Sziasztok!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK AZ OLDALNAK ÉS A CSAPATNAK IS! Ezer hála és köszönet a munkátokért!
Csatlakozom a sok-sok előttem szólóhoz, (sajnos) bizony engem sem láthattatok még kommentelni itt - eddig. Ennek egyik oka részben az előttem már oly sokszor leírt "nem vagyok kommentelgető típus", de van másik személyes oka is: "jószándékú profilbetyár"-ként vagyok jelen általában. Mielőtt még bármi félreértés esne és kitiltanátok innen, elmesélem, mit is takar ez az állapot nálam, mit jelent számomra ez az oldal, meg ilyenek - egyúttal pótolom azt a tömérdek némaságot, amit az évek során felhalmoztam, egyfajta "kárpótlásként". Előre szólok, hosszú lesz, de végigolvasva az előttem leírt összes eddig hozzászólást 6 oldalon keresztül, picit talán mégis egyedi.
A Naruto-Kun oldal nálam/nálunk egy családi oldalnak számít. Nem én bukkantam rátok, hanem bátyám és unokatesóm, méghozzá az elején, kb 13 éve. Ők regisztráltak elsőként, megnézni, milyen is ez az oldal. Mivel óriási anime-fogyasztók, nemcsak itt voltak/vannak jelen, hanem más angol és magyar oldalon egyaránt. Az évek során számtalan hely lemorzsolódott az éterben, a TI helyetek viszont sziklaszilárdan megmaradt a gyorselérésben, könyvjelzők között és a kezdőlapon. Egyikük sem fórumozó, életükben nem értékeltek még szóban semmit, nem nyilvánítottak soha véleményt, ha valami nem tetszett, azon tovább görgettek, ha tetszett, jobb esetben like-olták vagy megköszönték. Ők is tipikusan azzal igyekeznek elismerni a munkátokat, hogy újra és újra megnézik a nekik legjobban tetsző animéket és a különböző kedvenc részeket - bizonyos közkedvelt anime-részek néhány tízezres megtekintéséből szerintem párezer tuti, hogy a mi rokonságunkból eredhet... . Egy szó mint száz: ha létezik introvertált rajongó-tagotok, akkor ők teljes mértékben ebbe a kategóriába sorolandók... Nincsenek jelen a közösségi médiaoldalakon sem, mert a "FÉSZBÚK" nem az ő világuk - hiába próbálom meggyőzni őket, hogy okosan használva és szelektálva nagyon jó dolgokat lehet ott is találni... (sőt, valószínűleg erre a posztra sem fognak reagálni... :/ )
Én akkor találkoztam veletek először, mikor a Naruto Shippuuden Pain elleni részeit fordítottátok. Ott csatlakoztam be az egész animébe, a munkáitokba és csak utána/közben néztem meg az előzményeket - ez sem tegnap volt, és így is érdekes volt minden. Viszont kevés szabadidő lévén saját számítógép nélkül nem vesződtem új regisztrációval, beléptem tesómék felhasználói oldalára az ő gépükön. És ez óriási dolognak számított, mai napig az, ugyanis ez volt az 1. olyan általuk használt oldal, aminek a belépési jelszavát megosztották velem - rajtatok kívül csak az ncore van ilyen becsben tartva! A feltétel pedig mindkét esetben ugyanaz volt: ne csinálj semmi hülyeséget, ami miatt kirakhatnak innen! Értsd: ne kérdezz és ne irkálj f*szságokat, arra ott a facebook oldalad, olvass, nézz animét, de maradj láthatatlan! És törvénytisztelő polgárként az íratlan szabályokat betartottam, mivel én is megszerettem az oldalt, csak 2 másik személy profilja alatt. Majd pár évvel ezelőtt egy családi összeveszés alkalmával bosszúból megváltoztatták a belépési jelszót, így nélkületek maradtam... Mivel addigra teljes mértékben hozzátok szoktam, kénytelen voltam addigi néma szimbióta életemet új vizek felé evezni és csinálni egy saját profilt, "Bartolomeo"-t. Szerencsére a családban viszonylag hamar helyreállt a béke, aminek zálogaként ismét megkaptam az ő jelszavaikat és boldogan mentem "haza" a jól megszokott nevek alá, tartalékba téve ezt a felhasználói fiókot. De mint ebből a bugyuta történetből is láthatjátok, a Naruto-kun egyáltalán nem egy jelentéktelen, érdektelen oldal, épp ellenkezőleg: család- és személyiségformáló erővel is bír nálunk! - és ki tudja, vajon hány másik háztartásban/közösségben van ez még így...
Szeretünk titeket, ragaszkodunk hozzátok! A sok éve követett irdatlan munkátoknak hála pedig ma már ott tartunk, hogy bizonyos japán kifejezéseket megtanultunk, és baromira sérti a szemünket, amikor más, nem általatok fordított animéket nézve másként látjuk leírva azokat! Az egyik legjobb aktuális példa erre a DanMachi, ami pár óra különbséggel kerül ki Indára tőletek függetlenül és jelenik meg itt. Ég és föld a különbség! Mert a google-/ vagy tükör-fordító bizony nem ismeri a szóvicceket, sem a magyar nyelv változatos szókincsét, de Ti igen!
Csak ennyit akartam megosztani Veletek, szerintem ne elolvassátok el az egészet, inkább mazsolázzátok ki a lényegét! Most pedig irány "haza" a jól megszokott családi felhasználónév alá profilbetyárkodni.
Arigato