Megközelítőleg 3 fejezetet dolgozott fel az évadnyitó. A legfőbb eltérések sorrendcserékben és anime eredeti jelenetekben nyilvánulnak meg.
Könnyű dolgom van az elején, ugyanis az első 9 és fél perc anime eredeti.
Ettől még örültem neki, hogy Sanemi és Obanai rivaldafénybe kerülhetett, és egy kis extra Kanao és Shinobu sem ártott.
Szokás szerint a narrációkat a karakterekkel mondatják. Jelen esetben Gotou mondta az átvezetőt a kardkovácsok falujában történtekről.
Azt ugyanakkor sajnálom, hogy nem hangzott el az a sor, hogy a halottak gyászolására sem volt idejük, a démonok nem fognak várni.
A mangában Gotou nem említi a Pillérgyűlést, helyette a Zenitsus megjegyzése hangzik el, és a Zenitsu-Nezuko találkozás követi ezt, majd az, hogy Zenitsu megy, hogy megölje Inosukét. Az animében a teljes mangás Pillérgyűléses szegmens lemegy előtte. Egy-két extra soron kívül, ami az átkötést szolgálja minden mangahű. Tanjirou sem kér annyi kaját a mangában.
A Pillérgyűléses szegmens után a manga Haganezukával folytatja. Ugyebár, mint írtam, a Zenitsus szegmens sorrendjét megcserélték, ezért az következett Haganezuka előtt az animében. Egy-két átkötő soron kívül minden egyezik.
Inosuke ablakbetörése és információja az összevont, erőnövelő gyakorlatozásról zárja az adott fejezetet a mangában. Az utána következő jó 2 percnyi diskurzus a Pillérek között anime eredeti. A manga azt említi, hogy miután Nezuko felülkerekedett a napon, a démonok megjelenése teljesen megszűnt. Az anime ellenben annyival módosította ezt, hogy nagy mértékben lecsökkent. Gondolom nem akartak ellentmondásba keveredni a nyitójelenettel.
A Pillértrenírozás kezdetét narráció kíséri a mangában. Az anime Himejimával, és talán Zenitsuval is mondott belőle dolgokat, de a Pillérek alapvető feladatait átugrotta. A Pillérek felelnek a kijelölt területeik védelméért, széles körű információt gyűjtenek a démonokról, valamint a saját kardforgatási képességeik fejlesztésének érdekében is gyakorlatoznak. Ezeken kívül még számos egyéb feladatot kell teljesíteniük. Elképzelhető, hogy ezeket magától értetődőnek vélték.
Egy-két extra sor szintén került a Zenitsus beszélgetésbe, Tanjirou például kétszer mondott köszönetet neki, gondolom a jobb átkötés végett. Uzui előtt a manga még letudja Oyakata-sama levelét, az animében ez fordítva történik. A mangában nem derül ki még, hogy a levél Tomiokával kapcsolatban íródott.
A Pillértrenírozás különböző programjai narrálva vannak a mangában. Az animében Uzui beszél róla, valamint láthatunk kicsit belőlük, a Pillérek is extra sorokat kaptak ott. A mangában csak Sanemi "söprése" látható külön képkockán. Uzui és a feleségei szintén extra sorokat kaptak.
Amane és Oyakata-sama jelenete anime eredeti.
Közel 2 fejezet kimarad, és átkerül vélhetőleg a következő részbe. A többsége Tomioka központú, de van még pár oldalnyi érintetlen beszélgetés Kanao és Shinobu között is.
Így értelemszerűen a Tamayós szegmens csak azek után következik a mangában, itt viszont azzal zárult az évadnyitó.
----------
SilverSz írta:
Egyetlen negatívumot emelnék ki, ez lehet csak nekem tűnt fel, de mintha minden második démon, akit levágnak Akazára hasonlítana. A haja, a szeme elsősorban.
Anno a Rengokú-központú anime eredeti részben volt a Metsző nevezetű démon, akivel kapcsolatban megjegyeztem, hogy csak egy alacsony költségvetésű Akaza cosplayre futotta neki. Egyre biztosabb, hogy Muzan szabadidejében cosplayezteti a gyengébb alattvalóit, de megszabja nekik a költségvetést rá.
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."