Hozzászólások
UQ-Holder! manga
Durzo
És akkor még egy kérdés: a KV empátiája miért csak a negatív érzelmeket érzékeli? Mert abból van a több?

Az empátiának nem pont az a lényege, hogy a együtt érzel a másikkal, ha valami rossz történik vele? Tehát ha pozitív érzései vannak valakinek, akkor nincs szükség empátiára. Ha jól tudom.

Mi lett Arikával?

Nagi akkor találkozott Évával miközben a világot járta. Tehát Negi akkor már élt, viszont nem ismerte az anyját. Azt tudjuk, hogy a másik idővonalon (A' ) Nagi összeházasodott Évával, amit nem hinném, hogy megtett volna, amíg az előző felesége még él, szóval szerintem simán csak meghalt. Lehet szülés közben. A Wiki csak annyit ír, hogy ismeretlen körülmények miatt nem tudta ő nevelni Negit, amibe bármit bele lehet magyarázni.

Akkor Ialda olyasmi lenne, mint Santa?

Nem inkább Sayoko?

És Evangeline még csodálkozik rajta, hogy Negit mágiával már nem lehet megfogni? Hiszen ő volt a(z egyik) mestere.

Én azt hittem arra gondol, hogy aki nem csak kulcsra zárja az ajtót, hanem még mágikus akadályokat is használ, az tényleg nem akarja, hogy zavarják. :D

És még egy kérdés: A 147. fejezet végén a kisbaba eléggé úgy tűnt, hogy egy anyától született, a természetes módon. Tehát ez a klónozósdi még nagy kérdés lesz.

Elég durva logikai baki lenne, tekintve, hogy mióta tudjuk már, hogy Touta egy klón. Viszont ha klón, akkor ugyanúgy kéne kinéznie, mint Negi, vagy Asuna nem? Lehet mesterséges megtermékenyítés volt és a klónozás csak a képességeikre utal.
De ha az ott tényleg az a Touta akiről most szól a történet (és nem valaki akiről csak később klónozták), akkor az a jelenet 2082-ben játszódik, ami csak azért lényeges, mert Konoka ekkor már 90+ éves kell, hogy legyen, tehát ha csak nem tartotta magát fiatalon valahogy, akkor az nem ő. A lányának öregebbnek kéne lennie, az unokája meg szerintem nem is ismerte (annyira) Negit, aki az idő nagy részében a világot járta, plusz ekkor már 17 éve eltűnt. Szóval csak Konoka lesz az, főleg, hogy Negit és Évát is ugyanúgy hívja, mint Konoka.

Ha Cutlass-t valakihez hasonlítani kellene, akkor leginkább Ku Fei, Tatsumiya (az átváltozott formájában), Zazie és a nővére Poyo jöhetne szóba. Legalábbis külső hasonlóság alapján.

Ez és a 147. fejezet vége alapján el tudom képzelni, hogy a klónok azért nem hasonlítanak egymásra, mert más anyától származnak.
https://fanfox.ne...299/5.html
http://naruto-kun...der/142/10
És az átváltozás is gyanúsan hasonlít szerintem.

Lehetséges lenne, hogy Chao Lingshen is egy lenne a 74 klónból?

https://fanfox.ne...98/11.html
Közben megtaláltam ezt az oldalt is. Ezek szerint Chao egy olyan jövőt akart megváltoztatni, ahol Negiék megállították Fate-t és a Mágikus Világ elpuszult emiatt? Mert akkor nem Negi klón. Legalábbis nem a UQ Holder idővonalából.

http://www8.manga...der_149_31
Ehhez az oldalhoz még annyit, hogy: Lol azt hitték van esélyük. :D
 
Chakra
Az empátia "beleélő megértés". Ez nem csak a rossz dolgokra vonatkozhat, hanem a jókra is. Ez egyfajta érzelmi rezonancia, amivel egy hullámhosszra lehet kerülni a másik féllel.
Vegyünk egy példát: Az egyszerűség kedvéért feltételezzük, hogy jól ismered a másik személyt és kedveled is. Ha őt szomorúnak látod, akkor te is szomorúságot érzel magadban. De ha ő vidám, akkor az téged is felvillanyoz.

Igen, Sayoko sokkal jobb példa! És ez valahol magyarázat is rá, hogy miért a negatív érzelmek erősítik a KV-t.

Igen, Evangeline valszeg egyedül akart lenni. De ezt is tudhatta volna, hogy minimum egy Rakant kellett volna az ajtó elé állítania, ha azt akarta volna, hogy Negi ne látogassa meg. :D

Touta kardja utalt rá, hogy Touta esetleg 2. generációs klón. Vagyis lehet, hogy már egy klón klónja. És Cutlass is hivatkozik Negire "nagyapaként", vagyis lehet, hogy ő is 2. generációs klón volt.
Dana palotájában, amikor Touta találkozott Kitty-vel, akkor a lány homunculusnak (mesterséges ember) nevezte őt. Szerintem ez sokkal jobb megfogalmazás a klónnál. Már csak azért is, mert a klónról mindenkinek a tökéletes másolat jut eszébe.


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
bakod
Ez is igaz. Bár a humunculusról mindenkinek a Full Metal Alchemistes dolgok jutnak az eszébe, ami nem túl emberi valót köt össze az emberek agyában. lehet emiatt inkább maradtak a klónnál - vagy alapból ez volt az egyszerűbb nekik is :D
 
kazekagesama
Hali! Elakadt a manga forditàsa... :( Végleg vagy csak àtmeneti?
 
Durzo
Kint az új fejezet.
http://www8.manga...Holder_150

Egy epic harcnak örültem volna, de legalább kaptunk pár új infót és így is jó fejezet volt. A Holder maradék két tagja is beugrott kicsit. Bővebben majd ha gép elé kerülök.
 
bakod
Tény nem eresztették bő lére, de tetszett a fejezet.

A UQ Holder név eredetére is fény derült, bár ez kb olyan tipikus kocsmai beszélgetés és ötlet pár sör után érzés.. de végülis illik a történetbe :D maga a szervezet ötlete már más tészta, Negi mindig is mások jólétét helyezte előtérbe.
Számomra még mindig fura, hogy repkednek az űrben mindenféle védőruha nélkül, de ha a mágia válasz erre nem vitatom. csak fura.

Cha-cha-zerot sajnáltam. nem tudom mi értelme volt hogy ő is ment velük... persze a sorsa adott volt. Ő az egyik legkedvelhetőbb karakter mindkét sorozatban.

Tetszett a kis beszélgetése Neginek és Evanak... most inkább direkt nem Yukihimét írtam.

A klónozás kapcsán Fate... akármit csinál nekem ellenszenves marad. A céloknál is rezeg a léc, de a módszerek.... a UQ Holder tagjainak belépője is érett, ezzel néhány darabka a helyére került a történet eleji történések kapcsán.
Mindenesetre Toutának kell leginkább feldolgozni ezt a sok mindent. főleg lelkileg. Bár egyszerű gyerek, de azért ez így is elég sok lenne bárkinek.
 
Lad
A hosszú hajú fickó, aki ráadja a kabátot Yukihimére, először nem tűnt ismerősnek, de visszanéztem és ő is ott van az első fejezetben. Igaz itt talán kicsit sötétebb a haja, mint a borítón.
 
Chakra
150. fejezet

Még az MSN-ben megtudtuk, hogy Fate, mint "Tertium" nem volt finomhangolva. Ialda direkt meghagyta olyannak, amilyen. Később a többi Averruncus piszkálta is ezzel, hogy nincs minden rendben nála. Hát, szerintem igazuk volt. Eddig is tudni lehetett, hogy Fate nem százas. Ha Negi nincs mellette, hogy értelmet verjen a fejébe, akkor mindig elszalad vele a ló. Egyszerűen nincs egy minimális morális és etikai érzéke sem. Az a szöveg, meg amit Evangeline-nek mond, hogy régen mennyi mágust megölt, eléggé sántít. Evabgeline-től nem azért féltek, mert ő azt akarta, hanem mert ők félni akartak tőle. Gondolom, érthető, mire célzok.

A visszaemlékezés elég elnagyolt volt. Mondjuk... nem volt ez olyan rossz így. Ha részletesen belemegyünk mindenbe, akkor az még legalább 3-4 fejezet (--> 3-4 hónap). És kell még rejtély későbbre is. Például, miért csak az előző 2 évre emlékszik Touta? Mi történt előtte pontosan? És ez a Touta ugyanaz a kiskölyök, akit labdázni látunk a fejezetben?

Ahogy az előző fejezet véget ért és ahogy a mostani kezdődött, egy pillanatra visszalapoztam, hogy nem-e véletlen a szoft hentai részlegbe tévedtem-e? :D Ha értitek... ^^

http://www8.manga...der_150_35
Evangeline nagyon "ért hozzá", hogyan verje egyik szöget a másik után Touta szívébe...


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
Durzo
Negi utolsó nagy harcát nagy kár volt kihagyni (még Eva is számított rá :D) és az időben is nagyokat ugráltunk, igy néhány dolog még homályos maradt, de nem is akkora baj az.

http://www8.manga...der_150_20
Most csak Toutáról beszél, vagy ez volt az egész projekt kódneve és azért lett Touta Touta, mert végül ő lett az egyetlen sikeres kísérlet?

http://www8.manga...der_150_21
http://www8.manga...der_150_24
Akkor ha jól értem Negi ötlete az volt, hogy a klónjai természetes módon szülessenek, Fate pedig miután látta, hogy ez nem jött be, elkezdte tömeggyártani őket mesterségesen és utána bedobta őket a mélyvízbe. Az így szerzett információt felhasználva pedig elkészítette a végső klónt. Touta pedig egy többé-kevésbé természetesen született gyerek klónja. Vagy annak a (valahanyadik) klónja.

http://www8.manga...der_150_22
A szökött klón lesz esetleg Cutlass?

http://www8.manga...der_150_32
http://naruto-kun...der/028/11
Ezeknek nem elég egyszer elmondani. Bár nem csoda, hiszen ők a csőcselék osztag. :D

Az empátia "beleélő megértés". Ez nem csak a rossz dolgokra vonatkozhat, hanem a jókra is. Ez egyfajta érzelmi rezonancia, amivel egy hullámhosszra lehet kerülni a másik féllel.
Vegyünk egy példát: Az egyszerűség kedvéért feltételezzük, hogy jól ismered a másik személyt és kedveled is. Ha őt szomorúnak látod, akkor te is szomorúságot érzel magadban. De ha ő vidám, akkor az téged is felvillanyoz.

Értem. Akkor marad az, hogy több a negatív érzés a világban. Vagy legalábbis erősebb. Az éhezés pl nagyobb szenvedés, mint amekkora öröm az, hogy gazdag vagy.

Dana palotájában, amikor Touta találkozott Kitty-vel, akkor a lány homunculusnak (mesterséges ember) nevezte őt. Szerintem ez sokkal jobb megfogalmazás a klónnál. Már csak azért is, mert a klónról mindenkinek a tökéletes másolat jut eszébe.

Ha szó szerint akarjuk értelmezni, hogy mesterséges ember, akkor Touta nem lehet az, mivel ő Negi klónja, aki a Magia Erebea miatt már nem volt teljesen ember, ha jól emlékszem.

Számomra még mindig fura, hogy repkednek az űrben mindenféle védőruha nélkül, de ha a mágia válasz erre nem vitatom. csak fura.

Ha megnézed ezt a képet, akkor láthatod, hogy azok, akiknek csak valamilyen regenerációs képességük van, de meg tudnak halni, hordanak védőruhát. Karinnak nem lehet fizikai sebzést okozni, Santa egy szellem, Touta meg vámpír. Szóval nem a mágiától, hanem a halhatatlanságtól függ.

Ahogy az előző fejezet véget ért és ahogy a mostani kezdődött, egy pillanatra visszalapoztam, hogy nem-e véletlen a szoft hentai részlegbe tévedtem-e? Ha értitek... ^^

Először én is azt hittem, de aztán láttam, hogy Negi nincs ott mellette. Márpedig ő úriember és nem lépne le csak úgy az éjszaka közepén. :D

http://naruto-kun...lder/024/5
http://naruto-kun...der/024/11
Hoppá Sanders mit csinál ott a háttérben, amikor 40 éve Ialdában van?
 
sasa87
Tetszett a fejezet, de van még jó pár kérdés Touta múltjával kapcsolatban. Pl: Ahol láttuk hogy Yukihime tartja a karjaiban az a Touta és aki a mostani fejezetben játszik a többi gyerekkel az egyazon személy-e. Most már kezdem érteni hogy annó Yukihime miért kapta fel a vizet, mikor eszköznek nevezték Toutát. Hiszen az, komolyan mondom szerencsétlen gyerekkel szadizik rendesen a sensei. Már azon sem lepődnék meg ha a végén Nagi vagy Negi elvenné Evát és Touta lenne a tanuja. Olyan érzésem van hogy Touta mentsen meg mindenkit legyen meg a happy end mindenkinek és ő meg haljon meg ahol végre békére lelhet. Nem tudom hogyan fogja feldolgozni a hallottakat, de ahogy eddig megismertük gondolom lesöpri magáról és megy tovább. Az már más kérdés hogy magában hogyan rendezi ezt le. Érdekes a történet, így várós a következő fejezet is.
 
Durzo
Kint az új fejezet. Végre foglalkozunk egy kicsit Kuromaruval is.
http://boards.4ch...ankeempire

http://is2.4chan....003264.png
Ideje volt már, hogy Toutáék is elkezdjék használni a pactiot. Hiszen nem akárki a főellenség.

http://is2.4chan....318600.png
Epic fail. :D

http://is2.4chan....381890.png
Karin valami hatalmas ezen az oldalon. :D

http://is2.4chan....191780.png
http://is2.4chan....444615.png
Toutának aztán mindegy. :D

http://is2.4chan....823991.png
Epic fail #2. :D És az a menekülés. Ikszdé

http://is2.4chan....888117.png
Kiugrott az ablakon, ő meg csak annyit mond, hogy hiperaktív. :D

http://is2.4chan....522959.png
Nem csalódtam Toutában. :D

http://is2.4chan....586188.png
http://is2.4chan....649802.png
Amikor Toutának leesik valami... :D

http://is2.4chan....713780.png
És Chamoban se csalódtam. Mindig rögtön ott van, ahol kell. :D

http://is2.4chan....777447.png
Konoe X Shinmeiryuu. Milyen nosztalgikus. Plusz pont, hogy tök ugyanolyanra lett megrajzolva. Leszámítva a ruhákat. Most már csak az van hátra, hogy Kuromaru megtanulja az In Celebration Of My First Kiss With Touta-kun támadást. :lol
Külföldi oldalon olvastam egy "Illuminati Confirmed" kommentet, hogy Konokáék a 252. fejezetben csináltak pactiot, Toutáék meg a 151-ben.

http://is2.4chan....966753.png
Először azt hittem, hogy csak egy álom volt az egész. :lol
 
bakod
Kuromaru kezd nőiesedni? Tudom hogy ő nemtelen asszem 16 éves koráig ha jól emlékszem?akkor lassan ideje dönteni :D
http://is2.4chan....683487.png

A Pactiot nem is értem eddig miért nem használták... de jó hogy előkerült......

Aztán persze tipikus UQ Holder rész következik xD Kirién már röhögtem egy sort, de ekkor jött Karin arca... :D ez kész....
Az epic fail Kuromarus rész.. ott már majdnem leestem a székről a könnyem is kicsordult :D

Kuromaru csak elmondta Toutának a titkát - nem is értettem miért fél ennyire tőle... Ahogy most is látszik főhősünk nagyon egyszerű aggyal rendelkezik :D
Én komolyan meglepődtem hogy kitalálta hogy a lány is Kuromaru volt annál a toronynál... Touta fejlődik xD

Chamo meg... nem tudom hogy csinálja hogy mindig azonnal ott van ahol lennie kell xD szerintem is nosztalgikus, és fel is tűnt a hasonló ábrázolás

Yepp tényleg kezd nőiesedni...Vajon a nem választás tudatalatti dolog?
http://is2.4chan....966753.png

Szerencsére nem álom volt. Mondjuk érdekes hogy azon a kártyán Toutának kellene szerepelnie elvileg... na mindegy igazából a lényeg az hogy erősebbek lehettek most valszeg valamennyivel.
 
Chakra
Picit tartottam tőle, hogy ha ide kerül a sor, hogy lesz megoldva, de egész jól sikerült (már ahhoz képest, amiről szó van). Asszem erre mondják, hogy egy kép többet mond 1000 szónál. ^^"

Bakod:

Touta anno már első találkozáskor rájött, hogy Kuryuu az Kuroumaru, csak megjelent Ikku hasonmás droidja: http://naruto-kun...lder/102/2

Ha nem tudatosan választ nemet, akkor a természete (beállítottság, tudatosság) dönt: http://naruto-kun...der/016/14


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
bakod
Tényleg ez igaz, olyan rég volt már hogy nem emlékeztem tisztán köszi :)
 
Durzo
Kuromaru után jön Karin.
https://www9.mang...Holder_152

https://www.readm...lder/152/8
Mizore feje miatt nem látni rendesen az utolsó szót, de szerintem Negi Genesis Universe.

https://www.readm...der/152/12
Hasonlít Rakanéra.

https://www.readm...der/152/16
Nem is akarom tudni, hogy az Ala Rubra tagjai hivatalosan is partnerekké váltak-e. :D

https://www.readm...der/152/17
https://www.readm...der/152/18
Hát most Karin is megkapta. :D

https://www.readm...der/152/19
https://www.readm...der/152/20
Jobban járt mint Touta.

https://www.readm...der/152/23
https://www.readm...der/152/25
Valahol megértem Karint. Én se lennék túl boldog, ha Yukihime helyett Toutával kéne beérnem. :D

https://www.readm...der/152/32
A leghíresebb bűnös? Csak nem...

https://www.readm...der/152/33
De igen.

https://www.readm...der/152/38
Isht Karin Ote = Iscariot (Ha valaki hozzám hasonlóan nem tudná Júdás teljes nevét. :D)

https://www.readm...der/152/41
Csak szerintem ér néha hirtelen véget a fejezet? A következő oldal akárhol néztem, csak egy üres lap.

Érdekes fejezet volt. Várom a következőt.
 
Ugrás a fórumra: