Köszönöm!
Dragon Ball Super manga (Tilos a spoiler!!!)
Valahogy más végkifejletet vártam ettől a fejezettől, mert Toronbo-t is előhívta Monaito, stb.... Olyan lapos lett számomra az egész,-ti hogy látjátok?
Ha azzal lesz párhuzamba állítva ez a rész, hogy Gokunak is magára kell találnia és Bardock is milyen jól rátalált a csata közben a saját esszenciájára, akkor rendben lesz -és valószínüleg ez volt a szándékuk-,de egyébként olyan közhelyes volt az egész....
Kicsit azt éreztem, minta Vegita személyiségjegyeit ültették volna Bardockba és ezt így tök érdekes volt látni. Gondolom a látottak és hallottak minden "vérbeli" saiyenre egyformán érvényesek, de akkor is furi volt, nah...
Lehetséges egyébként az, hogy a saiyen-farok gátat szab a fejlődésüknek? Miután kitépte Gas a testéből már egészen magához tért...
Érdekes...
Nem tudom mi kellett volna Rotcsa.
Változott volna át Super Saiyan formába Bardock?
Bardock szimplán csak fejlődött harc közben mint Goku szokott.
Szerintem az a probléma Gokuval, hogy elfelejtette miért is szeretett igazán harcolni. Nem szabad, hogy túl sokat gondolkodjon hanem csak menni előre előre előre.
Ez a kívánság nagyon veszélyes az egész DB univerzumra nézve !! - Ugyan is ha Goku ereje és hősi jelleme csak ennek köszönhető , az aláássa azt az eddig felépített alpavetést, miszerint a barátaidat és akiket szeretsz az utolsó erőfeszítéseddel képes vagy megvédeni és ha te akarsz lenni a legjobb, akkor az is leszel, a született képességeid ellenére!
Ma szembe is jött velem egy pont ezt a témát taglaló írás.
https://www.cbr.c...franchise/
A tűzzel játszanak Toriyamáék.
Végül is nekem tetszett a fejezet.
Bár furcsának tartom, hogy megannyi harc után most kapta el őket az a dolog, hogy nem bíztak 100%-osan az erejükben.
A legmenőbb mondatot Vegita vitte Damage is nothing but fuel for me.
Ha jól értem Vegita a Saiyanok vezetőjének tekinti magát.
Elmondása alapján az utóbbi években tehát ez nem mindig volt így elvesztette a hitét.
Szerintem utoljára a Buu sagában volt meg a Saiyan büszkesége.
És mostanában úgy érezte, hogy a Saiyanek bűnei is a vállát nyomják lásd Granolah faluja. De most Bardock üzenete alapján rájött, hogy nem csak a bűneiket képviseli hanem a büszkeségüket is. Tehát azt, hogy abszulút hisznek a győzelemben és fel sem merül az a gondolat, hogy veszíthetnek.
Mivel, ahogyan mondják ha elhiszed, hogy veszíthetsz abban a pillanatban veszítettél is.
Van benne egy burkolt üzenet, hogy a büszkeség nem az amit eddig súlykolt a sorozat, hogy harcolni a saiyanekért bosszúból meg a harc mánia miatt.
Hanem el kell fogadni a saját természetedet és adottságaidat és büszkén ki kell állni. Jobban kell bízni magadban és ne akarj másra hasonlítani.
Én személy szerint örülök hogy Bardock nagyobb szerepet kezdett el kapni, hiányzott már hogy valóban a apja legyen a reflektor fényben. Bardock egy kiaknázatlan karakter volt, és végre ez észre lett véve, de csalódást okozó mennyire semmibe sem veszik pl Radizt--ot is. :c Kiaknázatlan karakter akiből megannyit ki lehetett volna még hozni, de arra az esély hogy szerepeljen, kicsi ahogy látom
Nekem úgy tűnik, hogy ezzel az egész Saiyan büszkeséges dologgal most egy kicsit ki akarják venni a saiyenek bűneinek az élét. Akkor is pénzért gyílkoltak végig civilizációkat, ha a természetükben ott a har imádata. Bár tudom l, hogy korábban én is ezzel mentegettem őket, most mégis ez a helyzet, szerintem.
A másik, ami nem tetszett a fejezetben, hogy Gokuból a Monaito kívánsága tett nagy harcost! Sajnos ez a mai részben beigazolódott..... ( Nem is értem, hogy mérték ezt meglépni?!
Minden össze fog dőlni , ami eddig naggyá tette.....
Rotcsa leírtam, hogy nem ez a lényeg hanem az, hogy elfogad magad olyanak amilyen vagy nem a bűnekre van ez kihegyezve. Ott pedig legtöbbször Frieza utasításait teljesítették.
Amugy meg mit olvastál Rotcsa? Miért a kivánság tetté volna nagy harcossá? Csak annyit kivánt, hogy szülessen meg Goku egészségesen.
Ugrás a fórumra: |