Kedves Tapion!
Amióta magam is közösséget építek, tudom, hogy vannak olyan emberek, akikhez némiképp több türelem kell. Egyébként meg 11 éve vagyok műsorvezető helyi rádióknál, tudom, hogy milyen emberekkel dolgozni, nem könnyű. A Te helyzeted is abszolút megértem, sőt. Mikor Pityesz rendszeresen lopta tőletek a feliratot, akkor mellétek is odaálltunk, mondván, hogy ne lopja el a ti munkátokat. Tudod miért? Mert tudjuk, hogy az a munka, amit végeztek nem kis dolog, nem kis idő. És sosem úgy álltam más közösségekhez, akik minőségi munkát végeznek, hogy lehurrogtam őket, mert több követőjük van. Számtalan alkalommal osztottam meg a ti munkásságotok, mindig megjelöltünk titeket, ahányszor kellett.
Aztán mikor szerettünk volna megkérni titeket (egészen pontosan a DB Time HUN keresett meg titeket), hogy segítsetek fellépni a lopások ellen a nagy semmi volt a válasz. Az is visszajött innen-onnan, hogy név nélkül ugyan, de céloztok az ő feliratukra, mint minőségtelen munkára. Ez azt gondolom szubjektív, én pl más fan csapat munkáját néztem, sosem a tiéteket, mert nekem nem feltétlen tetszik. DE! És itt jön a lényeg:
Mind a tegnapi posztomban, mind itt és most emelem a kalapot. Mert sikeresek vagytok és mert nem gagyit csináltok. És ez teljesen független attól, hogy nekem ez tetszik-e vagy sem. Részemről adott a tisztelet.
Visszatérve: Igen fájó volt szembesülni azzal a ténnyel (nem fogom elmondani honnan tudom), hogy neked már igen megterhelő a Dragon Ballal foglalkozni, de ennek ellenére te kioktatsz embereket. A Super DB Heroes fordítása kapcsán látható megfogalmazásod is tükrözi ezt.
Amikor a lopás ellen kértünk tőletek is némi segítséget, akkor is azt éreztük, hogy hiába van mögöttünk is nagy közönség, hiába csináltunk saját szinkronos epizódot és egy csomó mindent, nem vállaltatok szolidaritást, sőt, mikor Bazs megemlítette a Podcastet még figyelmeztetést kapott, hogy reklámoz. Persze, lehet itt hivatkozni mindenféle szabályzatra, de ha egyszer valaki lehoz valami fontosat, akkor lehozom forrásmegjelöléssel. Mert azok az elsők, akik miatt ez az oldal is működik és sikeres. Sokszor féltékenységet és irigységet tapasztalunk mind a Time HUN, mind a DB Hungary és a Podcast munkásságát illetően és rettenet lekezelő hangnemben részesülünk, holott mi kb kinyaltuk a hátsó feleteket. Nem tudom mire vélni ezt, mi nem akarunk senki babérjára törni.
Most is szomorúan látom, hogy kioktatsz és magas lóról beszélsz másokkal, akik egy teljesen normális, személyeskedéstől mentes kritikát fogalmaztak meg. Illetve te mint n+1-ik Dragon Ball rajongó (akárcsak én vagy bárki itt) akarod meghatározni, hogy ki milyen kategóriába tartozik a rajongást illetően. A tegnapi levelemmel is az volt a célom, hogy kapj észbe, mert ez a hozzáállás csak mérgezi ezt a közösséget, amit leginkább összetartani szeretnénk. Attól még nyugodtan alszunk, hogy minket lenéztek, de azt szomorú látni, hogy az a sok ember, aki szereti a munkásságotokat, az is ezt kapja. Kioktatást, törlést és kitiltással fenyegetést. De ti tudjátok.
Azért én bízom benne, hogy ez változik majd és nem a rosszindulat vezérel!
Baráti üdvözlettel:
Semir