Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Játékok
[PC] World of Warcraft
Veracchi
Nem sok hozzáfűzni valóm van a dologhoz, a WoW-os dolgok gyűjtőhelye. :3 :D
 
Minagi
Micsoda kreatív megnyitás. Miről szól ez a játék? Mióta van? Mit lehet benne csinálni? Mi értelme játszani?
 
Veracchi
Tényleg nem lehet a hsz-t szerkeszteni egy idő után, de rossz.

Aki nem tudná. =Wikiről ami lényeges infó + pár dolog:
A World of Warcraft (röviden WoW) a Blizzard Entertainment 2004-ben megjelent számítógépes játéka. A Battle.Net hálózat része. A nagy sikerű Warcraft sorozat történetét folytatja, pontosan két évvel a Warcraft III: The Frozen Throne eseményei után kapcsolódunk be a történetbe.

A játék stílusa MMORPG (massively multiplayer online role-playing game), azaz csak interneten keresztül játszható szerepjáték, melyet egyszerre akár több százan vagy ezren is játszhatnak egy online világban. A játékosoknak rendszeresen elő kell fizetni a játékra. -> 10 font körül van 1 havi játékidő az eredeti szerveren, magyarul körülbelül 4000 forint.

A játéknak van egy eredeti verziója, plusz jó pár tört szerver is elérhető, Mo.-n főként a Tauri szerveren játszanak.
Jelenleg még a Warlords of Draenor kiegészítő van életben, de már idén a Legion is bekerül a játékba.

A játékban van lehetőség PVE (player vs environment), PVP (player vs player), RP (role-player) illetve RP-PVP (role-player pvp változat) szervereken játszani.

Két frakció van: Alliance és Horde.
Alliance alá tartoznak:
Human
Dwarf
Gnome
Night Elf
Draenei
Worgen

Horde-ba pedig:
Orc
Troll
Tauren
Undead
Blood Elf
Goblin

Valamint van egy neutral faj is: Pandaren ->Mists of Pandaria kiegben kerül a játékba. Ennél lehet választani, hogy melyik oldalon játszik a játékos.

A játékon belül értelemszerűen több kaszt is választható, különböző stílusokban:
PVE-ben inkább 3, PVP-ben 2 közül érdemes választani. (PVE: tank, healer, dps; PVP: healer, dps)

Először a tank: Ebben a típusban az adott játékosnak az ellenség figyelmét önmagára kell vonnia, és ezt a figyelmet megőrizve védelmeznie csapattársait. Az életerő és a védelmi statisztikái magasak, illetve rendelkezik olyan képességekkel, amelyekkel magán tarthatja az ellenség figyelmét. A tank minden esetben közelharcos.

Healer: Más néven gyógyító. Elsősorban a csapattársak (különös tekintettel a tank) életben tartásáért felel. Különböző képességeinek köszönhetően növeli, illetve szinten tartja társai életerejét. A healer minden esetben távolsági, képességeihez manát használó. Ez utóbbi erőforrással való gazdálkodás létfontosságú a szerepkör megfelelő műveléséhez. Minden olyan kaszt, amely elérheti ezt a szerepkört, képes a csapattársak harc utáni feltámasztására.

DPS: Damage Per Second; "másodpercenkénti sebzés" - rövidítése, ami annyit tesz, hogy ő felel az ellenség legyőzéséért. Gyakran használ a sebzését ideiglenesen megnövelő képességeket, valamint korlátozottan öngyógyításra is képesek.. A DPS-t szokás "sebzésosztónak" (damage dealer) is nevezni, és mind közelharci, mind távolsági harci stílusban elérhető.

A konkrét kasztokról elég hosszú lenne leírást adni, de itt egy segítség hozzá: http://www.wowhea...
Itt minden megtalálható a kasztok sajátosságairól részletesen.

A fejlődésre van lehetőség küldetésekkel (questek), amiket a Non-Played Character (NPC)-ektől lehet felvenni, ezért tapasztalati pont illetve némi pénzösszeg jár, továbbá a dungeonök, valamint a battlegroundok is lehetőséget biztosítanak ezeknek a pontoknak a megszerzésére.

Szakmákat is lehet húzni a játékon belül, ezek a legalkalmasabbak a gold elnyerésére. (Különböző addonok - (amikből rengeteg féle van, nem csak szakmához) segítségével lehet a szakma fejlődését segíteni a játékon belül.) Ezeket úgy érdemes hasznosítani, hogy a játékon belüli aukciós házban van lehetőség kereskedni, illetve Trade chaten is lehet hirdetni.

A PVE játékosok raid-ekre és dungeon-ökre vannak "szakosodva", tehát egy adott csapattal (lehet választott vagy random) nekivágnak egy már kész terület leölésére, amikért különböző jutalmakat kapnak felszerelés és/vagy achievement formájában. Ezeken a helyeken bossokat kell megölni a kisebb ellenségeken kívül.

A PVP játékosok pedig részt vehetnek duel, battleground, aréna, war games, illetve rated battlegroundokon. (Az utóbbi 3 külön szervezést igényel.) Ezeken a játékosok egymás ellen harcolnak, és a felszerelésükhöz szükséges pontokat gyűjtenek be győzelem, illetve vereség esetén is. (Vereség esetén a játékos kevesebb ilyen pontot kap.)

És még egy pár szó. Guildek. Ezek külön csoportok, amelyet különféle bónuszokat nyújtanak a fejlődéshez, illetve a maximális szinten is bizonyos előnyökkel járnak. (Például egy lvl 6-os guild 10%-kal több tapasztalati ponthoz segít hozzá.)

És a végére egy kis kedvcsináló, a játék trailereinek videója a legelejétől:
http://www.youtub...lVSJ0AvZe0 - Vanilla
http://www.youtub...BHL_-biMrQ - Burning Crusade
http://www.youtub...Cr7y4SLhck - Wrath of the Lich King
http://www.youtub...q4Y7ztznKc - Cataclysm
http://www.youtub...vYXoyxLv64 - Mists of Pandaria
http://www.youtub...LzhlsEFcVQ - Warlords of Draenor
http://www.youtub...YNCCu0y-Is - Legion
Szerkesztette: Veracchi - 2016.02.28. 11:42
 
LilusUchiha
:kkshi

Wow. :D

Kinek mi a kedvenc faja? :) Nekem nelf. Sajnos eredetiről el kellett jönnöm pénzhiány meg meguntam. :D

Marad néha napján a tauri gyötrelme. XD
 
G3ri
Egyszer régen, még amikor a Burning Crusade ifjoncnak számított, kipróbáltam eme játék nyújtotta lehetőségeket. Természetesen a legnagyobb testű karaktereket nyújtó, Tauren fajt választottam, gondoltam minél nagyobb, annál jobb. Nem mondom, hogy nem volt rossz a járék de viszonylag gyorsan meguntam. Nyílván az is közrejátszott, hogy csak egyedül toltam nem volt egy haver sem aki érdekelt lett volna a témában.
Mindenesetre a játék egyáltalán nem volt rossz :)
 
LilusUchiha
Igen egyedül nagyon unalmas. Talán ezért vagyok így beleunva az egészbe én is, mivel a klánom azon része, akikkel anno játszottam kilépett a másik fele, akikkel még szerettem játszani elment eredetire, nekem augusztusban minden létező kütyüm tönkrement így a pénzem másra kellett, tehát el kellett köszönnöm az eredetitől.... hát most meg pangok néha taurin és azon gondolkodom, amikor felmegyek, hogy mégis mihez kezdjek, mert semmihez nincs kedvem. Még a mostani eventet is kihagytam, pedig 4 éve farmolom a rakétát belőle a mainemnek potyára. Több altomnak pedig megvan :roll
 
Minagi
LilusUchiha írta:
Kinek mi a kedvenc faja?

Természetesen a Gnome-ok, majd a trollok és a törpök!
 
Veracchi
Nekem abszolút kedvenc a Draenei, utána a Nelf és a Troll.

Eredetin sajna én is pénzhiány miatt hagytam ott, pedig szívesen mennék újra. Addig meg szintúgy marad a Tauri. :'D
 
Stance
Szerintem az összes karakter nagyon ocsmány a WoW-ban a Draenei csajon kívül, szóval én csak ezzel voltam hajlandó játszani. :D Elem sámival toltam meg volt egy warim, a sáminál badassabb kari valószínűleg nincs. :D
 
Veracchi
Nekem is sámánom van Draenei, csak cement. Bár ez minden kiegben változik melyik épp a legjobb, most pvp-re kimagaslóan jó (vagyis Cataclysm-ben Taurin), pve-re inkább restoban.

Pandában is elég jó, sőt, viszont WoD-ban hirtelen nem tudom melyikre érdemesebb talentolni belőle. (Mini talán tudja neki eredetin az van.)
 
LilusUchiha
Nekem nelf dudum van. A sámim valami 74es és mire én azt felhúzom ... XD A dudu is tescos. :| tekintve, hogy Cata elején hagytam ott Taurit.
 
Minagi
Veracchi írta:
(Mini talán tudja neki eredetin az van.)

Nos dps-ben nekem az elem meg a cement is bejött, midn PvP, mind PvE-n. Nem volt ezzel problémám. DPS-ben elől voltam, hiába volt gyenge cuccom stb. Már nem olyan "tankos" és "OP" a cement mint Pandában vagy Catában, de nem nagyon lett nerfelve. Én oda vagyok érte.

Resto meg alap, szeretem. Bár most a Dudu healerért vagyok megint oda és a shamannal inkább csak dps-lek. :D

------------------------------------------
Derossz, mivel enyém votl az utolsó komment, ezért egybe rakta.

Egyesítve 2016.03.15 19:23:59:

Valaki tudna segíteni, hoyg ez most hogy van?
http://www.hearth...-available
http://www.gamest...craft.html

Mert van 100-as karim, de nem kaptam meg, akkor újra fel kell húznom valakit?
Mert fordítva is van egy ajándék. Valami olyasmi, hogy 3x kell nyerned Heartstone-ban, hogy a WoWban legyen egy mountod. Én még sose játszottam a Heartstone-nal, de lehet emiatt felnézek.
http://www.hearth...0/mount-up
Szerkesztette: Minagi - 2016.03.15. 19:24
 
Kazekage
Gondolom fel kell rakni hearthstonet a gépedre, meg a Tutorial után megszerezni az adott hero-t akinek ez a skine.
 
Minagi
Egyik srác mondta a klánban, hogy hiába van neki 100-as karija, nem kapta meg a kártyát. Szóval nem beszólni. :e De majd kipróbálom mindjárt a gépen, hogy meg van-e attól még, lehet ő nézett el valamit.
 
Kazekage
Nem kártyát kapsz hanem egy Hero skint amit be lehet állítani valahol a játékon belül hogy ne az alap legyen, lehet megkapta csak nem tudja hol kell. Amúgy semmi pluszt nem nyújt, és pár nap alatt megszokod elveszti az újdonság varázsát is.
 
Ugrás a fórumra: