Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
[Naruto-Kun Projekt] Nanatsu no Taizai manga
Jon
Megint nem igazán tudom, hogy hogy jönnek össze az erőszintek. Az OD-ra azt mondta Merlin, hogy esélytelenek innentől. Ehhez képest azért Ludoshel szépen tartja, és közel sem tűnik annyira elsöprőnek. Zeldrist képes feltartani King távolról, és most meg Mael ellen fog menni? (Amúgy én talán Zeldrisnek drukkolok :D )

De ezt leszámítva jó és érdekes fejezet volt ez is, Mael belépője nagyon hatásos volt, kíváncsi vagyok, mit mutat majd :D Escanor meg tud kemény lenni így is :D Milyen jó lenne, ha a két személyisége valahogy jobban keveredne a jövőben, kiegyenlítődne, vagy nem is tudom. Persze nem biztos, hogy visszakapja a napot, de akkor is.

Ban?
És továbbra is remélem, hogy Meliodas szépen feléled majd :D


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Binda
Azért Zeldoris, mert 1: hosszú ideig így lehetett olvasni, és csak jóval később változtattak a fordítók, így szoktam meg. 2: Jobban is tetszik.

Nekem is fura az erőviszony, miközben azt mondták hogy az Első felveszi a versenyt a Démon Királlyal, ahhoz képest elég puhány. De azt sem értem miért féltek régen ennyire a démonoktól, ha az arkanyaglok ennyivel erősebbek voltak? A szürkék is, az albion-ok is eltörpülnek mellettük. Ludo és Mael akár több parancsolatot is képes lehetett egyszerre bedarálni, nem értem mi volt a a háború... arra ment ki hogy embereket öljenek halomra? Mert az akkori erejével az óriás és tünder király is felvette a versenyt 1 parancsolattal... Ezek szerint csak 1 ember volt a démonok között, akitől tényleg féltek: Meliodas. Mindenki mást akár 1 v 1-ben, legyen szó akár Zeldoris-ról le tudtak volna győzni.

Jelenleg túl OPk az arkangyalok, szerintem.

Így viszont borítékolható a folytatás: elfogy az ellenség. Vagy maga a Démon Király is visszatér, vagy Meliodas-nak lesz nagy küzdelme a szövetségesek ellen... Más ellenség jelenleg nem várható, hogy feltűnjön.
 
Hasler
Ha jól emlékszem akkor volt említés róla hogy csak Meliodassal nem bírtak annó és a többiek nagyjából 1 szintem voltak az arkangyalokkal.
Az Ősdémon egy érdekes téma mert ő megkapta a démonkirály hatalmát ezután túl sok lett az önbizalma és fellázadt a démonkirály ellen de vesztett kegyetlenül meg lett büntetve és a lelke ketté lett szakítva ( gondolom ezen okok miatt nem vett részt a háborúban se mert nem bíztak meg benne vagy még büntetés alatt állt). Szóval gondolom hogy már nincs meg a démonkirály hatalma neki szóval ki tudja mennyire erős lehet jelenleg.
 
Jon
Pontosabban a démonkirály erejének felét kapta meg, ha jól emlékszem. És nincs arra utaló jel, hogy ezt jelenleg ne birtokolná. Az már más kérdés, hogy mégis szenved, ezt én sem értem, bár lehetne mondani azt, hogy ha menne tovább a harc, bedarálná Ludóékat, de jelenleg simán tartják.

Én azért nem látom ennyire egyoldalúnak a helyzetet. Meg lett mondva, hogy egy arkangyal 2 parancsolattal ér fel, lehet, hogy Ludo és Mael többel, de ha belevesszük Melodiast (meg Zeldrist is amúgy), az arányok simán kiegyenlítettek. Ha az óriáskirály meg a tündérkirály az oldalukon harcolt, konkrétan kijön a 10-10. És akkor nem beszéltünk még arról, hogy a háborúban a két öreg démon nem csinált semmit, meg hogy pár parancsolat képes volt arra az átváltozásra, aminek már nem jut eszembe a neve.
Zeldris egymaga alázta Merlint meg Ludot, csak Escanor tudta megtörni a nebuláját. És Meliodas annál is erősebb volt, Zeldris saját elmondása szerint.

Szóval én úgy látom, ahogy mondták: Meliodas átállása borította fel a kényes egyensúlyt, az miatt lett vérfürdő, mert az angyalok (nem tudom, mi értelme van magyarul istennőknek hívni őket) elhitték, hogy most már győzhetnek, ezért tolták is a háborút. Meliodas átállását pedig csak Mael "átállásával" lehetett ellensúlyozni.
Szóval ez a része szerintem stimmel.


Szerk.: Amúgy ha az original demon megkapta a Démonkirály erejének felét... és nem is vették el tőle, csak ketté szakították... akkor hogy oszthatta szét a DK a másik felét a 10 parancsolatnak?


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
DieHardy
Nem lehetséges, hogy alapból volt ilyen erős és emellé kapta meg a Démonkirálytól az ereje felét? Ha önszántukból bármikor tudnak egyesülni akkor semmi értelme nem lett volna ha csak annyi büntetést kapnak, hogy 2 felé válnak és a gyerekei mesterei kell legyenek. Szerintem már nincs meg bennük az erő amit a démonkirálytól kaptak és ez magyarázná, hogy miért nem elsöprő erejük van a többiekkel szemben.


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
Bastian
A névhasználatról annyit, hogy a Mangastream szimplán hanyag, és nem akarja a "Zeldris"-t használni, hiába lett leírva latin karakterekkel már egy ideje. De nem ez az első eset, hogy a saját hülyeségüket erőltetik, szóval nincs mit tenni...

De ha már a hülyeségük, az Ősdémon képességének neve elvileg "Crisis" és nem "Climax".

A legutóbbi fejezetekről annyit, hogy én nem leplezem tovább a vágyam, szeretnék áldozatot/áldozatokat a Bűnöktől, ha már ilyen komoly ellenféllel állnak szemben. Ehhez képest mondhatnám, hogy "Hát persze, hogy az Ősdémon egy olyan képességet kapott, ami fokozatosan elpusztítja, hiába lesz erősebb tőle..." Nem nehéz tippelni, hogy valószínűleg Mael és Ludociel fog elhullani következőnek.

Ha pedig Meliodas, mint az új démonkirály lenne a végső ellenség, akkor vagy megtérítős harc lenne belőle, vagy Elizabeth mellett fog tragikusan meghalni. Viszont amennyi szenvedésen keresztülmentek, ezt nem tudom már kinézni Suzuki-senseiből.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Durzo
Indura-nak hívják azt az átváltozást, de arra csak egyszer képes mindenki, mivel 6 szívet fel kell hozzá áldozni. Viszont ha jól értettem, akkor utána örökre úgy maradnak, szóval csak a legvégső esetben használnák. Monspiet és Derieri csak Elizabeth miatt változott vissza.

Az Ősdémon ereje Cusack és Chandler ereje alapján minimum 341k, a Tíz Parancsolat összereje pedig 461k, amibe beletartozik az alaperejük és a parancsolatok is. A Tíz Parancsolat azért alakult meg, mert az Ősdémon veszélyt jelentett a Démonkirályra, amit nehéz elképzelni, tekintve, hogy milyen op képessége van. Viszont ha szó szerint kétszer olyan erős lenne, akkor már hihető a történet. Szóval 341k + (tegyük fel) 400k a Démonkirály erejéből már elég lehet, hogy a Démonkirály ne érezze magát biztonságban. Lényeg, hogy ez szerintem is csak az alapereje.

Végső harcnak amiket most el tudok képzelni:
Meliodas parancsolatokkal vs Démonkirály fele erővel
Hét Bűn vs Démonkirály teljes erővel (esetleg a Legfőbb Istenség beugrik valamelyik oldalra)

És ha már a Legfőbb Istenség, meg az arkangyalok. Angolul is Goddess Clan-nak hívják őket, japánul meg 女神族 -nak (Megami-zoku), ami a google szerint Istennő családot jelent, szóval nem félrefordításról van szó. A klán neve gondolom a Legfőbb Istenség (Supreme Deity)-ből ered. Az angyalok meg továbbra is angyalok, akik az Istennők Klánjába (illetve csak Istennő Klán, mert angolul is egyes számban van) tartoznak.


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
Jon
Igen, tudom, hogy az Indurát csak egyszer tudják használni, de azzal gyakorlatilag akárkit ki is tudnak csinálni (Maelt oké, nem láttuk ellenük, de a többieket igen), ezért számítottam be ezt az erőt is a démonok oldalára.

És igen, világos, hogy goddess klán, csak nemtom mi értelme van, mikor nyilvánvalóan angyalok, a vezetőik arkangyalok, könyörgöm XD De jogos, lehet, hogy tényleg a legfőbb istenségből ered a nevük, mint klánnak, csak ugye személyenként is "goddess"-nek szokták őket szólítani, ami szerintem hülyeség, de ez csak az egyéni rigolyám :)) Vagyis talán nem is akkora hülyeség, ha tényleg Goddess clan a nevük, egyes számban, erre eddig nem figyeltem fel.

Hmm, ez alapján: https://mangalife...ge-10.html
akkor tényleg úgy van, hogy ez az Ősdémon alap ereje, amit most látunk, és a DK erejének ugyanazt a felét osztotta szét a 10 parancsolat között, ami eredetileg az ősdémonra volt bízva. Így már világos azért. Vagy legalábbis világosabb :D


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Binda
Az ősdémon valószínűleg a képessége miatt is vált veszélyessé. A Crisis egyre erősebbé teszi, amint szorul a helyzet. Minél inkább vesztésre áll, annál erősebb, míg végül győz. Nem semmi ötlet ilyen képességgel előállni.

Valószínűleg az átok abból áll, hogy ha újra egyesülnek a testük elporlad, ezért is maradtak meg 2 külön lénynek. De mivel szorult a helyzet, és mindkét lény elkötelezett a démonok iránt, úgy döntöttek áldozatot hoznak.

Bár még mindig nagyon zavar ez a torzítás... gondolok arra, hogy ha 2 arkangyal ennyire erős, miért nem cserkészték be a démonokat egyesével? Bár belevehetjük hogy amikor felkeltek a démonok a varázserejük szinte 0 volt, így is, Mael vagy Ludo 4-5 parancsolat erejével is felér...
 
Jon
De érted, ezt ugyanúgy lehetne mondani Meliodasra meg Zeldorisra is akár a másik oldalon. De Meliodasra biztosan. A parancsolatok sem ugyanolyan erősek.
Én Ludot Zeldrissel teszem kb. egy szintre, Meliodast Maelre, a két másik arkangyalt 2-2 parancsolatra, és akkor ha ideveszem a tündér meg az óriáskirályt, ki is jön majdnem a 10 parancsolat pontosan. (Oké, tudom, hogy kettő hiányzik e szerint a számítás szerint, de mindegy, lehet Ludo erősebb, mint Zeldris, tökmindegy, a lényeg, hogy nagyjából kiegyensúlyozottak a dolgok, úgy, hogy a Cusackék nincsenek beleszámítva. Ezért borult minden Meliodas átállásával.)

Az új fejezetről... elég rövidke volt, de menő Mael, tetszik a stílusa, meg... menő, na :D De én valamiért tényleg bírom Zeldrist, remélem előhúz még valamit.
Vagy ha nem is, a 300. fejezetben szépen kiugarhatna a gubójából Meliodas 10 parancsolattal, mielőtt Merlin befejezi a kántálását :D Máshogy nem tudom, hogyan mehet tovább a sztori, bár valószínűleg az Ősdémonnak lesz még egy nagy durranása, de akkor is, most már itt van az egész csapat, Mael, Ludo... ellenségnek meg maradt Zeldris meg az Ősdémon. Nem hiszem, hogy sokáig tartható így ez. Pláne, hogy még Ban is betoppan majd :D (Bár szerintem ő csak Meliodas felébredése után, akárhogy is ébred majd fel. Kommentben olvastam ms-en, hogy jön a Meliodas-Ban fight 3, nem hülye ötlet :D ).


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Szemi1992
Gyerekek ááááááááááááááááááá
Meli viasztért úgy tudtam hogy felnőtt testben fog vissza térni kíváncsi vagyok hogy a személyisége meg maradt mondjuk nem tudom hogy ö még mindig Meliodas vagy valami más amikor a végén Zeldris ott feküdt összeverve szabályosan összeszorult a szívem annyira látni akarom amikor végre találkozik Gelda-val :(
Szerkesztette: Szemi1992 - 2019.02.05. 18:29
 
Avaren
Remélem ez a Meliodas most bedarál mindenkit. 1-2 halál se ártana most már.
Zeldrist meg kell bosszúlni. :(
 
DieHardy
https://www.manga...taizai-299

Itt a fejezet...basszus így abbahagyni... Szóhoz sem jutok. Amúgy bejön Zeldris hozzáállása az egészhez.. kb ugyanúgy küzdd mint Meliodas Elizabethért, látszik, hogy tesók :D


"Panic is the seed of defeat, so you must maintain your calm and think logically. Remain calm, look beyond your surroundings, and don't waste your effort on unnecessary details, Momonga-san."
 
zsero
Hát ez így eléggé epic volt. Igazából nem vártam hogy felnőtt formában jön vissza.
Mondjuk kicsit Bleach feelingem lett ettől a lépéstől de badass az tuti. Bár szerencsétlen Merlin gyakorlatilag elhasználta fölöslegesen az erejét. Nem mintha nem ezt vártam volna vagy bárki más. És nyilván most jön képbe majd Ban is hiszen elég régóta nem hallottunk felőle. Nem beszélve a lenti Meliről.
 
Jon
A lenti Melinek már vissza kellett volna jönnie, nem?
Egyébként ha Meliodas most az eredeti erejét használja, azért az úgy elég brutális lesz :D 10 parancsolattal megpakolva :D

Akartam mondani, hogy hát csak Zeldrisnek drukkoltam, de látom, hogy ezzel majdnem mindenki így van :D Bírom a hét bűnt meg Maelt is (Ludot nem annyira, főleg a becsukott szeme idegesít xD), de Zeldris elég nagy kedvencem lett, a mai fejezetben különösen. Nagyon kemény volt a srác.

És hát ez a fordulat így elég epic, ja :D Gondoltam, hogy a 300.-ban lesz egy nagy valami, hogy ott lesz démon király Meliodas, de akkor már most, és a következőben meg majd láthatjuk milyen is. Kíváncsi vagyok, milyen személyisége lesz.
Kommentben olvastam, hogy simán lehet, hogy nem tartja be az ígéretét Zeldrisnek, mert most magasról tesz majd mindenre, és Zeldris ezért fog átállni a többiekhez. El tudom képzelni ezt is.
Meg azt, hogy Ban több mint valószínű, hogy lassan fel fog tűnni, akár a kövi fejezet végén, csattanónak.
Mindenesetre akármi is lesz, király lesz, remélem :D Ez a fejezet nagyon az volt.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Ugrás a fórumra: