A modern színházat véleményem szerint egyáltalán nem az jellemzi, hogy mindenki pucér és stb. Nekem sem tetszenek különösen az Alföldi rendezések, bár még nem is láttam tőle kifejezetten sok darabot. Láttam már azonban nagyon jó modern feldolgozásokat.
A Pál utcai fiúk egyébként Marton rendezés, lehet hogy mostanság az ő neve elég botrányos, de a rendezése igen visszafogott. Szövegileg szerintem nagyon jó, nem akarták a mai világba kényszeresen átültetni a darabot, nincsenek oda nem illő mondatok. Zeneileg is tetszett a számok nagyrésze, bár lehetett volna változatosabb, illetve még belefét volna még pár dal. A koreográfiája szerintem nem volt olyan nagyszám, de ezzel megbirkózom. Jelmezekben is mindössze a Vörösingesek jelmezei modernek.
Nyilván most is pityeregtem rajta, de egyáltalán nem Nemecsek halálán volt a hangsúly. Ez egy szép történet az összetartásról, a barátságról, a tisztességről, a tiszteletről.
Ja és nem mellesleg néhány fiú olyan kis helyes, jó volt a szememet legeltetni rajtuk.