Hozzászólások
Dragon Ball Super manga (Tilos a spoiler!!!)
goku5
Én inkább csak remélem hogy ez Gohan alap formája! Na meg szerintem azért volt könnyű dolguk mert csak ketten voltak jó összhangban ellene.
De lényegében én ezt felvezetés a nagyok küzdelme előtt.
Amúgy jó látni megint együtt a nagy csapat!
 
Jaeger
Én már régóta szeretnék egy Gohan új formát de lehet soha nem lesz belőle semmi :(


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Balage3000
Hát ugye Gohan az Erő Nagytornáján is mondta a mangában Kefla ellen, hogy nem változik át, mert emberként szeretne fejlődni... Úgyhogy szerintem sajnos nem valószínű, hogy a közeljövőben lesz :/
 
http://-
Jaeger
Bár ha egyszer átváltozik az akkor elég nagy buff lesz :D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Rotcsa
Mondtam én, hogy ezek az ellenségek szánalmasan gyengék!
A Mini-boss Héthárom kegyetlenül le lett alázva! Már az első alkalommal sem mutatott sokat, de most végképp alulmúlta az elvárásainkat! Még Moroét is, mint azt olvashattátok! :D
Egy vicc, hogy a DBZ kezdete óta létezik olyan saga, ahol Yamcha brillírozhat!!
Eddig mindig töltelék volt, most meg menőzik...
A mini-boss-ok tekintetében a valaha volt leggyengébb arcot kapjuk, effelől már senkinek sem lehet kétsége! Androidok,Dabura, Nappa, de még Raditz is sokkel keményebbek voltak! Az öreg csajozási mániája nagyon nagy poén volt,már hiányzott! :D
Az androidok megjelenésével 7 3 tuti veszített, így már amúgy is outnumbered, a KI-lopást pedig nem tudja használni rajtuk. Ennek így vége.
Még Moronak is okozhatnak kellemetlen meglepetéseket!

A youtube-on megy az okoskodás, hogy Moro KI-t lop-e, vagy Genki (élet) energiát, mert anno az Androidok adtak Gouknak energiát a TOP-on a Genki Dama-hoz. Moro viszont mintha épp azt lopná, nem? Akkor viszont miért mondták, hogy képtelen tőlük KI-t lopni Héthárom?
-Az androidoknak végtelen stamina-juk van, azaz soha sem fáradnak el.
Ezt mondják néha infinite energy-nek, azaz végtelen energiának.
-A DBZ-ben asszem az is elhangzik Gokutól, hogy a KI-jüket nem lehet érzékelni. (Talán mert tényleg nincs)

#Kéreztétek feljebb, hogy miért nem teleportál Goku? Hát azért, mert Moro azonnal észrevenné! Nem használhatja.
 
Jaeger
Én nem értek egyett veled Rotcsa.

Gohan meg Piccolo párosa azért minden csak nem gyenge. Nekem nem az lett volna a normális, hogy elverik őket mint a buci majd megint Goku meg Vegita mentik meg a napot. Akiknek már van god ereje de most majd super god erejük lesz ugye. :ehh Nehéz már hová fejlődni.

Én behoznám a kánonba a SSJ4-et valahogyan csak Saiyan erő helyett God erő lenne az alapja.

Én az Androidos cuccot úgy képzelem el, hogy gépek ezért nem KI-t használnak hanem mesterségesen állítják azt elő, de attól ugyanaz.

Igy nem zárja ki, hogy Gokunak adjanak. Azért nem lehet igy ellopni tőlük mert bármennyit tudnak mesterségesen csinálni nincs egy limit mint az embereknél, hogy lassabban tölt újra.

Én is meg sokan kérdeztek valószínűleg azért mert túl messze van, de mondtam ez sokféle képpen meglehetne kerülni.

Az Android saga elején is űrhajóval jött haza és nem teleportál.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Rotcsa
Nem értem, hogy miben nem értesz velem egyet, Jaeger?
Abban, hogy ez a leggyengébb minibosokat felvonultató arc a DB történelmében?
Már leírtam, hogy ezt miért gondolom így, tekintve legfőképp Yamchat.
Az öreg is elment csajozni... Ha tényleg akkora nagy a baj, általában a kuckójában vagy a többiekkel marad szorosan.
Yamcha pedig mindig meghalt, mielőtt egy komolyabb ellenféllel harcolhatott volna, most meg halomra üti őket!
Nem azt mondtam, hogy verjék szét Gohant és Picoclot, hanem hogy legalább lehettek volna méltó ellenfeleik... Egyáltalán nem voltak azok. Ők is tudták, hogy kikkel fognak harcolni 2 hónap eltetével és mégsem mutattak semmi újat a láthatatlanító képesség kivételével. (éppen okkal gondolhatták, hogy ez már elég lehet, de akkor is...) Sőt, még Moro is mondta, hogy alacsony elvárásokat sem teljesítettek... Nem értem, hogy ezek után miért tartod erősnek ezt a bandát? Vagy tulajdonképp mivel vitatkozol a leírtakból?

Az androidok sejtszinten módosított emberek. Elképzelhető, hogy nincs szükségük KI-re, mert a sejtjeik annyi energiát állítanak elő, amivel ki-támadásokat is csinálhatnak.
De úgy látom, hogy nem értetted a kérdést! Úgy néz ki jelenleg, hogy a Ki és az az energia, ami a Genki Dama-hoz kell Gokunak, nem ugyan az! Mivel a növények és állatok , valamint az egyszerű emberek KI-je elenyésző, tekintve a harci kapacitását egy átlagos embernek, (Raditz valami 5-öt mért, assszem, a teknősnek Roshinál meg 0.001 volt) az egész bolygó, sőt univerzum sem lett volna már elég ahhoz sem, hogy egy kis kárt tegyen akár Dermesztőben is. De Goku ilyenkor az élet-energiát hívja össze, amit mindenki képes adni elég nagy mennyiségben és ezt alakítja támadó energiává. (szerintem) Így már komoly károkat tud okozni nagyon erős ellenfelekben is...
Tehát a dilemma az, hogy Moro Ki-t lop-e, vagy élet-energiát?
A mangából úgy tűnik.hogy mind a kettőt, illetve kicsit mintha szinonímaként is használnák egyiket a másik helyett. A Ki-támadásokat lenyeli, de az életerőt is kiszívja. Jacoék azt gondolják, hogy az Androidokkal nem lehet ezeket megcsinálni, mert nincs KI-jük. Viszont adtak a Genkibe Gokunak valamit, amit nem tudunk egészen pontosan, hogy mi volt, de az valószínűleg Genki enerigia lehetett. Így pedig Moro Őket is leggyengítheti!

Toriyama mondta, hogy a GT előtt játszódik a Super. Ha megnézed, hogy mekkora Uub, akkor gondolhatod, hogy nem időszerű még ez... Még gyerek. Elképzelhető, hogy később canon lesz az ssj4, de még nem tartunk közel sem a GT idején.

Nem azért nem teleportál Goku, mert túl messze van... Hanem azért, mert Moro észreveszi, ha az ITM-et használja! Nem értem,mit nem értesz ezen?
A Yardratrtól anno azért nem jött haza teleporttal, mert nem akart. Ő maga mondta, hogy ha nagyon nagy baj lett volna, akkor teleportál,de nem érezte szükségét. Nézd meg újra azt a részt és nem írsz ilyen butaságot érvnek.Köszönöm!
 
Jaeger
Én nem vitatkozom csak leírom a véleményem van különbség.

A legerősebb minibossok még hátravannak.

Nagyon sok mindenben a Z-t veszed alapul, de a Superben már régóta nem igy van.
Yamcha az egyik legjobban alulbecsült karakter, de egyáltalán nem olyan gyenge mint sokan gondolják. Ugyanannyit edzett mint Krillin a sorozatban kb.

Most azon akadsz ki, hogy levert ilyen tucat katonákat akiknek a harci ereje max pár ezer lehetett. Amikor először megjelent a banda, ha nincs Gohan akkor mindenkit elintéztek volna most pedig szépen alulbecsülték a barátainkat ez okozta a vesztüket mint mindig.

Már régen nincs olyan a sorozatban, hogy valaki meghal a főbb karakterek közül. Piccolo meg Gohan-on kívül mindenkit megtudtak volna ölni a Földön.

Végül is ez a KI nem KI elég zavaros úgy, hogy ezzel kapcsolatban nem tudok mit mondani. Legfőképpen Moro a KI-t lopja el a támadóktól úgy gondolom.
Tudom, hogy a GT előtt vagyunk de a GT nem a kánon része. Azért gondoltam, hogy lehetne valami újítás :) Lehet soha nem jutunk már el az eredeti Z végére ebben a formában. Szóval itt a Superben is belehetne dobni már bármit.

Mit számít ha észreveszi Moro? Előbb utóbb úgyis harcolnia kell vele. Egyedül Vegita dolgozik olyan technikán amitől nem lehet ellopni a KI-ét vagy valami olyan ami blokkolja Moronak ezt a képességét.

És remélem, hogy nem az animét veszed alapul hanem a mangát. Mert az animében sok mindent beleraktak ami nem része a mangának vagy változtattak ezt azt. Ez a Dragon Ball Z-re vonatkozik.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
peterk
A GT -t nagyon nehéz lenne kánonná tenni bármikor is, hiszen már most túlszárnyalták még Omega Shenron erejét is. Az meg elég hülyén jönne le, ha egyszer csak eltűnne az isteni erejük.

Ez a KI/életerő dolgok érdekes is lehet. Ugye azt tudjuk, hogy az androidok kifogyhatatlanok. Mi van ha Moro akár végtelen KI/életerőt is el tud szívni tőlük?

Egyre érdekesebb ez a szál, eddig a Superben a Zamasu saga után nálam ez van a második helyen :D:D
 
goku5
És kinn az új fejezet!
Hőseink egész jól bírják Moro érkezéséig. Aztán meg semmi!? Érdekes. Goku meg szokásosan az utolsó pillanatban jön? (és egymaga vezeti az úrhajót mi!? azzal amúgy akkor mi lesz)
De a legnagyobb kérdés hol van Vegita? Még hamarabb érkezik Goku mint ő?
Szerkesztette: goku5 - 2020.02.21. 16:19
 
Rotcsa
Az #57 nem lett valami nagy durranás, habár néhol egészen meglepő közelharci elemek vannak. Pl: amikor Kurilint lerúgják, vagy amikor c 17 lövés helyett tolóerőnek használja a Ki-támadást. (mondjuk ha nincs is ki-je, akkor ez mi? De értitek... :D )
Engem inkább Moro-személyisége lep meg: Nem mészárolja le azonnal a feladatot elégtelenül teljesítő katonáit. Anno Vegita és Freeza is végzett volna ennyi balf.-kodás után az összessel, ha így harcolnak.
Goku érkezése éppen jól jött, mert Vegeta maradhat még egy kicsit....Neki most minden másodperc fejlődést jelenthet! Meglepő mondjuk, hogy egy bevágást sem láthattunk belőle, de ez így méginkébb kíváncsivá tesz majd! :)

Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy Whis és Beerus tényleg hagynák elpusztulni a Földet?! Annyira szeretnek zabálni rajta, hogy ezt nehezen tudom elképzelni, dehát az Angel Code.... Mondjuk az, hogy Whis visszaforgatta az időt a ROF-ban, az nem számít? Jó lenne amúgy, ha Freeza is idekeveredne valahogyan... :D

Egyesítve 2020.03.20 18:06:04:
Dragon Ball Super Manga #58
https://mangaplus...er/1006526
Baromi jó kis rész volt, alig várom a következőt! :D Kimondottan Dragon Ball élményt adott!!
Spojler
Azért az UI-t nem kellett volna elsütni! Teljesen kimerítik a fejlődési rendszert.. Ezek után már hová feljebb? :$ :hmm Ráadásul tök felesleges is volt, mert a fickó már össze is esett! Habár ez csak UI Sign, biznyosan nem tart olyan sokáig.... Ez lehetett az a technika, amivel Jiren ellen harcolt legelőször? Már az animés változatra nem emlékszek pontosan...

Szerkesztette: Rotcsa - 2020.03.20. 18:41
 
Jaeger
Nekem nem tetszett a fejezet :(

Megint el kellett azt játszani, hogy Goku ment meg mindenkit?

Azért jobban számítottam Gohanra meg a többiekre.

Igen ez a UI első szintje ettől van a tökéletes UI amit az anime legvégén használt.

Valószínűleg most Goku kikap jön Vegita ő is kikap és a tökéletes UI-val nyer a végén.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
goku5
Szerintem egész jó fejezet volt!
Bár tényleg teljesen egyet tudok érteni Jaegerrel. Gohantól több várható! És megint csak Goku jön lát és győz azok ellen akiket a többiek nem tudtak legyőzni.
De azért én várom Vegitát! Mire is jutott az edzésével! Őt nem tudnák azonnali átvitellel odavinni?
Amúgy ha már most jön az UI akkor vagy tényleg nem a tökéletes forma még vagy inkább ami biztosabb hogy az Ui után is csaj jön még valami ennél is jobb fejlettebb forma, ha folytatódik még a DB!
 
Rotcsa
Vegita ki-érzékelése jelentősen érzékenyebb lett, ezért biztos vagyok benne, hogy már tudja, hogy ott van Goku! Hátha ezért még edzhet egy picit és
többet fejlődhet! Hátha felcsíp még valami mást is ezen az über yardrati technikán kívül, amivel éppen szenved... Egyébként én is őt várom és egyáltalán nem örülök annak, hogy Goku kvázi UI 1 lvl -szintre lépett !

Egy kis humor a mangában:
Láttáok egyébként , hogy Zseniális Teknős milyen szívesen felajánlotta a kiütött börtön-csajok cipelését? :D hahaha... Milyen önzetlen, igaz? :D :P
 
Balage3000
Szerintem nem volt olyan rossz fejezet. Viszont nekem az az érzésem, hogy Goku még nem tudja a Mastered UI-t teljesen kontrollálni, csak a Sign-et. Másik megérzésem pedig, hogy most kivételesen Vegitát fogják megmentőnek kihozni. :D Szerintem ő fogja végül leverni Moro-t.
 
http://-
Ugrás a fórumra: