Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Minden ami Anime/Manga és hazai rajongók munkái
Szezonos animék/mangák
bloodbath
Erre inkább privátban válaszolok, hogy ne offoljam be teljesen a topicot ide nem illő dolgokkal. :D


i.imgur.com/9tW1BhF.jpg
 
dungeonlord
Megtaláltam az év legjobb animéjét,ami nem más mint a Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu .
A zene,történet,animáció,karakterek,harc stbb.. stb mind tökéletes.Azon kevés animék egyike ami szintén lenyűgözött.
Aki még nem látta,annak ajánlom..Blu-ray és kevesebb cenzúra mentesen újra megnézem az egészet.Remélem 2-3év jön a folytatás.WHITE FOX kitűnő munkát végzett .
 
Capac
Szerintem a Re(m)Zero egy messze túlértékelt és túlhájpolt anime.
Az egész anime a Idétlen időkig, és a Holnap határa c. Filmre épül, de amíg Tom Cruisenak jól áll az, hogy egy filmben meghal kb 2000x, addig Subarunál márt nagyon erőltetett és fölösleged. És ha már Subaru... Subaru egy ostoba gyerek, aki a bőgésen és az ordibáláson kívül nem ért semmihez. Csak meghalni tud.
A Rem körül kialakult imádatot sem értem. Aranyos csaj, de ennyi. Nekem Emilia sokkal jobban bejött.
A "Szeretlek Subaru-kun" és a "Én Emiliát szeretem"meg egy igazi mémmé vált.
Az tény, hogy jól néz ki az anime és jók a fightok, de ettől maga az anime nem lesz jó.
Ja és ne nagyon remélj folytatást, mert az anime végéról lehagytak egy akkora szpojlert, ami olyan világégést okozott volna, mintha az amcsik és a ruszkik között kisebb atomháború tört volna ki.


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
dungeonlord
Az egész anime a Idétlen időkig, és a Holnap határa c. Filmre épül, de amíg Tom Cruisenak jól áll az, hogy egy filmben meghal kb 2000x, addig Subarunál márt nagyon erőltetett és fölösleged. És ha már Subaru... Subaru egy ostoba gyerek, aki a bőgésen és az ordibáláson kívül nem ért semmihez. Csak meghalni tud.

Erre a kérdésre szinte nem is kellene válaszolnom,mert a 18.résznél pont erről beszélgetek.
ha már Subaru... Subaru egy ostoba gyerek, aki a bőgésen és az ordibáláson kívül nem ért semmihez.

Nem saját,de ez a srác leírta a lényeget:
Kaszas
Érdekelne azok akik itt írtak előttem hányan tapasztalták meg a halált ? hányan tapasztalták átazt amit Subaru a tehetlenség a kétségbe esés hogy legközelebb el ronthatsz mindent idővel fel örli az embert észre veszitek itt egyáltalán miről szól az anime ? Itt az a lényeg hogy helyre hozd amit el csesztél de míg nem tudod mit cseszel el addig nem tehet ellene semit fogjátok már fel ahoz hogy meg haljon előtte kell történnie valami drámainak volt a Bélvadász aztán jött a sámán kutya most meg ez . A kérdés az Subaru hányszor halhat meg annélkül hogy idegileg ép elmélyü maradjon egyszer is szünyü lehetett átélnie a halált de ő már töbször is át élte Mikor Rem ölte meg a tudata azt sugta kerülje el de ezért halt meg helyette. Itt még más is van a háttérben valaki jól szórakozik Subaruval nem tudom ki de valószinüleg ő hozta ebbe a világba és ezért nem engedi Satella azt hogy el mondja másoknak mi folyik ott. Mert hát akkor nem lenne mulatságos nem igaz gondoljatok bele milyen jó látni mások szenvedését újra és újra és újra. A Tudat hogy mindenki elfeledi mi történt a haláláig el telt idő alatt szörnyű lehet hisz nem csak a rossz de a jó emlékek is el vesznek. Most így bele gondolva Subaru ott kell fel vagy tér magához ahol meg hozta az első rosz döntését

A Rem körül kialakult imádatot sem értem. Aranyos csaj, de ennyi. Nekem Emilia sokkal jobban bejött.

Gondolom első sorban loliság miatt lett sokaknak kedvence.Én is Emiliát jobban szeretem,de Rem sokkal többet bízonyitott.15.rész és 18.részek alapján megértem az imádatokat.Egyelőre tényleg ő itt a legjobb női karakter.
A "Szeretlek Subaru-kun" és a "Én Emiliát szeretem"meg egy igazi mémmé vált.

Szintén a 18+ 21.rész tudom mondani xD .

A többi már ízlések és pofonok és ha neked nem jön be.Azt megértem.
Utoljára a April is your Lie fogott meg ennyire.(2015 legjobbja lett,parasyte 2)

Ja és ne nagyon remélj folytatást, mert az anime végéról lehagytak egy akkora szpojlert, ami olyan világégést okozott volna, mintha az amcsik és a ruszkik között kisebb atomháború tört volna ki.

Köszi az infot.Ha jól emlékszem,akkor évente csak 2 novel jön és teljesen feldolgozták 8kötetett.
Minimum 3-4évet kell várni... Jó messze van :/
Szerkesztette: dungeonlord - 2016.10.11. 22:42
 
Bastian
Reménykedtem, hogy nem jön el a nap, amikor a Re: Zero-ról kell írnom...

Sok mindent el lehet mondani a szériáról, de úgy érzem, hogy egyik végletbe sem tartozik. Se nem menthetetlenül rossz, se nem anime bőrbe bújt messiás. A Re: Zero nem több egy átlagos alkotásnál, amit feltornáz a szerző által oly gondosan kiválasztott, tömegeket vonzó, népszerű elemek és a készítők gondos odaadása az adaptáció iránt. És hogy mely elemekről beszélek? Jogos kérdés.

Mi számít manapság a legtöbb forgalmat generáló témáknak?
1. Olyan fantasy, ahol a főhős átkerül egy másik világba.
2. Időmanipuláció: Időutazás - Időhurok.
3. Brutalitás, rengeteg vérrel.

Az 1. pontot rögtön tovább bővíteném. Futószalagon jönnek már az ilyen light novelek és adaptációik, ezért szeretném, ha három kritériumot érintenének:
- Legyen megmagyarázva, hogy a főhős miként került a másik világba.
- A főhősnek legyen egy kézzelfogható célja, amit el szeretne érni. Jó érzi magát világban, vagy vissza akar térni?
- Ha a főhős rendelkezik valamilyen képességgel, akkor kapjunk magyarázatot a mivoltára.

Úgy Isten igazából, a Re: Zero nem ad választ egyikre sem. Szösszenetek vannak, a waifu mentés akár lehet cél, de nem túl meggyőző. A KonoSuba ellenben tökéletesen eleget tesz a kritériumoknak, pedig paródia.

A 2. pont esetünkben "hamis feszültséget" kelt. Nem számít, hogy milyen kegyetlen dolog történt, nem számít, hogy milyen reménytelen a helyzet, Subaru képessége akcióba lép és próbálkozhat újra, látszólag végtelenszer. Nem forog kockán semmi, ha újabb esélyekkel élhet. A Boku dake ga Inai Machi-ban lévő "Revival" ugyanígy nem lett kifejtve, részletezve, de mégsem jött kapóra a főszereplőnek minden adandó alkalommal.

És akkor az a fránya 3. pont... Nincs ellenemre az ilyesmi, de ez már "kínzópornó" volt némely helyen. Az ilyesfajta brutalitás célja a sokkfaktor növelése, tényleges karakter halálokkal. A kulcsszó a tényleges. Nem is értem, hogy miért lett a 15. rész után 10/10 ez sokaknál, amikor semmi következménye nem lett a látottaknak. Én is ledöbbentem, szó se róla, de a 2. ponttal karöltve minden tét nélkül történt. Képzeljünk el egy olyan Akame ga KILL!, ahol meg nem történtté tehetők a sokkoló halálok, de előtte feleslegesen kiteszik a szereplőket ugyanannak a sorsnak.

A karakterek közül Rem, Ram és a megtestesült rajzfilm karikatúra, mémgyáros, Petelgeuse voltak azok, akik vittek valami életet a showba, ki a maga elmeroggyant módján. Feltnek voltak még jó pillanatai, de nem volt igazán releváns szereplő. Akiket enyhén bírtam, azokat nem részletezném. Ettől függetlenül, Subarut ki kell még emelnem.

Gyakran olvastam, hogy Subaru karaktere milyen emberi, realisztikus és hogy mennyire azonosulni tud vele a néző. Jöhet rám a kőlavina, de nem értem, hogy miért? Subaru iránt sajnálatot éreztem, több ízben is, de azonosulni vele? Realisztikusnak tekinteni? Ha a történet eleve egy képzeletbeli világban játszódik, ahol a főszereplő halála esetén mindig visszatér az életbe egy korábbi időpontra, akkor mégis hogyan azonosuljak vele? Pont amiatt számítanak balgaságoknak az ilyen kijelentések, amiről a sztori szól. Így igaz, képtelenek vagyunk felfogni, hogy egy ember fejben mit érezhet, ha ez megtörténne vele. Amit látunk az a szerző változata erről. De attól, hogy Subaru többször kifakad, együttérzésén kívül mást nem tudok érezni iránta. Sőt, többször előfordult, hogy a saját ostobasága miatt szívott, amitől fogtam is a fejem, de rendesen. Ha mindenképpen a realisztikusságot keressük, akkor egy 17 éves egyéntől, aki kis híján felnőtt, túl nagy elvárás lett volna a kelleténél valamivel több "józan paraszti ész?" Nem engedheti meg magának azt a "luxust", hogy gyerekként tekintsünk rá és annak tudjuk be a malőrjeit, lelki összeomlásait. Ő nem egy 14 éves kölyök, aki természetes, hogy gyerek fejjel, egy pokoli világban nem hajlandó beleülni az istenverte robotba. Viszont amint eleget feküdt egyik waifuja combján, máris megvolt a megoldás a kilátástalan helyzetre. Pedig nem 10032-szer próbálkozott, mielőtt feladta volna.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Shiro
Jó anime, jópár általam oly annyira kedvelt elem volt benne, ráadásul alapvetően bőkezű vagyok az értékeléseknél, mégis csak 9/10 pontosabban 4 és fél csillag az 5-ből.

Ez a fél mínusz nem más mint a dráma rossz kezelése. Megrázó volt meg brutális, de sok.

S a sok alatt nem azt értem, hogy a kis lelkemnek ezt már túl sok volt megemésztenie, és már nem bírta tovább. Mennyiségileg volt túl sok. Egyszerűen kizökkentet az átélés állapotából és külső szemlélővé váltam, ami nagyon nem jó.
Ó már megint egy rész amiben nagyon szenved. :ehh

Ép ezért is az egyik kedvenc részem, amikor Ram (ő ugye?) szerelmet vall neki.
Mert kedves, aranyos, romantikus, idilli, vidám...
Ja mert nem szenved!
Pontosabban én nem szenvedek azon, hogy a szenvedését kell néznem.

Ráadásul egyszer sem okozott igazán katarzist. Papírforma szerint tök jók voltak egyes dolgok, de mint élmény nem annyira. Én nem tudni akarom hanem átélni. S akkor amikor látom, nem pedig mikor fejben levezetem.


Subarau voltaképp egy shounen főszereplő aki nem a shounen főszereplőhöz illő képességet kapott.
Hiányzik belőle a magamra ismerés és a példaérték.


Én valahogy megpróbáltam volna finoman adagolva a tudtukra az átok létezését.

Valahogy így kezdve az egészet: Van valami amiről nem beszélhetek...Valóban megbízhatok azokban akik egy tévedésem miatt szemrebbenés nélkül kibeleznének?


Összességében megfelel egy jó animének, de messze nem hozza azt az mint amit pl a Shigatsu, vagy a No game no life.


---
Bastian írta:
Ő nem egy 14 éves kölyök, aki természetes, hogy gyerek fejjel, egy pokoli világban nem hajlandó beleülni az istenverte robotba.

NGE? :D
Szerkesztette: Shiro - 2016.10.13. 01:20
 
Bastian
Ahogy Fehér elvtárstól az elvárható. ^^
i.imgur.com/IUPExQM.pngi.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Capac
Azért egy Shigatsuval, elég nehéz összehasonlítani, mert két külön kategória a két anime. Témaválasztás szempontjából akkor inkáb Grimgar, Boku dake, ReLife és Orange. Hiszen a Grimgar is egy nagyon jó fantasy, a másik három meg időmanipulálós, időhurkos stb témájú.
És ha már említettem az Oranget... nekem az volt az idei nyár csúcsa. Majdnem a ReLife vitte el, de az Orangeban jobb volt a románc xD


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
dungeonlord
Nem vagyok kibékülve az Relife animével,mert sok érdekes jelenetett vágtam ki. Így nem szavazom meg a legjobb animének,de top10 igen.Orange tervezem,de még nem volt időm megnézni .Relife kapcsán érdemes elolvasni a mangát.
Shiro Kék hajú lány az Rem és nem Ram xD .Ram a vöröske.
 
Bastian
Pedig megkockáztatom, hogy a ReLIFE animéje felülmúlta a forrását.
Nagyjából 108 fejezetet dolgozott fel 13 részben, ami elsőre nem tűnik bizalomgerjesztőnek, de mégis működött. Egyrészt egy fejezet elolvasása kevesebb időt vesz igénybe, mint egy Bleach fejezeté, szóval tartalmilag szélsebesen emészthetőek. Másrészt nagyon sokszor ugyanazokat a köröket futja a manga, az anime pedig szimplán kivágta a gyakran ismétlődő elemeket, orbitális utalásokat, hogy gördülékenyebb legyen az adaptáció és lehessen találgatni a végletekig. A végén lévő módosítás is abszolút érthető és jó döntés volt. Így kell kielégítően feldolgozni valamit, anélkül hogy panelről panelre tennék.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Capac
dungeonlord írta:

Nem vagyok kibékülve az Relife animével,mert sok érdekes jelenetett vágtam ki.


Erre én is azt akartam mondani, mint Bastian barátom. Az anime pont azokat offolta, amik (szerintem) a mangát vontatottá, és sokszor unalmassá tették.


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
dungeonlord
Nagyon nem,mert a romatika felépítését rontották el és sok érdekes párbeszédet vágtak ki.Szeretem a mangát és ezért csalódtam az animében.Nagyon hiányoltam a Chizuru irigykedését An kapcsán , hiányoltam,hogy Chizuru miért pont vörös ruhát választott (nem tudom mi a neve pontosan ruhának) a tűzijátékra,hiányoltam An és Ryou közös beszélgetésüket és még sorolhatnám.Na mind1... Csalódtam....Reménykedem,hogy a blu ray lesznek bővített jelenetek.
Szerkesztette: dungeonlord - 2016.10.15. 16:39
 
Jaeger
Nos lehet még korai, de az idei szezonokból ha csinálhatnátok egy top 5 listát mi kerülne bele?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Bastian
Az őszi szezon végeztével majd bővebben válaszolok a kérdésedre. Tervezek egy egész éves áttekintést írni azokról, amiket figyelemmel követtem.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Capac
Nálam az a baj, hogy az idei őszi felhozatalban nincs 5 anime, amit követek Ikszdé

De amiket érdemes megnézned:

Bungou Stray Dogs 2. évad
Shuumatsu no Izetta
3 Gatsu no Lion

És igen, kb ennyi. Nagyon gyenge az idei felhozatal... remélem, hogy a téli szezon jobb lesz, mert a SaeKano még nagyon messze van.


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Ugrás a fórumra: