Hozzászólások
Dragon Ball Super manga (Tilos a spoiler!!!)
Jaeger
A fejezetről:

Spoiler
Nem tudom számomra kicsit Dragon Ballhoz képest furának tűntek a dolgok. Jah Beerust pont akkor hívják el amikor végre mutathatatt volna valamit. Moro szerintem nem halt meg csak ott fekszik a kráterben. A végén ez egy kicsit tényleg Narutos volt. De gondolom ha Goku kipihenni magát akkor bármikor képes előhívni már az UI-t ez kicsit elég erős. Vagy majd most Vegita is megtanulja? Mert elég nagy így a diffi kettejűk között."I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
goku5
Tényleg nem értem minek a spoiller de rendben:

spoiller
Jó volt, tetszett a befejezés. NA de hogy őszinte legyek ez már tényleg túl kiszámítható volt. Nem csak Vegita segített hanem mindenki. Sőt még olyan is akire nem számítottam, de az tényleg jó volt. A végén a Narutóból merített Susanó érdekes volt. Tényleg kellet az oda? Bár kellet egy hatalmas forma már csak a méretek miatt.
Az az időzítés meg Beerusnál se volt véletlen. Lehet lesz ennek még következménye.


Már csak a folytatás érdekel hogyan tovább. Mert kb következő fejezettel vége ennek a szálnak. És most arra lennék kíváncsi a következő szál mennyire fog ehhez kapcsolódni ez után következni.
Mármint úgy értem elvileg ez nem lesz meganimálvan. (hogy miért nem nem értem) De ha a következő igen akkor milyen kapcsolat lesz?
NA meg hogy Vegita most tényleg mihez fog kezdeni. UI valahogy nem az ő stílusa és eleve messze áll tőle. De valahogy csak utol kell érnie Gokut nem? Most viszont nagy az előnye. Valahogy mint a Buu elleni harc után volt.
 
Balage3000
spoiler
Nekem nagyon nem jött be a fejezet, mert abszolút semmi új nem volt benne szinte, amire egy egész fejezetet szánni kellett volna. És arról volt szó, hogy ez lesz a tetőpont, következő fejezet meg lezárás. Időhúzás meg kötelező, sablonszerű verekedés volt csak. Szerintem ennél csak jobb lehetett volna. Giant Form Gokut se látjuk többet szerintem, tipikus egyszeri, semmiből jött technika.
 
http://-
Jaeger
Decemberben lesz bejelentés a sorozat jövőjével kapcsolatban.

Jövőre jön-e új anime évad?
Illetve miről fog szólni nagyjából az új manga történeti ív.

Goku úgy reklámozták eddig ezt a történetet, hogy manga exkluzív azért nem lesz meganimálva :D Ilyen egyszerű.

Egy apróság
Amugy sokkal egyszerűbb lett volna az egész ha UI segítségével Goku kikerüli a baromi nagy kezeket mivel erről szól az UI aztán simán legyőzhette volna Morot nem pedig mint egy hülye egyenesen neki repül. :lol

Szerkesztette: Jaeger - 2020.11.20. 22:55


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Dova
A fejezetről
Csatlakozom Jaegerhez, én se tudom Goku miért nem kerülte ki a felé repülő kezeket, minthogy egyenesen nekivág és a végén beszorul. Meg hogy miért nem próbálkozott KI lövedékkel mikor egy méterre volt csak. Bár gondolom mert azt Moro simán elnyelte volna.
Összességében nekem is felemás érzésem volt. Egyrészt voltak benne látványos dolgok, de én is vártam volna egy kis aftermarthot már ennek a végén is. Egyedül nekem is Beerus akciója keltette fel a figyelmem, majd rögtön hívják is...:D Amúgy ezt kicsit nem vágom, h egyik pillanatban még úgy van vele h beavatkozik, köviben meg nem érdekli mi a bolygó sorsa, mikor leordítja Krillint.
Szóval mivel az hogy győznek nem volt kérdés, csak az hogy hogyan, nem volt annyira izgalmas mint a leugtóbbiak, viszont a kövi történet ívet én is várom, főleg a belengetett főpappal. Plusz tetszett hogy Uub és a gyerekek is megjelentek.
 
Kavax
(Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Uub felbukkanása volt a legjobb rész (pláne, hogy neki köszönhetően Goku és a Föld is megmenekült), de ezzel kapcsolatban nem értek valamit. Dende magyarázza a mostani részben, hogy: "Dai Kaioshin ereje minden bizonnyal Majin Buu gonosz felébe költözött a szétváláskor." Viszont ennek ellent mond, hogy a saga elején Buu úgy harcol Moroval a Namekon, hogy igazából a benne lévő Dai Kaioshin helyet cserélt vele, tehát ő és az ereje is a dagi Buuban van, ezáltal pedig nem lehetne, hogy az Uub-ban reinkarnálódjon. Pláne úgy nem, hogy gyakorlatilag ő áll Uub mellett.)


Elég nekem a kevés. Elég az egy is. Elég, ha senki sincs.

Ha az ördöggel táncolsz, az ördög a régi marad. Téged formál a képére!
 
Aizen
"Válasz" a fenti kérdésre.
Lehet már kavarok amúgy.... De nem úgy volt a saga elején, hogy a varázsereje nem működött a dagi istenségnek? Próbálta is befenyíteni Morót, hogy vagy visszahúz a cellába, vagy megint kitol vele. De mint kiderült, blöff volt.
Annak idején a Z-ben pedig azt mondták, (ha jól emlékszem) hogy a dagi a legtöbb erejét elvesztette, amikor a sovány "kitört" belőle. Ezért is verte rá vissza olyan simán a varázsnyalábot.
Tehát lehetséges, hogy a varázsereje a soványban maradt, a teste és az ereje egy kis része pedig a dagiban és ezt láthattuk a történetszál elején is.
Bár lehet állatságot írok, bocsi. :ehh
 
Rotcsa
Aki eddig nem nézte meg a mangát, magára vessen.

Ez a Buus-Oob-os dolog most már nekem sem tiszta, miután olvastam az érveiteket. Akkor amikor a mangát olvastam, valamiért evidensnek tűnt.
De valóban? Akkor most tényleg az van, hogy a Dai-kaio sama kamuzott egy nagyot? :D Érdekes...
Kíváncsian várom azt is, hogy Oob bevezetésével mely karakterekt hogyan powerezik.
Valamiért azt érzem, hogy Moro nem pusztult még el...
Olyan el****ott , debil rajzokat még sose láttam a DB-ban, mint amilyenre most rajzolták! Önnmaga karikatúrája lett! Szinte vicc az egész és teljesen úgy tűnik, mintha az alkotók azt akarnák közölni, hogy
"neh', parasztok, úgy se jön nekünk ebből már se hírnév, se pénz számottevően, ha a hataloméhes pszihopata kell nektek, itt van, egyétek!"

Beerus fejét is biztos "megsimizi" majd a főpap! :D :D Már alig várom... izzadni fog, mint a kacsa!
 
Jaeger
Moro ennyi volt nem fog már felkelni és harcolni ha túl is élte a dolgot. De valószínűleg simán visszaváltozott és annyi.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Balage3000
Én azért nem vagyok benne teljesen biztos, hogy Moronak tényleg ennyi volt, szerintem lesz még benne egy apróbb összetűzés és csak utána lesz ennyi. Valószínű, hogy most az alap formájába tért vissza, de azt se feledjük, hogy mindenki le van merítve erőnlétileg jelenleg, neki meg még alap formájában is még ott a mágiája. De az biztos, hogy a csúcsponton túl vagyunk.
 
http://-
Jaeger
Ahh nem Balage. Már be lett jelentve, hogy ez a fejezet volt a tetőpont.

A következő fejezetben már az utóhatásokat láthatjuk esetleg egy új ív belengetését.

Megvolt a klasszikus legyőztük az ellenfelet, Goku pillanat az utolsó képen.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
VSOP
Megjött a sok csicska okoskodni...:D Hány évesek vagytok?14-15?Nézzétek inkább a Narutot,Borutot,Blechat,Kimetsu no Yaiba,animékat.Ezek mind a Dragon Ball-tól loptak.Sokan persze azt mondták tiszteletből.Kik vagytok ti fórumos senkiháziak?Hol voltatok ti,mikor 1999-ben rohantuk haza a iskolából hogy lássuk a Dragon Ballt...? Pfff...
 
Bastian
Én is néztem akkoriban, és mai fejjel nem vagyok vevő a Super-re, vagy úgy minden DB-os tartalomra. Már réges-régen eljárt a franchise felett az idő, de undorító módon fejik a kreativitás hiányával. Az általad felsorolt művek pedig nem tökéletesek, de az is biztos, hogy több kockázatot mertek vállalni, mint a DB azóta, hogy Raditz megjelent. Nem maradt más, mint a nosztalgiában való fürdőzés, és veregetni Toriyama hátát, hogy mekkora inspiráció volt sokaknak, amitől még nem lesz jó író az örökkévalóságig.

Csicskák 1, VSOP 0.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
R
Szia VSOP

A "sok csicska" egy kis közösség, akik azért járnak ide "okoskodni", hogy megbeszéljék az aktuális fejezet tartalmát. Eszmecserét folytatnak, esetleg teóriákat gyártanak, néha pedig csak megosztják a véleményüket, amivel nem kötelező egyetérteni, így kialakulhat egy intelligens vita (rosszabb esetben valami cifra fröcsögés, de az itt nem annyira divat). Kérlek javíts ki, ha szerinted egy fórumnak más funkciója van.
Én is rohantam haza a 90-es évek végén megnézni az RTL-en a heti epizódot. Na és? Ez hogy jön ide?
Na mindegy, neked további szép estét!

Az aktuális fejezetről:
Én úgy értelmeztem, hogy Kid Buu birtokolta Dai Kaioshin isteni erejét. És amikor Kid Buu meghalt, Uub pedig megszületett, mint a reinkarnáció, ezzel megörökölte Kid Buu (és így Dai Kaioshin) isteni erejét.
 
goku5
Hát igen a régi szép időkben előbb volt a suli után a DB mint a tanulás vagy bármi más.
De lássuk be mai szemmel más másképpen esik egy ennyi idősnek aki ennyit látott. De a nosztalgia az ami tényleg viszi még a DB-t!
Régen hatalmas alkotás volt amiből sokan merítettek ötletet és sok jó is lett belőle. De most az a baj a mostanival hogy lényegében saját magából (eredeti műből) merít erőt nem pedig ujjakat talál ki.
Sokan azért is írják azt amit. De lássuk be az előző harcok nagy fordulatait már tényleg mintha láttuk volna korábban.

Amúgy szerintem se halt meg Moro. valahogy ez nem az a mű. Biztos eredeti alakjába került vissza és teljesen legyengült. Majd így viszik vissza a börtönbe bilincsben, vagy ki tudja nehogy ott is megöljék. Vagy szimplán elzárják, lepecsételik valahova, valamibe.
Leginkább én is azt várom, hogy mit is akarnak majd ezután kihozni a műből mi lesz a folytatása?
 
Ugrás a fórumra: