Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Minden ami Anime/Manga és hazai rajongók munkái
Szezonos animék/mangák
Mextil General
Peter Grill to Kenja-nak nekem is jobban bejön a manga, plusz az animéből azért szeritnem kihagytak néhány kisebb dolgot. The Misfit hozza a formáját, tápos MC + hárem. De szeritnem ideje megtanulni időt utazni, mivel a Re: zero kapcsán türelmetlen vagyok, jöhetne a szerda :D. Kanojo-ról nagyon kiemelkedő véleményem nincsen, olvasom a mangát, de számomra annyira időhúzás néhány fejezet.


 
dungeonlord
Nem is terveztem vitázni, főleg nem Bastiannal, akivel mindennel egyetértek, legalábbis eddig, mert se Kaguya feldolgozással nem tudok vele egyetérteni, se Kanojoval, miszerint borzalom, ahogy van .Ez nem igaz.

Bastian a no speak English szitu még mindig él, csak a kulcs szavakat a googléval lefordítottam . PPersze nem mondom, hogy 100% mindent vágok, amit olvasok, csak ennyi évnyi Manga olvassás Angolul valamennyire megértem, hogy miről beszélnek .
Örülök, hogy belekezdtél, de őszintén nem is akartam erőltetni, mert Kaguyánál leesett, hogy te nem igazán szereted azokat műveket, ahol lassú tempó, én pedig pont ezt szeretem .


Jobban szeretem az ilyen reálisabb mangákat, mint ezt , mert az élet nem olyan, hogy mondasz szép szavakat, az tiéd a nő .
Főhősünk nem egy modell, így alapból hátránnyal kezdi .
Sok oldalt követem, ahol megannyi panaszkodtak, csak külső szemmel könnyedén lehet okoskodni, mint ezt személyesen megélni .Nem azt mondom, hogy nincs igazuk ,de nem is mondom azt, hogy igazuk van.
 
Bastian
A Kaguya-val kapcsolatban majd szemléltetem, hogy miről beszélek, amikor a gyorsabb tempót preferálom az animében.

Általánosságban nincs bajom a lassú tempóval, ha a szerző helyén kezeli. De abból a szemszögből is megközelíthető lenne a probléma, hogy kinek mi a gyors és mi a lassú tempó? Mennyi kompromisszumra hajlandó?

A KanoKari-nál már az elején nincs semmi érték, amiért megérné nekem, hogy újfent adjak neki egy esélyt. A hozzászólások alapján a karakterizáció egy hullámvasút, a szerző kénye-kedve szerint játszik a szereplőkkel. Ha a főszereplő "A" - héten kevésbé zsibbasztó, akkor "B" - héten a szokásos irritáló dolgait műveli. Tehát soha nem fejlődik egy egészségeset, inkább mindig regressziót mutat egy reménysugár után. Ugyanez tapasztalható a főhősnőnél. Az elején őszinte volt, most meg állítólag vakkant egy gondolatfoszlányt a fejezetek végén, amire nem lehet építeni, mert a főszereplő egy idióta, nem érti meg. És akkor ott vannak a "rivális"-ok. A főszereplő egyértelműen a főhősnőért van oda, de nincs benne annyi gerinc, hogy lepattintsa a masnis lányt. Félreérthető jeleket ad neki újra és újra, fantáziálgat róla, de nem szereti. Ugyanúgy stagnál ez a szál is, mert továbbra is egy féreg. És akkor ott van az exbarátnő, aki bármikor előrántható, hogy bekavarjon, de a szerző gyanúsan pihenteti, így egy drámával megint meg lehet gátolni, hogy fejlődjenek a karakterek, történjen bármi előrelépés.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Bár Kaguyánál beismertem, hogy van lehetőség megcsinálni 12.rész alatt azt a 2arcot , de annak barami nagy ára lenne .
Manga elején még megoldható volt, hisz mire ment ki az a sok fejezett ? Arról, hogy 2 pár vitázik, hogy ki valljon szerelmet, ennyi .Ebből még lehetett válogatni .
De az író taktikát váltott, és átment nyitott világban, ahol Ishigami is bekerült a főszerep brigádban, és megannyi karakter csatlakozott hozzájuk .
Túl nagy lépés lenne az előbbi évadokhoz , ahol te elképzelted a végét . Mert sok poént, és mellékszereplő kivágások kellenének, hogy beleférjen mind2 .

Mivel dupla évad lehetetlen ,ezért nem bánnom, ha egy picit lassulnak a tempóval, mert én azt az arcot a Ai Hayasaka raknám össze. 3.évadban Ishigami kapna nagyobb szerepet , és a 4.évadban pedig vissza Kaguyához .
 
Soloka
Üdv, olyan kérdésem volna, hogy ennek az animének nem tudtok olyan angol oldalt, ahol a részei fent vannak? (Battle through the Heavens) Jó kis anime, csak mivel a 2. évad 4. résznél abbamaradt a magyarosítása, ezért angol verziókat keresnék.

SPOILER::::::::::::::::::::::::::::::::

Ha valaki kedvet kapna a fordításának itt egy kis harci jelenet, nekem itt jött be naon, és a Doulou daluval vetekszik:)

https://www.youtu...bI1OsC9mNU
 
Bastian
Nyaa-ról le lehet tölteni az egész 2. évadot.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
AshenOneHUN
Üdvözletem kedves olvasók, moderátorok, adminisztrátorok. Azzal a kérdéssel fordulnák hozzátok az új témával, hogy lesz-e a "A Whisker Away" című Anime Movie-ról fordítás? Előrre is köszönöm a válaszokat.
Szerkesztette: Tapion-sama - 2020.08.18. 21:03
 
Tapion-sama
Igen. A Netflixen fent van ^^

Parancsolj, ez egy multisub kiadás, magyar felirat is van a 28 választható felirat közt ;)

https://nyaa.si/v...


A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
 
AshenOneHUN
Köszönöm! Tapion-sama :bow :bow :bow
 
Bastian
Azt tudtam, hogy a Beelzebub szerzőjének, Tamura Ryuuheinek érkezni fog egy új mangája, de az fel sem tűnt egészen tegnapelőttig, hogy már 6 fejezet ki is jött belőle. :ehh

Shakunetsu no Nirai Kanai, vagy Shakunetsu no Niraikanai, vagy Hard-Boiled Cop and Dolphin
Mindenekelőtt volt Tamurának egy Hungry Marie-je három évvel korábban, ami mindössze 4 kötetet - 32 fejezetet élt meg. Hivatalos interjút nem találtam, olvasók állították, hogy Tamura elismerte, hogy hamar elszállt az ihlete a széria iránt, a Jaimini is dobta 19 fejezet után, sokat kellett várni, amíg egy másik csapat befejezte. Felületesen szerintem már azzal gondok voltak, hogy a két főszereplőt egyértelműen Oga és Hilda kinézete inspirálta, csak fiatalabb kiadásban. Uncsi! Lehet karakterdizájt újrahasznosítani, de a főszereplőket ne az előző művéből Ctrl+C - Ctrl+V-ze át valaki. Ezek már alapjaiban az erőfeszítés hiányának jelei.

Tavaly januárban volt egy Rappa Rendan nevezetű one-shotja, ami nem került lefordításra.

És akkor elérkeztünk mostanra a Dolphin-hoz...
A humora, Tamura humora nekem továbbra is tetszik, kedvelem a "Cápát", mint főszereplőt. Gyakran töri át a negyedik falat, vannak referenciák más művekre, a komikus időzítése, panel-oldal kihasználása remek. Ez önmagában még nem elég, kell hozzá történet is. Amennyire bugyutának, nonszensznek tűnt elsőre, annyira kezd kibontakozni. Van benne lehetőség bőven, amolyan Assassination Classroom érzés fogott el, amikor először megláttam Orpheust. Koro-sensei története is szép volt, logikus volt, Orpheusnál is legalább 2 dologra tudok már gondolni a kinézetét illetően. Az Ocean Gang, mint a feltételezhető ellenséges csapat szerintem a Chakót bálványozó szekta tagjai lesznek, tengeri élőlény képességekkel, kinézettel. Szurkolok a műnek, hogy ne legyen kaszavárományos, mert eddig kiváló szórakozást nyújt számomra.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Jaeger
Valaki lenyomtam még rajtam kívül a Sword Art Online új évadot?

Ahhoz képest, hogy tavaly viszonylag elég jó volt az egész most ez a háborús arc szerintem elég gáz volt. A végén nem tudom siettek vagy mi történt, de sok kérdésre nem kaptunk választ és néhány dolog elég logikátlan volt.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Ugrás a fórumra: