Hozzászólások
Dragon Ball duma topic (Az aktuális spoilert rejtsd el!)
Shiro
A legutóbbi élőszereplős Dragon Ball film igen nagy csalódás volt.
Persze előtte is csináltak egy zs kategóriás filmet, de az legalább megmosolyogtató volt.

Az animés filmadaptációk nem igazán sikerültek jól, vagy legalább is vegyes volt a fogadtatásuk.

Persze azért az új évezredben előbukkantak olyan adaptációk is mint az Alita, vagy picit korábbról A holnap határa.
Ezeknél a filmeknél nem igazán volt összehasonlítási alapom. Ugyan ez igaz a képregény filmek esetében is.
Egyszerű laikusként annyit tudok, hogy egy-egy szuperhős történetét a képregényekben már kismillió módon elmesélték.
Úgy variálja őket egy rendező, ahogy szeretné, sőt akár új dolgokat is kitalálhat, csak történet fő magva maradjon meg.

A Dragon Ball-ból viszont csak egy verzió létezik. Mivel elég hosszú ezért lehetetlen egyetlen filmként lefordítani. A legjobb megoldás talán történetívenként vagyis a sagánként való feldolgozás lenne a legcélravezetőbb.

Pilaf Saga.
Ez megfelelne egy eredet t9rténetnek. Egy kalandfilm népmesei szerkezettel.

Viszont ezt sem lehetne száz százalékig adaptálni, hiszen az egyes jelenetek komoly felfordulást okoznának a társadalmunkban.


A másik probléma a tournament sagákkal kapcsolatos.
Dióhélyben egy bajnokságon elég sokáig ütögetik egymást, bemutatva, hogy éppen milyen szintű harcművészeti tudással rendelkeznek

Ezekre mennyi időt szánjon a film? A történet elején legyen, vagy a végén?

A másik probléma, hogy Goku itt még gyerek. És meggyőzni valahogy a nézőt, hogy az az öt éves már lassan a 14. életévét tölti be. 3-4 filmel számolva, mire Ifjú sátánnal küzdene, már felcseperedne a színészpalánta.

A Z esetében talán már nem találkoznánk a part 1 problémáival, csak annyi, hogy Goku itt már többnyire a Deus Ex Machna szerepét tölti be.

A világ.
A Dragon Ball a Földön játszódik. (Tudom mennek a Namekra is...) De ez a Föld nem azonos a mi Földünkkel, és nem is annak egy alternatívája, mint a képregényfilmeknek.

Eltérő a földrajza, a társadalmi felépítése, a gazdasága, a technológiája és az építészete. Arról a tényről nem is beszélve, hogy
nem az ember az egyetlen intelligens létforma ezen a bolygón. Itt például arra gondolok, hogy a Föld királya egy kutya.

Ezekkel a dolgokkal mennyire foglalkozzon a film, még ha az eredeti történetben többnyire háttérbe is szorul?

Adaptálják lehetőleg szóró szóra és csak a szükséges helyen módosítsanak rajta? Vagy esetleg tegyenek kísérletet az univerzum bővítésére is? Lásd pl.: Light of Hope, ami egy rajongói Dragon Ball film és azt mondom, hogy mint amatőr film egész jó. Tehát igen, van jó Dragon Ball film

Szerintem a lehetőségek adottak, hogy valami jó süljön ki belőle, de nem biztosítottak.
Örülnék neki, de a sikerben egyelőre kételkedem.


img00.deviantart.net/1e09/i/2018/003/7/f/zero_no_naku_koro_ni___grail_killer_chapter_by_shirohun-d53yyil.jpg

When Zero Cry: Grail Killer Chapter
 
Balage3000
Szerintem kezdhetnék a Saiyan Saga-val is a filmet, lepörgetnék Arc-onként a Z-t, utána esetleg, ha sikere volt, lehetne a sima Dragon Ball-t is ugyanígy, bemutatni előzményfilmekként. Szerintem 2,5 órába bele lehetne sűríteni a cselekményeket. Egy jó rendező és egy forgatókönyvíró csodákra képes. Viszont nem ártana, ha olyat találnának, aki ismeri a történetet, azt viszont nem tudom, honnan fognak ilyet előkeríteni.

A legjobb véleményem szerint az lenne, ha japán színészeket szerepeltetnének. Tapasztalatom szerint az efféle anime feldolgozások akkor voltak sikeresek, ha azokat japán színészek alakították, lásd Death Note. A Disney-t ismerve, évenként jöhetnének egy-egy új résszel.

A Dragon Ball Evolution szerintem azért is volt nagy bukás, mert teljesen kitalált történetet vittek vászonra, a karaktereken kívül semmi nem volt hű a mangához. Ha csak erre ügyelnének, nagy baj nem történhetne...

Ettől függetlenül ez még mindig csak egy ötlet a Disney részéről sajnos, még ha erősen gondolkoznak is rajta. Remélem, hogy meg merik majd lépni, és ha meglépik, akkor komolyan fogják venni.
 
http://-
agateonoob9
Hmm, ha (!) igaz lenne a pletyka és lenne ilyen filmes univerzum én az első évadból csak a King Piccolo / Piccolo Jr saga-kat filmesíteném meg, ott van egy kis sztori meg sok akció, aztán ha lenne rá igény a Z-t végig lehetne vinni, ahogy Balage3000 is írta. Ha sikeres lenne és még több bőrt akarnának lehúzni róla, akkor a Broly filmet is megcsinálhatnák, a rajongók azt zabálnák!

De legyen inkább csak pletyka, úgy is elszarnák. Jelenleg 2 projektre érdemes várni, amiből talán lesz is valami. Az egyik a Cowboy Bebop film, a másik a One Piece sorozat. Ezeknél amennyire tudom az eredeti alkotók is közreműködnek szóval lehet reménykedni.
 
goku5
Az a baj a filmekkel hogy rövidek! Mert szerintem ha lesz film akkor se igen lesz 2 óránál hosszabb. Abba meg nehéz sok mindent belesűríteni.

Egyéni vélemény de én a Cel arccal kezdeném. Szerintem azzal érdemes. De az az androidok miatt túl hosszú lenne.
A legvalószínűbb és legmegvalósíthatóbb ha a Z elejével a csillagharcosok (Vegitáék) érkezésével kezdenek.
Egy olyanra meg mint pl a Gyűrűk ura ne is számítsunk. Se sorozat se hosszra.

Lényeg ha lesz is azt csak a felnőtt Gokuval érdemes csinálni. Na meg bazi nagy költségvetéssel a látványosságok miatt. Igaz a Disney alatt ez már meglenne.
 
cobydick
Az Evolution nálam már ott elbukott, hogy Goku egy 18 éves gimis srác. Goku, aki annyira utálta az iskolát, hogy még szülői értekezletre is viszolyogva ment be. Roshi meg egy középkorú fickó hajjal. Nekem mindegy, melyik arc-ot dolgozzák fel, a maga módján mindet szeretem, még akár Tao-Pai-Pai is jöhet, vagy a Red Ribbon, csak jönnön és legyen hiteles.


"A túl sok fantázia elveszti a valóságot, a túl sok remény üresnek tűnhet."
 
Ugrás a fórumra: