Gyermekeim. Hagy mutassam be a Blade & Soul MMORPG játékot. Igencsak sokoldalú, szóval röviden.
Eredetileg koreai játék, ahol esportként művelik, 2012 nyarán debütált élesben és most hozták be az európai/amerikai klienst 2016 január végefele, tehát frissek a szerverek és atom teltek. Nem túlzás azt mondani, hogy több százezer online player van fent megállás nélkül. Koreában esport és már 'itthon' is volt pénznyereményes bajnokság.
Készült 2014-ben anime adaptáció is belőle. Az se rossz, bár őszintén nem egy magas kivitelezésű produkció, de mivel játszom a játékkal, így az anime is igencsak élvezetes.
NCsoft fejlesztésű, nekem a kedvenc mmo-m a Lineage II volt, szintén ettől a fejlesztőtől, szóval elég sok hasonlóságot lehet felfedezni a két játék között, nekem gyorsan a szívemhez nőtt.
Ez a játék kb a Guild Wars 2 és TERA egyvelege, csak NCsoft kiadásban. Vannak benne egyedi elemek is, amik eddig egyetlen játékban sem voltak felfedezhetőek. Ilyen például az equipment fejlesztése. Itt nem a páncélod adja, hogy hogyan nézel ki, hanem az uniformjaid, amit szerzel-felveszel. A fegyvered kinézetét is lehet cserélni, tehát ha nem tetszik, egy más fegyver kinézetével helyettesítheted úgy, hogy közben a fegyver statjai megmaradnak. Persze ez sincs ingyen.
A grafika bámulatos és sajnos vagy szerencsére egy kisebb atomerőmű kell, hogy high grafón tudjuk szakadás nélkül élvezni.
A general combat engem nagyon megfogott. Jól kell helyezkedni, harc közben mozogni, blockolni, gurulni, kombózni, hogy hatásosak legyünk. A játékélményt ez a "combatrendszer" adja a leginkább szerintem. Egyszerűen élvezetes, nem unalmas és monoton.
Nekem a kedvenc részem a mmo-kban a PvP. Minden igényt kielégít e téren ez a játék. Egyrészt a bonyolultság miatt, tényleg nem annyi a játék, hogy jobb gombot nyomogatod mint egy *** aztán meghal az enemy vagy nem hal meg. Nagyon kell koncentrálni az ellenfélre, "olvasni a mozgásában", másképp nem lehet nyerni. Másrészt maga a PvP rendszer ***jó. Lv15-20 körül kapsz egy questet, ahol el kell dönteni, hogy a két frakció (Cerulean Order | Crimson Legion) közül melyiket választjuk. Kapunk egy uniformot, amit ha viselünk, az ellenkező frakcióba lévő playerek/npck támadhatók lesznek. Vannak pvp küldik és achievmentek is, amikből tudunk előnyt kovácsolni a karakterünknek.
A PvP rendszer másik része egy elkülönített platformon/menün van, ez az aréna. F9-et lenyomjuk és már választhatunk is, hogy 1v1-et vagy tag matchet (3v3-at) akarunk játszani. Itt is van besorolás, bronz-silver-gold-plat-diamond, attól függően, hogy milyen jók vagyunk lehet feljebb jutni. A rangunk növelésével a jutalmak is növekednek az arénából és XP-t is kapunk a lejátszott meccsekért. Az arénában nem számít a gear, abszolút skill-based alapú, kiegyenlített statokkal indulnak a felek.
Szintén van egy ilyen menü, a Dungeon Lobby, amit az F8-al tudunk elérni. 4-6 fős csapatokat lehet alkotni/keresni, kiválasztani az instát és már teleportol is bennünket be a rendszer. Licit rendszer van dropnál, de semmiképp nem megyünk el üres kézzel, mert a boss mindenkinek droppol ládát és a napi küldik jutalma is ott van. Az endgame insták igencsak kihívóak.
4 faj van a játékban (Gon, Lyn, Jin, Yun) és 8 kaszt. A nyolcadik kaszt a március 2-i patchel fog bejönni, ahogyan a level 50 max szint cap is (jelenleg 45 a cap). Assassin, Blade Dancer, Blade Master, Kung Fu Master, Force Master, Destroyer, Summoner, Warlock. Ezek közül válogathatunk.
A karakter testre szabhatósága nem ismer határt. Olyan egyediek lehetünk, amennyire csak akarunk. Még a két szem közötti távolságot is centire belehet lőni, a toka kiállását, az orr formáját, a magasságunkat, a mellbőségünket, a szemfehérje színét, stb.
A játék szerintem iszonyúan játékosbarát, maga a motor, a kialakítás, az interfész.
Sok elem van még benne, mint pl a mesterségek (kraftolás), talentfa, cuccok enchizése, market.
Az előbb említett F8-F9-el elérhető lobbyk és a market is cross-serveres, tehát pörögnek, mint az atom.
Két negatívumot tudok mondani, az pedig a néhai hosszú maintencek (néha 6-8 óráig is elhúzódik, addig teljesen offline a szeró) és a prémium membership. Igazából hála istennek nem annyira táposak a prémiumos karik, anélkül is gyorsan lehet haladni. Pl nem olyan vészes a helyzet, mint terában vagy más fizetős mmokban. Plusz lehet venni NCoint (amit forintért kapsz) goldért is, ez is benne van a játék platformjába, szóval át se tudnak ***ni.
Rengeteg magyar is van, magyar klánok is, én Hao Distrciten játszom. ign: Siegrainy
Videó:
https://www.youtu...npM8Uw9_6Y