Hozzászólások
UQ-Holder! manga
bakod
Chakra: De azzal hogy a fehér és fekete egyensúlyba kerül magában, akkor be tud fogadni... mert hogy a kavarodás miatt nem tudott mágiát használni, de még alkalmazást sem. Most már alkalmazást tud, szóval akkor villám mágiát is tudna tanulni? Ez nem világos nekem.

Amúgy Kirie képességének van határa. egyrészt a mentőhely időpontjánál régebbre nem tudnak visszamenni, másrészt ha így lerombolják azt, akkor vége a műsornak. ezért lesz most tétje a 2. bombának. mert elvileg nincs másik mentőhely.
 
Durzo
http://www.mngdoo...der/144/20
Nem úgy volt, hogy csak 100 méter a max?

http://www.mngdoo...der/144/26
Santa 24 km-re dobta el a rakétákat kevesebb mint 7 mp alatt úgy, hogy le van gyengülve. Nem semmi.

http://www.mngdoo...der/144/30
Mondja ezt az aki szintén ellenezte a tervet.:D

http://www.mngdoo...der/144/31
Akkor mi értelme volt a rakétának?

http://www.mngdoo...der/144/32
De biztos van valami különösebb oka, főleg, hogy a következő oldalon ők is rákérdeznek.

http://www.mngdoo...der/144/34
Na pont ezt az arcot akartam Kirién látni.

Valami viszont gyanús. :hmm Cutlass azt mondta, hogy nem az ő emberei/társai voltak. http://www.mngdoo...lder/143/2 Akkor viszont mit keresett a főhadiszálláson? Vagy hazudik, vagy ő is tervez még valamit. Szerintem direkt hagyta magát elkapni. Legalábbis ha ok nélkül lenne itt, akkor semmi értelme nem lenne, hogy a karja elment szétverni a mentőhelyet.

Amúgy Toutának a kövi lépcső szerintem az, hogy ezt a villámformát saját erejéből és ne csak mágikus alkalmazásból tudja előhozni.

Az erejét Negitől örökölte, szóval van rá esély, hogy a későbbiekben megtanul mágiát is használni és képes lesz a villámformára is. Én viszont jobban örülnék annak, ha nem csak Negit utánozná, hanem lenne majd valami egyedi képessége is.

És miután összedúrta a "homokvárat", vajon hová ment az a kéz?

Gondolom elment további mentőhelyek után kutatni. Vagy simán csak elbújt. Cutlassnek csak jó, ha nem tudják, hogy ő volt.

Viszont Kenguru felvetése jogos. Ki dönti el, hogy kit "kell" megmenteni?

Szerintem Touta mindenkit meg akar menteni akit csak tud. Lehet, hogy a Föld másik felén most dőlt rá valakire egy fa, de arról ő nem tud és nem is érne oda ( jó villám formában igen, de most nem ez a lényeg). Ennek a kérdésnek majd akkor lesz szerintem jelentősége, amikor majd választania kell, hogy kiket ment meg és kiket hagy meghalni.

Hasznos lenne, ha a mangaka valahogy korlátozná ezt a képességet.

Mondjuk így? http://www.mngdoo...der/144/34
Szerkesztette: Durzo - 2018.01.17. 02:06
 
Chakra
A korlátozással nem arra gondoltam, hogy valaki belerondít a mentőhelybe. Hanem abba, hogy egy bizonyos szintű "történelem módosításon" túl pl. kivetné magából az idő őket, mert túl nagy változást okoztak. Valami hasonlóra, mint amikor Touta Dana palotájában betörte a megfigyelő ablakot és meglátogatta a démon királynőt, aztán meg majdnem felőrölte az idő. És az ellen a halhatatlanság sem védene, mert nem az életük, hanem a létezésük kerülne veszélybe. ^^"


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
http://naruto-kun.hu/
bakod
Igen de Kirie ereje a felülírás. azaz a visszaugrás tartama konkrétan kitörlődik az időből majd folytatódik onnan. emiatt nincsenek idősíkok a képessége által. Ezt Dana mondta még. Így a túl nagy változás okozása sem fenyeget kilökődéssel. Igen kicsit OP de én nem bánom. szerintem a mostani fejezetben kijöttek a képessége gyengéi.
 
Durzo
Azok után, hogy egy egész bolygót elpusztító zombiapokalipszist meg nem történtté tettek, erre nem sok esélyt látok.
http://naruto-kun...lder/053/8
http://naruto-kun...lder/056/2
Meg aztán mi alapján döntenénk el, hogy mi számít túl nagy változásnak?135467 ember még ok, de 135468 már nem?

Így visszagondolva a Santás szálra, értem én, hogy ami történt megtörtént és, hogy a Holder feladata nem az, hogy minden katasztrófa után visszamenjen az időben és addig próbálkozzanak, amíg az áldozatok száma 0 nem lesz, de azért kíváncsi lennék, hogy Gengorou és Jinbei akkor is benyögték-e volna, hogy ez elég nagy nyomot hagyott az emberiség történelmében, meg, hogy ez nem az ő munkájuk?
 
Chakra
Értem én, mire gondoltok, de ez így, ebben a formában a történet rovására fog menni, mert "semminek sem lesz tétje". Persze ez így sarkos, de gondolom átment, hogy értem.
De ha Cutlass lesz az, aki akadájozni fogja őket ebben, az már haladás. :) Persze remélem, hogy nem végig a rácsok mögül fog ténykedni, mert még mindig nagyon várnék egy normális visszavágót Cutlass és Touta között.

A Mahou Sensei Negimában is ugráltak vissza az időben Chao Lingshen "stopperével", de ott azért mégis máshogy jött le a dolog. Az "utolsó" ugrásuknál pedig még a Világfa mágikus erejére is szükségük volt. De ahhoz, hogy odajussanak, egy sárkányon is át kellett vergődniük... És még így is, Negi kiszédült utána, mivel az időgép annak a mágikus erejével működött, aki használta.


naruto-kun.hu/images/avatars/csoportkep_220fejezet_6-7oldal_-_retegek_egyesitve.png
 
http://naruto-kun.hu/
Durzo
Kirie már ilyenre lett megcsinálva. A legjobb amit lehet tenni, hogy legyen tétje az, hogy elpusztítják a mentőhelyét. De ez még érdekesebbé is teheti a történetet azzal, hogy a mentőhelyeket mostantól meg kell védeni.

Hát poén is lenne, ha minden alkalommal amikor Kirie meghal, jönne egy sárkány. :D
 
bakod
Na jó de a stopper emberkéz által jött létre, persze hogy szigorúbb korlátai vannak. Kirie szabadabb, de ahogy most is láthattuk nem nehéz izgalmassá tenni hogy legyen tétje. Amúgy ja Cutlass tényleg egy gát lehet a képességének használatában.
 
Jon
Nem volt rossz fejezet szerintem. Talán nem volt olyan izgalmas, mint az ezt megelőző, de a végén jó volt ez a fordulópont, kíváncsi vagyok, mit fognak csinálni.

A moralizálás különösen tetszett, mivel ez egy olyan kérdés, ami számomra is kérdés lenne, ha a mangában élnék. És megmondom őszintén, nem mond hülyeséget Gengorou :D De nagyjából Karin reakciójával tudok legjobban azonosulni.


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
bakod
Jon igen vegülis Gengorou is él már egy ideje, lehet hogy a tapasztalat beszél belőle. Ettől függetlenül Toutának adunk igazat mert mégis ha módunk van megmenteni 10000 ember életét ugyan mért ne tegyük? Karin nekem is sokkal szimpatikusabbnak tűnik így mint amikor morcos :D
 
Durzo
Van igazság abban amit Gengorou mond, de a fordítottja ugyanúgy igaz. Ha mondjuk az a veszély fenyegetne, hogy kihal az emberiség, akkor már ő is biztos úgy gondolná, hogy az túl nagy nyomot hagyna a történelemben. Akkor viszont mi alapján dönti el, hogy hány ember halála számít elégnek ahhoz, hogy ő is tegyen valamit? Aztán lehet, hogy tévedek és hagyná kihalni az emberiséget, mert neki elvei vannak. :D

És igen. Kicsit karakteridegen, de jól áll Karinnak, ha mosolyog.
 
Jon
Egyáltalán nem érzem karakteridegennek. Inkább karaktermélységnek. Tudjuk, mi volt a múltjában (legalábbis nagyjából), el tudjuk képzelni, mi mindenen ment át... de ettől még a mosoly nem lesz senkinek karakteridegen :D
Csak éppen megható, vagy fontos, amikor látjuk tőle (és a hasonló karakterektől), különlegessé tesz egy pillanatot, megmutatja a fontosságát.

Mosolyogni senkinek sem karakteridegen. Ha egy fejezeten át vihogna, akkor az karakteridegen lenne :D


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
Durzo
Hm... Mondasz valamit. Mindenesetre szokatlan.:D
 
Jon
És pont ezért jó :D Mint amikor Luffy, vagy Naruto komoly és gondolkodik, vagy akár innen Jinbei. Hatalmas troll, de amikor gyilkos tekintettel ránéz valakire, az sem karakteridegen, csak ritka pillanat, aminek pont azért, mert ritka, meg van a súlya.


i.imgur.com/IVCya8P.jpg
 
bakod
kinn van a 145. fejezet :)

http://fanfox.net...145/1.html


Váó... Aki eddig Kirie képességeit túl nagy erőnek nézte az most nem tudom mit gondol :D Persze a végső képességének vannak hátrányai, de nem hinném hogy szükség lesz rá.

Yukihime nagyon badass volt a végén.
Szerkesztette: bakod - 2018.02.09. 21:20
 
Ugrás a fórumra: