Hozzászólások
Naruto Duma topic
Dova
Gondoltam folytathatnánk ezt a topicot is, az előző fórum verzióról.

Kezdésnek egy olyan kérdésem lenne, miszerint szerintetek lehet hogy Pein nyaklánca esetleg utalás az Inuyashára? A napokban elkezdtem újra belenézni és feltűnt a dolog. Abból gondoltam, hogy volt itt utalás a manga alatt a Dragon Ballra valamint a One Piecere is, sőt annó még Kurama nevén is egyből eszünkbe jutott a Yu Yu Hakusho.
 
Amy
Nem lehetetlen, de egyáltalán nem biztos; viszont ha mégis, akkor szerinted mit jelképezne? InuYasha nyaklánca azért volt eredetileg, hogy Kagome féken tudja őt tartani, ha esetleg ellene fordulna. Pain nyaklánca talán a rabságot vagy a visszatartottságot jelenhetné, de mégis miben?
 
goku5
Csatlakoznék az előttem szólóhoz! Pain nyakláncának szerintem semmi jelentősége! A különböző más animékre való utalásoknak pedig több jelentőségük is lehet!
PL üzenni a másiknak, rokonszenv vagy éppen ellenkezője!
De ami inkább a legvalószínűbb, hogy mint a Narutó mind a többi manga leginkább a japán történelem mítoszokból veszi az ötleteket!
 
itachi01
Hát, Nagatot senki nem tartotta rácsok mögött.

Ha Pein nyaklánca alatt Tendora azaz Yahiko testén lévő nyakláncról beszélünk, akkor azt én inkább a chakra érzékeny rudakhoz sorolnám.
Mivel a testeket ezekkel mozgatta Nagato, így talán a nyaklánc nem csak esztétikai szempontból volt rajta, hanem a fejforgatása miatt.

Viszont akkor jogos a kérdés, hogy a többin miért nem volt?
Mivel Yahiko érzelmileg kötődött Nagatohoz, így azzal, hogy feldíszítette, mint a karácsonyfát, gyorsabb, ügyesebb mozgást tudott vele elérni.

Ez mind csak feltételezés, szóval várom a gondolatmeneteket. :)

Szerk.: Egyetértek Goku utolsó mondatával. Amiről én tudok az a Susano'o, Amaterasu, Yasaka no Magatama, a Totsuka no Tsurugi és a Yata tükör is Japán történelem/mítoszokból valók.
 
https://jobbik.hu/
Amy
Szerintem is az a valószínűbb, hogy a harc miatt rakott rá nyakláncot, mert így eredményesebb volt a küzdelem.
Attól még, hogy érzelmileg kötődött hozzá, miért kéne pont őt a legerősebbé tennie? Hogy pont a halott barátja testét pusztítsák el először? o___O
 
itachi01
Őt pusztította el Naruto utoljára. Azon felül minél erősebb annál nehezebb megölni. Az ő esetében a közelébe jutni. (Shinra Tensei)

Emlékszel még erre a beállásra? :)
https://p1.picsto...
Ezt akkor vették fel amikor Tendo ereje egy időre elveszett a nagy Shinra Tensei miatt.
Ez nem egy improvizációs beállás. :)
Hátra állította a kulcs embert, aki bárkit újratud éleszteni. (Jigokudo)
Előtte van az átmenetileg erőtlen Tendo/Yahiko.
És a kulcsfigurák előtt vannak azok, akiket feláldoz, ha szükséges. (Ningendo, Chikushodo, Gakido)
De Tendot nem akarja elveszíteni. :) Ezt Konan is megerősíti amikor a végén a már halott Nagatoval távoznak Yahiko testével egyetemben.
 
https://jobbik.hu/
Amy
Ááá, hogy én erre nem gondoltam... xd Memóriám az sose volt. De azért ha először kiiktatjuk a legerősebb ellenfelet, akkor a többi már inkább csak gyerekjáték (már amikor persze, csatától függ.)
 
itachi01
Vannak dolgok amire én se emlékszem ám, ez pont rémlett. :)

Igen ezt ő is tudta. :) És egy kombinált támadással és eltrerléssel meg is oldotta a feladatot.
Bal felső képkocka
 
https://jobbik.hu/
goku5
Stratégiailak kitalálható hogy kit küldenek előre és ki van hátul! Pláne ha már tudjuk miért és itt már Narutó tudta.
De amúgy néha jobb és könyebb előbb a könnyű ellenfeleket kiiktatni (bemelegítés) Na megkésőbb nem okoznak több bajt, és nem tudják védeni a legerősebbet!
 
Jon
Egy csatában mindig a leggyengébbet szokták általában kiütni, hogy ne legyen vele több gond. Illetve az orvost, ha van olyan. Aztán lehet az erősebb emberekre koncentrálni.
Ezt a Narutoban is elmondták párszor, hát még más mangákban.


i.imgur.com/KfL1QCv.png
 
Demon Lillith
Amy írta:

Ááá, hogy én erre nem gondoltam... xd Memóriám az sose volt. De azért ha először kiiktatjuk a legerősebb ellenfelet, akkor a többi már inkább csak gyerekjáték (már amikor persze, csatától függ.)

Ha az erősebbet iktatod ki előbb, ha sikerül is legyőzni, annyira leamortizálhat az a csata hogy még az életben hagyott gyengébb is könnyedén kinyirhat.
Ezért vannak a főhősnek nála gyengébb barátai, ők lekötik a gyengéket.
 
itachi01
Hmmm.... Nem vagyok egy kifejezett stratéga, de aszem magamra ismertem!
Én ugyanígy eszem!
Pontosabban, ha van valami pörköltes cucc, akkor a benne lévő húst a végére hagyom, hogy érezzem a mennyei ízeket. És ez igaz főzelékeknél is, hogy megeszem a főzeléket kevés fasírttal, majd a végén magában betolom azt. :D
Spagettinél is. Végére hagyom a sok sajtos-szószos cuccot.
Végére hagyom a legjobbat. Soha nem keverem össze. :D

Kigondolta volna, hogy egy alternatív valóságban ez is stratégiának számít. Ráadásul nem is akármilyennek. :D
 
https://jobbik.hu/
Drax16
Így a csatarendhez hozzászólva... azt hiszem, amikor Kabuto visszahozta a 4 kagét, 3. Raikage,2. Tsuchikage (Muu), 4. Kazekage és a 2. Mizukagét akkor is emlitett valami olyasmit Onoki hogy a legerősebbet hagyjuk utoljára. (Muu-t) vagy őt intézik el elsőnek...:hmm Már nem emlékszem rá, javitson ki valaki ha tévednék! :)
 
itachi01
Bal felső sarok.
Egy Kage másképp gondolja a stratégiát, mint ti. :)
És így már én se vagyok stratéga. Vagyis nem olyan, mint hittem. :(
 
https://jobbik.hu/
goku5
tachi01 mi ez már főzős műsor, hogy mit együnk?
De amúgy igaz egy Kage másképp gondolkodik általában mint egy átlagos shinobi, mert neki nagyban előre több lépessel kell járnia mert a döntései egy egész országra, vagy egy háborúra kihathatnak!
De általában csak előbb jön a gyenge, hogy nehogy később bezavarjon, vagy magában az erőssel való csatában ne zavarjon, hogy a másik félre billentse az esélyeket!
 
Ugrás a fórumra: