Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Minden ami Anime/Manga és hazai rajongók munkái
Szezonos animék/mangák
bloodbath
No, fiúk-lányok, megragadom az alkalmat, hogy elcsábítsalak titeket az aranykeresés világába. Beszélgessünk kicsit a Golden Kamuy című, jelenleg futó, 12 részesre tervezett animéről. (Akit érdekelnek a stúdióról vagy a mangáról bővebb részletek, az forduljon Bastianhoz. :D)

A történet egyik főszereplője Sugimoto Saichi, az orosz-japán háborút megjárt veterán, aki a harcok során számtalan halálos sérülést túlélt, így méltán tett szert hírnévre, valamint a "Halhatatlan" jelzőre. A katonatársai körében legendává vált, félelmet nem ismerő férfi a háború után Hokkaidóban aranymosóként próbál szerencsét - sajnos, nem sok sikerrel. Ám egy nap a sors összehozza egy vénemberrel, aki enyhén ittas állapotában különös történetet mesél Sugimotónak: az ainu nép pár tagja évekkel ezelőtt rengeteg aranyat mosott ki a folyóból, ám őket egy rejtélyes férfi megölte, a kincset pedig elrejtette. A térképet, amely elvezet a kincshez, a férfi rabtársainak bőrére tetováltatta, de mindegyik térképdarabra szüksége van annak, aki az arany nyomába akar eredni (értsd úgy, hogy vagy lerajzolod a tetoválást, vagy megnyúzod az illetőt :ehh). Sugimoto akkor jön rá, hogy a történet igaz, amikor a vén fószer megpróbálja őt megölni. Persze mindez végül fordítva történik meg, s Sugimoto felfedezi a férfi testén a különös tetoválást. Elhatározza hát, hogy megszerzi a kincset, s célja megvalósításában hűséges társra lel Asirpa személyében, akinek édesapja egy volt azon ainu férfiak közül, akiket lemészároltak. Így ketten - néha hárman, kiegészülve a Szökés Királyával, Shiraishivel, egy tetovált rabbal - elindulnak kalandos útjukra, ám természetesen az ainuk aranyát nem csak ők akarják megkaparintani...

A karakterek kidolgozottak, a képi világ néhol elég brutális, de hogy ne menjen át az egész sorozat drámába, nagyon jól ellensúlyozzák humorral (itt érdemes megemlíteni például Asirpa fejeit :D https://i.redditm...763ea268).

Nekem talán az tetszik benne a legjobban, hogy nagyon részletes képet kapunk az ainuk (vagy ajnuk, Japán egyik őslakos népe) világáról, legyen az főzés, vadászat vagy a vallásról alkotott nézetük. Látszik, hogy a mangaka rengeteg kutatómunkát ölt bele a munkájába. ^^ Bár igazából lehet, hogy ezzel egyedül vagyok, de én szeretek új információkat szerezni arról, hogy egyes népcsoportok hogyan élték/élik az életüket. :D

Az egyetlen negatívum, amit nézőként ki tudok emelni, azok a borzalmas CGI medvék, amiket még mindig nem tudok hova tenni, de ez legyen a legnagyobb baja a sorozatnak.

Ó, és még annyit, hogy nálam ritka, ha minden résznél meghallgatom az Openinget vagy az Endinget, az pedig még ritkább, ha mindkettőt, de itt az OP-ED páros nagyon jóra sikeredett.

Egy szó, mint száz: Nézzétek! :3


i.imgur.com/9tW1BhF.jpg
 
Bastian
Szépen összefoglaltad. B-)
Kiemelném még a kompetens "ellenfeleket". Maga a szerző sem nevezi őket gonosztevőknek, mert voltaképpen mindenki a saját céljaiért küzd, így nyugodtan lehet szimpatizálni Hijikata csapatával, vagy a 7. osztag embereivel is Sugimotóékon kívül.

Egyelőre 12 részt kapunk + 1 OVA-t, ami nagyjából 60 fejezetet fog lefedni. Az anime várhatóan az 54-55. fejezetig dolgozza majd fel a mangát, az OVA pedig az 55-59. fejezetek eseményeit fogja bemutatni.
Ugyan az anime olyan 90%-ban visszaadja a manga tartalmát, olykor szerintem igen érdekes narrációk maradnak ki a településekről, a korról és a kultúráról. Az ilyen információk miatt is ajánlom az elejétől kezdve elolvasni.
Fontos még újfent kihangsúlyoznom, hogy seinen mangáról van szó, így a manga él is véres jelenetek részletgazdag ábrázolásával, akár emberi, akár állati belsőségekről van szó. Az anime ebben a tekintetben nem olyan merész, a vért azt vállalja, a belsőségeket viszont csak indokolt esetben.

Elképzelhető, hogy a CGI medvékre is érkezik az orvosság, ugyanis minden BD/DVD kiadást eltoltak egy hónappal, hogy feljavítsák a munkájukat. Bár az égő tűzre sem lehetnek túl büszkék... Bízom benne, hogy lesz 2. szezon, és ott tényleg nagyon fontos lenne, hogy a medve ne lógjon ki brutálisan a háttérből a kézzel rajzolt karakterek mellől, máskülönben egy jövőbeli abszurd jelenet, illetve jelenetek borzalmasan fognak kinézni...


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Avaren
Így 1. fejezet után az Eden's Zero elég érdekes, kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle. :D
 
Etherias
Tényleg nem volt rossz az Eden's Zero első fejezete, igaz már az elején sejtettem mi lesz.
Az mc neve a várttal ellentétben nem egy évszak lett hanem Shiki, amit már Mashi használt a Monster Hunter Orage-ben. Kinézetre az mc egy Natsu/Gray fúzió, de volt egy oldal ahol kiköpött Natsu volt. Tematikailag a Rave-re hasonlít, ott a földet utazták be, itt meg az űrt fogják. Happynek itt is Happy a neve, csak itt nem Natsu hanem Lucy, khm Rebecca társa.
Várom a folytatást remélhetőleg jó lesz, és egyszer kap adaptációt is.:D
 
Jaeger
Nem tudom én is elolvastam, de nekem igazán nem jött be. Már az első fejezetben is a nakama power megjelennik ráadásul túl sok újdonság nem történt benne csupán megkeverte ismét az eddigi műveit a sensei.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Durzo
78 oldal egy mondatban összefoglalva.
 
Avaren
Godzilla 2: City on the Edge of Battle

Hozta az első rész színvonalát, sőt szerintem jobb is lett. Igaz most is lassan indult be, de mikor beindult ... :D
spoiler
Yukot sajnáltam, azért ilyen halált ... :(
De az ending utáni jelenet ... jön King Ghidorah ! :jaja :jaja

Várom a trilógia befejező részét, bár valószínűleg felirat már csak jövőre lesz hozzá. :/
 
Shiro
Satsuriku no Tenshi

Ha maradnak az első rész kompozíciójánál talán jobban tetszene.
Ráhel az a klisé akivel a néző már első ránézésre is rögön empátiát alakít ki.
S szemlátomást egy horror/thriller főszereplője. Kapunk egy pillangót a tűzvészben, ergo minden másodperc csoda amit túlél, tehát meg van a hatás a néző számára.

Majd az epizód végén úgy dönt, hogy meg akar halni és pacsizik Zakariással aki meg akarta ölni. Zakariás viszont nem akarja megölni a lányt, mert nincs benne élet.

Bizonyos szempontból érdekes, de most a két főszereplő közül az egyik, egy pszichopata sorozatgyilkos (s egyelőre nem úgy tűnik, hogy Light-hoz, vagy Dexterhez hasonló önjelölt igazságosztóról van szó), a másik karakter meg már tulajdonképpen egy élő halott.
Egyikük helyébe sem tudnám beleképzelni magam, egyikükkel sem tudok együttérezné, és egyikük halála sem rendítene meg.

Az atmoszféra jó lehetne, de nincsenek hozzá karakterek.

Egyedül annyi tippem van, hogy esetleg az utolsó rész környékén kiderül, hogy Ráhel valami szott jó színész és csak az orránál fogva vezeti Zakariást, hogy kijusson erről helyről.
Bár akkor is, csak utólag adna értelmet az egésznek.


img00.deviantart.net/1e09/i/2018/003/7/f/zero_no_naku_koro_ni___grail_killer_chapter_by_shirohun-d53yyil.jpg

When Zero Cry: Grail Killer Chapter
 
goku5
Nem tudom ki nézi de nekem nagyon bejött az éppen futó
Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu anime. 4. résztől már tényleg nagyon pörög az anime. Én tényleg ajánlom.
Igaz nekem eleve bejön ez a műfaj.
Röviden: Adott egy otaku aki teljesen el van zárkózva a külvilágtól. Virtuális játék függő és abban is az egyik legerősebb karakter a magát démonkirálynak nevező játékos. egyszer csak megidézik magát abba a játékba és saját karakterévé válik. És itt jön az hogyan is tud alkalmazkodni a világhoz társakhoz egy teljesen antiszociális személy. Hát felveszi a karaktere jellemét!
 
Avaren
Érdemes nekiállni a mangájának is ( a neten megtalálható magyarul ), mert egy-két dolgot kihagytak az animéből. :D
 
goku5
Hát végigolvastam addig amíg magyarul megtaláltam. Tényleg van benne pár kimaradt jelenet és szerintem lesz is még olyan. A cenzúrás jelenetekre leszek igazán kíváncsi! A grafika várhatóan tényleg jobb az animében, viszont a szereplők viselkedése és egyes jelenetek jobban meg vannak magyarázva. Jobban beleillenek a sztoriba mint az animében. Ráadásul fűhősünket túlzottan is mássá tették. A mangában sokkal nyugodtabb és kevesebb a belső hang kifejezés. Körülményeket meg jobban megmagyarázza.
Kíváncsi vagyok meddig jutnak az anime megvalósításában.
 
Avaren
Angolmois: Genkou Kassenki: https://www.youtu...5_whyeZ6fg
Különböző fajta embereket száműznek egy bizonyos szigetre és arra kényszerítik őket, hogy szálljanak szembe a hatalmas mongol sereggel.

Első pár rész alapján nézhető szerintem, bár sok az állókép a harcoknál, de egy érdekes kis "háborús" anime kerekedhet ki belőle.
A rajzolás mondjuk olyan amilyen, de nem spórolnak a vérrel. :D
Szerkesztette: Avaren - 2018.08.06. 23:38
 
goku5
Na véget ért a Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu anime is.
Nagyon jó kis animére sikeredett, bár mondhatni a szokásos sablon anime ez is. Arról nem is beszélve hogy számomra elég hiányos volt a mangája után megnézve. Annyi jó kis fontosabb infó kimaradt belőle ami miatt sokkal érthetőbb és összefüggőbb lett volna.Sok minden kimaradt vagy átírták más jelenetre hogy azáltal rövidítsél és kicsit érthetőbb legyen.
De amúgy aki nem olvasta a mangát szerintem annak tetszeni fog, vagy nem. Kinek mi az ízlése. De a vége tényleg igen gyorsan lerendezett lett. Tán túl gyorsan is ahhoz képest mi mindent volt benne és mivel lett lezárva.
Cenzúrák meg teljesen kimaradtak abban a formában.
 
Akashi
goku5 írta:

Na véget ért a Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu anime is.
Nagyon jó kis animére sikeredett, bár mondhatni a szokásos sablon anime ez is. Arról nem is beszélve hogy számomra elég hiányos volt a mangája után megnézve. Annyi jó kis fontosabb infó kimaradt belőle ami miatt sokkal érthetőbb és összefüggőbb lett volna.Sok minden kimaradt vagy átírták más jelenetre hogy azáltal rövidítsél és kicsit érthetőbb legyen.
De amúgy aki nem olvasta a mangát szerintem annak tetszeni fog, vagy nem. Kinek mi az ízlése. De a vége tényleg igen gyorsan lerendezett lett. Tán túl gyorsan is ahhoz képest mi mindent volt benne és mivel lett lezárva.
Cenzúrák meg teljesen kimaradtak abban a formában.


Ikszdé

Nekem nagyon nem jött be, unalmas, néha van egy két poén, de azok sem ülnek annyira és ja, tényleg sablon.
 
http://tibiakonyhaban.blogspot.com
lencse
Ránéztem MAL-on az őszi animékre. Őszintén egy sem keltette fel igazán az érdeklődésem.Lehet ez most nem lesz egy olyan erős season (persze,ha mégis találok valami érdekeset,annak csak örülni fogok).
Ellenben a téli szezon nagyon várós számomra (MOB 2,Kakegurui 2,boogiepop,Kaguya sama)
 
Ugrás a fórumra: