Hozzászólások
Boruto manga
itachi01
Hát, komám! Ha a prófécia gyermeke nem Naruto - noha féltucatszor titulálták annak -, akkor megint csak felesleges volt az eddig látottak bemutatása. :D
Vagy úgy zárták le a sorozatot, hogy lógva hagyták a jövő gyermekének kilétét? :)

A prófécia megálmodója, Gamamaru volt, aki egy béka. Ő mesélte Rikudounak ő pedig a Bijuuknak.

Aláírom az állításod, miszerint létezhet erősebb és gonoszabb ellenfél Kaguyánál. Sőt, ez logikus következtetés. :)

Ha meg is jelen(e)/ének, nem sok beleszólásuk lenne a földön élőknek. Demokráciát ellehet felejteni. Ezek mind autokraták.

Nincs mit. Különkiadásokat itt tudsz letölteni: http://naruto-kun...age_id=106
 
https://jobbik.hu/
DereX
Elvégre valamiféle földönkívüli volt Kaguya is. Na de mindegy. Az utalásokat Narutóra, mint prófécia gyerek hát. Annyi féle film és más történet volt már ahol mindenki biztos volt valamiben és nem az lett. Direkt ilyen a történetírás.

Viszont meg kell várni még pár fejezetet, mert elmélkedhetünk itt rajta, nem látunk bele a fejükbe.
Azt mondjuk sajnálni fogom, ha kinyírták az előző főszereplőt, bár mondjuk Sasuke felélesztheti. Kitudja.

Köszi a linket. Ez az összes, vagy van róla hiányzó?
 
itachi01
Milyen előző főszereplő, ki az?

Hivatalosan kijött OVA talán ennyi van. Ezt a listát még ki lehetne bővíteni a játékokból való kis klipekből, ahol olyan beszélgetések vannak, amik az animében még csak nem is utaltak rájuk. Pl.: Orochimaru és Pein. Itt pl. Orochimaru le akarta nyúlni Tendou szemeit. Szerintem nem kell részletezni a végeredményt. + beszélgetés.
 
https://jobbik.hu/
DereX
http://mangastrea...001/3387/1
Naruto-ra gondoltam
 
Jon
Azért ember. Naruto a főszereplő. Naruto a prófécia gyermeke. Nem, ez nem afféle történetvezetési stílus, hogy akkor hopp, mégsem. Nem. Naruto a prófécia gyermeke. Ő hozza el a békét a világra.
Innentől a későbbi történet szembe megy az igazival, magyarul nem is érdemes róla vitatkozni. Fanfictionnek érdekes. Ennyi.

De egyébként, ha nem is lett volna a prófécia, az egész életét erre áldozta fel, ez volt az álma, erről szólt a manga, a manga pedig véget ért, a történet befejeződött. Már régen nem arról szólt, hogy hokage legyen, hanem arról, hogy elérje azt, hogy a ninják között béke legyen, hogy megszakítsa (megszakítsák) az örökös körforgást. És ezt meg is tették. Így van a történetnek értelme.

Hogy egy egyszerű példát mondjak: ha kijönne egy folytatása a Harry Potternek, amiben Voldemort "véletlenül" nem halt meg, na annak ugyanígy nem lenne semmi értelme. A történetnek van egy íve, egy kezdete, emelkedése, csúcspontja, és egy befejezése. Ez mind megvolt a Narutoban.
Innentől, ahogy goku mondta is, csak olyan dolgoknak lenne értelme, ami a hétköznapi életüket mutatja meg, a következő generáció szárnypróbálgatásait. Örömmel olvasnám.

Ezt nem. Fanfictionként remélem jó szórakozás lesz, és ennyi.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
DereX
Azért nem kell felkapni a vizet. Egy szóval sem mondtam, hogy nekem 100%-ban tetszik az új sztori.

Csupán felvázoltam egy lehetséges történetszálat. Jóformán a manga el lett hadarva, legalábbis a vége. nem tudtunk meg semmit magának a Chakrának az eredetéről. Miféle lény is Kaguya, honnan jött? Hol a többi klántag? stb. ezer kérdés maradt megválaszolatlanul.

Ezzel nem is lenne gond, csomó olyan film/sorozat van ahol ugyanúgy hagynak megválaszolatlan kérdéseket aztán a nézőre bízzák.

A manga úgy lett befejezve, hogy lehet folytatni.
Itt jön képbe az, hogy ezt meg is tették. Folytatják.
Ez a történet is hozzá fog tartozni a Naruto világához.

Nem akarok szembe menni a manga értelmével, de lehet, hogy a prófécia az nem Naruto volt, ez csak az én sejtésem.
Erre azért is következtetek, mert erre a világra volt gondolva, amikor a békéről volt beszélve nem az egész univerzumról.

Én nekem is vannak kétségeim az egésszel, már eleve ott, hogy egyből kinyírják Narutot az elején és 3 oldalt toltak a képünkbe összesen, hogy abból vond le a konklúziókat jó pár hónapig.

Mivel a legutóbbi film teljes egészében része lesz a történetnek így simán jöhetnek még több gonoszak onnan ahonnan Kaguya is jött, stb.
 
goku5
Biztos vannak olyan lények és története annak honnan jött Kaguya meg a fa, de akkor sem sok értelme lenne. Na meg hogy lennének pláne már Borutóék erősebbek Narutóéknál. Na meg ahogy néztem azt a pár oldalt, úgy nézem inkább valamilyen rend tagjai lehetnek Boutó és a "barátja" mert szerintem ő is ember. Szóval nem hinném, hogy földön kívülről jönne a veszély.

Amúgy szerintem nem úgy lett vége a Narutónak hogy azt folytatni lehet. Legalábbis semmi nagyobb üggyel. Mint ahogy írtam már csak hétköznapi dolgokkal lehetne folytatni, mit csinál az új generáció a béke korába. És erre még a Borutós film is pont jó volt, de nem arra hogy jön új főellenség aki még erősebb.

Amúgy tegyük hozzá nem igen tudjuk még meg ha tényleg meghalt Narutó hogyan mi módon milyen körülmények miatt.
 
Jon
Ez igaz, lehet, hogy csak kamu az egész, vagy csak azt hiszik, hogy meghalt.
De az a rombolás, az, hogy (megint) elpusztult Konoha, az nem kamu...márpedig... ennek nem szabadna megtörténnie, ha Naruto beteljesítette az álmát.

Lehetne még folytatni egyébként, hiszen ott volt a 10 fejezetes gaiden is, és ott is felvetették az ötletet, hogy van még valaki, aki ellen Kaguya akart menni.
Csak az a kérdés, hogy érdemes-e. Egy filmre még jó volt (bár én még mindig nem láttam :D ), de ennyi. Nem kell, és nem is szabad mindig újat, nagyobbat keresni, a csúcspontot mindig feljebb tornázni...egy jó történetnek van vége is.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
goku5
A filmről annyit hogy ez a manga az! Előbb jött a film most meg mangában adják le. Csak annyi a különbség hogy itt pár plusz jelenet van benne, meg hogy itt már pocsék a rajzolás (a filmben az eredeti volt). Amúgy most kb a felénél jár a filmnek.
Na meg az aki ellen Kaguya a sereget akarta azok az ellenfelek a filmben, szóval azok jelennek meg a mangában is. 2.fejezetben fel is tűnnek.
Szóval ennyi lényegében ezt is letudták ennyivel, és bemutatták az új nemzedéket és a tűz akaratát, hogy tovább él.
 
DereX
Hát akkor feleslegesen vitázok itt veled, ha meg sem nézted a filmet. Alapból akkor egy csomó minden elspoilereztünk itt neked.
Nézd meg a filmet és rájössz mit miért írtam.

@goku
A jeleket a karjukon én is láttam. Egyébként simán lehetnek majd erősek ők is. Nem tudom, hogy most tényleg meghalt-e Naruto vagy nem, de akkor lehetséges, hogy Boruto lesz/lett a jinchuriki.

Viszont hülyeség 3 fejezet alapján megítélni bármit is.
 
Delta
A filmből mikor lesz Normalis hangú verzió?
 
DereX
Már van normális hangú verzió, múlt hét óta kb. Nézz szét kicsit a neten, nem akarok reklámozni.
 
itachi01
Delta, küldtem neked privát üzenetet a mozifilmmel kapcsolatosan.
Ide kattintva tudod megnézni.
 
https://jobbik.hu/
goku5
Mint írtam megítélni hogy is lehetne mikor már előre lehet tudni mi lesz a következő 3 fejezetben és hogy még mennyi idő amíg egy rendes konfliktus főellenség történet ki tud alakulni pláne ha csak havi szinten jelenik meg. (még ha ez kb 40 oldalas is a rendes Narutó hetente jelent meg kb 18 oldallal.)

NA igen ezért is várjuk hogy az oldalon is megjelenjen egy hivatalos link és a hozzá tározó felirat a Borutó filmhez.
Amúgy tényleg jó már hogy már tegnap felkerült a you tubre-ra magyar felirattal a Nap mikor Narutóból hokage lett. Na az tényleg király egy rész. Főleg Borutó és Himavari.
 
DereX
goku azt azért tedd hozzá, hogy oké, hogy 18 oldalas volt a Naruto manga és heti szinten kaptunk, de az évek alatt milliószor volt olyan, hogy elmaradtak fejezetek, mert épp valami nem is tudom milyen ünnepük van. Elvileg volt olyan hónap is, ahol 2 fejezet is ki volt hagyva.

Ha azt nézzük ez pedig fixen megjelenik valamelyik napon a hónapok elején.

Egyesítve 2016.07.20 23:25:20:
Leírnám a saját történetemet ezzel a mangával kapcsolatban, bár lehet nem fog érdekelni senkit sem. Több éves fórumozói tapasztalat azt sugallja, hogy ha több, mint 5 sort ír valaki, azt alig olvassák el, de azért megpróbálom.

Annak idején, amikor először találkoztam ezzel az animével az még a Fox Kids, vagy talán már Jetixen volt, magyar szinkronnal adták, bizony kb. több, mint 10 éve. Nem állt távol tőlem az anime, mert már akkor láttam sok másikat és tetszett a Naruto is. Aztán ezt kb. 50-60 rész után befejezték. Teltek az évek, hónapok, majd az Animax bejelentette, hogy elkezdik szinkronizálni és, hogy ők nem fognak vele leállni. Örültem neki, mert tetszett. Jött az első nap, amikor adták, emlékszem rá, hogy tv előtt ültem és kezdődött. Hát valami pokol szinkront adtak mindenkinek. Még akkor fel is figyeltem rá, hogy Naruto szinkronja az a Jetixes szinkronnál Kankuro hangja volt. Fogtam a fejem és 5 perc után kinyomtam. Akkora csalódás volt ez, mint most a Boruto manga rajzolása.

Évekkel később valahogy rábukkantam erre az oldalra 2008 tájékán, már nem tudom milyen apropóból. Akkor láttam, hogy Shippuuden, azt se tudtam mi az. Belenéztem és tetszett. Elkezdtem onnan nézni a történetet. A sima Narutot mai napig nem láttam még végig és a Shippuudenből se vagy 60 részt. Ezeket majd bepótlom akkor, amikor vége lesz az animének.
Gyanítom, hogy még leanimálják a Gaident + az áprilisba kijött spin-offot és utána jön a szünet. Majd ekkor majd letöltöm az összeset, mindegyik részt elölről megnézem majd.

Annó én csak az animét akartam nézni, a mangát nem, mert attól tartottam, hogy nem fog ütni akkorát, ha már tudom mi lesz benne. Hetekig tartottam magam vissza, míg végül elkezdtem olvasni és kellemes csalódás volt. Simán élvezhető ugyanúgy a manga is, mint az anime. Sőt animében sokszor van jelenetkiegészítés, illetve sokszorr mentem el valami felett a mangában, aztán csak úgy néztem az animében. Úgy néztem vissza később.

Tavaly jött a hír, hogy lesz folytatás. Ekkor örültem, mert számomra egy olyan anime volt ez, ami azért éveken keresztül végig kísért és nem kicsi mondanivalója van. Valahogy erről mostanáig megfeledkeztem, a napokban ki jött a dvd verzió a filmből, megnéztem majd akkor jutott eszembe, hogy már lennie kell mangának is. Utánakerestem itt, láttam nincs fordítás, néztem angol helyeken és elkezdtem nézni.

Egyrészt kapásból 2 dolognak nem örültem. Magának a rajzolásnak és a történet kezdetének.
Az utóbbi órákban utánanéztem kicsit és sokan azt írják, hogy Kishimoto is rajzol a Boruto mangában, pl. amikor Boruto Naruto vállán ül. Azt meglehet nézni, az tényleg az ő műve, de még van állítólag csomó ahol ő rajzolt.

Remélem a későbbi fejezeteknél is fog tevékenykedni.

Aztán maga a sztori. Egyből azzal indít, hogy valószínűleg meghalt Naruto, aztán meg Byakuganja van Borutónak. Erről neten azt lehet olvasni, hogy vagy Hinata, vagy Himawari is meghalhatott, mert látszólag Boruto igazi szeme megsemmisülhetett ugyanúgy, mint Kakashié, így kellett neki beültetni egyet.
Arra sehol nem tért ki senki érdekes módon, hogy ő maga is felébreszthette, mivel az ő anyja is Hinata. Mindegy.
Persze a karjukon lévő minta érdekes meg minden, de ez az indítás. 15 év ki lett dobva 3 kép alatt. Nagyon remélem, hogy nem halt meg senki, mert annak semmi értelme nem lenne. Az, hogy van új fő gonosz az teljesen érthető, erre később kitérek.

Beszéltünk itt arról fentebb, hogy én pl. úgy látom, hogy a manga úgy lett befejezve, hogy azt lehet folytatni. Ezt továbbra is tartom. a 700 rész az tényleg olyan, hogy szép vége van, ennyi. Itt maga Kishimoto követte el azt, hogy létrehozta a Naruto Gaident. Eredetileg azért, mert nem tudott mindent elmondani a rendes mangában. Azt azért mindenki belátja, hogy sietve lett befejezve, el lett hadarva, ezer megválaszolatlan kérdés. 50 fejezet alatt leadták a teljes Madara-Kaguya, majd a Sasuke vs Naruto harcot. Előtte pedig 100 részen keresztül ment a háború már kb. A manga legvége volt leginkább elkapkodva számomra. Ez az én véleményem ezzel lehet nem egyetérteni nyugodtan. Én azt hittem, hogy a Gaidenben el lesz varrva minden szál, ehelyett lefektette Kishimoto, hogy lesz folytatás. Lett is. Ő maga intézte így.

Ez hivatalos folytatás, nem fanfiction. Nem értek egyet Jon97-tel ilyen téren. Ez egy sequel. 15 éve dolgozott Kishimoto mellett Ikemoto, sőt az eredeti mangában is rajzolt ő maga is. Emellett Kishimoto neve is szerepel a Boruto mangán. Szóval akármennyire nem tetszik ez egy hivatalos folytatás.

Ezer másik példa van. Ott van az általad említett Harry Potter. Bár legyőzték Voldemortot még is lesz folytatás. Biztos lesz benne új gonosz is. Vagy ott a Star Wars, említhetném a Hobbitot, Avatárt, Marvel filmeket. Remélem egyszer lesz Sámán király folytatás is, már ha itt tudják, hogy ez mi.
A rajongók mindig akarnak többet. Kérdés, hogy jó lesz-e vagy sem.
Az állításod, hogy létrejött a világbéke stb. szép és jó, de nem tart minden örökké. Mindig a jelenért harcolunk, illetve a közeli jövőért, de sose tudjuk, hogy mi jön. Ellenben nem lettek volna világháborúk. Most is vannak és a jövőben is lesznek. Naruto világában is történhet bármi.

Maga az, hogy új fő gonosz az engem nem ért váratlanul. Aki elolvasta a Gaident, megnézte az utolsó filmet és nézi a mostani fillerszezont, az tudja. Ugye most fillerek vannak, de mindenki tudja, hogy Kishimoto rendezte már az utolsó párat, így ezek történetkiegészítésként tekinthetőek. Plusz maga a film egy az egyben része a mangának.

Ez alapján joggal feltételezhető az, hogy nem tudjuk ki volt valójában Kaguya, hogy honnan jött. Látszólag vannak mások is a klánban. Afféle földönkívüliek.
Másrészt a Szent fa is meteorként pottyant az égből, ahogy rá rögtön Kaguya is. Azt nem tudom, hogy a kettő együtt jött, vagy kis eltéréssel. Simán pottyanhat le még több Szent fa, avagy még több Kaguya féle gonosz.
Miért?
Mert Kaguyának már a gyümölcs megevése előtt is volt ereje, chakrája, így ez arra enged következtetni, hogy máshonnan is beszerezhető volt.

Tértjünk rá a jóslatra. Eljön a gyermek, aki nevén szólítja a bijuukat és világbékét hoz. Arról nem volt szó, hogy az egész univerzumra, mennyi időre hozza és hogy ki. Csak erős utalások voltak.

Nem akarom a 15 éves értelmét a kukába dobni. Nekem sem tetszik ez a vonal. Azonban azt mindenki elismerheti, hogy ezt a lehetőséget nem feltétlenül az új történetíró találta ki, hanem maga Kishimoto rendezte így.

Ezek a sajt véleményeim és következtetéseim, amit szintúgy bárki levonhat, ha megnézte a filmet, a Gaident.

Elnézve azt, hogy felnőtt Boruto, megerősödött, illetve remélhetőleg csak legyengült Naruto ez a manga simán lesz pár száz fejezetes, elvégre a felnövés pillanatát, a jeleket a kezén, stb. nem hiszem, hogy pár fejezet alatt letudná. Annak nem lenne értelme. Ha már belevágta a fejszéjét, akkor csinálja is végig bármennyi évbe telik. A rajzolás is remélem fejlődni fog. Nehéz megütni egy olyan szintet, amit valaki előtte évekig taposott.
Itt igazából a jövőbeli animében bízok, hogy ott előveszik a jó régi embereket, akik csinálják a Naruto-t is és abban már szebb lesz minden. Mert úgy néz ki lesz anime, azt írják, hogy a rendező, igazgató szeretné minél tovább húzni ezt a sorozatot érthető okokból, így elég nagy esély, hogy lesz belőle animált változat.

Viszont a rajzoláson változtatni kell, valamint ikonikus szereplőket nem szabad megölni, mert annak nem lesz jó vége. A világ még nem menekült meg sztorit simán adom, akárki akármit mond, de nem ilyen áron.
Továbbiakban én megvárom kb. októbert, nagyjából akkor fogunk újat látni.
Köszönöm annak, aki elolvasta.
Szerkesztette: DereX - 2016.07.20. 23:25
 
Ugrás a fórumra: