Hozzászólások
Dragon Ball - Technikák, képességek
Kai-san
Én szerintem az 1.000x szorzó a ssjb-nek még mindig elég kevés . Példáúl lehetne hogy mondjuk 500x lenne a godki, és pl Goku tudja aktiválni bármikor, és mikor god ki-t aktiválta, akkor a ssjb ssj erejével van.
Azaz pl Goku : 1
Goku SSJ : 50
Goku (God Ki) : 500
Goku SSJB : 25.000


Do what is right not what is easy!
 
Rotcsa
Én azt gondolom, hogy a SSJB-t egy kicsit másképp kell megközelíteni, mint az eddigieket, mégpedig a feleslegesen elszivárgott erő -oldaláról!
A God-ki lényegében egy olyan ki, ami nem szivárog el egy picit sem az erőnöveléskor. Ezt nem én találtam ki. Azért nem érzik a God-ki-t a tréninget el nem végzettek, mert nem is tudják, hogy mire kell figyelni....
Ez szerintem egy olyan szuperharcos KI, amelynek nincs fel nem használt mennyisége. Whis is azt kérte Gokutól a tréning után, h próbáljon szuperharcos-ba változni.
Eddig szép is lenne az elmélet, de akkor: Miért lenne erősebb a SSJB, mint a sima (piros) SSJG? Jó kérdés..., ez szerintem nyitva marad.

Amire gondolok , hogy jó lenne tudni az elszivárgott erő mennyiségét a sima SSJ-szinteknek. Erre eddig még nem adtak a készítők utalást, de ebből sokkal jobban be lehetne lőni a SSJB-szintet, mert akkor az csak hozzáadódna a sima SSJ-szinthez.
Az nyilvánvaló, h a SSJB sokkal erősebb egy SSJ3-nál. Ezek szerint már a SSJ 1-ből sem szivároghat annyi Ki, hogy az erősebb legyen egy SSJ 3 -nál! Vagy mégis? Ki tudja... a rejtett ererjükkel ők sincsenek tisztában addig, amíg azt valami ki nem váltja. Rejtett erő, elfuserált erő, tök mindegy, hogy nevezzük, ha nem tudtak róla....
De mi van akkor, ha a SSJ1, 2 és 3-szintek épp a rejtett erőforrások (amik eddig elszivárogtak ) egy hatékonyabb kihasználásának a megnyilvánulásai?
Valamilyen szinten csak megjelenítik azt az erőt, ami bennük amúgy is ott van, csak eddig nem tudták. Eddig a haragot mondták, mint kiváltó okát ennek, de a későbbiekben lehet, hogy kapunk egy jobb módszert. Már a Ki-tréning is e-felé mutat, szerintem.
 
Jaeger
Miért lenne erősebb az SSJB mint a piros SSJG? Ez pofon egyszerű kérdés.

Általános anime szabályok miatt. :D

Egyrészt a piroshoz több saiyan kell. Sokkal többet ér az amit egyedül érsz el. Az SSJB pedig még jobban rámegy a Ki kontrollra mint a piros SSJG.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Rotcsa
Azt gondolod van logika abban, amit mondok?
Ezen tegnap kezdtem el gondolkozni... :D
Sokkal egyszerűbb lenne megsaccolni a SSJB-t, ha tudnánk, h mennyi fel nem használt Ki-t sugároznak csak azért, h erőt növeljenek!

Amúgy meg én a többi univerzum csillagharcosától alakváltást remélek!
Bízok benne, h lesz egy genetikailag és evolúcionálisan a heteshez nagyon hasonló Sayian faj, akik tökéletesítették, sőt meg is haladták az Oozaru-t!
Jó lenne a SSJ 4-et látni például, vagy valami hasonlót! :D

Egyesítve 2016.12.20 21:35:13:
Egy teória Hit képességeiről!

https://www.youtu...77xoL3GtGs
Szerkesztette: Rotcsa - 2016.12.20. 21:35
 
KingBradley
Jó lenne lassan megtudni, Hit képessége technika (tehát megtanulható adott szint felett) vagy biológiai képesség.
 
Kai-san
Én egy szóval sem mondtam hogy a ssjg gyengébb mint a ssjb... A god ki-nél úgy értettem hogy base-ben a god ki és mikor ssj-be megy (miközbe god ki van nála) akkor abból ssjb lesz ...


Do what is right not what is easy!
 
Rotcsa
KingBradley írta:

Jó lenne lassan megtudni, Hit képessége technika (tehát megtanulható adott szint felett) vagy biológiai képesség.


Egy teória Hit képességeiről!

https://www.youtu...

Erre nem adnak választ, de szerintem ez adottsága. Csak úgy, mint Guldonak volt a hetesben Freeza idején.

Egyesítve 2016.12.25 09:46:16:
Ma Vados elég jól elmagyarázta Hit technikáját.
Time skipping-gel, azaz nem megállítja, nem is lelassítja, hanem átugorja az időt. Ezt úgy éri el, hogy bizonyos időt el tud raktározni és ekkor létrejön egy párhuzamos tér, amibe átugrik. Ekkor nem támadható meg, ellenben látható.

Goku a végén rájött-legalábbis azt hitte- , hogy hogyan működik és próbálta ütésekkel egy helyben tartani, de nem jött be, simán meg tudta ütni. Érdekessége a dolognak, hogy nem is abba az irányba ütött ekkor Hit, amerre Goku volt, ellenben mégis működött, ami annak a megerősítése, hogy Hit tényleg a térben ugrik,mielőtt az elraktározott időt fel nem használná. Pontosabban az időben ugrik, de a térben mozog ekkor, hogy eljusson az ekkor párhuzamosan keletkezett jelenbe.
A végén Goku egy nagy Ki-blast-al feltörte a time skipping-et, hogy ez hogyan volt lehetséges, azt nem értem.
Szerkesztette: Rotcsa - 2016.12.25. 09:46
 
Shiro
A Kaiouken egy technika amivel a használója többszörösére tudja növelni az erejét. Mellékhatása, hogy az intenzitásával arányosan van káros hatással a használó testére. Magasabb szorzóval használnia kaioukent, már önmagában életveszélyes és baromi fájdalmas mellékhatásai vannak.

Fuziók:
A táncos változat összeadja a két harcos erejét. (Anno a haszbna anyniban rejlett, hogy a kicsik ketten együtt már fen tudták tartani az SSJ3-at)
SSJ Gogeta = SSJ2 Goku


A Potarás változat az erők összegzése mellett nagy mértékben meg is növeli azt. Úgy vélem kb egy szint ugrásnak felel meg.
SSJ Vegeto ~ Blue Goku illetve Base Vegeto ~ SSJ Goku

Átváltozások.
Az SSJ, az SSJ2 és az SSJ3 szorzóit még anno Toriyama határozta meg. Az ASSJ, USSJ, Quake of Fury, SSJ Rage, Blue... stb esetében csupán következtetni tudunk.

Zamasu ellen azért használták Vegetót ahelyett, hogy Goku 100x-os Kaioukennel ment volna neki, mert a fúzió az nem fáj.

SSJ(szintek) és Kaiouken használata esetén igen összeszorzódnak a szorzók.

pl, egy SSJ és egy 10x-es kaiouken együtt 500x-os szorzót ad (50x10)

Bár megkockáztatom, hogy ez esetben Goku teste nem csupán a 10x kaiouken üditő mellékhatásit élvezné, hanem az 500x-os változatét.
Itt van a két power up között egyfajta adok kapok.
A kaiouken növeli az SSJ erejét az SSJ pedig növeli a kaiouken mellékhatását.

A Blue esetében az isteni ki-nek van egyfajta terápiás hatása, de még így is messze károsabb a Blue-val használni a 10x-es kaioukent,, mint alap formában a 20x-ost.

------------
Azért, hogy a történe főszereplőit képező csillagharcosok szembe tudjanak szállni az olyan teremtényekkel akik több száz ezer, vagy millió évig eléldegélnek, ergo rengeteg idejük van a fejlődésre, szükségük van olyan átváltozásokra illetve technikákra amelyekkel a rendelkezésre álló időből adódó hátrányt behozhatják.
Szerkesztette: Shiro - 2017.09.22. 16:03
 
Jaeger
Lassan úgy gondolom, hogy az erőszintek már kevésbé fontosak Goku vagy Vegita esetében. Tehát, hogy kb elértek a max szintet és inkább a technikáknak lesz fontosabb szerepük.

Jiren vs Goku esetében is a 20 szoros Kaioken ssj blue Goku megkarcolni se tudta, pedig ha azt összeadnánk nem kicsi szám jönne ki. Míg Ultra formában képes volt felvenni a harcot, de az inkább tűnt technikának mint hatalmas erő növekedésnek.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
peterk
Hasonlóan gondolom én is, de ezzel nincs is gond szerintem. Már tényleg nem lehetett követni, annyiféle átváltozás volt, erre nem kéne még tenni. Viszont az érdekelne, hogy amikor Goku az Ultra Instinct technikát használja, akkor melyik forma erejét "kapja" meg?
 
Shiro
Változó lehet. Jiren ellen. Kb olyan erős lehetett, min egy Blue Kaiouken x20, vagy egy rituálés God forma.
Kefla ellen lehet max csak Blue szinten volt. Az erejét inkább az adja, hogy rendkívül javítja Goku reflexeit, harci képességeit. Egy szóval az ügyességét egy szintre emeli a nyers erejével.

Mert téynleg mintha nem igazén tudnák kihasználni a Blue-t vagy az azzal vetekedő formák erejét.

Az egészet leginkább Gohanon keresztül tudnám szemléltetni.
Ulétimate Gohan SSJ2 Goku ellen az elején mennyit bénázott már? A Blue ellen viszont már mintha kicsit jobban kezdett volna.
A tornán meg megint csak bénázik, mert kénytelen visszafognia magát. Ha fullosan nyomná véletlenségből atomjaira szaggatná az ellenfeleit. Gohan nm rendelkezik megfelelő kontrollal az ereje felett, így visszafogja magát.
Frieza viszont könnyedén eljátszadozgat a nála jóval gyengébb ellenfelekkel, ergo ő jól tudja kontrollálni az erejét.


Úgy is lehet még monnani, hogy olyan, mint a Kuroko no Basket-ben a Zóna, vagy Narutonál a Sennin mód...stb


ui. Jiren ellen úgy hiszem egyaránt kell majd az erő és az ügyesség is.


img00.deviantart.net/1e09/i/2018/003/7/f/zero_no_naku_koro_ni___grail_killer_chapter_by_shirohun-d53yyil.jpg

When Zero Cry: Grail Killer Chapter
 
KingBradley
Jiren egyszerűen iszonyat gyors, vagy esetleg ő is kapizsgalja az UI t? :hmm
 
starwarsfan
Sziasztok! Tudnátok segíteni? Nagyon nem vágom a harcrendszert a DB-ben, vagy csak én gondolom túl. Több dologgal szerintem maga Toriyama sincs tisztában.
Az első kérdésem: a manga elején Krillin és Goku a Zseniális Teknős féle edzés után nagyon megerősödnek. Ez a kí mennyiségük megnövekedése miatt volt, vagy szimplán csak fizikailag erősödtek (mangamódra)?
Van több kérdésem, de egyszerre csak egyet tárgyaljunk meg. Köszönöm, ha tudtok válaszolni.
 
Ugrás a fórumra: