyon kíváncsi lettem volna arra, hogy mi lesz a főhősökkel, hogy jönnek össze, mi lesz a falvakkal. stb.
Na én mondjuk ezért is vártam a Borutót, mert azt hittem az majd válaszokat ad ezekre, na meg szerintem erre lett volna eleve jó ez a Borutó. Szólak elvarrására utótörténetre, mi lett a főhősökkel és milyen az új nemzedék. Na de nem úgy néz ki hogy ilyen lesz.
 
Jon
Na jó. Akkor nyugodtan.
1. Én értettem elsőre is, hogy miről beszélsz, hidd el. Nem is arról veszekedtem (és igaz, veszekedtem, ne haragudj), hogy jó-e, vagy nem jó-e, hanem arról, amit most is megemlítettél, mindjárt mondom. Viszont te kezdtél el vádaskodni, hogy nem olvasunk alaposan...csak azért, mert nem arra tértem ki a kommentemben.
2. "looks like it was drawn by Kishimoto " - hát ez nekem minden, csak nem hivatalos megerősítés, ez nem más, mint találgatás. Ellenben Kishimoto nyíltan elmondta, hogy ő befejezte, vége, mással akar foglalkozni, és én el is hiszem neki.
Valószínűleg csak annyi a dolog, hogy az asszisztensének összejött pár rajz.

3. "Mégis miért? Miért gondolod azt, hogy minden ezer évekig marad fent? Épp emiatt hoztam fel a valós történelmi példákat. Mindig lesznek elnyomott emberek akik idővel fellázadnak a rendszer ellen. Mindig lesznek ellentüntetők és sorolhatnám. Az, hogy valaki békét teremt az sosem tart ezer évig. Biztos vagyok benne, hogy nem lett volna 3 másik háború sem, ha az ott elért béke olyan jó lett volna."

Na ezt viszont nem értem, hogy nem tudod megérteni. Ez a Naruto. Nem a valóság. És nem is Hashirama békéje. A Naruto értelme, célja az volt, hogy béke legyen, és be is mutatták, hogy ez a béke létrejött, a manga véget ért, Naruto elérte a célját, és beteljesítette a sorsát. Amíg ő él, nem törhet ki másik háború, nem jöhet semmi. És mivel elhozta a békét, megtörte a körforgást, ezért halála után sem, ez volt az egész lényege.
Az persze lehetséges, hogy idegen világból jön egy újabb fenyegetés...csak ennek már nem látom semmi értelmét. (Igen, tudom, a film, stb-stb. az meg van értve, de azon túl már tényleg nem látom értelmét.)

4. "A prófécia nem mondta ki konkrétan, hogy ki az, csak igen erős célzott utalások voltak Narutóra. Valamint az a szöveg úgy hangzott, hogy békét hoz és nevén szólítja a vadakat, akik együtt fognak vele működni.
Lehetséges, hogy a prófécia teljesült. Eljött a béke, de nem tartott örökké.
Vagy nem ő volt a prófécia gyermeke és a valódi béke még nem jött el."

Kérlek, azon ne kelljen vitatkozni, hogy Naruto-e a prófécia gyermeke. Kérlek. Mintha azt akarná az ember bebizonyítani, hogy 2+2= nem 4.
Ha a béke nem volt tartós, ha megtört a halála után, akkor ugyanúgy megbukott, mint Hashirama, és végig Madarának volt igaza. Mindannyian tudjuk, hogy ez nem volt így, Naruto biztos, hogy beteljesítette a célját, másképp nincs értelme a történetnek. Erről beszéltem egész végig.

5. +300 fejezettel ezt már sehogy sem lehetett volna húzni, de valóban, +20 simán belefért volna, és most nem vitatkoznánk itt.

Összegezve, és most már tényleg remélem, hogy ki tudunk egyezni: újabb háború csak úgy következhetett be, ha az nem a Földről jött.
De annak meg nem látom értelmét. És szerintem itt senki sem, te sem. Értem, hogy neked sem tetszik, csak azt vitatom, hogy van-e értelme, mert úgy látom, hogy te keresed benne. Nos, szerintem nincs.

Szerk.:
Ezt még tegnap éjjel akartam elküldeni, csak vihar volt, és elment a net :D


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
DereX
Kijött a 4.

http://mangastrea...004/3589/1

Akit érdekel.

Hát mire a filmnek vége lesz.. Ilyen tempóban még októberben is a film fog még menni.
Egy két jelenetet megváltoztattak, mint ahol a filmben volt, a rajzolás még mindig fura.
 
Ugrás a fórumra: