Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Sword Art Online (SAO)
bakod
Ez nem játék hanem szimuláció. hatalmas a kettő között a különbség. és most már biztos hogy katonai célú.
nos az időt nagyjából be lehet lőni hogyan is telik. 1-2 nap telt el Kirito 2 bejelentkezése óta, és eltelt 6év Eugo szerint. persze nem emlékszik rá, mert gondolom törölték az emlékeit neki is mikor összeomlott Alice elvitelénél. Ezért is tartom érdekesnek, hogy mintha tudat alatt mégis emlékezne hisz amikor haldokolt elszólta magát.

Yuin keresztül láthatjuk, hogy ha jól kezelik, az AI segíti az embert és nem fenyegetést jelent. ez egy olyan vitatéma ami hamarosan aktuális lesz. biztos vagyok benne hogy 20 év múlva már lesznek hasonlóan okos AIok persze lehet hogy durván sokat írtam. Nyilván mindenki más, mást akar látni, de ez az évad ahogy látszik erre a témára fókuszál. engem érdekel.

a kórházba jutás valszeg mentővel történt, és most már simán kinézem hogy Kiritot megfigyelés alatt tartják a titkos kísérletek miatt, szóval nem tudom mire írtál ripet.
 
raptor9812
Ja arra írtam a rip-et hogy valószínű sose látjuk hogy mi lett a sráccal akit megszurt kirito és hogy hogyan vitték kórházba. Az világos hogy mentovel de egy labszurastol még Asunat is lazán akár meg is verhette volna ha esetleg nincs nála meg egy cucc, ehelyett semmit nem láttunk nem mintha zavarna mert lehet lesz flashback róla de azért érdekelt volna, a mai rész elég tartalmas volt és helyrerakta a dolgokat nagyjából,


"History remebers kings, not soldiers"
 
Jaeger
Jah a mai rész tényleg elég tartalmas volt és sok kérdést vetett fel :D

Akkor most Kirito feladata az, hogy Alice-t visszatérítse majd a régi önmagához? Mivel azt mondták, hogy Alice-t megtisztitották és visszaállították az engedelmes AI állapotához.

És a végén mi volt az a cliffhanger?:D Létezik, hogy Akihiko agyát felhasználták ehhez a projekthez?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Shiro
Úgy érzem, hogy ezt a részt, meg talán az előzőt is beleértve, nem akartam látni. Legalábbis nem most. Még hagyni kellett volna azokat az információkat későbbre, hogy Kirito szemszögéből derüljenek ki a dolgok.

kb olyan volt, mintha Narutorol kiderült volna már a történet elején, hogy (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: ő Negyedik fia, az Első reinkarnációja, és nem mellesleg Rikudo leszármazottja.)

Az utolsó két epizód előtt tényleg úgy voltam vele, hogy Alicization az amilyennek a SAO-nak lennie kellett volna. Most meg úgy vagyok vele, hogy egy ugyanolyan fajta bakit követett el ez is.

A másik, hogy a rész hosszú volt, tehát részben még unalmas is. A felénél vagy akár a harmadánál harmadánál, visszalehetett volna váltani Kirito történetszálára.

Tényleg megengedték Asunának, hogy ott a bázison belül belépjen az ALO-ba és elmondja a barátainak a titkos kormánykísérlet részleteit?


img00.deviantart.net/1e09/i/2018/003/7/f/zero_no_naku_koro_ni___grail_killer_chapter_by_shirohun-d53yyil.jpg

When Zero Cry: Grail Killer Chapter
 
bakod
Ez a két rész rakott rendbe nagyjából mindent. Ha Eugeot visszaállították, nyilván Alicet főleg... vagyis Eugeot megelőzték hogy megtörténjen a kódex elleni vétség, de Kiritot így is törölték az emlékeiből.

Tulajdonképpen igen, Kiritot azért is rakták vissza hogy újra felbolygassa a dolgokat és bizonyos szabályok megszegésére buzdítsák az AIt.

Kikouka alezredes, Aki főtörzsőrmester.. lol :D

Nekem a legdurvább a lélekmásolós jelenet volt. asszem volt egy játék -soma??? - ami hasonló témát feszegetett. Itt viszont Asunával kell egyetértenem. az intelligens életformát úgy definialjuk, hogy egy olyan entitás, aminek öntudata van, azaz tudja hogy ő él, és érti is ezt. márpedig a másolatok sőt lassan ezek az AIok is hasonlók. Pl Yui is ilyen: tudja hogy ő egy AI és egy virtuális valóságban van, és hogy a fizikai valóságban nincs teste.

És igen Asuna simán fellépett az ALOba. hogy ennek később lesz e jelentősége kiderül. lehet hogy egyszerűen nem félnek attól hogy néhány kölyök megtud pár dolgot... ráadásul ez a Rath elég lenyomozhatatlan ahhoz hogy ha a médiának szólnak is, teljesen eltűntessenek minden nyomot, ezzel hiteltelenné téve őket. minek erőltetné tehát Kikouka?

Még nem tudom mire vélni a Kayabás jelenetet a végén, az is lehet hogy ő is ott van valahol. hisz a tudatát mar feltöltötte a netre, a filmben is megjelenik Yuna apja mellett a koncerten - és tudjuk hogy Yuna apját egyből idehozatták, és részt vesz a dologban. meglátjuk de szerintem ebben az évadban is viszont látjuk, nem csak visszaemlékezés formájában.

Nem hinném hogy csak azért mert kezdünk tisztan látni, már le kéne írni az évadot. én már vártam hogy a külvilágról is legyen valami infónk. végülis nem csak Kirito létezik. Ha ezt az évad végén visszaemlékezésként adják akkor meg sokak azon lennének kiakadva. ha akarunk mindig lehet hibákat belelátni dolgokba.
Szerkesztette: bakod - 2018.11.12. 18:39
 
Durzo
Durzo írta:

az Alicizationnak van köze Alicehoz?

Úgy látszik igen.

raptor9812 írta:
és engem idegesít Yui karaktere mert ő is részese annak amiért kritizálják jogosan a SAO-t,

Pontosan mi is a baj Yuival? Lehet csak azért mert már régen láttam, de nem emlékszem, hogy engem zavart volna.

Shiro írta:
Tényleg megengedték Asunának, hogy ott a bázison belül belépjen az ALO-ba és elmondja a barátainak a titkos kormánykísérlet részleteit?

Nem hiszem, hogy kért engedélyt. :D

bakod írta:
Itt viszont Asunával kell egyetértenem. az intelligens életformát úgy definialjuk, hogy egy olyan entitás, aminek öntudata van, azaz tudja hogy ő él, és érti is ezt. márpedig a másolatok sőt lassan ezek az AIok is hasonlók.

Úgy bizony. Ha úgy vesszük, az ember is csak egy számítógép.

Jó volt a plusz háttérinfó, de a kövi részben végre visszatérünk Kiritóékhoz.


"Sárkány vagyok, mert az akartam lenni."
"Do what nobody does, to achieve what nobody has."
 
Jaeger
Az oké, hogy mi nézzők megtudtuk az információkat de Kirito az nem :D

Szóval érdekes lesz látni ő hogyan fog rájönni a dolgokra. Amugy kétlem, hogy ez lenne majd az évad végi nagy csavar szóval lesz itt még meglepődés.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
bakod
Szerintem az író tanult a SAO 1.évadának kritikáiból. Akkor mindenki azt mondta hogy elsiette a dolgot, ami végülis igaz. bár tegyük hozzá hogy ezt szórakozásból írta, és soha nem gondolta volna hogy ilyen felkapott lesz. valószínű ezen 2 ok miatt lett olyan rövid az első szekció. azonban a mostani évad bizonyítja, hogy tud ő. Ilyen részletes világépítés max One Pieceben van, bár az egy jóóóóval hosszabb történet, ami többször laposodik. Én eddig egy sao alicization rész alatt sem unatkoztam úgy megszórtak minket infóval.

Persze Kirito még nem tudja... de megtudhatja, ha Yui becsempészi magát a Alicizationbe. ha a biztonsági rendszer fájljait át tudta írni, akkor ez sem lehetetlen valószínűleg. Persze más módszer is van rá, hisz nem egy hülye gyerek :D
 
raptor9812
Fúú hát elég sok minden xd, hát kezdjük azzal hogy egy semmitmondó karakterből hogy lett egy ilyen mindent tudó kis gyerek aki mindenhol ott van, a másik dolog meg még anno a SAO-ban akkora fos lett tőle az egész . Konkrétan az ő sztorija egy drámának indult aki megmenti ASunáékat egy bosstól és ez ment is sokáig, de aztán a végén amit Kirito csinált feltöri konkrétan az egész játékot csak azért hogy megmentesen egy AI-t röhejes, és persze egyből lesz hozzáférése a system commandokhoz, (de ha már van hozzáférése ahhoz miért nem volt hozzáférése hogy kb hmm 2000embert megmentesen a pusztulástól azzal hogy újraaktiválja a kilépés gombot, NEM ő inkább megment egy semmitmondó AI-t egy mit tudom én milyen rohadt bonyolult scriptel) miért is ne és sikerülne elmenteni Yuit az inventoryba nehogy vélelten meghaljon és legyen végre egy drámai rész ahol a néző az érezheti hogy ú szegény de milyen hős volt, de nem baj azhittem megmarad mint egy emlék, erre visszajön és él és virul sőt hogy a picsába van ekkora intelligenciája mikor most hallottuk hogy milyen nehéz is egy élethű intelligáciával rendelkező AI létrehozása, nem ő mindent tud és mindenhol ott van és mindent megtapasztalt már, kicsit ellentmondásos de ez csak az én véleményem és ne öljetek meg :DDD Hibáktól függetlenül tetszik az anime, és szeretem ez a virtuális valóságot viszont semmi extra anime, a mostani évad egész jó eddig és remélem nem lesz megint ilyen röhejes ellentét.
Szerkesztette: raptor9812 - 2018.11.15. 00:14


"History remebers kings, not soldiers"
 
bakod
Látom nem igazán figyeltél az első évad során.
-feltörni nem kellett a rendszert mert ott volt egy adminkonzol. amit Yui használt előtte amúgy.
- Yui programmagját töltötte le csak Kirito. az konkréttan annyi Linuxon hogy scp Yui saját_könyvtár.
- Hiába admin konzol, ahol amúgy még be volt jelentkezve, amint észlelte a rendszer hogy belenyúlt valaki, azonnal kidobta. azaz még ha 1-2 embert meg is tudott volna menteni, többet nem mivel a rendszer nem fogja engedni. tehát több mint 6ezer ember akkor is benn marad.
- Yui egészen addig viselkedett gyerekként, amíg az admin konzollal nem érintkezett és jött vissza minden emléke(memóriája ha nagyon szőrszálhasogató akarsz lenni).
- Őt az emberi érzelmek szimulálására hozták létre. azaz nyilván ebben volt először a legjobb. viszont az AI iszonyat gyorsan tanul, jóval gyorsabban amúgy mint itt Yui. Ha csak egy plt akarok hozni: volt egy stratégiai játék aminek nem jut eszembe a neve. ráállítottak 1 napra egy AIt hogy tanulja meg. ezalatt 200 évnyi emberi tapasztalatot gyűjtött össze és rommá verte a profikat. Nyilván Yui is tanul, plusz a rendszerinfókhoz ha hozzáfér amit mindig mutatnak hogy keresgél, persze hogy gyorsan talál meg mindent. A deathgun incidensnél is több mint valószínű hogy a googlet meg fórumokat olvasgatott. ha belegondolsz nem olyan nagy dolog ez egy AI-tól.
 
Mextil General
Engem valahogy nagyon megfogott ennek a story-ja :D, igaz voltak benne unalmas részek, de szerintem nagyon jó, remélem hogy a lesz még 4.-ik évad is belőle, igaz még a 3.-at se fejezték be :D. Amit talán hiányolok azok az keményebb harcok.


 
Nester
Már fut is a 4.évad. A heten fog kijönni a 7.rész. És számomra izgalmasabb mint az előző évad második fele.
 
bakod
Ha ilyen minőségű évadok jönnek, lehet belőle több. Még csak a sztorira koncentráltunk, meg a világépítésre. Szerintem biztosan lesznek még látványos harcok ;)

Az Alternative GGO nem 3. évad csak spinoff. Így az Alicization a 3. :)

Egyesítve 2018.11.18 19:41:55:
A 7. részben visszatértünk Kiritohoz. durva belegondolni hogy 2 év lement az Alicizationben, míg lehetséges hogy egy nap se telt el a valóságban.

Kirito kapott egy - amúgy elég Asunás - mentort - persze kicsit idősebbnek tűnik. Az már önmagáért beszél hogy Kirito egy pontot nem tudott szerezni... Lehet abban valami hogy visszafogja magát. lehet azért mert nő,vagy méginkább mert Asunára emlékezteti? Bár az is lehet hogy mivel nem élethalál meccs ezért nem ad 100%ot bele.

Azért a kardja elég jól néz ki. egyelőre mondjuk nem tudom hogy az 5kombós skillt mért nem sikerült beadni. A kardban benne kéne legyen szerintem, mert ennél OPbb fegyvert aligha talál.

Kirito ahogy szokása, egyből beleáll a küzdelembe.. :D első blikkre azonban ez valszeg nem egy barátságos meccs lesz.
Szerkesztette: bakod - 2018.11.18. 19:41
 
Jaeger
Elvileg nagyjából 18 óra telt el az igazi világban míg itt pedig két év :D

Kirito a rész alapján egyértelmű, hogy visszafogja magát, mivel a mentor is mondja neki, hogy nem ad bele mindent. Mivel tudja a támadásokat ugye a korábbi játékokból, de eddig nem volt olyan kardja amivel végretudja hajtani. Majd ha komolyan veszi akkor nem fogja tudni megállítani senki.

Ez egy barátságos meccstől nem lesz több, ha komoly lenne azt nem 50 diák előtt rendeznék. Az első igazán komoly harcra a goblinok óta szerintem még várni kellesz pár részt :(


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
bakod
a visszafogottságról még valami: azt már tudjuk hogy ha em élethalál harc Kirito nem fog 110%ot beleadni. viszont szerintem 2 karddal ténylegesen ki tudja adni magából a maximumot. vagyis én így érzem hogy 1 karddal sok mindenre képes, de ha 2vel nyomná akkor még tovább nyomná a határokat.

Igen az is lehet hogy barátságosabb lesz... de a csávó arcán valahogy nem azt láttam. persze első vérig mennek de az fájhat is rendesen nem csak egy apró karcolást jelenthet.

Egyesítve 2018.11.25 18:44:27:
Kirito harca rövid volt, de azért látványos. Még mindig nem az az igazi harc amit többen várunk, de ez a szint már elég jó kezdésnek. azt hittem lesz komolyabb sérülés is, persze ez nem volt olyan távol.

A kerti jelenet olyan volt mint egy tutorial rész. Nem hinném hogy Alice hangja volt az akit hallott, bár ő is idősebb lett, a hangja is könnyen mutálódhatott mint az ilyenkor lenni szokott. hát ez a világ így épül fel, szóval nincs benne semilyen logikai baki. Elsőre kicsit fura volt, de érdekességnek tök jó volt.

Liena is azért tanult valamit Kiritotól, és amúgy ő is erős karakter. Kíváncsian várom hogy belőle mit hoznak ki. Nem hinném hogy csak ennyi lett volna a karaktere. A beállása Kiritos volt, a támadásában meg sok volt. ettől függetlenül jó látni, hogy az osztályelső mosolyogva fogadja ha legyőzik a vizsgán. előtte inkább búval b....ottnak tűnt.

szerintem szép jelenet volt a végén a ballagási ajándék átadása. A kis bulijuk is jól sikerülhetett, mert Eugeo elég gyorsan kifeküdt :DD
Szerkesztette: bakod - 2018.11.25. 18:44
 
Ugrás a fórumra: