Nos nagyjából már mindent leírtatok a fejezetről.
God Serena nem hinném, hogy nagyot fog alkotni. Ne feledjük ő csak egy feltámasztott személy nem több. Nem valószínű, hogy Mashima rá pazarolja az időt. Egy szimpla második generációs sárkányölőről van szó, akiben az a különleges, hogy 1 helyett 7 lacrhima van. Érdekes persze látni a variált sárkányölő erőket, de akkor sem fog felérni az igazi sárkányölőkhöz. Ebben a témában elég szkeptikus vagyok és az igazi első generációs sárkányölőkön kívül kb senkit nem fogadtam el igazi sárkányölőnek. Se Laxust, se Cobrát.
Gildartz belépője tök király volt, bár ez az éhes vagyok engedj a céhbe szöveg szerintem nem menő hanem elég erőltetett volt. Amúgy csak én tartom kicsit furcsának, hogy mindig megérzik az FT tagok ha valaki erős van a közelben. Pl.: Brandish, August, Eileen? De Gildartzot bezzeg senki nem vette észre csak mikor hirtelen berobbant a képbe. Na mindegy lehet nincs ebben semmi furcsa csak én gondolom így.
Gildartz kinézete pedig nem is tudom elég fura lett. A rövid haj és rövidebb szakáll szerintem jobban állt neki. (Ellenben Natsuval, aki pl állat volt hosszú hajjal.) Egyébként kétség kívül nagyon hasonlít most így Augustra, de persze közel sem biztos, hogy ettől van köztük kapcsolat. De ha van az sem zavar különösebben. Ha Gildartz August fia, na puff ez van. Ugyanígy vagyok Erza-Eileen párosával. Sőt ott kicsit örülök is, hogy Erza származására valami magyarázatot kapunk.
Illetve egy dolog, ami még kicsit zavar, hogy Natsu így, hogy Igneel ereje nincs már meg neki nem tűnik akkora ásznak. Oké még így is durván erős, de nem érzem, hogy kiemelkedne a többiek közül, mint még nemrég tette. Kár, hogy az az erőlöket csak egyszer használatos volt. Egyébként ehhez az előbb leírt dolog is kapcsolódik, hogy az FT tagok a nagy erejű társaik erejét nem veszik úgy észre. Pl mikor Natsu is legelőször felbukkant még szabadjára sem engedte az erejét (lásd.: nem olvasztotta meg a stadiont), de már Lucy akkor érezte és kb beleremegett, hogy milyen nagy mágikus ereje van. Most pedig Natsu robbantgat jobbra balra méghozzá elég nagyokat és föl sem veszi pl Lucy sem.