Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Minden ami Anime/Manga és hazai rajongók munkái
Szezonos animék/mangák
Jaeger
SaeKanot hallotam már mások is dícsérik de tényleg érdemes belekezdeni?:D


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Bastian
A tél általában mindig a leggyengébb, de ez az idei valóban olyan a számomra, hogy nagy nehézségek árán lesz talán 3-4 széria, amit követni fogok.

Ha nem számolom a Koe no Katachi filmet, akkor a Kyoto Animation most alkothat a Hyouka óta olyan szériát a Violet Evergarden-nel, ami elérhet legalább egy képzeletbeli, erős 9-es pontszámot. Nekem minden, ami a Hyouka óta jött tőlük maximum egy 8-ast ért, szóval remélem, megtörik az "átok".


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Capac
Jaeger, érdemes. Nem vagyok különösebben oda a háremért, szóval mindent elmond az animéről ha azt mondom, hogy imádom. Nagyon jók és szerethetők a karakterei, még Eriri is (bocsika, angolszakos-kun) és a románcok és szépen vannak felépítve, legalábbis az animében. A novelt nem olvasom, így arról nem tudok véleményt mondani, de az animét mindenképp nézd meg.


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Avaren
Most kezdődött el a Grancrest Senki. Ebből még akár egy jó kis fantasy is kikerekedhet. :D Első rész alapján bejövős, szóval én reménykedek. :D
 
Stance
Grancrest Senki eddig tényleg jó, erős közepes lesz úgy érzem.
Nanatsu eddig hozza az első évad hangulatát, nem volt rossz shounen, nem is volt a legjobb, megéri majd megnézni szerintem.
Violet Evergarden ha hozza ezt a színvonalat továbbra is nagy kedvencem lesz.
Most fejeztem be a Fate Apokrif-et hát ez elég gyenge Fate széria volt, valószínűleg az eddigi leggyengébb. 1-2 jó harc, 1-2 jó karakter, sztori unalmas és kiszámítható, a homunkulusz meg egyenesen kurva idegesítő volt és túl sok szerepet kapott. Senki nem hagy ki semmit ha nem nézi meg.
Mahóckáj no Yome: amilyen jól indult olyan unalmas, lapos lett a sztori, valószínűleg be se fogom fejezni annyira nem történik semmi.
Shoujo Shuumatsu Ryokou: ez olyan történik valami de igazából nem történik semmi. Valahogy mindig ez az érzésem volt miközbe néztem. Volt mondanivalója az animének, de nagyon tetszett, hogy a készítők nem tolták a pofánkba azt. Ágyba befekvős-elalvós anime, nem kell tőle sokat várni, de kifejezetten nem rossz anime.
Inuyashiki: ezt mindenkinek érdemes megnéznie, ajánlom.
Black Clover: vérszegény shounen, unaloműzőnek jó.
Overlord 2: az első évad se volt nagy durranás, az első részek eddig geci unalmasak.
 
Etherias
Stance
Az Apocryphaval egy a baj, név szerint az A-1 Pictures. Itt az első felében próbálták az Ufotable (Zero, UBW) alkotásait kopizni ami természetesen nem sikerült..., a második felében meg elkezdték darálni a történetet és ez meg is látszik rajta. A rajzolási bakikat már inkább nem is említeném.

A Mahoutsukai meg inkább a karakterekre koncentrál, szóval ha valami látványos, pörgősre vársz akkor tényleg nem neked való. Szerintem az előző szezon legjobbja és még mindig elől van.

Az Overlord új évadát meg nem mondanám unalmasnak, hiszen nézhetsz egy jó kis dokumentumfilmet a gyíkemberekről.XD Na de elviekben később be fog indulni a történet, szóval lesz jobb is.
 
Capac
A Fate a történetvezetés és a karakterek szempontjából tényleg szar lett, de csak az évad második felétől. Viszont az vitathatatlan, hogy technikailag azért ott van a szeren. Nem egy Ufotable, de A1 minőségben kiemelkedő darab lett. Amik viszont nekem nagyon bejöttek, azok az anime zenéi, és az egész sorozat hangkeverése. Még csak nem is BD kiadás, de akkor is nagyon szépen szól minden harc, a zenék meg tökéletesen lettek megírva hozzá. Ezt az érdemet ne vitassuk el az A1-től, mert a saját házuk táján tényleg minőségi munkát raktak össze. Viszont, maga az anime ettől még szar marad, tele kihagyott ziccerekkel, unalmas és egyenesen rossz karakterekkel, pocsék történetvezetéssel, elkapkodott 2. résszel és lezárással.
Reméljük, hogy a Shaft Fate jobb lesz.


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Bastian
A Fate/Apocrypha egy 5 kötetes novelen alapszik. Rászánni 25 részt egy harc orientált műre bőven elegendő. A széria majdnem összes hibájáért, vitatható pontjáért a novel írója felelős elsősorban. Ki is emelnék néhányat, ami zavart:
- A Vörös Frakció mocskosul a Fekete Frakció felett áll erőben. Karna, vagy akár Akhilleusz is szólózhatta volna a Yggdmillennia família szolgáit, és akkor még ott van nekik Mordred is. Nincs három olyan szolga a Fekete Frakciónál, akik válaszolhattak volna erre az erőre, Vlad pedig még a támogatással sem lett volna elegendő Karna ellen. Hogy várjon az ember így izgalmas, taktikus harcot, háborút, ha ennyire egyenlőtlenek az erőviszonyok?
- A mesterek többsége fájdalmasan egysíkú, unalmas karakter, amit annak a számlájára írnék, hogy rengeteg karakterrel operál a történet, akikeket egészen egyszerűen nem lehetett mind kibontani egy ilyen hosszúságú novelben. Éppen ezért, a Vörös Frakció majdnem összes mesterét könnyűszerrel "ki is vonta" az író a történet folyásából, de ez sem segített abban, hogy szimpatikussá tegye az összes többi mestert.
- Sieg teljes karaktere. Minek kellett behozni egy "harmadik félt" a háborúba, ha a másik két oldal bemutatása is hagy kívánnivalót maga után? Szigfrid, alias Sumanai-kun, miért tetted ezt velünk?! Mintha csak egy stay night Shirou - stay night Archer párhuzamot akartak volna létrehozni a kettejükkel, ami nagyon nem működött. Ráadásul, akik Shirout vádolták "plot armorral", azok kíváncsi vagyok, hogy Sieggel kapcsolatban mit mondanak? Frankenwaifunak köszönhetően spammelhette Szigfrid houguját, miközben Astolfo is a szolgája lett...
- Jeanne. Úgy voltaképpen, ő sem zavart sok vizet, miután kiderült, hogy két Ruler van. Az a fordulat is aztán kellett, mint szárazság idején az erdőtűz.
- Nem vártam Ufotable szintű animációt, de könyörgöm, legalább a harci koreográfiájukkal kezdjenek már valamit! Az nem számít dinamikusnak, ha a kamerát összevissza rángatják, de szerintem erről már korábban írtam. A Karna vs. Sieg egy fénypont volt, aminél rengeteg szabadúszó animátort is hívtak, és volt még 1-2 tetszetősebb jelenet ezen kívül. 25 részben viszont ez kevés. Ha a Bones a Kekkai Sensen mellett képes a Gyakadémiába is beletenni olyan szintű koreográfiát, aminél ámul az ember, akkor az A-1 is megerőltethetné magát. Mert én azt látom, hogy ők megkapják a pénzt valaminek az elkészítésére, de még véletlenül sem tennének bele többet, mert netalántán élvezik, csak legyen meg egy újabb "fogás". Nem véletlenül szokták őket az animék McDonald's-ának nevezni. A slice of life szériáik messze a harci szériáik előtt vannak.

Megfordult még a fejemben a szolgák lehúzása, de a többségük azért kapott elég figyelmet, háttértörténetet, az meg már nem ide tartozik, hogy szimpatikusak voltak-e, vagy sem.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Stance
Darling in the FranXX: alapjáraton rühellem a mech-es animéket, valahogy gagyi nekem. Egyedül az Aldnoah Zerot tudtam eddig megnézni talán. Ez lesz a második, mert bár vannak benne nevetséges dolgok, összességében élvezhető. A rózsaszín hajú csaj meg jó karakter.
Death March: még egy sao klón, de amúgy szórakoztató.
Sora yori: nincs benne semmi extra, közepes animének néz ki, de ezen is lehet jókat derülni. Aranyos.

Egyesítve 2018.02.14 14:29:46:
Kinek hogy tetszik az új Fate? Nekem valahogy eddig nem jött át...
Szerkesztette: Stance - 2018.02.14. 14:29
 
Bastian
Nagyon Shaft-es, mondhatni "Unmeimonogatari". Ebből kifolyólag vagy a végén robbant egy hatalmasat, amikor helyére kerülnek az információk, vagy a robbanás önmegsemmisítő jellegű lesz. Vörös Sabert érthető okokból próbálják minél jobban erőltetni, de azért odáig én nem merészkedtem volna, hogy az egész Opening róla szóljon. Bár lehet, hogy ez is a nagy titkolózás része, ami belengi az egész projektet. Nasu írta a forgatókönyvet, aki az eredeti Fate/stay night VN-t is írta, szóval még korántsem temetném az animét. Ugyanakkor a történet voltaképpen "Monster of the Week", ez esetben "Servant of the Week" formátumú lesz, ha jól értelmeztem a dolgokat, szóval meglátjuk, hogy mennyit lehet ebből kihozni.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Shiro
Fate/LSD 1. rész

Ami a monogatarinak jól állt, itt ez olyan volt mint amikor egy drogfüggő
erősen a szer hatása alatt van. Egyszerűen mivel tudod, hogy az az elejétől fogva ezzel a művészi világgal operál, de ide nagyon nem illik szerintem. Tényleg olyan mintha SAO-t és Monogatarit összekeverték volna és ráhúztak némi Fate skint.

Már ismert szereplők behozása.
Apocrypha-ban hiányoltam a kötődést a stay Night-hoz, itt meg valahogy túl erős.
Shinji: tudtam, hogy köcsög lesz
Tohsaka: Nem tetszik a kinézete. (Pedig az alap műben favorit)
Sakura: semleges

Protagonista oké, hogy felkel a sérüléseiből és elvonszolja magát, de miután kétszer is zuhan több métert, hogy a francba van életben, vagy legalábbis mért képes járni?
Stonecher: nem képes végezni egy tőle pár méterre lévő gyök kettővel haladó célponttal, de mikor megjelenik Shuber, úgy suhan mint akinek sürgős a dolga.

összességében nagyon fura. Talán annak élvezhetőbb aki még nem látta a Fate/stay Night-ot


img00.deviantart.net/1e09/i/2018/003/7/f/zero_no_naku_koro_ni___grail_killer_chapter_by_shirohun-d53yyil.jpg

When Zero Cry: Grail Killer Chapter
 
Bastian
Ugyan csak minimálisan, de sikerült megsajnálnom a görénykirály Shinjit a 3. részben, először a Fate szériák történetében, szóval ezt mindenképpen a pozitívumok számlájára írnám.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
dungeonlord
Stance írta:

Darling in the FranXX: alapjáraton rühellem a mech-es animéket, valahogy gagyi nekem. Egyedül az Aldnoah Zerot tudtam eddig megnézni talán. Ez lesz a második, mert bár vannak benne nevetséges dolgok, összességében élvezhető. A .

Ha esetleg érdekel,akkor Blue Gender ,Full metal panic ,Kakumeiki Valvrave nagyon ajánlom.
Ezek a legjobb mecha animék, amit eddig látam.
Másodlagosan ajánlom:
Break Blade
Heavy Object
Isekai no Seikishi Monogatari

Ez a draling dolog nem fogott meg.To love ru emlékeztet..
 
Bastian
No Game No Life: Zero
Avagy a light novel 6. kötete megfilmesítve, 5 epizódnak megfelelő játékidővel. Tekintve, hogy az anime az első 3 kötetet dolgozta fel, 3x4 rész tempóban, mindenképpen részletesebb adaptálás lett, nem mintha nekem bármiféle komolyabb problémám lett volna az anime tempójával.

A mozi majdnem teljes egészében egy "visszaemlékezés", amiben Tet elmeséli Izunának a fajok közti, 6000 évvel ezelőtti háború történetét. A férfi főszerepben a Sorára (Japánul: "Ég" ) emlékeztető Riku (Japánul: "Föld" ) áll, az emberiség, illetve az el nem pusztult emberek vezetője, aki kétségbeesetten próbálja az embereket egy szebb jövő felé terelni, de minduntalan szembesül a világuk kegyetlenségével, ahol az emberek nem tudnak szembeszállni a felsőbbrendű fajokkal. A film remekül szemlélteti, hogy eme vívódása miként őrli fel Rikut. Milyen vezető az, aki a saját bőrét mentve a kedvére feláldozhat másokat, hitegetve a többieket, amikor semmit sem tud felmutatni, ami reménnyel szolgálhat?

A technikailag női főszerepben egy Ex-Machina áll, aki önmagát Schwarzernek (Németül: "Fekete" ) nevezte el, de mivel Riku ezt hosszúnak találta, ezért Schwi lett belőle. Ő szolgál a történet Shirojaként (Japánul: "Fehér" ), aki azért technikailag minősül csak nőnek, mert az Ex-Machina faj képtelen szaporodni, nincsenek nemi szerveik, gyakorlatilag robotok, így teljesen mindegy, hogy férfire, vagy nőre hasonlítanak. Riku egy felderítés során találkozik vele, ahol még nem is sejti, hogy miként fogja megváltoztatni az életét...

Voltak kétségeim a film felénél, soknak tűnt a hossza, de a végére minden olyan szinten beérett, különös tekintettel a főszereplők dinamikájára, hogy nem igazán tudok semmit sem felhozni ellene, ami eget rengető negatívum lenne a szememben. Akinek tetszett az anime, annak jó eséllyel a mozi is tetszeni fog. Felmenőkből nem lesz hiány!

A hozzászólásom végére, kötelező jelleggel muszáj megjegyeznem,
hogy...
MÁSODIK ÉVADOT A NÉPNEK!i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
Avaren
Ugyanaz a véleményem kb. mint Bastian-nak. :D Jó kis mozi lett. :D

Viszont most sokan elkezdték utálni Jibril-t, pedig szerintem semmi olyat nem tett ami karakteridegen lenne tőle.
Ráadásul milyen cuki volt már kis loliként. :D
 
Ugrás a fórumra: