Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Játékok
Te mivel játszol éppen?
Shiro
Life is Strange.

Pár napja szereztem be, emiatt csináltam steames fiókot.


Hálás vagyok azon képességemért, hogy képes vagyok beleélni magam egy történetbe.
Egy jól felépített játéknál mindig úgy tekintek magamra, mint az általam irányított szereplő tudatalattija, őrangyala, vagy valamiféle isteni sugallat.
Hiszen belebúlyoka bőrébe, a szemén keresztűl látom a dolgokat, de mégis külön tudattal, teljesen más látószöggel rendelkezem.

Élmény szempontjából leginkább olyan címekhez tudnám hasonlítani, mint a KotOR, a Dragon Age, vagy a Bioshock. Csak annyi különbséggel, hogy itt fénykardal hadonászni (majdnem lézert írtam :P) és villámokkal dobálni. Egyszerűen csak maradnak a "jó" és "rossz" döntések variáció amik meg mégse teljesen azok.

Ez a játék egyszerre alkalmas és tökéletes szórakozás casual és harcore gamereknek. Az utóbbiaknak meg még egy görbe tükröt is mutat. Mert valljuk be azért gyakran alkalmazzuk a saveload varászlatot egy-egy kalandjáték párbeszédeinél. Itt meg vissza tudod pörgetni az időt, aminek szinte ugyan az az eredménye. Szóval azt hiszed van hatalmad, amivel bármire képes vagy, aztán a történet elvisz egy olyan pontra ahol szembesülsz a korlátaiddal.
Ráadásul egy kritikus pont ahol döntened kell, és nincs második lehetőség.
Majd kudarcot vallasz és azon emészted magad, hogy vajon a másik döntés sikert hozott volna? Vagy bármit is teszel abban a pillanatban az események már előre meg voltak írva (scriptelt történet)? Aztán a játék a fejedhez csapja, hogy bizony tényleg volt esélyed.

Néha meg úgy érzem hogy az a helyes, ha a rossz döntést hozom meg...

A 4. rész. Mint mondtam beleélem magam az ilyen játékokba erre az meg elkezdi kínozni a lekem. Döntsek mi? Tuti az Öátán írta, mert nagyon kegyetlen. :D


Szóval összességében ngyon egy fasza játék. :D
 
shiranai
Én is így játszom a játékokat, sokkal élvezetesebb így. :)
Csak az első epizódját vittem végig, de majd beszerzem egyszer a többit is.

Ha van ps3ad vagy 4ed, akkor ajánlom a Beyond two souls-t is (3-ra meg a Heavy rain-t mindenképp), meg a Last of us-t. A Beyondnak nagyon jó története van és a karaktereket jó színészek alakítják. Egy fiatal lány Judie és a hozzákapcsolt entitás, Aiden viszontagságos életét meséli el. Az elején zavart, hogy nem időrendben mennek a fejezetek, de a végére összeállt, hogy miért így mesélték a történetet (természetesen így sokkal jobb volt). Ráadásul van benne coop mód (akár telefonról is lehet irányítani). Egyszer végig játszanám úgy is, hogy nem én irányítom mindkét karaktert.


[img]http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/021/8/e/candle_jack_sign_by_tagoston16-d37our9.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
"Ha szemmel mindent el lehetne intézni, akkor csak halottak és terhes nők lennének a világon."
"Minden emberi félelem alapja egy korábban becsukott ajtó, félig nyitva."
 
http://tagoston16.deviantart.com
Shiro
Javaslom tedd még ma amíg le van árazva.

2Souls miatt bánom is, hogy nincs PS-em. Talán majd egyszer...

Egyesítve 2017.03.06 07:25:24:

Wiedzmin aka Witcher

Valamikor tavaj ősszel a Witcher 3 és a Rise of the Tombraider kapcsán elhatároztam, hogy összekapargatok egy gépet ami futtatja ezeket, meg majd még jó pár látványorgazmust.

Addig is gondoltam nem ártana művelődni a Witcher kapcsán, és mivel pont akciós volt egy hamburger áráért cserébe belevetettem magam Gwynbleidd kalandjaiba.

Magyarul beszél ez mekkora jóság már? Az elején bőven van mit találni a szinkron hibáit illetően, de később bizony mondom később rendesen érni kezdett az a citom (vagyis a narancs)
de lehet csupán maga a játékélmény feledtette a kezdetben szembetűnő hibákat.

A történet amihez nékem 280 óra kellett úgy két hónapra elosztva:
Sparhelt
Amnéziás Sephirothként ébredünk a Witcherek várában, mert hogy mi magunk is szörnyvadászok lennénk, de mielőtt átvennénk a tananyagot, hogy mégis hogyan tudnánk Péterhez küldeni a nagyon rossz arcúakat, jönnek a Szardíniák és gatyáig rabolnak minket.

Uccu eredünk utánuk, hogy visszaszerezzük a titkos pálinka receptet, mert anélkül férfiember többedmagával összezárva nem igazán vészeli át a telet. Nem mellesleg a híres nedű hiányában elég nehéz meggyőzni a többieket, hogy a kis vörös csupán alkohol keltette illúzió.

Az alkohol szagát követve eljutunk Waterpray városáig, ahol a tüdőbaj miatt nem igen akarnak minket beengedni.
Így nincs más választásunk, mint meggyőzni a tanyasi népeket, hogy juttassanak be valahogy a fal mögé.
A faluban három fontos karakterrel is találkozhatunk. Pán Péterrel... vagyis a lányával (remélem nem művi beavatkozás) Zoltánnal régi barátunkkal aki újonnan előidézi feledésbe ment szerencsejáték függőségünket illetve Abigélel aki az internátusi életet megunva a parasztok gondjainak megoldásába veti magát. Megfeszített munkájának köszönhetően porig ég a falu a túlélőkkel pedig a Sátán kutyája tömi a gyomrát.

(+Majdnem kimaradt az öreg pálinkafőző aki később szintén fontos része lesz a történetnek)

-----

Ki más legyen a Bűnbak, mint mi így hűvösre tesznek. De sebaj bejutottunk a falakon, csak most egy másik fal miatt ki kell jutnunk.
Cellatársunk a szeszrecepteket meglovasító csibészek főkópéja ám ő pártfogóra talál és óvadék ellenében kiengedik
A smasszer felhalljanak, hogyha ráncba szedjük Kotkoda jobb napokat is megélt férjeurát akkor a szabadság vár reánk.
OKJ-s szörnyvadász révén seggest ugrunk a csatorna szennyébe ahol segítségünkre lesz az Edda által megénekelt Szigfrid lovag.
A menthetetlen kokasból pörköltet sütve kimászunk a kanálisból a lovag régi barátjához Sherlockhoz irányít minket.
Közben teszünk egy kitérőt az úrszoba irányába és centre leszámolva tatyónkba tesszük elkopott javainkat s még egy míves ezüstkardot is hónunk alá csaphatunk amivel immár szakszerűen mesterségünket.
A Detektív segítségével kell kiderítenünk mégis ki az a jogi artista aki miatt szabad lábra került ellenlábasunk.
A gyanú árnyékában:

Vivaldi akinek sikerült összehegedülnie egy bankra valót, de azt kisebbségi mivolta lévén államosították intézményét

Ramstein aki nagy kópé a csibészek közt

Thalesz a helyi bölcs

Kalstein aki az ősi pálinkafőzde helyét kutatja, és bőségesen megfizet, hogy ebben segítségére legyünk.

Levendula a az üzletember.

Vincent a helyi őr akiről kiderül, hogy igen csak "*tököslegény".

A nyomozásunk nehezíti, hogy a Tanút, ki elmondhatná mely harasztban zörög a szél, bizony hidegre teszik.
Lekenyerezve a sírásót Pán Péter segítségével szakszerűen felboncoljuk a hullát. S világossá válik, hogy maga Sherlock a kolompos.
S mivel ő is a lepárlásban próbál piacra találni így Kalkstein ötletétől vezérelve a pálinkafőzdéhez vezéreljük hogy ott ellássuk a baját.
A korrupt nyomozóról kiderül, hogy ő nem más mint
Azúr Jafar:
http://vignette4....0318063735
majd megjelenik az öreg Watson aki levelezőn tovább képezte magát Professzorrá.
Shesshomaru módjára elpicsáznánk őket, de meglépnek a seggberúgástól.
Mi pedig a komplexumból való kipárolgás miatt jobbnak látjuk a talajon való kapaszkodást.

Nyomozásunk közeben Pán Péter üdvözlő bulit szervez Trubadúr barátunknak ahol sikeresen az asztal alá iszunk mindenkit.
Reggel pedig reménykedünk, hogy Péter valójában Petra.

------

Miután detoxikált minket a történet elenén megismert kis vörös Aozaki Touko ágyában ébredünk aki bizony örökbe fogadná az árván maradt Harry Pottert. Csakhogy a gyámságért maga Pán Péter is ringbe száll.
Nekünk pedig dönteni kell, hogy a kis varázslóporonttyal kihez is bútorozunk be.
Mivel a varázsló nemi identitása kevésbé volt bizonytalan, így ő rá esett a választásom.

A nemesség a király távollétében helyi tavernát használja parlamentnek, ahol hű alattvalóként szolgáljuk a hercegnőt.
A nagykutyákkal ara jutunk, hogy a halszag miatti karantén igen csak árt a turizmusnak így ideje lenne kifilézni a Szardíniát.

A hercegnő megorrol ránk mert nem kapott a halból. Mentenénk a helyzetet, azzal, hogy nálunk a csali és legyen ő a hal, ám ez a varázslónőt féltékennyé teszi és kilakoltat minket.

---------------------

Új helyre érkezve bizony nagy a vigadalom hiszen lagzi készül a faluban.
Miután megnéztük a szentjánosbogarak nászát egy cserfes lányka elmondja hogy a helyzethez képest öreganyánk által látott szappanopera mind piskóta.

Az arát féltékenységből megüli a húga a húgát pedig az ara szeretője. A falusiak pedig összességében Atlantisz népével vannak fasírtban.

Hogy megoldjuk mindkét ügyet a felkeressük útmutatásért a tó tündérét, mi pedig a lovagjai távollétében "szolgáljuk" az úrnőt.

A lidércé vált nővérek baját megoldjuk Hófehérke mostohájának szobájából elhozott tükörrel. A két nép gondját pedig egy egy béke ajándékkal. Majd rivális szekta vezetőjét hidegre téve a tó tündére hozzánk vágja az Excaliburt.

----
Szükségünk is lesz az új kardra, hiszen Waterpray városában az Assassinok ás a Templomosok megkezdték a virtuskodást.
A nagy kavarodásban Pán Péter úgy dönt, hogy ellátja a baját akinek ellátták a baját.
A király hazatér és elmondja, hogy lánya újból az alkohol rabja lett és hogy töltsük vele az éjszakát mintsem hogy kicsapongó viselkedésével ártson az uralkodó politikai megítélésének.
Miután detoxikáltuk a királylányt a királytól megkapjuk a Azúr Jaffar címét.
Őt felkeresve bizony kiderül leitatta a szardíniákat akik igen csak janiskodni kezdenek, de egy két pofon megoldja helyzetet.
Végezetül pedig eltángáljuk magát Jafart is.

-----------

Csakhogy a Jafart és bandáját a templomosok főúr kapitánya bérelte fel, mondván a hit megőrzéséhez nem árt a jóféle párlat.
A nagyvezér ellen egy ivóversennyel egybekötött hócsatában állunk ki, majd diadalittasan nyugtázzuk, hogy az utolsó pálinkafőzési technológia leírása is visszakerült birtokunkba.


Amikor elkezdtem vele játszani egyből a Dragon Age-hez kezdtem hasonlítani.

Azt kell mondjam, hogy nincs akkora beleszólásunk a részletekbe, nincs akkora dráma, nincs olyan részletes a a harcrendszere, szóval modhatni unalmasabbnak tűnik, de mégis egészen magával ragadó.
S mivel itt magányos Fehér Farkasként toljuk, nem a kompániánk tagjai kezdik oltani egymást hanem maguk a helyi lakosok pletykálkodásai töltik meg élettel a játékot. Sajnos szűkös karakter modellel rendelkezek a játék.

A harcrendszer egész lényege egész jó ötlet, miszerint a különféle ellenfelekhez különféle taktika kell.
A játék első két fejezetében ez igaz, főleg, hogy a Sátán kutyája kész kínszenvedés volt.
A harmadik fejezettől kezdve meg túl könnyűvé vált.
Az 5. fejezetben meg eldobtam az acélkardot, mondván emberek ellen is bőven jó az ezüst. (meg szebb a harci animációja)
Ráadásul már a stílusokkal sem kellett igazán foglalkoznom.

Jafar legyőzésében is egyedül az volt kihívás, hogy Bendegúz életben maradjon.

A játék valahogy magával ragadt egész végig nyugodt hangvételű és folyamatos.
A döntéseknél elsősorban a karakterem jelezése volt a cél, s nem a loot.
Persze lehet az is közrejátszott, hogy túlzottan erősre sikerült tápolnom Geraltot.

Közben 8 részt megnéztem a Witcher TV sorozatból.
Az ötödik fejezet játszása közben elindítottam a második rész letöltését.

1. Az ötödik fejezet nagyon rövid. A két szinkronos dlc-t is kijátszottam, mire letöltötte.
2. A 3. részből egyértelműen a dobozos kell majd.


Amit hiányolok, hogy nem lehet játék közben nehézséget váltani. Hiszen az 1 fejezetben jobb lett volna az easy, az 5 fejezetben pedig a hard fokozaton játszani.

Illetve a 2 fejezettől kezdve többször összeomlott a játék.


A Witcher 2-nek meg majd csak akkor állok neki ha meg lesz a videokártya is.


Szóval engem a Wiedzmin megvett kilóra.
Szerkesztette: Shiro - 2017.03.06. 07:26
 
DarkNaruto12
Battlefield 1 meg néha Rainbow six siege
 
Dawe
Most vittem végig nem rég a South Park: The Stick of Truth-ot, jelenleg Resident Evil 7 és Nier: Automata.
 
Enigma
Darkest Dungeon. Csak ajánlani tudom.
 
Ishida
Elkezdtem ma a Mafia 3-at. Nagyon hangulatos zenei betétek vannak benne, az autó irányítása korrekt, viszont nem tetszik a hitbox. Vagy lehet a GTA 5 és a Watch Dogs 2 után nehezebb átszoknom erre.
 
dungeonlord
Nektek hogyan tetszik az új Doom?Én egy kicsit csalódtam ,mert a Horror hangulatát hiányoltam a játékban.
Alap ötletek jók,Multiplay elmegy,de hamar meg lehet unni őket :/
 
Ishida
Ez lehet psziché kérdése, de a Doom számomra sosem horror volt, hanem hentelős játék. Horror az a Silent Hill, Biohazard, AVP azon mapjai, ahol kifejlett xenomorphok ugrottak elő a semmiből...
 
Imperator
dungeonlord írta:

Nektek hogyan tetszik az új Doom?Én egy kicsit csalódtam ,mert a Horror hangulatát hiányoltam a játékban.
Alap ötletek jók,Multiplay elmegy,de hamar meg lehet unni őket :/


Próbáltak visszatérni a gyökerekhez, amik nem voltak horrorok, véres meg brutális, de nem horror. A 3-ban próbálkoztak a horrorral, de szerintem nem igazán találták el akkor, jól állt az új résznek a színtiszta brutális lövöldözés.
 
Shiro
S akkor végre eljutottunk ideig... Witcher 3 *-)

Erre pedig valaki adjon valami magyarázatot: :D
http://www.kepfel...ghthun.jpg
 
Ishida
Elsőszámú szabály:
Felesleges loot megy a kukába! :D
Amúgy mire kérsz magyarázatot?
 
Shiro
Elvileg az a kard nem lehetne meg.
 
Ishida
Ez hamisítvány Shiro. Az igazit majd a Blood and Wineban kapod meg. 4x ekkora a dmg-e , ha jól emlékszem.

Közben kipörgettem a Galaxis örzői telltale játékot. Érdekes, annyira nem jött be, mint a Batman, de grafikailag érezni, hogy egyre többet akarnak nyújtani a játékosoknak. Ettől függetlenül azért várom a következő epizódokat.
Szerkesztette: Ishida - 2017.04.25. 12:02
 
Nigayami
Jelenleg az Elvenar világában tevékenykedem. Ez egy online játszható játék. Szerencsére nem kell letölteni gépre (sosincs elég memóriám a filmek/animék/mangák miatt)
A világában választhatod az emberek vagy az elfek útját (elfet választottam) Már lassan egy éve építgetem a városomat. Nagyon szép a grafikája. Igyekszem aktívan játszani. Klánokba lehet fejlődni. Nem kell attól félni hogy valaki lefarmol, kirabol, lerombolja építményeimet.
Ha szomszédhoz látogatok el akkor csak adok neki (amiből nekem az a hasznom hogy aranyat ad)
Csak azoknak ajánlom akiknek van elég türelmük!
Valamint idejük és energiájuk szöszölni a különböző feladatokkal. Ja és nem tépik a hajukat attól ha elhúzodik a dolog XD
Amúgy ami a játékhoz vonzott az a grafika! (Valamint hogy Elfekkel is lehet lenni XD
 
http://dokunoame.blogspot.hu/
Ugrás a fórumra: