Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Minden ami Anime/Manga és hazai rajongók munkái
Szezonos animék/mangák
Bastian
Jibril csak a feladatát végezte. Majd biztos annyiban hagyja, hogy egy másik faj tagja gyanús eszközöket tegyen a földbe a közelében...


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Capac
Sajnos a ReLife mangája sem úszhatta meg a lezárást, de amilyen 10/10 happiu endo véget kapott, bőven megérte végig olvasni mind a 222 fejezetet. Remélem, hogy az anime egyszer kap egy tisztességes lezárást, mert az a 4 részes special, ami a hónap végén jön, bőven nem tekinthető annak. Mindenesetre a manga remek volt, a HoriMiya után a legjobb slice of life romcom, amihez az elmúlt években szerencsém volt.
Szerkesztette: Capac - 2018.03.12. 10:54


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Lad
A ReLife már egy ideje érdekelt, de nem akartam még egy futó mangába belekezdeni, viszont így már lehet elolvasom.
Főleg ha tényleg ennyire jó, mint írod.
 
Bastian
Egészen a közelmúltig, a Monogatari széria nem rendelkezett mangás adaptációval, hiába beszélhetünk egy tekintélyes hosszúságú és igencsak népszerű light novel sorozatról. A jég viszont most megtört, ráadásul a legtöbb light novel mangás adaptációjával ellentétben, hetente fog megjelenni az új fejezet. Az illusztrátor szerepét a többek között az Air Gear-ért is felelős, Oh! Great tölti be, futni pedig a Weekly Shounen Magazine-ban fog.
http://hatigarmsc...1/1/page/2


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Capac
Violet Evergarden

Lehet, hogy pár embernék ki fogom vágni vele a biztosítékot, de szeretnék írni pár szót az animéről.
Anno a Netflix bejelentette, hogy a KyoAni égisze alatt készül a legújabb animéjük, ami a legszebb lesz, leg drámaibb, leg háborúsabb, leg rekorderebb darab lesz az írott és íratlan történelem során. Jöttek is a hírek, hogy így, meg úgy lesz majd szívbemarkoló, meg olyan látvány orgiában lesz részünk, hogy megkönnyezzük, de nem a szemünkkel. Teltek a hónapok jöttek az előzetesek, minden napra jutott ez Violet Evergarden. Legalább ennyi cikk volt róla, mint egy következő Ubisoft játékról. Aztán megjött az anime, és valami olyasmit kaptunk, amire nem számítottunk. A 2018-cas téli szezon legnagyobb átbaszását.

Violet egy ex katona, aki PTSD-vel küzd, a kezeit levitte egy puskagolyó, és egy foszfor gránát (lel és még él), elveszítette a parancsnokát, és új életet próbál kezdeni Emlékíró Marionettként, amit minden részben elmond, hogy nehogy elfelejtsük. Próbálja megtalálni az élet értelmét és amúgy mindenét, megakarja tudni mit jelentenek az érzelmek, konkrétan a "szerelem" kifejezés. És ennyi. Kb 11 részen keresztül csak kutat, rohadt unalmasan, de legalább gyönyörű látvánnyal a háta mögött. Gondolom ti is értitek, hogy ebből olyan mély sztorit nem lehet kihozni. Rengetegen írták, hogy kifacsarja az ember szívét az anime, és úgy bőgtek egyes részeknél, mint a ribancok. Persze, vannak benne kifejezetten jó részek (az évad felénél lévő csillagvizsgálós rész a legjobb az egész évadban), de sajnos az egész animét átjárja a félre sikerült vágy, hogy most újradefiniálják az Angel Beats-t, a Clannadot és a Shigatsut. De amíg e három anime közül kettőn a mai napig tudok bőgni, addig a Violet Evergarden egy kósza "hümm" reakción kívül nem tudott mást kiváltani belőlem. Nincsenek benne jó karakterek, akiknek a sorsáért aggódnunk kéne és akikkel együtt könnyezzük meg a huszadjára hallott szövegeket arról, hogy kijét hogyan veszítette el a háború során. De ha még a mellék karakterek lennének ilyenek akkor azt mondom, hogy oké, nem köréjük épül a sztori, de a történet főszereplője, a címadó Violet sem több az anime címét viselő személynél. Nem sikerült olyan mély történetet és karakterfejlődést írni neki, mint akartak. Persze van neki, de egy 13 részen átívelő keresgélés és lassú fejlődés koránt sem annyira figyelemfelkeltő és érdekes, mint elsőre gondolnánk. Tehát a karakterek terén elbukott az anime, de itt jön a kérdés, hogy "a grafika ugye még adja?". Nos, nem. Szép az anime, és a rogyásig pakolt post process effektekkel és fénytörés effektekkel csillog minden, mint a Salamon töke, de koránt sem nyújt akkora grafikai hűhát, mint pl a Hyouka, ami bár 6 évvel idősebb, mégis köröket ver a Voioletra. Direkt megnéztem, a hátterek, a karakterek messze nem néznek ki úgy egy 6 éves animéhez képest, hogy azt mondjuk rájuk, ez forradalmi. Egyedül az anime zenéi voltak szépek, mindegyik gyönyörűen szól, főleg az opening, ami nálam a szezon legjobbjaként végzett.

Összegezve a Violet Evergarden lehetett volna egy korokon átívelő klasszikus, amire évek/évtizedek után is mondják, hogy nézzék meg az emberek, de az előzetes hype, az ígérgetések, sajnos túl soknak bizonyultak és meszse nem adták vissza azt az érzést, amit próbáltak közölni felénk. Emiatt pedig ha nem is eget rengető, de csalódás a Violet Evergarden.


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Bastian
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy szerintem maga a forrás sem éppen ideális animés átültetésre. Két kötetnyi light novelről van szó, amiben összefüggéstelen történetek szerepelnek. Ha nem tévedek, akkor a csillagvizsgálós volt az első rész, amit tényleges a novelből adaptáltak, az előzőek pedig mind a KyoAni kiegészítései voltak. De mivel a történetek összefüggéstelenek, a light novelben lévő sorrendjüket sem kellett tartaniuk az animében, feldolgoztak egyet, amikor úgy látták jónak. Voltak köztük jók, nagyon jók, de sajnos, kifejezetten érdektelenek is, némelyikben pedig az egyértelmű érzelmi manipuláció gusztustalan magaslatokat öltött a számomra, különösen a rengeteg ember által olyan nagyra tartott 10. rész, amit faarccal néztem, pedig nem vagyok jégből. Violetet közel sem tartottam elég erősnek, hogy elvigye a hátán az animét, és a teljes összképet tekintve abszolút felemás érzésekkel távoztam, amit nem fog a látvány megmenteni. 6/10.

A Madhouse tavaly télen nagyon elnyerte a tetszésemet az ACCA adaptációjával, így nem volt okom nem bizalmat szavazni nekik idén is, főleg úgy, hogy egy brutálisan erős női seiyuu gárdával fémjelzett, anime eredeti alkotással jelentkeztek. Ez volt a Sora yori mo Tooi Basho, avagy Yorimoi. A négy főszereplőnknek mind van egy személyes problémája, amivel meg kell birkózniuk, amit le kell küzdeniük, vagy amin túl kell tenniük magukat, és ehhez kiváló lehetőséget nyújt az Antarktiszra vezető út, amely egy új kezdetet jelenthet sokuk számára. A humor egyéntől függő, de én nem éreztem, hogy visszaesett volna a széria haladtával, így abban nem találok különösebb kivetnivalót. A "gyagyás négyes" nem eresztett le. Viszont a történet végére egy hangyányit úgy éreztem, hogy túl sokszor érzékenyültek el. Érthető volt bizonyos jeleneteknél, amik rendben is voltak, de az utolsó 3-4 részben talán az összesben sírtak valamiért. Így fájó szívvel, de "büntetnem" kellett érte a szériát, hiába tetszett nagyon a befejezése, különösen az a "troll" pillanat. 8/10.

Amit ellenben nem szégyellek maximálisra értékelni, az a 3-gatsu no Lion folytatása. Ilyen stabil, 22 részen át tartó, majdhogynem kifogástalan minőséget a Shirobako óta nem láttam. Nem kótyavetyélte el a felvezetését, sőt, erősebben tért vissza, mint valaha. Tudja a néző, hogy valami különleges dolognak a szemtanúja, amikor a csupán 2-3 epizódban szereplő mellékszereplők is olyan nagyszerű háttértörténeteket kapnak, hogy képesek elnyerni a néző empátiáját, pedig nem kellett a "tragédia kártyát" elővenni a szerzőnek. Junkei története, Yanagihara bácsi története a "kiégett mezővel", mind-mind Umino-sensei tehetségének adnak tanúbizonyságot. És akkor Hina drámájáról sem szabad megfeledkeznünk, ami egy máig előforduló, iskolai problémára világít rá, és kezeli azt korántsem erőltetett módon. Egy korszak lezárult most, de várom vissza a szereplőket, amikor újabb 2x22 részre elegendő alapanyag lesz, vagy a manga netalántán véget ér. Addig pedig türtőztetem magam, hogy ne kezdjek bele az olvasásába. 10/10.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
goku5
Bocsi de nekem elég volt 2 rész és fel is hagytam vele. Valahogy nem hozott lázba a Violet Evergarden. Lehet egyszer még később hozzáfogok de nekem valahogy nem jött be.

Elkezdtem nézni a Captain Tsubasa 2018-at. Na most tényleg? Követi az eredetit, na de ennyire tisztán a főhősről és a fociról szol majd? 2 rész lement és sehol sincs a "főhősnő" ha lehet annak nevezni, ha egyáltalán van benne. Na de akkor is. Bajom nincs vele jó az animáció is. Bár érdekes az új megvalósítás az tuti. És jó is ez az új tipikusan új korba mégis teljesen helytálnak a régi események. Majd meglátjuk mi jön ki belőle.

Nekem szokásom hogy megvárom a szezon végét és egyszerre nézem meg őket. Néhány nagyon várt kivétellel. De előfordul hogy 1-2 vártnál megnézem mire is számítson az ember az első rész által, majd az utolsó rész után egyszerre megnézem.
Így hát megnéztem az általam várt High School DxD 4 évadának első részét!
Na erre komolyan mondhatom kérdezhetem, hogy mi van????? Ez most komoly? Mintha nem is az első 3 évad folytatása lenne? Max hogy arra épül de teljesen más! Az animálásra szereplőkre viselkedésre szinte nem is ismerek rá! Az animálás nekem nem tetszik jobb volt a régi. A szereplők meg akik gyűlölt ellenségek voltak most meg hirtelen már "jól kijövök velük barátok" ? Na most mi is folyik itt? Ezt igazán leírhatná valaki mi is folyik itt??? Light novelt nem olvasok csak animét nézem. Tényleg írhatna valaki valamit mi is történik itt?
 
Avaren
goku : a DxD-ről.
A most kiadott rész nem az 1. , hanem a 0. rész.
A 3. évad csak a 9.részig "követte" a Novelt, a 10-11-12. rész filler volt.
Viszont a 9 rész is bőven eltért ezért lett újra feldolgozva ebbe a 0. részben. :D Most lett Novel hű a történet és jövőhéten kezdődik ténylegesen az évad.

Viszont az 100%-ban igaz, hogy egy hulladék az animáció, a szereplők arcán 0 érzelem, meg az egész stílus ... ez elveszi kicsit a kedvet a nézésétől, pedig ez egy nagyon jó évad lenne. :(
 
goku5
Köszi szépen a választ!
Nekem amúgy tetszett az előző befejezése is.
Amúgy az előzetesekből jobbnak tűnt. Jó látni hogy nem csak nekem nem tetszik az új animálás. Tényleg pocsék. Magára a szereplőkre is hirtelen nehéz ráismerni. Változtatott hajszín testalkat. De ez a hirtelen jók kijövök az eddigi ellenségekkel is érdekes. Az előző évad vége az a 10-12 szerintem összerakottabb volt mint ez. De azért várom a folytatást mit hoznak ki belőle. Megnézem akkor még a jövő hetit aztán szünet a végéig.
De ez az utolsó jelent is érdekes volt.
 
Stance
A No Game No Life film hozta a színvonalat. Jó mozi lett.

Téli szezonosok közül
Darling: hát ez amilyen jól indult olyan hulladék fos lett. A végefele most megint volt 1-2 jó rész, de annyira gyerekes és unalmas részek voltak a közepén, hogy teljesen elrontotta az animét. Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, ha a célközönséget nem 14 átlagéletkorra lövik be. Hatalmas csalódás. Senkinek nem ajánlom.
Death March: ugyanez. Jól indult, szórakoztató volt, a főszereplő viszont annyira túltolta ezt a nyálas, vékony hangon beszélek vonalat hogy már hányinger kerülgetett a gyerekességtől, a 6 éves rabszolgákat akik apakomplexusban szenvedtek és állandóan nyavajogtak idegesítő hangon meg teljesen elrontották az egészet. Nem tudom ki az aki erre vevő és nekem se volt fogalmam, hogy miért néztem ezt a rakás szart végig. Kellett volna valami sztorit beleírni, néhány karaktert kivenni és nézhető anime lett volna belőle. Senkinek nem ajánlom.
Overlord: az első évad se volt valami nagy durranás, ebből se sikerült semmit kihozni. Egy rakás fos, unalmas, fogalmam sincs miért néztem végig. Reménykedtem, hogy fog történni valami. Nem történt.
Grancest Senki: közepesnek indult, gyenge lett. Nem tartotta fent az érdeklődésem, nem fejezem be. Sora Yori hasonló, bár ezt be kéne fejezni, mert nem tűnt olyan rossznak. Fatet se fejeztem be, de kellemesen csalódtam benne az első részek után, mert elég gyengének indult, felfele ível. Bár egyértelműen nem jobb, mint az eredeti fatek. Az Apokrifnél jobb lesz.
Nanatsu tartja a színvonalat, közepes shounen. Jobb mint a sablon Black Clover harmatgyenge animációval.
Az új SAO hozza a hangulatot, bár szerintem nincs benne semmi különleges, unaloműzőnek jó lesz.
Violet meg egyértelműen toronymagasan a legjobb téli szezonos, de nem azért, mert legendásan jó lett, inkább a felhozatal volt gyenge.
 
Durzo
goku5 írta:

Magára a szereplőkre is hirtelen nehéz ráismerni. Változtatott hajszín testalkat.

Hát az biztos. Ha nem tudtam volna, hogy az Vali, meg se ismertem volna.

A kövi részben mennek Kyotoba. Akkor a Loki elleni harcot úgy látszik "kihagyják".
 
Capac
Stance, nézd meg a Sora yo mo Tooi Basho c. téli animét. Bastian báttya ajánlotta, és számomra a szezon legjobb darabja lett. Szórakoztató, a karakterei szerethetőek, nem tolják benne túl a drámát, nem keltenek felesleges feszültséget. Én még elnézegettem volna belőle egy 24 részes évadot, de a 13 részbe is annyi mindent sikerült belesűríteniük, hogy egyáltalán nincs hiányérzetem. Remek anime lett, mindenképp nézd meg.


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Jaeger
High School DxD-nél még páran azzan takaróznak, hogy ez csak a 0-ik réssz volt az első réssz jobb lesz hamarosan kiderül mi a helyzet. A story-val nekem nincs bajom mivel az előző évad vége tényleg elég rossz lett így pedig újra követi a light novelt bármi is legyen a story. De amugy igen az animáció/karakterek csöppet rosszul festettek a 0-ik részben. Valami elment, de volt ami teljesen rossz volt.
Pedig úgy gondolom, hogy ez egy elég népszerű széria és most kell elkezdeni spórolni?


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
goku5
A Sora yo mo Tooi Basho első része után én feladtam. Nekem valahogy nem jött be már az se.

A High School DxD 4. évadának 1. (2.) része egy fokkal jobb volt mint az első de csak eggyel. Messze nincs szerintem az előző évadok szintjéhez. Ez főleg az animációra vonatkozik. Sok szereplő túl sokat változott kinézetileg na meg túl egyformák sablonosak kezdtek lenni szerintem.

A Captain Tsubasa 2018 3 rész után érdekes. Én még mindig nagyon hiányolom a női "főszereplőt". Mangában is meg előző feldolgozásokban is nagy szerepe volt. Most meg még sehol sincs. Az animációja meg tisztára hasonlít arra ami a High School DxD vel is történt. Valahogy így nem jön be annyira mint az előző évadok. Leginkább csak az endingje fogott meg az se véletlenül.

Amúgy a No Game No Life film tényleg jó lett!
 
Durzo
DxD

Legalább nyaktól lefelé ugyanúgy néznek ki mint régen. Ikszdé Az ending is jó lett. :D Mondjuk a cenzúrát nyugodtan kispórolhatták volna belőle és foglalkozhattak volna többet a régi animációval. Arra persze volt idejük.
 
Ugrás a fórumra: