Hozzászólások
UQ-Holder! manga
Durzo
146

Persze, hogy Cutlass akkor íródik ki, amikor kezd számomra érdekes lenni. :(

Eléggé visszavett a történet komolyságából, hogy mindenki túlélte, de ahogy Jinbei szívatta utána Gengorout, az hatalmas volt. :D


147

A Kuroumarus belső borító sem volt rossz. Lehet ő is azt tervezte, hogy megállítja (vagy elindítja) az időt Toutával?

Én azt hittem, hogy bosszút akar állni.
:D http://naruto-kun...lder/004/6

Dana is hozta a kötelezőt és szokás szerint nagy arc volt. :D

És Touta is hozta a kötelezőt...
https://fanfox.ne...147/7.html
https://fanfox.ne...47/12.html

http://fanfox.net...47/36.html
Innentől viszont kicsit kavar a dolog, mivel ugyanúgy fekete keretes maradt az oldal, de már Touta is ott van. Vagy ez a Touta csak szintén Evangeline elméjének a műve...?

Lehet, hogy Dana ügyeskedett egy kicsit.

Szerintem Konoka az. Negi-kunként utal Negire, pont mint Konoka. https://fanfox.ne...47/40.html Én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy Setsuna Konokával házasodott össze, szóval nem lehet a férjezett neve Touko.

És mi van ha az a gyerek Touta és a mostani nem ugyanaz? Pl. a gyerek meghalt valamikor és róla klónozták a mi Toutánkat?
Azzal magyarázható lenne a 2 év.

Touta elvileg a 72. kísérleti alany. Szóval az vagy a 72. gyerek, vagy Touta annak a gyereknek a 72. klónja
 
Chakra
Nem feltétlen ő a 72. hanem ő egy a 72-ből:
http://naruto-kun...der/127/16
Persze értem, mire célzol. De nem biztos, hogy egyenként csinálták a klónokat és mindig kipróbálták, hogy megvan-e a képessége. Talán egyszerre klónoztak egy csomót... Erről az Alien "Feltámad a halál" c. film jut eszembe, ahol addig klónozták Ripley-t, míg egy tökéletesen nem sikerült. Ugye a film vége felé látjuk is, ahogy Ripley megtalálja a többi "klónt"... Akarom mondani ott az anyakirálynőre hajtottak, Ripley csak a "melléktermék" volt.

Én csak annyit tudok a genetikáról, amit az iskolában tanítanak, de ha valakit klónoznak, akkor annak legalább valamennyire hasonlítani kellene az eredetihez, de amúgy egymáshoz is. Márpedig ha csak Toutát és Cutlast nézzük, semmiben sem hasonlítanak. Sem a nemük, se a bőrszínük, sem a hajszínük, semmi...

Ha csak a neten rákeresek a "klónozás"-ra, a Wiki-s oldala egyből így kezdődik:
"A klónozás ivartalan, a véletlent kizáró szaporodási forma, amely során genetikailag azonos, magasabb rendű szervezetek jönnek létre.
A klón lényegi tulajdonsága, hogy az utódszervezet (ami lehet egyetlen sejt is) genetikai szempontból teljesen megegyezik az anyaszervezettel, mivel kialakulása során nem történt olyan ivaros folyamat, amely a gének megváltozására alkalmat adott volna (az esetlegesen fellépő mutációktól most az egyszerűség kedvéért eltekintünk). ...
"

Szal itt nem csak klónozás, de génmanipuláció is lehetett. Már csak azért is, mert ha az anya Konoka (vagy a lánya) is lenne, Negi elvileg nem lehet az apa. Így pedig a Magia Erebea és a Mágiasemlegesítés természetes úton nem öröklődhetett volna. Illetve a Mágiasemlegesítésről tudjuk, hogy az ostiai királyi családban öröklődött. De a Magia Erebea elvileg mágia, tanulható... akkor hogy adható tovább genetikai úton. Aham... most jut eszembe, hogy az MSN-ből megtudjuk, hogy Negi és Asuna elvileg a Kezdet Varázslójának leszármazottjai. A Magia Erebea pedig a KV agyszüleménye. Negi is elvileg azért nem halt bele a Magia Erebeába miután lezúzta Dinamis-t az MSN-ben, mert a KV leszármazottja. Akkor mégis van valami abban a vérvonalban, ami kellhet a Magia Erebeához. Evangeline pedig már elvileg halhatatlan vámpírként alkotta meg a Magia Erebeát, mint mágiát. Ezt szépen megbeszéltem magammal. :D
Szerkesztette: Chakra - 2018.04.15. 18:04


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
Durzo
Nekem mint klónozás témakörben kívülállónak logikusabbnak tűnik az a verzió, hogy mindig eggyel kísérleteznek és a következő verzióban kiküszöbölik az előző hibáit, mint az hogy tömeggyártják őket, aztán valamelyik csak jó lesz. Már csak azért is, mert miért pont 72? Azt még el tudom képzelni, hogy időspórolás céljából csinálnak mondjuk 10-et és amelyik jó eredményeket mutat, annak a vonalán tovább mennek újabb 10-zel akik kicsit különböznek egymástól és így tovább. De azt nem tartom valószínűnek, hogy egyszerre készült el mind a 72 klón.

Márpedig ha csak Toutát és Cutlast nézzük, semmiben sem hasonlítanak. Sem a nemük, se a bőrszínük, sem a hajszínük, semmi...

Nem tartom kizártnak, hogy kipróbálták mi lenne ha egy kicsivel több Asuna lenne benne mint Negi.
 
Chakra
Cutlass Asunára sem hasonlít. :D
Ha Cutlass-t valakihez hasonlítani kellene, akkor leginkább Ku Fei, Tatsumiya (az átváltozott formájában), Zazie és a nővére Poyo jöhetne szóba. Legalábbis külső hasonlóság alapján. Vagy esetleg a 2. tűz Atur. Bár tőle érdekesen szerezhettek volna DNS-t. :D
És ami még érdekes, hogy az ereklyéje "ugyanaz" volt, mint Kiyomié ( http://naruto-kun...der/140/19 . Az ereklyékről pedig tudni kell, hogy mindig az adott személy személyiségéhez és képességeihez igazodnak, ill. persze az is számít, kivel köt pactio-t, mert akkor két különböző ereklyéje is lehet (lsd, Setsuna).


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
Durzo
Úgy értettem, hogy Cutlass lány. :D :lol

Az ereklyéje nekem is feltűnt, de egy ereklyét több ember is megkaphat. Lehet, hogy csak véletlen. Az viszont érdekelne, hogy Cutlass és Kiyomi miben hasonlított?
Szerkesztette: Durzo - 2018.04.15. 21:24
 
Chakra
Hát, azt nem tudom, hogy egy ereklye több személyhez is kerülhet-e, de Cutlass és Kiyomi kb. semmiben sem hasonlítottak. :D
Kiyomi céltudatos volt, de kedves és rajongott Fate-ért. Mondjuk az életét köszönhette neki.
Ezzel szemben Cutlass emberi oldalát nem igazán ismerjük, csak a pokollá-teszem-Touta-életét-ha-beledöglök-akkor-is személyiségét. ^^" Eléggé süt róla az irigység, csak még nem tudjuk, hogy miért...?


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
Durzo
Azt én se tudom, hogy két embernek lehet-e ugyanolyan ereklyéje egyszerre, de egy ereklye előfordulhat többször a történelem során.
https://fanfox.ne...310/7.html

Egyesítve 2018.05.09 18:30:44:
http://mangakatan...r.624/c148

Kint az új fejezet.
Szerkesztette: Durzo - 2018.05.09. 18:30
 
bakod
hmm érdekes egy "Asuna nélküli világ"..... már a cím is elég beszédes. De jó volt látni egy-egy panel erejéig a lányokat :) nosztalgikus érzés fogott el (Bár itt egy kis fanservicet érzek, mármint hogy Nodokáék "kapják meg" Negit).

Érdekes volt látni a megosztozott mágia és a kisajátított mágia világ különbségeit. Illetve hogy mindezt egyetlen apróság (1 ember -Asuna hiánya) idézi elő. Oké tudom a pillangó hatást sok film/sorozat feldobja de így is érdekes volt.

De rengeteg infót szereztünk és most már nagyjából kezd összeállni a kép hogy mi is történt.
 
Chakra
Ja, végre megtudtuk, hogy itt: http://naruto-kun...lder/119/5 miért olyan fiatal még Yue és Nodoka.

És persze, hogy Dana is pont ott szakítja meg a "visszajátszást", amikor arra térnénk ki, hogy Evangeline és Negi kapcsolata hogy alakult...

Viszont akkor most kit szállt meg a KV? Chisamét? Vagy Negit? Mert az utolsó pár oldalból nem derül ki, mivel csak annyit látunk, hogy meglátogatja Evangelint.

Hmm... Nem hiányzik egy-két oldal a végéről...?

És egy felvetés:
Lehet volt már. Lehetséges lenne, hogy Chao Lingshen is egy lenne a 74 klónból? Mert azt állította, ő Negi leszármazottja. A jövőből jött. A mágikus körforgásai eléggé mesterségesnek tűntek (lásd Cutlass kiborg beültetéseit és protéziseit). És a "jelenlegi" világ is inkább az övére hasonlít (vagy a felé halad).

Illetve még egy dolog:
Kirie képességének ismertetésénél megtudtuk, hogy ebben a történetben elvileg nincsenek párhuzamos idősíkok. Egy fő időszál van, és csak azon lehetnek apróbb eltérések. De a két megismert világ: A és A' között elég nagy eltérés van ahhoz, hogy az már ne "apróbb eltérés" legyen. Akkor hogy is van ez? Vagy ez arra akar célozni, hogy a két világ valahol megint egyesül, egy azonos végkifejletben és onnantól megint közös lesz a jövő?


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
Durzo
Nem tudom miért vagy hogyan ugrottunk újszülött Toutáról a KV elleni harcra, de nem is zavar, mert jó fejezet volt.

https://fanfox.ne...48/25.html
Valami óriás kar, amit most talált ki. Nem véletlenül ő a kedvencem az egész szériában. :D Negi meg még rá is szól, hogy nem ez a megfelelő idő új képességeket kitalálni. :D

https://fanfox.ne...48/27.html
21 az a 18.

https://fanfox.ne...353/9.html
És tényleg csak Asunán múlt.

https://fanfox.ne...48/26.html
https://fanfox.ne...352/8.html
Rakanék tényleg kibírták 40 évig.

https://fanfox.ne...48/31.html
https://fanfox.ne...48/34.html
Koyomi és Chisame most meghaltak, vagy csak őket is elnyelte a KV? Csak mert a sikló versenyen nem voltak ott.

Viszont akkor most kit szállt meg a KV? Chisamét? Vagy Negit?

Negihez nem ért hozzá, szóval szerintem őt még nem.

Kirie képességének ismertetésénél megtudtuk, hogy ebben a történetben elvileg nincsenek párhuzamos idősíkok. Egy fő időszál van, és csak azon lehetnek apróbb eltérések. De a két megismert világ: A és A' között elég nagy eltérés van ahhoz, hogy az már ne "apróbb eltérés" legyen. Akkor hogy is van ez? Vagy ez arra akar célozni, hogy a két világ valahol megint egyesül, egy azonos végkifejletben és onnantól megint közös lesz a jövő?

Vannak párhuzamos idősíkok és pont az a lényeg, hogy nem csak apró eltérések vannak. A fő szálon lehetnek elágazások, de nem olyanok, hogy 23:00-kor vagy 23:01-kor fekszel le aludni. És Kirie képessége sem hoz létre újabb elágazásokat.
https://fanfox.ne...353/7.html
http://naruto-kun...der/143/10
Elágazást úgy tudsz létrehozni, ha megváltoztatod a múltat, mert az nem törli jövőt.

És egy felvetés:
Lehet volt már. Lehetséges lenne, hogy Chao Lingshen is egy lenne a 74 klónból? Mert azt állította, ő Negi leszármazottja. A jövőből jött. A mágikus körforgásai eléggé mesterségesnek tűntek (lásd Cutlass kiborg beültetéseit és protéziseit). És a "jelenlegi" világ is inkább az övére hasonlít (vagy a felé halad).

Ez https://fanfox.ne...353/7.html alapján egy másik idősíkból jött, mint amelyikben Negi és Chisame összejöttek, szóval elképzelhető. Lehet, hogy pont ez az a jövő amit meg akart akadályozni.

Egy másik felvetés:
Ha tényleg ennyire előre ki lett gondolva minden és Chao tényleg egy klón a UQ Holder idősíkjából, akkor lehet, hogy abban a jövőben ahol Asuna tovább aludt, szándékosan nem volt utalás a KV elleni harc kimenetelére abban az időkapszulában. Lehet azért, mert meg se történt. Mondjuk akkor nem tudom, hogy Negivel mi lett.

Amúgy érdekes dolog ez az időutazás. Segíteni akarsz az embereknek azzal, hogy megváltoztatod a múltat, de csak annyit érsz el, hogy létrehozol egy elágazást és az egyiken minden marad ugyanúgy, a másikon meg lehet, hogy megoldod a problémát, de idővel majd úgyis lesz valami más. Szóval lényegében nem mentesz meg senkit, csak még több szenvedést okozol.
Olyasmi mint a Rave Master-ben,
ahol Lucia hamis világként utalt arra, amiben élnek, mert ugyanígy kettévált az idő és ezért akarta elpusztítani.

Szerkesztette: Durzo - 2018.05.13. 21:24
 
bakod
Chakra írta:
...

Viszont akkor most kit szállt meg a KV? Chisamét? Vagy Negit? Mert az utolsó pár oldalból nem derül ki, mivel csak annyit látunk, hogy meglátogatja Evangelint.

Hmm... Nem hiányzik egy-két oldal a végéről...?

És egy felvetés:
Lehet volt már. Lehetséges lenne, hogy Chao Lingshen is egy lenne a 74 klónból? Mert azt állította, ő Negi leszármazottja. A jövőből jött. A mágikus körforgásai eléggé mesterségesnek tűntek (lásd Cutlass kiborg beültetéseit és protéziseit). És a "jelenlegi" világ is inkább az övére hasonlít (vagy a felé halad).

Illetve még egy dolog:
Kirie képességének ismertetésénél megtudtuk, hogy ebben a történetben elvileg nincsenek párhuzamos idősíkok. Egy fő időszál van, és csak azon lehetnek apróbb eltérések. De a két megismert világ: A és A' között elég nagy eltérés van ahhoz, hogy az már ne "apróbb eltérés" legyen. Akkor hogy is van ez? Vagy ez arra akar célozni, hogy a két világ valahol megint egyesül, egy azonos végkifejletben és onnantól megint közös lesz a jövő?


Nos először is: Én se tudtam követni hogy ténylegesen kit szállt meg. Igazából mindegyiküket elkapta Ialda.

Chao Linshen simán lehet a klónja, hisz Neginek elvileg nincs természetes úton született gyermeke... mármint értitek hogy a hagyományos és nem génmódosításos dologgal jön össze az utód. Persze megerősíteni sem tudjuk még de szerintem klón.

Az idővonalakról:
Na ugye ez kissé olyan Steins gates vagy Mirrai Nikkis helyzet egy kis extrával.

Ha az emberek változtatnak a döntésükön, akkor gyakorlatilag párhuzamos világok jönnek létre. az egyik ahol megtett valamit, a másikban nem.
AZONBAN! Kirie képessége, az hogy vissza tud utazni a múltba, máshogy működik. Amikor meghal és a mentőpontra ugrik vissza, akkor a 2 időpillanat közti vonal eltörlődik, mintha nem is lett volna. Ettől még megmaradnak neki és a vele utazóknak az emlékei a már kitörölt részről.
Túl lehetne gondolni hogy dehát ő is dönthet másképp, és akkor máshogy alakul a világ sorsa, és létrejön egy új világ, de szerintm akkor csak visszautazik a múltba és az az idővonal megszűnik létezni.
 
Durzo
Kint az új fejezet:
https://www.manga...149?page=1

Az utolsó oldalt másnak se mutatja?

Szerk: Közben megnéztem máshol és az a plusz oldal nincsen ott. Szóval ez az egész fejezet.
Szerkesztette: Durzo - 2018.06.09. 18:51
 
bakod
Hmm. ez egyelőre informatív (?) fejezet volt, bár inkább kifejtősnek hívnám. Meg egy kicsit fan servicenek is a csókot illetően is. De sokkal okosabbak nem lettünk.
 
Durzo
Mindenesetre megtudtuk, hogy hol volt Nagi még a MSN történései előtt. Jó előre ki lehetett minden gondolva, ha csak most tudjuk meg a 9. varázslatot, arra viszont kíváncsi lennék, mire gondolt, amikor gyerekként megtanult egy ilyen varázslatot? A 40 év alatt meg remélem azért edzett is. Ha jól értettem, most lesz még egy epic csata Ialdával. Jó lenne látni milyen erős volt csak a saját erejéből mielőtt megszállta.

Chachazero meg valami hatalmas volt. :D
 
Chakra
149. fejezet

http://www8.manga...lder_149_4
Nem, Chachamaru sem hallgatózott. XD

http://www8.manga...lder_149_8
(és az előző oldal)
Negi arcoskodik Evangeline-nek. :D Kapott is egy barackot.
És igen... Asuna is kb. mindig így érezhette magát, amikor Negi valami őrültségbe kezdett...
Viszont így megint nem tudtuk meg, hogy mennyire is erős Negi. Hiszen Ialda ellen már betegen harcolt.

http://www8.manga...der_149_11
Azért örülök, hogy Evangeline azért itt még Evangeline volt.

http://www8.manga...der_149_12
Igen. Egy tíz éves szőke, kék szemű kislány, szobalánynak öltözve kötényben valóban kiköpött gonosz varázsló látszatát kelti. :D

http://www8.manga...der_149_13
A KV terve marha jól hangzik. Csak egy kérdésem lenne. Ha ez egy "álom", akkor mi lesz a testtel? Talán az, mint a Mátrix c. filmben? Szal lehet, hogy a Cosmo Entelekheia-val talán megszűnne a gyűlölködés és a vesztesek és elnyomottak fájdalma. De mi rá a biztosíték, hogy Ialda ezt nem csak saját magáért csinálja? Nem csak a Rezonancia (szupererős empátia) miatti szenvedését akarja megszüntetni? És akkor még egy kérdés: a KV empátiája miért csak a negatív érzelmeket érzékeli? Mert abból van a több?

http://www8.manga...der_149_19
Mi lett Arikával? Vagy tudjuk, csak nekem kerülte el eddig a figyelmemet? Esetleg ő is olyan "késleltető" személy lett Nagi-Ialda mellett, mint Asuna Negi-Ialda mellett? De akkor hol van és miért nem láttuk még őt? Yue és Nodoka sem öregedett semmit mióta a KV mellett vannak, Arikának sem kellett volna, már ha ő is ott van.

http://www8.manga...der_149_20
Nos, Negi elvileg ismeri Evangeline "felnőtt" formáját ( https://www.manga...gima/137/6 és a következő oldalak). Bár a rajzolási eltérések miatt elég nehéz megállapítani, hogy a két felnőtt Evangeline ugyanúgy néz-e ki. :)

http://www8.manga...der_149_25
Talán erre a "másik útra" célzott itt: http://www8.manga...der_149_14 . Vagyis éljen úgy, mint a vámpír nemesek? Direkt nem Danár írtam, mert közvetlenül nem, de közvetve sokat segít nekik.

http://www8.manga...der_149_27
Akkor Ialda olyasmi lenne, mint Santa? Annyi, igen jelentős, különbséggel, hogy Rezonanciával elvileg végtelen mértékben képes növelni az erejét?

http://www8.manga...der_149_33
Hoppá... A saját klónozása Negi ötlete volt? Értem én, hogy miért nem szabad veszni hagyni a Mágiasemlegesítést és a Magia Eredbeát, de amennyire hasznosak lehetnek, annyira veszélyesek is.

http://www8.manga...der_149_36
És Evangeline még csodálkozik rajta, hogy Negit mágiával már nem lehet megfogni? Hiszen ő volt a(z egyik) mestere. :D

Az utolsó pár oldalhoz nem nagyon tudok mit hozzáfűzni. Ha Touta is látja ezt a visszaemlékezést (márpedig kellene, hiszen pont ez lenne a lényeg), akkor ezzel kapott még egy szöget a szívébe.

Esetleg még annyit, hogy:
http://www8.manga...der_149_37
https://www.manga...ima/137/17
Ez a két jelenet nagyon hasonlít, de csak a tettekben. A szavak és a szándékok közben sokat változtak.

És még egy kérdés: A 147. fejezet végén a kisbaba eléggé úgy tűnt, hogy egy anyától született, a természetes módon. Tehát ez a klónozósdi még nagy kérdés lesz. Mi lett a többi klónnal? Cutlass miért nézett úgy ki, mint az Acél Alkimista? Egy átlagos gyerekkor nem szokott automail végtagokat eredményezni (max. ha Sith kiképzésen megy át, de ez nem az a történet :D). Az igaz, hogy Fate sosem volt százas, de annyire vissza akarta szerezni Negit, hogy nem is vette emberszámba a klónjait?
Szerkesztette: Chakra - 2018.06.16. 23:32


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
https://naruto-kun.hu/
Ugrás a fórumra: