Egyik kedvenc animém, de nem csak nekem, de az apukámnak is aki nem néz animét, ezt bármikor hajlandó megnézni.
Kezdjük a zenével, ami inkább funky, blues, jazz tökéletes összhangja. Ha valaki alapjáraton szereti eme műfajokat, annak ajánlom az OST-t, de a történet után linkelek is pár számot.
Történet:
A történet valamikor a távoli jövőben játszódik, amikor a bolygóközi utazás - és ezzel együtt az intergalaktikus bűnözés - a mindennapok részévé vált. Hőseink: Spike Spiegel és Jet Black, a két teljesen eltérő jellemű, de egyformán rejtélyes múltú férfi, akik fejvadászként száguldoznak a világűrben hajójukkal, a Cowboy Bebop-pal, és kézre kerítenek minden bűnözőt, aki csak fellelhető a naprendszerben, és persze akiért eleget fizet a rendőrség.
A sorozat előrehaladtával a fejvadászok segítőkre találnak Faye Valentine, Edward Wong Hau (előbbi körözött csaló, utóbbi pedig egy számítógépzseni kis csaj), illetve egy Ein nevű kutya személyében, így egyre inkább benépesedik a hajó, és a két barátnak a bűnözők mellett saját jellemhibáikkal, plusz az új társak rigolyáival is meg kell küzdeniük.
A cselekmény fordulatokban gazdag, van itt minden: szerelem, bosszú, hatalomért folyó bandaháború, cselszövés, na és persze üldözési jelenetek földön, vízen, levegőben egyaránt. Az akció mellett a Cowboy Bebop nem fukarkodik a poénokkal sem. A Toshiro Kawamoto által megálmodott karakterek kidolgozottsága pedig (külső és belső jegyek egyaránt) egészen eredetiek. Minden egyes szereplőnek önálló részei vannak, ahol az adott figura áll az események középpontjában, így a csapat tagjait alaposan megismerhetjük.
Forrás: Félig AA
Műfaj: akció, dráma, kaland, sci-fi, seinen, tragédia, vígjáték
Zene:
Kis kedvcsinálónak az egyik legjobb opening-gel kezdeném. Rólam tudni illik, hogy nem szeretem annyira az openingeket, mert a legtöbb elég gyengus és max egyszer nézem és/vagy hallgatom végig. Na ez azon ritka openingek köz tartozik amit ezerszer hallottam már, annyira jóra sikerült.
Cowboy Bebop Opening - Tank! (Full version)
Cowboy Bebop - AsK DNA
Cowboy Bebop - Call Me Call Me
Cowboy Bebop - Gotta Knock A Little Harder
Cowboy Bebop - Piano Black
Kicsit lassabb, de gyönyörű ez a két szám:
Cowboy Bebop - Blue
Cowboy Bebop - Green Bird
Nyelv:
Ez az az anime, amit nem szégyen megnézni magyarul, mert kivételesen jól sikerült a szinkronja szerintem.
Összességében mindenkinek ajánlani tudom, mert eddig még nem hallottam, hogy valakinek ne tetszene ez az anime. Történet, zene, megalkotás, grafika, minden együtt nagyon jó. Aki még nem látta mindenképp nézze meg minél hamarabb!