Hozzászólások
Naruto Duma topic
Sasha
Shippuuden: Forgószelet és hurrikánt jelent japánul. Nyilván lehet szimbolikus jelentése is Narutora való tekintettel (pl. szél elem vagy hasonló). Eredeti fordításban Naruto Hurrikán Krónikák a címe a cuccnak.


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
dungeonlord
Sasha írta:
Naruto Hurrikán Krónikák a címe .

Jól hangzik Magyarul xD .Címmel megadták a tiszteletet,kivéve az agyatlan fillerekel.
Naruto vs Nagato után kezdődött az agyatlan filler elnyújtás. Ötletek jók voltak,csak az idióta elnyújtással voltak gondjaim. Falufelújításnál tetszettek,hogy a falusiak beszéltek Narutoról,hogy ki hogyan ismerte meg .Pl 70éves Genin öreg.De az nem tetszett,hogy egy beszélő struccot rakta bele a történetben sbstb.
 
goku5
Köszi szépen a választ! Jól hangzik ez a cím. Bár én nem hinném, hogy a szél elemre utalna a cím. Inkább a váratlanra kiszámíthatatlan pusztítóra. De amúgy ezt is ki tudja biztosan talán a japánok.
Hát na ja a széthúzott értelmetlen fillerek amiket csak úgy váratlanul pont értlemetlen helyre időben beraknak na azok tényleg kiakasztóak voltak. Főleg már a végén mennyire húzták őket 1-2 valós rész aztán egy csomó filler. (bár a végén lévők már jók voltak sőt szerintem párat lehetett volna jobban is kifejteni húzni)
 
Sasha
Nálam eleve az volt a baj a Narutoval is többek között, hogy olyan karakterek voltak szimpatikusak, akikre ritkán vetült rivaldafény (vagy nagyon a vége felé, amit már ugye így meg se vártam), más karakterek viszont roppantmód bosszantottak vagy hidegen hagytak, motivációmat veszítve pedig főleg így, hogy a Fillerek sem a kedvenceimről szóltak, olyan orbitális szüneteket hagytam néha benne, hogy azt büntetni lehetne. Így természetesen sok dologról le is maradtam - ami azt eredményezte, hogy ementáli lett a Naruto történetéből kicsiny kis agyamban.


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Aizen
Azt hiszem itt helyben leszünk.
Hasler írta:

Nem hinném hogy rossz példát írtam de fejezd ki magad bővebben egyébként végig néztem vagy 5x szóval láttam elégszer hogy tudjam a hiányosságait.
Mikor Madara feloldotta mondta az öt Kagénak hogy nem kéne felelőtlenül tiltott Jutsukat használni mert mikor feloldotta végtelen chakra és egy test amit nem lehet elpusztítani csak lepecsételni. szóval nem hiszem hogy tévedtem.


Egy animét elég egyszer látni, hogy pofán verjenek a hiányosságai.
Igen, ez a lényeg. Tiltott. És nem véletlenül az, valakit szó szerint feláldoznak a technikához. Ez alól a meglehetősen nagy előnyök sem jelentenek kibúvót. Arról nem is beszélve, hogy Hasinak milyen érzés lett volna a tudat, hogy valakit kinyírtak, ő meg strázsálhat a faluban. Mert nyilván ha már egy emberi életet feláldoztak azért, hogy ő ott legyen segíteni, nem szüntette volna meg a technikát (vagy nem kérte volna rá Tobiramát, hogy szüntesse meg), ez pedig félig-meddig érzelmi zsarolás is.
Szvsz minden kor oldja meg a saját problémáit.
 
Jon
És mi van akkor, hogyha mondjuk valaki már haldoklik? És önként feláldozza magát. Akkor én ezt erkölcsileg nem látom problémának.
Nem ebben van a gond szerintem. Sokkal inkább abban, hogy Hashirama egy ember, nem pedig egy gép. Élt, szolgált, meghalt, és megnyugodott. Nem a természet rendje szerint való az, hogy visszahozzuk a halottakat, pláne, hogy az ő szempontjából ez nem biztos, hogy... hogy is mondjam. Örvendetes, vagy kellemes.
És ja, oldja meg minden kor a saját problémáit.

Persze, az egész EDO dolgot nem kellett volna behozni, és nem lett volna ilyen probléma, a háború is sokkal izgalmasabb és eredetibb lett volna, mert nem úszhatta volna meg Kishi annyival, hogy ócska módon visszahoz régi karaktereket, azokat meggyalázza, és letudta a háborút.
De hát ezen már kár bosszankodni. Örüljünk a jónak, mert hála Istennek, azért volt bőven, a végén is.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
goku5
Egyet értek az előttem szólókkal valamilyen módon, mert hogy tényleg nem jó bolygatni a holtakat meg bajt hozni másokra. Viszont ha az élőket nézzük az edó az úgymond tökéletes fegyver. Mert hogy lényegében halhatatlan és elpusztíthatatlan sereg akik elvégzik egy sereg dolgát pár ember feláldozásával. Hasonlóak mint a robotok (terminátorok). Szóval pár ember feláldozza magát és felér egy sereggel. A mangát is ezért tették érdekessé, mert nem csak a fehér Zetsuk voltak.

De ez már tényleg nem etikus dolog meg hasonlók az biztos. Meg nem foglalkozni a holtakkal meg mások elvárásaival az már más. Pláne hogy mások szó szoros értelmében irányítanak. De Etikával meg mit foglalkoznak sajnos egy háborúban, vagy mások érzéseivel

De azért csak jó volt látni hogy győzik le a régi nagyokat. Bár az is érdekes, hogy milyen gyorsan "könnyen" le tudták győzni a régi ősöket. De legalább az segített hogy ők amennyire tudtak segítettek ellenük küzdőknek. Ez is mutatja mennyire ellentmondásos, hiányos ezen a téren.
 
Hasler
Legyen akkor az hogy nem lett volna etikus feltámasztani ez oké,
A másik ami nekem nagyon szemet szúrt mikor Madara visszajött az életbe és elvesztette a szemeit mikor Shukaku lepecsételte használta a Susano-t amit a Dupla Sharingan nélkül nem lehet mert Obito is emiatt nem tudta használni mivel Kakashinál volt a másik szeme.
 
Jon
De ő felébresztette mindkét szemében. Azokhoz a képességekhez, amikhez nem vizualitás kell (tehát pl. mint a Tsukoyomi, vagy igazából az Amaterasu is), szerintem nem kell a szem fizikailag, elég, hogy ha felébresztette mindkét szemében a mangekyou sharingant.
Obitonak már akkor sem volt meg a szeme, amikor felébredt, Madara meg csak ideiglenesen lemondott róluk, de attól még a képességet fel tudta ébreszteni.

Ennél sokkal nagyobb dolgokba is bele lehet kötni a Naruto kapcsán, szerintem ebbe fölösleges.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Dova
Itt egy új interjú Kishimoto-val: http://www.saiyan...interview/

Nagyon érdekes kis olvasmány, ajánlom mindenkinek. Szó van benne a Naruto - Boruto karakterek közti különbségekről, az új Boruto mangáról és animéról, valamint a Naruto-Sakura-Hinata hármasról. Jómagam mondjuk csak félig hiszem el hogy ő már az elejétől Naruto-Hinata párost akart, de oké :D .
 
goku5
Angol tudás híján érdekes azért ha tuja valaki magyarul írja már le röviden a tartalmát. A fordítónak nem sok hasznát veszem, értelem szempontjából.
Amúgy lehet hogy tényleg az elejétől (amikortól rendesen behozta) Hinatát őt akarta párnak. csak a rajongók megtévesztése meg a Narusaku hívek miatt nem csinált semmi konkrétat velük meg adott lehetőséget a másik variációnak is.
Gondolom nem érv de ez is hasonlít a Dragon Ballra, Ott meg Goku nem Bulmával hanem Chi Chivel jött össze. Ha úgy vesszük pont olyan.
 
Dova
Kis off:

Basszuskulcs, fél óráig írtam a hsz-emet a cikkről, kb szó szerint lefordítva, erre fel nem küldte el mert nem voltam bejelentkezve...........hogy az a jó.....:S Később ha valaki meg nem előz még leírom, csak vizsgaidőszak van még bocsi :D
 
goku5
Velem is megesett már, hogy pont egy hosszabb hozászolást írtam és mikor küldöm kiderül, hogy közben kilépett.
Lényeg hogy tényleg várom, és köszi!:bow
 
Lad
Tessék goku, itt is van. :D
Viszont előre leszögezem nem vagyok fordító. Vannak hiányosságaim mind az angol tudásom, mind a fogalmazási képességem kapcsán. Ennek tudatában olvassátok majd ezt a "fordítást".
(Nyugodtan ki lehet javítani a hibás részeket)

Interjú

Megjegyzés: SJ= Shonen Jump, a kérdező

SJ: Milyen az életed mióta befejezted a Narutot? Elmentél végre nászútra?
Kishi: Igen, eljutottam. Igaz csak egy belföldi utazás volt, a Fuji hegyet néztük meg. Mivel még soha nem jártam ott. Illetve mivel megszületett egy újabb gyermekem, volt mivel foglalkoznom.

SJ: Mint az eredeti készítő, milyen érzés olvasni a Boruto-t?
Kishi: Bár nem én készítem, minden fejezet elkészültét látom, lényegében még mindig a csapat tagja vagyok. Mivel még részt veszek benne, elég nehéz egy rajongó szemszögéből néznem, főleg, hogy a jelenlegi sztori még az általam készített film alapján készül.

SJ: Tudnál beszélni Naruto és Boruto karaktere közötti különbségekről?
Kishi: Naruto gondolkodás nélkül cselekszik, és elég nyers(?) (unrefined - nem tudom, hogy lehetne pontosan lefordítani). Egy igazi klasszikus csirkefogó/gazember/kis gazfickó. Boruto, nos, nem mondanám, hogy lusta. Ő ennél kifinomultabb. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ismeri az összes kiskaput. Ravasz. Sokkal felnőttesebben látja a világot. És Boruto a szarkasztikusabb kettejük közül. Naruto sokkal egyenesebb, ami a szívén az a száján. Ez elég nagy különbség a két karakter között.

SJ: Néha, a szériák főszereplőinek gyermekei, a szüleik klónjaként végzik. Emiatt aggódtál?
Kishi: Igen. Ennek részben az az oka, ha a karakterek nem hasonlítanak egymásra, ha kicsit nem szakasztott másai a szüleiknek, elég nehéz kifejezni kik is ők valójában. És az én esetemben van egy pár, akik lényegében kis klónjaik a szüleiknek. Shikadai sokban hasonlít az apjára. És pár karakter a két szülő keveréke, mint pl. Cho-Cho. A mangákban, néha ilyen tipikus karaktereket fogsz látni.

SJ: Mire számíthatunk az érkező Boruto anime kapcsán.
Kishi: Ahogy a történet haladt, a Naruto anime, egyre sötétebb és komolyabb lett. Szóval szeretném, ha a Boruto anime vidámabb hangvételű lenne. Valami olyan, amit a fiatalabb srácok és lányok is élvezhetnek.

SJ: De a történet eleje elég sötét jövőképet vázol fel.
Kishi: Ez igaz. Szerettem volna, ha a történet eleje vidám, de azt is szerettem volna megmutatni - részben az olvasók figyelmének megragadása céljából - , hogy lesz egy sötétebb fordulópont a későbbiekben.

SJ: Mi hoz lázba egy új széria elindításában, mint a Boruto?
Kishi: Van egy csomó olyan karakter, akik még nem mutatkoztak be a Borutoban. Nagyon izgatott vagyok az őket érintő történésekkel* kapcsolatban. (*Itt Kishi a "drama" szót használja a fordításban, de ezt inkább "váratlan, izgalmas események sorozataként" értelmezzétek, nem pedig csak drámai eseményekként)

(Itt szívesen fogadok alternatívákat, mert nem tudtam jól megfogalmazni a választ)
SJ: Mik aggasztanak egy új sorozat elkészítésekor, az előtörténet hatalmas sikerei után?
Kishi: A Boruto kapcsán az, hogy azután, ami a Narutoban történt, pár dolog ismétlődhet. Szóval aggaszt, hogy a történet túlságosan is hasonló lesz. És az, hogy miután Naruto és Sasuke, egyre erősebbé vált, és egyre nagyobb csatákat vívott, ezzel szemben a Borutoban gyerekek harcolnak, szóval a történet nem fog annyira grandiózusnak érződni. De nem akarom, hogy ez hiányérzeteket keltsen, ezért a történetnek, máshogy kell kifejeznie magát, vagy teljesen új ötletekkel kell előállnia. Ezek aggasztanak a leginkább.

SJ: És mi a helyzet egy teljesen új széria elindításakor?
Kishi: Egy teljesen új széria kapcsán nem aggódom, nem kell túlszárnyalnom a Narutot. Soha nem gondoltam, hogy a Naruto ilyen sikeres lesz, szóval szerintem ezen nincs értelme aggódnom. De a következő sorozatom során fel tudom használni az összes Naruto alatt szerzett tapasztalatomat. És nem igazán gondolok úgy magamra, mint egy nagy emberre, aki megalkotta a Narutot, szóval nincs plusz nyomás rajtam a következő szériámmal kapcsolatban. Soha nem felejtem el a Narutot, de aggódni sincs már értelme rajta. Csak a következő sorozatra kell fókuszálnom.

SJ: Az egyik legnépszerűbb manga a VIZ-nél a "Naruto: Chibi Sasuke's Sharingan Legend". Mit gondolsz a vicces szituációkról, amikkel Taira Sensei áll elő?
Kishi: Néha a viccei kicsit túl érettek a gyermekek számára [nevet]. Talán a Hidan résszel kicsit túl messzire is ment, de értékelem, hogy olyan ötletekkel áll elő, amikkel én soha sem tettem volna.

SJ: Olvasva azt a szériát, olyan érzése van az olvasónak, hogy Taira Sensei nagyon szereti a Narutot.
Kishi: Így van, ő egy korábbi csapattagom, és nagyon is élvezi azt, amit csinál. Plusz azt mondtam neki, hogy azt csinál amit csak akar, szóval remélem, hogy még őrültebb ötletekkel áll majd elő. De azért jó lenne, ha gyerek barátabban tenné mindezt [Nevet]. Néha meglepődöm, hogyan ússza meg mindig, olyan jelenetekkel [Nevet].

SJ: Naruto és Hinata házassága már a történet elején el lett döntve, vagy fontolóra vetted, hogy Sakurával jöjjön össze a végén?
Kishi: Mikor az elején behoztam a történetbe Sakurát, nem volt vele semmi ilyesmi célom. Egy szinten volt az olyan karakterekkel, mint Kiba, Shikamaru, szóval nem fordult meg semmi a fejemben azzal kapcsolatban, hogy összejön Narutoval. Értelemszerűen, csak barátok és csapattársak lettek volna. Ezzel szemben Hinata kapcsán, már elég korán eldöntöttem, hogy összejönnek. Viszont ezután, arra gondoltam érdekesebb lenne, ha behoznám közéjük Sakurát, ezzel egy zavaros szerelmi háromszöget kreálva. De hogy őszinte legyek, erre nem nagyon volt elég hely és idő a történetben. A Naruto egy harci manga, nem egy romantikus történet. Döntened kell arról, hogy mire fókuszálsz, hogy szerinted az olvasók mit szeretnének látni. Szóval soha nem akartam összehozni őket, de bedobtam pár utalást, hogy az olvasók azt higgyék összejöhetnek. Az elejétől kezdve el volt döntve, hogy Naruto és Hinata össze fog házasodni.

SJ: Pár éve részt vettél a NYCC-n, és találkozhattál pár ezer rajongóddal. Miként befolyásolt téged ez az élmény?
Kishi: Soha nem utaztam külföldre, és nem tapasztaltam olyan fogadtatást, ez az élmény nagyon különleges volt a számomra. Rengeteg rajongótól hallottam miért is szeretik a Narutot, és ez az ok az volt, hogy Naruto nem tökéletes, rengeteg akadályt kell leküzdenie, illetve az, hogy soha nem adja fel. Ez ráébresztett mennyire hasonlóan gondolkodnak az emberek Japánban és külföldön egyaránt. Ez eléggé felbátorít, ha a következő szériámra gondolok. Az, hogy honnan származol nem számít, mind ugyanazon a módon érzünk. Talán különböző szavakat használunk, és különböző hagyományaink vannak, de legbelül mind ugyanolyanok vagyunk. Szóval nem kell aggódnom azon, hogy a különböző emberek, hogyan fognak reagálni a munkámra.
 
goku5
Nagyon szépen köszönöm az interjú fordítását! :bow
Elgondolkodtató! Igaz néha már tényleg olyan átlagos "közhelyes" semmi olyan nagy váratlan nincs benne, általában amit elvárnak, visszafogott. Kíváncsi lennék tényleg ezek a valódi gondolatai, véleménye?
 
Ugrás a fórumra: