Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Sword Art Online (SAO)
Durzo
Jaeger írta:

Olyan mint az első évad csak ez jobban van találva.

Itt most arra gondoltál, hogy jobban van kitalálva, vagy tálalva? :D
 
Sordoran
Nem tudom ki hogy van vele, de a mai rész vége nem túl kellemes emlékeket idézett fel bennem.*-)
 
Durzo
Csak nem a Goblin Slayerre gondolsz? Vicces, mert most kezdtem el nézni (mármint a GS-t), erre a SAO-ban is jön egy goblinos rész. Az itteniek azért veszélyesebbnek tűnnek. Kövi részben gondolom Kirito felkap valahonnan egy kardot és megmutatja a goblinoknak, hogy rossz emberbe kötöttek bele.


Valaki aki olvassa a novelt, az Alicizationnak van köze Alicehoz? Illetve megéri elolvasni a novelt? Mármint van-e benne olyan animéből kihagyott rész ami fontos?
 
raptor9812
Hm ez a rész jó hamar elment :D, és most mindeki meghal és vége az animének jön :D
eugeo: System error 444 xd, hát ezt hívják stressznek real life :D, érdekes lesz a kövi rész már ha nem az lesz amit először írtam :DD


"History remebers kings, not soldiers"
 
bakod
Az opening iszonyat jó, nekem nagyon tetszik. az ending semmi extra... mintúgy általában az endingekkel lenni szokott. Viszont azt nem tudom eldönteni, hogy az opening lespoilerez egy csomó mindent vagy csak félre akar vezetni? :D

A goblin slayer elég elnagyoltnak tűnik, szerintem azért hypeolják sokan mert 10 éves lányokat erőszakolnak benne goblinok.... de ha már egyszer az is népszerű ha valaki slime-má változik következő életében.....

visszakanyarodva a 3. részhez, lassan de biztosan haladunk, rendesen építik fel ezt az ismeretlen világot. azért a karddal is lesz meló mire kivágják azt a démonfát... de az a kard Eugeoé lesz az tuti.... Kiritonak is kell valami OP fegyvert találnia. most csak valami piszkátor kellene amivel ezeket a goblinokat legyilkolná...
 
robogo81
bakod írta:

visszakanyarodva a 3. részhez, lassan de biztosan haladunk, rendesen építik fel ezt az ismeretlen világot. azért a karddal is lesz meló mire kivágják azt a démonfát... de az a kard Eugeoé lesz az tuti.... Kiritonak is kell valami OP fegyvert találnia. most csak valami piszkátor kellene amivel ezeket a goblinokat legyilkolná...


A sárkány mellett csak van valami aggyadneki,a sok fux meg apró mellett csak akad valami jó bicska,pont erről jut eszembe, a openingben,nem valami díszes sötét fegyvere van,most simán emlékezetből ennyi rémlik.
A fához hogy kivágják, még növelni kell a tárgyhasználatot,próbáld elegendő képességgel nélkül játszani a dark souls-ban,a fegyver szinte semmit se sebez.Ha meglesz az alap a fa egy csapás lesz. :D
Szerkesztette: robogo81 - 2018.10.22. 17:17
 
bakod
Az igaz, hogy a kardot ami legyőzte a sárkányt elvitték onnan - a mobilos játéban meg amúgy is visualokon mindenhol ez a kék kard Eugeoé. Viszont Kiritot nem féltem, úgy is talál egy jó kis kardot :D

az egy csapás kicsit OP lenne, de biztosan úgy lesz xd
tény hogy Niohban pl még 10 szinttel magasabban is szenvedek bossoknál nem hogy 10 szinttel alacsonyabban :D
 
Durzo
Rögtön az opening elején lehet látni két kardot (az egyik az, amit a sárkánytól vittek el), amik kinézetre megegyeznek a végén látható becsomagolt kardokkal. Kb a kétharmadánál meg látni is ahogy használják őket. Csak az a kérdés, hogy mikor találják meg a másikat?
 
raptor9812
Nos az openingből sok mindent ki lehet következtetni vagy rosszul vagy jól, azért én megpróbálkozok vele :D
#1 Ahogy látom Alice él és virul sőt méghozzá szerintem Feddhetetlen lovaglány lesz vagy mi xd, a lényeg hogy mégse végzik ki, talán akik átlépnek azokat kiképzik és lovagot csinálnak belőle (ultrafaszság???)
#2 Sok részlet bevillan a movieból is és még hogy kik felügyelik vagy fejlesztik a fluchlight szimulátort, továbbá a SAO-s kabin ami a movieban Yuna van vagy nem tudom
#3 Kirito kardja illetve hogy mindketten kardforgatók lesznek sőt még tanítványaik is lesznek ahogy elnézem, meg hogy talán egy Feddhetetlen lovaggal harcolnak ketten talán?? Ja meg látjuk azt a nőt aki szeret pucérkodni egyedül az ágyba, aki nem Asuna és nem is Alice az fix, talán a főfejes.


"History remebers kings, not soldiers"
 
Jaeger
Ha már következtetés akkor szerintem Kirito most fog találni egy fekete kardot a barlangban és azzal fogja levágni a goblinokat.
Mivel az openingben van egy jelenet, hogy mindketten útrakelnek. Utána elmennek a fővárosba és valószínűleg jelentkeznek makulátlan lovagnak vagy valami hasonló. Csak nem tudom ezt a fakivágást hogyan oldják meg. Bár én úgy vettem ki a harmadik részből, hogy valami történt a lovagokkal ezért senki nem jön ha megszegik a tabu törvényeket. Szóval azt egyelőre félrefogják rakni szerintem.

A másik érdekes dolog vajon Kiritonak mikor fognak eszébe jutni az emlékei, bár szerintem akkor amikor Alice-el találkozik vagy valami hasonló. De szerintem eddig ez az évad elég jól működik történeti szinten is. Szóval nagyjából a következő 3 részben kifog derülni mi a hőseink célja. Az látszik, hogy nem siett szóval Kirito se lesz szerintem túlságosan OP hamarosan.

Eugeo amugy mindig system errot kap :D Viszont csak akkor amikor a Tabu jegyzéket sértő dolog történik. Szóval szerintem a goblinokat levágni egy sima embernek is sérti a tabujegyzéket.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
bakod
Nos a rész végén volt a kövi rész címének a bejelentése ami azért elég beszédes: Távozás/útra kelés.. mindkettőt láttam 2 különböző fordításban.

Valószínű hogy a "vétkeseket" inkább átképzik. Alicet is karddal illusztrálják mindenhol.

Amúgy Eugeo most nem system errort kapott mint Alicenél amikor a Tabu Index ellen kellett volna cselekednie. Itt a félelem (és lehet a dejavu érzés miatt is) blokkolt le, hisz a szeme tiszta volt, nem volt benne korlátozó vörös hibaüzenet.

Azt hogy az útrakelést milyen módon oldják meg még kérdéses... lehet Kirito, ha tényleg most találja a legOPbb kardját - ami lehet bár ki tudja - és a tárgyhasználatra kisebb picivel a követelmény akkor simán kivágja azt a Cedart... az is lehet azonban hogy Eudeot felmentik a kötelessége alól mert pl átlépik a határt.
 
barn
Kirito kardja már szerepelt is...
(Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: ... a cedar legkeményebb ágából fognak neki faragni egyet.)
 
Jaeger
Nah ez egy érdekes rész volt :D

Bár fura, hogy volt egy pillanat amikor Kirito szószerint megijedt, pedig ettől sokkal nagyobb bossokat győzött már le. Gondolom itt a fájdalom, az érzelmek is mint a félelem jobban jelen van mint más játékokban.

Az a másik érdekes dolog, hogy SAO kardforgató képességeket használt. Talán mégis álmodja az egészet? Bár akkor nem érzett volna erős fájdalmat.
A Sonic Leap képességet először az SAO boss ellen használta amikor Asunával találkozott.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
robogo81
Na majdnem bejött az egy csapásos megérzés,csak egy nap lett belőle(igaz nem tudni mennyit edzettek,de nem mutattak napszakokat,csak a mozdulatokat),de ha csak hetek, akkor sem évek.
Jó rész volt,kiváncsi vagyok tudni fogja-e a két kardos technikáját idővel használni.
 
bakod
Persze hogy megijedt Kirito. Az eddigi VRban nem érzett ekkora fájdalmat, minden sokkal valóságosabb.... én sem reagálnék valszeg másként, hisz ha érzel fájdalmat, mi történik ha meghalsz? Amúgy a csata nagyon jól nézett ki, örülök hogy a barlangban nem egy iszonyat OP kardot talált csak egy átlagosat.
Ami számomra meglepő volt az a tárgyhasználat képesség elég gyors növekedése. Persze ez nem hiba, hisz éles csatában minden animében drasztikusan fejlődnek a főhősök, szóval hülyeség lenne szerintem ezt felróni neki.

A SAO képességek létére én egy magyarázatot tudok elképzelni (tulajdonképp biztos van más is csak ez az egy jut eszembe): az egész világ a Magon alapul, a GGOban is tudta a képességeit használni.

A fára a 1shot enyhén szólva is túlzás lett volna, de egyértelműen látszott hogy Kiritonak max még 1 vagy 2 csapásra lett volna szüksége. Eugeo betanítása minimum 3-4 nap de inkább 1-2 hét volt (az időjárásból kiindulva, meghát 3-4 nap alatt csak nem tudja rendesen megtanítani Kirito a kardvívásra :D ) Esetleg ha valaki olvassa a LN-t és ott említik hogy mennyit edzettek, légyszi írja le nekünk.

A dual kardot én is szívesen viszont látnám mert még anno a SW Jedi Academy-ben is csak azzal toltam... az a legjobb :D


Van itt még valami amiről nem esett szó: Eugeo emlékezett valamire - a törölt memóriája ellenére - hogy Kirito is ott volt gyerekként.... nem az emlékezés túlzás de érezte... Ő tudjuk hogy AI tutira... ebből még érdekes szál is lehet. engem nagyon is érdekelnek az ilyen fajta mondanivalója/üzenete is az animének. burkoltan de észrevehetően tálalja.
 
Ugrás a fórumra: