Kedves Semir!
Lassan 12 éves az oldalunk. Több "csatát" vívtunk meg tolvaj oldalakkal, mint szerintem bárki más a magyar fansub világban. Jelenleg kb. 15 projekten dolgozom egyszerre, ahogy a csapatunk nagy része. Ez és sok más dolog miatt nem akartunk és nem is akarunk fellépni senki ellen sem, aki lopkod, mert egyszerűen nincs rá időnk és energiánk. Bosszantó, ez tény. Hogy ki mit néz és milyen felirattal, az nem a mi dolgunk. Mi igyekszünk a lehető legjobb minőségben közzéteni a munkáinkat, a többivel nem foglalkozunk. A minőség viszont koránt sem szubjektív dolog.
Nem tudom, melyik a tegnapi posztod.
Valóban megterhelő a Dragon Ballal foglalkozni, ezt nem is tagadom. Fényévekkel jobb anime sorozatok vannak nála, amikkel szívesebben foglalkozom, de mivel megörököltem ezt a projektet, valamint következetesek próbálunk lenni látogatóink felé, csináljuk. Ez cseppet sem változtat azon a tényen, hogy mindent beleadva készítjük még a Super DB Heroes feliratokat is. (Itt meg kívánom jegyezni, hogy a DB Time-mal versengeni a gyorsabb megjelentetésért megtisztelő és felemelő volt, még ha ezt sosem mutattam vagy jelentettem is ki.)
A reklámozás okkal tiltott az oldalon, akármilyen fansubról legyen szó. Azokat a reklámokat pláne irtjuk, akik azonos projekten dolgoznak, mint mi. Mint írtam, szuverén joga eldönteni mindenkinek, hogy mikor, hol, kivel, mivel nézi az animéket, de nem szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy rajtunk felkapaszkodva legyen ismert egy oldal, egy közösség.
Soha, sehol egy szóval sem bántottuk a Podcastet, a Time-ot, a DB Hungaryval mai napig partnerek vagyunk, a doujinshiket amiket elkészítenek, mi is közzétesszük, ők pedig kipakolták a Super feliratainkat az oldalukra. Nem tudom, honnan vannak ilyen információid, vagy sérelmeid, de legközelebb keress meg, ha ilyet észlelsz, és ha hozzánk köthető a dolog, ígérem, imtézkedni fogok.
Nem tartom magam Dragon Ball rajongónak, és nem akarok kioktatni senkit sem. Csupán arról van szó, hogy értetlenül állok az előtt a tény előtt, hogy egyesek felháborodva szidják az új előzetest, és dühöngenek jobbra-balra, hogy így szétbarmolja az eddigieket meg úgy. Holott mind tudjuk, legalábbis szerintem rajongóként illene tudnia mindenkinek, hogy a MANGA az eredeti a Dragon Ballból, tehát Toriyama mester nem szétbarmolja az eddigieket, hanem megalkotja. Ezért írtam azt, hogy az igazi rajongók tudják, hogy a DB eredeti alkotója sosem mutatta be Bardockot vagy Goku Földre kerülését. A többieket (és egyébként magamat is) én személy szerint nézőnek tartom, akik vélhetőleg az eredeti, igazi Dragon Ballt (tehát Toriyama mangáját) nem ismerik. És ezt most értsd úgy, hogy nem tudják, mi a Mester alkotása, és mi a stúdió kitalációja.
A témát innentől lezártnak tekintem. Ha gondolod, reagálj a kisregényemre emailben, szívesen elcsevegek bármiről, de tényleg.
Adminként pedig jelezném, hogy mivel (ahogy azt goku5 is írta) erősen elkanyarodtunk a témától, minden olyan hozzászólást törölni fogunk, ami a továbbiakban ezt boncolgatja.
Semir, várom az emailedet.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.