Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Sword Art Online (SAO)
Jaeger
Egyesítve visszatértem :)

A legújabb részben viszonylag jó kis harcot kaptunk én igazából még rövidebbre számítottam. Azt észrevetéttek, hogy Kirito szándékosan fogja vissza magát? A sorozatban ha nem kell komolyan harcolnia akkor nem sokkal jobb mint egy átlag játékos. De amugy óriási előnyben van mert az összes támadást ismeri mivel SEED világról van szó csupán mivel nincsen elég fegyverforgatási pontja? talán igy lehetne leírni ez a probléma.
Ehhez az új kardhoz még kell egy kis pontot szereznie, hogy könnyen tudja forgatni mert most még az látszott, hogy a határon van vele.

Korábban volt kérdés, de ez a SEED világ úgy nézz ki egy kiforrt engine. Tehát neked készítőként csak tartalmakkal kell telepakolnod mint fák, játékmenet szabályok stb. és utána a program azt végrehajtja.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
bakod
Ezt a visszafogásos témát már az ALOban játszva a lányok is megjegyzik, amikor ugye Yuuki ellen ment. Őszintén szólva én nem értem, mert gamerként a mindent bele mentalitást én jobban preferálom. persze nem én vagyok a főszereplő és ez így van jól :D

A Seedet ugye Kayaba alkotta. igen lehet enginenek is hívni, még is a Seed jobb elnevezés, mert itt a világ "kialakul" gondolom van ráhatása annak aki használja, hogy milyen világ jöjjön létre, de minden mást tereptárgyak stb. maga a Seed alkot meg. szóval max questekkel kell telepakolni - ALOnál ugye auto generálás van a netes források alapján, így még azzal sem kell vesződni teljes mértékben.
 
Jaeger
Mondjuk itt ennél a küldetésnél ahol az a cél, hogy beépüljön van értelme annak, hogy nem mutatja meg a teljes erejét :D

Amugy ez a lasabban telik az idő mint az igazi világban meg a képzelet ereje a legerősebb nagy hasonlóságot mutat a szerző másik művével az Accel World-el. Annak a műnek ez a alapja.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
bakod
Ez igaz, és lesz még lehetősége beragelni :D

HA jól tudom a SAO és a többi VRMMO az Accel World elődje. ha jól emlékszem 2046ban játszódik az utóbbi. hmm még logikailag is kiadja magát, hisz akkor ezt a katonai fejlesztést később átvette a lakossági felhasználás - mint ahogy amúgy mindennel lenni szokott.
 
raptor9812
Engem ami igazából nagyon megfogott az hogy nagyon szépen felépitették ezt a világot és ezt a katonai kisérletet amelyet úgy elmagyaráztak hogy tényleg elgondolkodtam hogy vajon létezik-e ilyen a valóságban csak nem tudunk róla?
Vajon tényleg van az embernek lelke és az vajon hol van, és tényleg képesek lennénk ezt írni olvasni egyszer ha megtaláljuk, merthogy az nem hülyeség hogy agysejteket összekötő idegpályákban lehet valami ilyesmi bár nem vagyok semmilyen biológus sőt gimiben tanultam utoljára, de ti mit gondoltok róla és tudom nem teljesen az animéhez kapcsolódik, de létezne ilyen valóságban is? Nem vagyok asztro buzi de simán több mint valószínű hogy van az embernek lelke, de vajon ezt fel is lehet fedezni egyszer?


"History remebers kings, not soldiers"
 
Jaeger
Érdekes kérdéseket tettél fel. Igazából ha létezne bármilyen felfedezés az emberi lélekkel kapcsolatban az már biztosan közétették volna.

Másrészt nem tudhatjuk milyen titkokat őriznek mélyen a felszín alatt. A technológia meg szerintem simán lehet, hogy alapból előrébb jár 5-10 évvel csak a lakkossági felhasználásra mindig később kerül sor. Lehet éppen most kisérleteznek olyan VR szemüveggel ami összeköti az idegrendszeredet meg a virtuális valóságot. Sőt ez igazából már nagyjából létezik is ha beléd ültetnek egy chipet képes lehetsz robot kart meg hasonlót vezérelni.

Ha maga a VRMMO világra gondolsz az még valószínűleg nem létezik különben már piacra dobták volna. Főleg nem az ilyen mélyen az idegrendszerbe épülő világ mint a Underworld.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
bakod
az 5-10 évvel lehet alá is lőttél. 2010 asszem a Doqu TV riporterét engedték be a 70es évek NASA/katonai felszereléseit tároló részbe. volt ott minden: 3D tv, okostelefon stb. Mára ez az olló valószínűleg szűkült, de amit pl a Discoveryn látsz mint "csúcstechnológia/jövő" az már több mint valószínű hogy az elavult széria. annál sokkal jobbak is vannk.

Pl a vadászpilóták sisakja kvázi AR (kiterjesztett valóság). és erről már tudunk.

Igen ez érdekes kérdéseket vet fel (számomra az egész SAO emiatt IS érdekes), amiket sokszor lehetetlen megválaszolni egyértelműen. ez olyan szintű mint amit pár oldallal előbb felvetettünk hogy ha egy AI öntudatra ébred, illetve ha valaki tudatát lemásolják, akkor milyen jogok illetik meg. biztos vagyok benne hogy még a mi életünkben ezek a kérdések fel fognak merülni.
 
robogo81
Talán azt a technológiát lehetne a mai szinten megalkotni,megkötésekkel ami a Ready player one filmben/könyvben van,ami problémásabb lehet az a visszajelző rendszer,ami a fizikai érintkezéseket adja,hogy nem mész át a falakon,stb,a tapintás érzetét adja,igaz ez a könyvben jobban ki van fejtve,ott többféle fejlettségű a rendszer.
 
Capac
PonTOSan! Mindenki monja hogy tugyja az igazat, de valólyában mind át vagyuk vágva! A Belső Föld Gyermekei 400.000ezer ével ezelőtt robantoták fela hódat, azzóta írrtákta mátrix kódlyát mert rájöttek a zsidók és feláldoszták Érte Jézust IS!!! A LéleK-kre meg rá LÉL-TEK az ősMagjar-rok és ők irták meg Gil Game ash
e-posztját az ifon 11ról amit A Suna használl! Amikor lácotak a tőgyeji! Lásatok!
A teknokológia meg hazukság! 1000ezer évvel előbre lyárnánk ha a Jude Law értELMÉben ne hazudták volna le a Marsot!


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
raptor9812
XD, jólvan értem én a célzást, lehet kreténnek nézni annyira nem hat meg :), és elismerem az érveid hogy miért egy szar az anime azzal nem vitatkozok mert nem tudok semmilyen jó indokot mondani hogy miért nincs igazad, abban viszont szerintem elég elfogult vagy hogy mindenki egy debil aki nézi az animét, nem kéne általánosítani. Másik meg hogy én személy szerint amiért időt fordítok arra hogy nézem, mert az alap konteó elég érdekes, az egész VRMMO dolog, a másik meg az hogy hogyan is épitik fel az egész technológiát, lehet mondani hogy full faszság az egész meg lélek buziság, de csak mondom nem egy tudomány foglalkozik ezzel a témával hogy vajon létezik-e ilyen, és szerintem találó volt hogy erre építették az alicizationt, mert érdekes, engem érdekel személy szerint az antropozófia.
És hogy miért ezt az animét nézem mikor a kategoriában van sokkal értelmesebb azért mert akkoriban mikor elkezdtem nem találtam mást és ez volt szarrá hypolva, adtam neki egy esélyt , ha már elkezdtem akkor befejezem, és legalább megértem miért fikázzák szarrá az animét és miért vannak olyanok akik szerint ez a legjobb anime. Lehet azzal jönni hogy debil vagyok várom örömmel :) viszont részemről befejeztem az ezzel kapcsolatos megjegyzéseket.


"History remebers kings, not soldiers"
 
bakod
9. rész:
Továbbra is edz Eugeo. és a személyisége is szimpatikus, de Kirito "tanítása" - mondjunk inkább azt hogy a jelenléte - is nagyban hozzájárul ehhez.
És azért már ez meg is látszik mert bár még nem tökéletes a stílusa, azért a 2. számú lovagnak feladta a leckét. Sőt valószínű ha nem állítják meg a meccset, ő nyer.

Laios és Humbert azért is érdekes mert nem az a tipikus AI. Bár Kikouka azt mondta hogy nem szegik meg alapvetően a szabályokat, ők azért elég rendesen feszegetik a határokat. sőt morálisan már át is lépnek 1-2t.

És ha már Ai, Ronie totálisan meglepett :O bocs tudom hogy ismétlem magam, de akkor is durva hogy AIként ilyen gyorsan megérti mit is mondott Kirito, miközben Tiese és Eugeo még nem.

Apropó ha kettejükről van szó, mit gondoltok: Eugeo azért mondta azt Tiesének amit, mert
1) tényleg úgy gondolja és Alicet mint barát kezeli
2) vagy megszegett egy aprócska szabály és a kegyes hazugságot választotta? Tudom hogy igazából ennek nagy jelentősége a sztorira nézve nincs gond.. Viszont ez lenne az első kis lépés afelé, amiért ezt a világot megalkották.
 
Durzo
raptor9812 írta:
nem tudok semmilyen jó indokot mondani hogy miért nincs igazad, abban viszont szerintem elég elfogult vagy hogy mindenki egy debil aki nézi az animét, nem kéne általánosítani.

Pedig már mondtál is. :D

Laios és Humbert azért is érdekes mert nem az a tipikus AI.

Érdekesek, vagy nem, remélem, hogy fájdalmas véget fognak érni.

Apropó ha kettejükről van szó, mit gondoltok: Eugeo azért mondta azt Tiesének amit, mert
1) tényleg úgy gondolja és Alicet mint barát kezeli
2) vagy megszegett egy aprócska szabály és a kegyes hazugságot választotta? Tudom hogy igazából ennek nagy jelentősége a sztorira nézve nincs gond.. Viszont ez lenne az első kis lépés afelé, amiért ezt a világot megalkották.

Remélem, hogy az első. A második elég álszent lenne. Kiállni az ellen, hogy Humbert mennyire kihasználja az "amit nem tilos azt szabad" elvet, közben meg ugyanazt csinálni, mert úgy gondolja, hogy ráér később is megbántani.

Kikoukának meg érdekes hozzáállása van. Azt mondja, hogy simán feláldozna bármennyi virtuális katonát egy élőért cserébe, de bele se gondol abba, hogy ha a világ amiben élnek csak egy mesterségesen létrehozott valóság lenne és valaki őt akarná feláldozni az összes társával együtt, csak azért, hogy megmentsen egy valakit, akkor már biztos nem rajongana az ötletért (kb mint a Rick és Mortyban).


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
bakod
Durzo én is remélem hogy az első. Eugeotól elég gáz lenne a 2.
A két első diákot pedig remélem megfosztják valamilyen rangjuktól. ha nem is a nemesire gondolok de pl az 1-2. hely elvétele nekik még jobban is fájna.

Kikouka mindig is simplis volt - Asuna már a Death Gun incidensnél megjegyzi hogy csak óvatosan kell vele beszélni, és hogy alapvetően nem bízik benne. majd meglátjuk a karakteréből mit akarnak kihozni, de az is lehet hogy változtat a hozzáállásán később.
 
Mextil General
Végtagok levágása, hát megkapta az a két szemét amit érdemelt :D, és végre Alice is feltűnt.


 
Avaren
Majd Blu ray változatban cenzúra nélkül. :D
 
Ugrás a fórumra: