Több ötletem is van, hogy miért lett osztott évados:
- Ugyebár a J.C. Staff dolgozik a One Punch Man 2. évadán, ráadásul az Index III is érkezik majd tőlük. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy szükségük volt plusz segítségre, ezért megkérték a Soma-n dolgozó csapatot, hogy segítsenek be a másik két projektbe.
- A San no Sara márciusi BD/DVD Boxot már említettem, de azon kívül az első szezon már megjelent két kiadásban, novemberben és decemberben. Ezek után nagyon kínálja magát, hogy a Ni no Sara-t is hozzácsapják a kollekcióhoz januárban, vagy februárban, így bárki könnyszűrrel felzárkózhat a szériához.
- Az is benne lehet a pakliban, hogy a Shueisha szerette volna tavaszra tenni, hogy ezáltal több szezonos animéjük legyen az adott szezonban, évben, illetve könnyen felvezethet valamit az adott sávban.
- Taneda Risa szerintem már nem tér vissza Erinaként, így őt nem mondanám tényezőnek. Ha valakit helyettesíteni kell pár sor, vagy 1-2 rész erejéig, az még belefér, főleg ha az adott helyettesítés mondjuk egy évad végén van. De ha nem tévedek, akkor Kanemoto Hisako már 2 OVA-ban, és egy teljes évadban játszotta Erinát. Most ezek után, hogy nézne ki, ha az évad második felében megint más lenne a hangja, még ha az a hang az eredeti hangja is Erinának? Valahogy ez nem vallana Japánra. Taneda Risa volt az eredeti Mashu a Fate/Grand Order-ben, de a betegsége óta minden kapcsolódó szerepet Takahashi Rie kapott, és ezt a szerepet sem vette vissza. Ilyen nagyobb kihagyás utáni visszavételt kizárólag legendás szerepeknél is seiyuuknél tudok elképzelni, mint például Goku, vagy Luffy, ha esetleg valaha is pár hónapos pihenőre szorulnának az őket megszólaltató nénik.
A mangában pedig minden úgy alakult, ahogy azt vártam. Annyi pozitívumot tudok elmondani, hogy Soumei az eddigi legszimpatikusabb Elit 10-es tagnak bizonyult, méltósággal viselte a vereséget, és egyszer sem nagyképűsködött. ^^
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."