Hozzászólások
Dragon Ball Super manga (Tilos a spoiler!!!)
R
(Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Már így is teljes erejében volt, nem? Annyi történt, hogy a bigyó a fején használhatatlanná vált, miután Meerus összetörte, így az erőelnyerő képességének lőttek. De attól még az ereje szerintem 100% volt.

Számomra ez a fejezet is teljesen a Namek sagat idézte, még a bejefezés is (nyilván a galaktikus őrjárat résztől eltekintve). Szóval nem lepne meg, ha Moro kapna egy kis erőt, hogy összeszedje magát, majd hátba támadja Songokut, aki visszakézből küldi a nyaklevest. Gyanítom, hogy valami hülyeséget fog csinálni, ezért fogta Beerus is a fejét, hogy rossz érzése van.
)

Arról van esetleg híre valakinek, hogy a Moro történetívet követően jön-e folytatás? Illetve hivatalosan talán nem ez a megfelelő fórum, de hátha elfér: az animéről tud bárki bármit?
 
DieHardy
R írta:

(Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Már így is teljes erejében volt, nem? Annyi történt, hogy a bigyó a fején használhatatlanná vált, miután Meerus összetörte, így az erőelnyerő képességének lőttek. De attól még az ereje szerintem 100% volt.

Számomra ez a fejezet is teljesen a Namek sagat idézte, még a bejefezés is (nyilván a galaktikus őrjárat résztől eltekintve). Szóval nem lepne meg, ha Moro kapna egy kis erőt, hogy összeszedje magát, majd hátba támadja Songokut, aki visszakézből küldi a nyaklevest. Gyanítom, hogy valami hülyeséget fog csinálni, ezért fogta Beerus is a fejét, hogy rossz érzése van.
)


(Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: Nem akarja megölni szerintem, azért kérdezte meg Jaco-t, hogy halálos ítélet volt-e a büntetése, ezért tépte le a ruháját, amivel azt jelezte, hogy kilép az őrjáratból, ezzel elérve azt, hogy ne kelljen kényszerből mások parancsára ölni és Beerus erre egyből rájött, azért mondta amit mondott. Következőben azt tudom elképzelni, hogy Moro valami trükköt fog bevetni, amivel eléri, hogy Gokunak csak meg kell ölje vagy azt, hogy erőre kap és lenyomja Gokut és folytatódik valahogy az ámokfutása.)


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Jaeger
R jó kérdéseket tettél fel, de ezekről szerintem sajnos nincs információ.

Végül is ha a manga sikeres szerintem miért ne folytatódhatna?

Az anime pedig ugye idén biztosan nem jön szóval meglátjuk. Lehet a manga ezután megmutatja a Broly harcot és akkor lesz idő kigondolni mi legyen most Gokuval ha már ilyen erős lett.

És szerintem:
Fejeztről
Goku szerintem is elakarja engedni Morot, hogy később harcolhasson vele. És akkor vagy hátba támadja, de mint Frieza esetében Goku megöli vagy Goku szívja meg. Bár ebben a formában nem kéne, hogy bármilyen támadás veszélyes legyen rá és Moro már nem tud erősebb lenni, mivel nincs meg ugye a másolós képessége és az energia elnyelés nem segít. De az nagyon nem tetszik, hogy a többiek ennyire kispadra kerültek."I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Balage3000
spoiler
Szerintem Vegita nem véletlenül lesz felhealelve még most Piccolo meg Gohan után, tuti lesz még itt fordulat.
Ha megint a Dermesztős dolgot játszák el, azt én borzasztó gagyinak tartanám, erőadással vagy elengedéssel. Remélem lesznek annyira kreatívak, hogy kitalálnak mást.
 
http://-
Rotcsa
A ráspolyba, valamiért 20.-ra vártam a mangát, nem 2 nappal előtte!
Valamiért most úgy érzem magam, mintha le lennék maradva, mert nem azt szoktam meg, hogy 2 nappal a hivatalos megjelenés előtt már kint az új fejezet!
Ne nézd meg, ha még nem olvastad a #64-et!
Valamiért eseménydúsabb képsorokat vártam, holott mégis azt hozta a fejezet, amire számítani lehetett. Goku átváltozik és szerte szét veri Moro-t. Nekem lett egy olyan érzésem, hogy Moro erre is fel van készülve. Eleve elővigyázatosan jött a Földre és szeritnem van még 1-2 trükk a tarsolyában...
Ez a "ne ölj meg, kérlek" duma mindíg meghatotta eddig Gokut; gondolok itt Raditzra és Dermesztőre is, de remélhetőleg már tanult belőlük... vagy ki tudja :D Szerintem még Buu-nak lesz itt némi jelentősége és Vegita új képességére is szükség lesz... Legalább kiverné belőle az androidot, ezáltal méginkább legyengülhetne.
 
Jaeger
Figyeljetek már amugy ez még a 63-ban történt végül is.

Most Moro képtelen használni az elopott képességeket? Tehát nincs regeneráció csak a saját dolgai maradtak meg?

Mert akkor akár Vegita is elég lehet legyőzni ha úgy van.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
R
Én úgy értelmezem, hogy a nyakon keresztül nem képes már elszívni a képességeket, mint Sevenakárki. Emlékeim szerint úgy tett szert erre a képességre, hogy egészben lenyelte a tagot, szóval így még továbbra is megszerezheti, amit akar, de nem a nyakon keresztül, hisz Merus széttörte a homlokán azt a valamit, ami tárolja az áldozat képességét.
Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem.
 
Rotcsa
Érdekes kérdés lenne, hogyha Vegita kiverné belőle az androidot, akkor az épen kapná-e vissza ezt a képességét, vagy rajta is össze lennének törve azok az ovális tároló-elszívó elemek?

Nem igazán egyértelmű, hogy mire készül Goku... Nem akarja megölni,ez tisztasor. Máskülönben nem vette volna le a galactick patrol jelét.... De akkor miképp fékezi meg? Mi van, ha újra kimeríti a testét az UI? Vagy a mangában nem volt ilyen? Már nem emlékszek pontosan...

Egyesítve 2020.09.25 23:07:16:
Jaeger írta:

Figyeljetek már amugy ez még a 63-ban történt végül is.


Ezt, hogy érted? Ez már az új manga. A 64-es.
Szerkesztette: Rotcsa - 2020.09.25. 23:07
 
goku5
Köszi a fordítást!
Na ennyit a spoillerekről! Most hogy ki van adva magyarul is fog-e még ide írni valaki a következő fejezetig? Vagy ki lett már tárgyalva? kíváncsian várom!

Amúgy így elgondolkodva a részről. Moró túl hirtelen könyörög az életért! Biztos ő tervez valamit nem biztos hogy Goku.
Egy másik fontos. A DB szellemében jó kis verekedéssel ért véget eddig a harc. Csak ám arról a nagy tényről megfelejtkeztünk, hogy Moro varázsló lenne. És kezdetben emiatt, ezért nem tudták felvenni vele a harcot Gokuék. Amint rendes harc lett lett esélyük. Nem-e vált vissza varázslásba?
 
agateonoob9
Kiábrándító. Ez szinte egy az egyben a Namek/Frieza arc csak új köntösbe bújtatva. Ez jellemző az egész Superre, mintha a Z rebootja akarna lenni, de ha ilyesmiben gondolkodnak akkor teljesen az elejétől kellene újraírni az egészet egy jobban felépített - helyenként az eredetitől kicsit eltérő - rendes, fordulatosabb sztorival, normális erőszintekkel, nem elhanyagolt karakterekkel, klisémentesen (meghal valaki, mérges leszek, remeg a föld, fúj a szél, level up etc).

Toyotarou stílusa tetszik, jók a rajzok, de ide a látványos harcok már kevesek lesznek (ha kap egyáltalán anime feldolgozást). Ideje lenne végre villantani valami ÚJAT és sztori terén nagyon beerősíteni, hogy ne egy tucat battle shounen legyen a mai nagy nevek mellett, hanem újra a régi fényében tündökölhessen ez a széria és ez legyen az etalon.

A munkát természetesen köszönöm és ahogy eddig is, ha DB-ról van szó azt továbbra is nálatok követem.
 
Jaeger
Egyetértek én is a dologgal. De elméletben Toyotarou csak rajzolja a story nem az ő munkája.

De mindig az a vége, hogy Goku ereje határtalan és mindig győzz. Ezen kéne már egy kicsit változtatni kreatív módon.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
R
Megmondom őszintén, a Dragon Ballal kissé elfogult vagyok, hisz gyerekkorom óta követem, még az RTL klubos időszakból. Épp ezért tudtam éveken át szemet hunyni az orditó hiányosságok felett. De sajnos rátapintottál a lényegre, hogy valami újdonság nagyon elkéne most már. A Yuyu Hakusho, Fairy Tail, Bleach, Naruto és Boruto volt számomra a viszonyítás verekedős animét tekintetében. Történetmesélés szempontjából az összes maga mögé utasítja a DB-t.

Ha mai fejjel csöppennék bele a világba, nem biztos, hogy sokáig leragadnék, de minimum a Namek Genki Dama dobás előtti időhúzásnál lelépnék.

Ez a Moro történetszál szerintem remek úton indult el, hogy varázslás, meg Kaioshinek (akik már vagy egy éve eltűntek ismét, tehát kábé semmi jelentőségük nem volt végül), de olyan pofátlan Namek saga copy-paste lett ebből a történetből, hogy nekem is fáj tőle a szívem. Pedig volt benne potenciál és még a földlakók is megkapták a fejezetüket (sőt, Yamcha győzött és nem halt meg!). Voltak jelenetek, amik nagyon tetszettek, a kivégzések például tök váratlanok voltak és lássuk be, jól is illusztrálták. De ez csak egy kis lépés egy nagyon hosszú út legelején, amit meg kell tennie a DBnek, hogy ismét lázba hozzon mindenkit.

Számomra akkor lesz ez igazán kiábrándító, ha Songoku most erőt ad Moronak, pont mint anno Dermesztőnek. Én nagyon bízom benne, hogy kapunk még egy kis varázslást és valami roppant váratlan csattanóval sokkolnak bennünket.

És köszönöm én is a fejezetet! Még ha angolul meg is volt, továbbra is élmény magyarul olvasni a ti fordításotokat!
Szerkesztette: R - 2020.09.27. 12:57
 
Jaeger
A fordítást és a munkát a csapatnak mindenképpen köszönjük.

R vagy aki esetleg tudja, Toyotaro csak rajzol és Toriyama felel a történetért vagy az egész Toyotaro?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
R
Én évek óta abban a hitben vagyok, hogy Toyotaro rajzol, a történetet pedig az elejétől fogva Toriyama szolgáltatja. Ami egyben azt is jelentheti, hogy kezd egy kicsit megkopni az újdonság varázsa nála.

Ha így is van, én akkor is lelkesen várom majd a havi fejezetet, csak azért jó lenne valami kellemes újdonság a sztoriban.

Egyébként most azzal, hogy Merus megszűnt létezni (vagyis se a Pokol se a Menny nem fogadta be, mert nem volt mit), így is vissza lehetne őt hozni a Super Gömbökkel? Azelőtt a sárkány előtt nincs lehetetlen vagy egy limit? Ugye a Zeno által kitöröl univerzumokat visszahozta, de nem tudom, hogy az ugyanaz a kategória-e.
 
Aizen
A Zeno által törölt univerzumokban sem maradt túlvilág, azokat pedig vissza tudta hozni, így a kérdés az, hogy az angyali mivolta akadály-e a procedúrának. :hmm
 
Ugrás a fórumra: