Ez a Majin Kuu elég gyenge!
Dragon Ball Daima anime [NKWT projekt]
Köszönöm az elmúlt pár részt!
Kicsit lemeradtam, de pótoltam részeket és... érdekes. A harcok jók, én örülök annak, hogy nem húzzák fölöslegesen, de próbáják minnél érdekesebbé tenni. A Tamagamival való harc remek volt, messze jóbb mint bármi a szuperben ahol 2 képet dobnak egymásra folyamatosan pár hangefektel aztán meg megy az éljenzés. A kalandozást nem bánom, de egyre inkább fárasztóan nem történik semmi közben. goku 5 említette, hogy a kraken inkább ebéd lett volna nekik, a Z-ben. Szerintem a sima db-ben is csak ott nem 1 perc lett volna lecsapni. A Gt vel szemben itt legalább ki van mondva, hogy a fiatalságuk ténylegesen gyengébbé teszi őket, ugye Goku a Gt-ben lazán helyre tett mindenkit az első komolyabb ellenfélig. Bár ez itt is így van és szerintem még mindig lazán tudnának napredszereket robbantani, de az erőszinteket a Gt óta nem bírják a helyén kezelni. Annak viszont örülök, hogy a harci tudásuk kicsit jobban ki van emelve.
Ment a lore bővítés is amit eddig nem bántam, viszont a mostaninál megkérdezem: ez minek kellett?
Az hogy vannak a majinok közül a világokban oké. Piccolo-nak is visszahozták a démoni eredetet teljesen jó. Kaioshin onnan származik a glindekkel együtt, már rezeg a léc, de legyen mert elég érdekes, viszont lehetett volna az "isteni" birodalmukban is az eredetük és semmi nem változik max a testvéreit kiátkozták volna a démonvilágba, ami kicsit érdekesebb lett volna szerintem. Az viszont, hogy a majinok voltak a létezés első alakjai, egy szolga csinálta, nem csak egy hanem az összes univerzumot aki valószinűleg Zeno őse mintha valami lombik kisérlet lenne a világ, majd a Kaioshin-nek nem is legfőbb istenek csak felügyelők a démonvilágból. Pár perc alatt a világ teljes létezését újra formálták.
Kicsit sok volt ez így egyszerre. Gokuéknak fel sem tűnik, hogy univerzumokról megy a beszélgetés mikor még fogalmuk sincs a létezésükről. Beerus egyszerűen bele fog ebbe illeni, de Whis meg az angyalok akkor honnan jöttek? Nekik kerek volt a fülük. Nahare kaioshin társait a 7 univezumból fel se hozom mert ki tudja rájuk milyen magyarázatot kapunk, ha még egyáltalán emlékeztek rájuk. A szuperben nyilán nem mivel ott mindenhol van egy meg egy szolga, de eredetileg Buu az ő felfalásuktól kezdett megváltozni. A többi univerzuban, hogy pusztultak ki? Bibidi nem volt nagy karakter, de az a keveset is amilye volt elvették tőlle ami Buu teremtése volt. Mondjuk lehetne azt mondani, eleve miatta sikerült hiszen csak egy hozzá hasonló van, de ez még változhat Kuu-val mégha most le is szerepelt. Már a saibamenek is démoni árúcikkek, Nappa lement vásárólni az öreglányhoz a föld előtt gondolom. Viccelek, de Kuu dizájnát azért nem kellett volna ezzel magyarázni.
Vannak itt megkérdőjelezhető dolgok amiről érdemes beszélni meg kérdezni. Egy olyan hiba sincs viszont, ami élvezhetetlenné tenné csak, elvileg ez egy kaland lenne ahol ezek a dolgok természetesen előjönnek, nem egy tanulmányi kirándulás ahol öt percenként megállunk megy egy előadás majd ismétlés. Élvezhető és érdekes, de soknak tűnt ez egyszerre, pláne mivel nem látszik ezeknek az informázióknak mi lesz a lényege, ha lesz egyáltalán a daimaban és nem csak a szuperben elkövettett történetmesélést/ világépítést akarják igazólni, utólag, évekkel később. Mondjuk mindegy mit találnak ki a multiverzum végtelen lehetőségének koncepcióját 12-re leegyszerűsíteni, vagy bármilyen számot adni neki az soha nem fog sikerülni mindig is a legnagyobb butaság lesz, amit ki lehetett találni.
A gyerekesség itt viszont nagyon kijött, a Tamagami miért nem használta a kardját mikor elvileg ölnek, ha nem adod fel? Gokut kapásból a kalapáccsal akarta kilapítani. Kuu, Buu egy részéből készült nem lehetett volna regenerálni és mutatni egy kicsit az eredetinek a brutalitásából? A db azért nem volt a harcaiban ilyen megbocsátó egy nagyobb pofontól azért folyt a vér, Buu-val meg lehetett ötletelni bőven a regenerálódása miatt.
Még mindig élvezhető a sorozat és szórakoztató, de most már kezdenek jobban kijönni a hiányosságai.
Ugrás a fórumra: |