Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Sword Art Online (SAO)
Mextil General
Avaren a cenzúra nélkülinek én is örülnék, de így is jó volt látni néhány durva jelenetet :D.


 
bakod
Na jó azért ez elég király rész volt :D

A cenzúra nem volt túlzottan zavaró, bár tény hogy egy nem 18+ os animében nem mutathatnak annyi vért. Eugeo végre fejlődik, és nem kapaszkodik görcsösen a szabályzatba. Ettől függetlenül igen is megérdemelte az a két szemét, bár sajnos Humbert nem halt bele.

mint mellékkarakter nem tudom elképzelni hogy Ronie és Tise ennyi szerepe lett volna, én szívesen látnám később is őket.

És végül megjelent Alice. Azt tényként kezelhetjük, hogy ez a világ úgy van felépítve hogy ha vétessz a szabályok ellen akkor kvázi előléptetnek.. Alice példáján és a tanítójuk mondandója után én valahogy így látom. Plusz ezért hozták létre ezt a világot szóval lenne értelme.
Számomra a legnagyobb kérdés: Alice emlékszik rájuk? Mármint Eugeora tuti, de mi van Kiritoval?
- a goblinos résznél mintha Alice szólt volna hozzá
- Eugeo emlékeiből viszont törölték Kiritot.

És ha emlékszik hogyan oldják fel ezt? vagy a toronyban lévő csajszi volt anno jelenésként?
 
Jaeger
Nem tudom ti milyen verziót néztettek, de amit én néztem abban volt elég vér és a végtag levágás is rendesen látszott.

Az valószínű igen, hogy aki megszegi a tabut azt előre léptetik. De AI karaktereknél ehhez nagyon nagy akarat kell. Kiritot nem kötik ezek a szabályok ő azt tesz amit akar ugye.

Alice nem biztos, hogy emlékszik Eugeora mivel szerintem nála maszív agymosás volt. Vagy mint ahogyan Kirito sem emlékszik Alice-re.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Durzo
Ez nem semmi rész volt. Az elején a figyelmeztetés miatt egy pillanatra azt hittem, hogy véletlenül a GS-t indítottam el. Amikor megláttam a két lányt az ágyon reméltem, hogy hullani fognak a fejek, de végül a karok hullottak. Mondjuk jobb is így. Legalább szenvedtek egy kicsit. :] Raiossal vajon mi történhetett? Eugeo meg kapott egy instant szemgolyót. :D Ronie és Tiese szerintem is szerepelhetne még.

Kickassanime-n nézzétek ott nincs cenzúrázva.


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
Avaren
Igazából semelyik változat nincs cenzúrázva ( valamennyire tuti ), csak az eredeti japán változatban pl. sokkal többet mutatnak
( nagyon picivel :D ), mint a kiadott amcsinál. :P

https://twitter.c...2571030528

Rámentek a Megtekintésre és láthattok egy rövid részletet.
 
Durzo
Hát ennyit nyugodtan benne hagyhattak volna. Én meg azt hittem a levágott karokból ömlő vérről beszéltek. Az szerintem sokkal durvább, mint, hogy szétnyitja a ruháját (ami később más szögből meg látszik). A szemgolyó felrobbanást is bennehagyták. Ok, elsötétítették a képet, de attól még látszik a lényeg, szóval nem sok értelme volt. Utána meg tisztán látszik, ahogy ömlik abból is a vér.


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
bakod
Ha tényleg csak ennyi volt a cenzúra, akkor szerintem is felesleges... sosem értettem a japánok ezen miért vannak fenn akadva de a fröcsögő vért meg simán benyomják.. na mind1 a látványt mondjuk nem rondította szóval ez még belefér bár egyetértünk hogy felesleges.

senkit nem láttunk eddig meghalni. Bár az is lehet hogy Raios programja bebugolt. ugye törvénytelen dolgot akart kérni (hogy más élete árán a sajátját mentse), de közben nem akart a tabu index ellen véteni. lehet emiatt gliccselt be, bár Eugeonak is csak a szemén láttuk a system alertes feliratot. minden esetre talán majd kapunk rá magyarázatot... mondjuk belegondolva ő egy AI aki nem feltétlen tud hirtelen és váratlan eseményekre reagálni. hisz végig abban a hitben volt hogy a törvények őt védik. emiatt is elképzelhető az összeomlás amúgy, hisz egy le nem programozott és egyben meg nem tanult részhez ért.

Igen az is lehet hogy Alice agyát is átmosták, majd kiderül.
 
Jaeger
Nem kiderül, hanem 100%, hogy Alice agyát átmosták.

Asunának mesélték, hogy észlelték ők is azt, hogy Alice megszegte a tabut, de mivel a világban gyorsabban halad az idő mire megtudták volna vizsgálni Alice agyát addigra a program felülírta tehát szent mágiával kijavították.

De tuti visszafogjuk kapni Alice-t csak a kérdés hogyan és mikor.

Jah amugy itt is kiderült, hogy Kirito visszafogta magát mivel amugy 5-6-ik helyezést értek el erre itt simán legyőzte az osztályelsőt. Vagy lehet ahhoz van köze, hogy fakardal nem tud nagy kombókat csinálni csak a rendes kardjával.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
bakod
11. rész:

A búcsúzkodás nem volt túl bőbeszédű bár a Tiese és Eugeo közti amúgy jó volt. Most már bebizonyosodott hogy Alice-szel csináltak valamit, ami miatt nem emlékszik a gyerekkori barátaira. ebben az esetben viszont még ugyanúgy érdekel hogy akkor ott a barlangban az a "jelenés"(???) mi volt.

A láncokkal való szökésre gyorsan rájöttek, de egyértelmű is volt hisz élesen megmutatták hogy 38as mind2 lánc. én mondjuk azt hittem a csuklópántokat fogják összeütni, hogy teljesen kiszabaduljanak, de így igaz hogy van fegyverük.

Amire viszont úgy néz ki szükség is lesz. Érdekes csata lesz ez.


És külön örültem hogy valamit azért a külvilágból is kapunk. Asu lézengett - tulajdonképp mit is csinálna egy ilyen létesítményben? :D -, és ez az érkezése utána 1. nap... durva belegondolni hogy Kiritoval közben mennyi minden történt.
Az a robot fura volt, de egyértelműen a hosszú távú célokat kell néznünk és az riasztó is lehet attól függően hogy ki kaparintja meg.
Amire viszont felkaptam a fejem az a 2 tudós/kolléga/akárki, akik elég furák voltak... Lehet hogy ismerjük őket? nekem valamiért egyből Kayaba jutott eszembe azzal a frizurával és mosollyal... lehet hogy a 2es egység fejletttebb mint tudják egyesek? Persze az is lehet hogy túl misztifikálom, de kell hogy jelentősége legyen később mert feltűnően lökték az arcunkba.
 
Jaeger
Megmondtam vagy megmondtam :D

De új elméletet bedobva lehet, hogy Alice csak szerepet játszik és ha Kiritoék eljutnak a toronyba akkor előttük megfog nyílni. Mivel azt is kitalálta, hogy megfognak szökni szóval lehet csak bízzik bennük.

A létesítménnyel kapcsolatban még számos titok lehet amit nem árultak el nekünk. Ha mutatnak igy két tudóst aki nevet akkor ott valami nem tiszta. Azért Kiritonak milyen durva már nem? Lehet elfog tölteni 5 évet is a játékban addig a valóságban meg eltelik 3 nap.

Zárásképpen remélem Alice vagy valaki odadobja Kiritoéknak a kardjukat különben nem hiszem, hogy nyerhetnek a láncokkal.
Gyakorló kard se jó mert Kirito azzal nem tud nagy kombókat csinálni.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
raptor9812
hát nem hinném hogy Alice szerepet játszik, mivel elmondták Asunának hogy kijavították szent műveszettel az agyát, én arra gondolok hogy kivették a személyiségének azt a részét és egy másik testbe van , és őt látjuk a templon tetején, bár ez jóval valószínűtlenebb mint a tied Jaeger xd, de akkor vajon ki az a kék hajú és márpedig ő van a katedrális tetején. De még az lenne érdekes hogy Alice milyen procedúrán esett át és milyen hosszú volt hogy ilyen lett.
-Vajon ha Kirito esetleg meghalna mi történne vele real life és akkor vajon mi történik ha leéli itt az életét, persze ahogy a SAO-t ismerem ezek csak ilyen feldobott dolgok és úgyse következnek be, de azért elgondolkodtató.


"History remebers kings, not soldiers"
 
Jaeger
Végre megismertük a főboszit :D

Úgy nézz ki raptor neked lesz igazad és Alice irányítás alatt áll, de emlékekkel helyre lett azt még hozni. A harc az jó volt bár én valami nagyobb dologra számítottam. És elvileg sajnos nem kapunk legközelebb csak január 4-én új részt mivel ez volt úgymond az "évadzáró".


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
bakod
12. rész:
nos erre számítottam: láncokkal lehetetlen legyőzni egy lovagot. fura is lett volna, ha ez sikerül.
Plusz infó, megerősítést nyert a memória törlés.. áh ez nem jó szó rá. az emlékek elzárása jobb. Ergo Alice sem tudja hogy kik Eugeo és Kirito, persze ha emlékeztetik pár dologra akkor lehetséges megtörni a varázslatot.

nos akkor már azt is tudjuk hogy ki szólt Kiritohoz... ez nem más mint Administrator. Neki érdekes háttérsztorija volt. Ezekszerint addig próbálkozott mindennel míg admin jogokat nem szerzett... szép. Nekem ez a történet abszolút új volt és nem tűnt erőltetettnek vagy túl OPnak. viszont az már még érdekesebb hogy egybeolvadt a cardinal systemmel... kíváncsian várom mit hoznak ki belőle.

amúgy ezzel már értelmet nyert az iszonyat szigorú tabu index is.

Egyesítve 2019.01.06 21:25:26:
13. rész:

Értem én hogy a Cardinal Systemnek megvan a joga ahhoz hogy törölje a világot - legalábbis SAOban megvolt, ALOban meg itt van meg, a többi helyen lekorlátozták hogy ezt ne tehesse meg -, de miért kell mindig a legegyszerűbb utat választania ha egyszer már AI :D nem tudom mostanában mi ez a loli divat, kissé kezd zavaró lenni hogy fb-n meg sorozatokban is ezt nyomják.. na mindegy itt nem lett túl tolva így még nem gáz.

gondoltam hogy nem lesz olyan egyszerű az igaz lovagok emlékblokkolásának feloldása, hogy csak emlékeztetni kell őket pár dologra. egyből a főbosshoz kell menni a legkedvesebb emlékért. :D ami amúgy ismét -az ikonikus - 100. emeleten található.
DE előtte még el kell jutni a 3. emeletre. nos remélem oda nyitott ajtót Cardinal mert kard nélkül sokáig nem jutnak. az a kis bökő is érdekes cuccnak ígérkezik.

És ott van a háttérsztori a sötét birodalomról. kíváncsi vagyok abból kapunk-e és ha igen akkor mit. nyilván mivel 4 szezonos anime ez elvileg, ami valószínű 52 részt jelent, lesz műsoridő bőven.
Szerkesztette: bakod - 2019.01.06. 21:25
 
raptor9812
14.Rész:
Na ez egy egész jó rész volt és jó volt látni hogy az igaz lovagok is gondolkodnak de azért kíváncsi lennék mit választott, vajon azok a gyerekek most a kegyetlen lovagok merthogy volt náluk két kés és elég pszichopata fejeik voltak, aztán hátha én tévedek :D


"History remebers kings, not soldiers"
 
bakod
14. rész:
Haladtunk rendesen, a kardjukat elég hamar megtalálták.
Igen úgy néz ki hogy irányítani nem irányítják a lovagokat, csak az emlékeiket vesztik el. Aminek mellékhatása hogy úgy tűnik mintha nem tennék csak végrehajtják a parancsot. Mindenesetre én simán el tudom képzelni hogy utánuk megy az a lovag és segít nekik. Ha másért nem, akkor az emlékei visszaszerzéséért.
A két kiscsaj meg biztos pszicho lesz. aligha mutatták volna a kést a hátukon ha nem így lenne.
viszont most hogy láttunk egy tökéletes uralmat a lovagtól, kíváncsi leszek hogy Kiritoéknak milyen lesz :D
 
Ugrás a fórumra: