Bastian
Naruto-Kun.Hu Team
Moderátor
Valamivel több, mint 1,5 fejezet lett feldolgozva a heti epizódban.
Mitsuri trenírozása 2 oldalt tesz ki a mangában, amiből 1 oldal és 3 panel az üdvözlésre és az ismeretlen vajra, palacsintára, fekete teára megy el.
A mangában nem látjuk, ahogyan Tanjirou étkezik. Szerintem az a levél tartalma miatt lett betéve. Illetve a manga csak narrálja a trenírozást, bármiféle párbeszéd nélkül. A zene ritmusára mozogtak, illetve erővel lettek kinyújtva. De még előtte szerepel egy minimális említés a csodálatos öltözékről, amit viselniük kellett.
A manga csak megemlíti, hogy Mitsuri és Obanai levelezőtársak, de azt nem látjuk, hogy Obanai elolvasott egy levelet, vagy hogy mi volt bővebben a tartalma. Gondolom az mindenkinek egyértelművé vált, hogy Obanai romantikus érzelmeket táplál Mitsuri iránt, ezért minden létező férfira, aki csak hozzá merészel szólni féltékeny.
Obanai trenírozása narrálva van a mangában, az animében néhány extra párbeszéd és jelenet kivételével, amit főleg a Hadtest tagjai kaptak, Tanjirou mondja az átalakított narrációt. Továbbá Obanai nem demonstrálja a mangában, hogy mit kell tennie Tanjirou-nak, és azok a kongó valamik sincsenek a kikötözött tagok között, amire rácsap. A csípős fürdőzés sem szerepel a mangában, ahogyan a drámai egy-az-egy-elleni párbaj sem olyan formában, ahogyan az Ufotable ezt prezentálta. A narráció mindössze annyit mond, hogy a 4. napra Tanjirou jobb volt, mint valaha, képessé vált Obanai csapásainak kikerülésére, és amikor a haoriját megvágta, azzal véget ért a trenírozás.
A többi történés meglehetősen mangahű. Pedig vártam, hogy Shinazugawa trenírozása és a tömegverekedés ki lesz bővítve. Tanjirou mondja a manga narrációit, tesz egy anime eredeti megjegyzést korábbról a testvérei közti viaskodásról, illetve a varjúja sértegette őt bővebben. Itt-ott még néhány átkötő, anime eredeti mondat, de semmi extra.
---------
Szerintem még mindig lehetséges a 7 rész, de ahhoz az utolsónak legalább egy 10 perces bővítés kell, mint a Yuukaku-hen fináléjánál. Mindenesetre borzasztóan egyszerű a képlet: Ha a jövő heti rész végén az előzetesben az hangzik el, hogy "Legközelebb, a hetedik részben:", akkor 8 részes az évad. Ha az hangzik el, hogy "Legközelebb, az utolsó részben:", akkor pedig 7.
Nem örülnék a mozifilmes vonalnak. Egyáltalán nem örülnék. Az utolsó történetszál és a záró fejezetek együtt 66 fejezetet tesznek ki. A Mugen Ressha-hen mindössze 12 fejezet volt, de kitett 2 órát. Az utolsó történetszál előtti fejezetek száma szintén 12, de már most van 2 órás agyagunk. Egyszerűen borzasztóan megkérdőjelezhető döntés lenne számomra, ha pont az utolsó történetszálnál gondolnák úgy, hogy a gázpedálra lépnek, és 3 mozifilmbe sűrítenék bele a maradék tartalmat. Köszönöm szépen, de én egy 26 részes utolsó évadot szeretnék. Ha már 26 résszel indult, akkor záruljon is annyival. És akkor nem kellene még 3 évet várni a befejezésre...
"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)