[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Nem.
A vaddisznó maszkos csávó hangját Matsuoka Yoshitsugu adja, amíg idegbeteg barátunként Okamoto Nobuhiko.
Értem köszönöm. A mangát amúgy megéri olvasni ? a sorozat eddig eléggé dope ,illetve tetszik nagyon amit az ufotable csinál az egésszel szerintem nagyon jó studió ,viszont nem tudom mennyire mangahű az egész anime mert mostanában sok animenek mániája hogy kihagyják a manga felét aztán mixelik fillerrel a részekkel a manga canont.
Az Ufotable munkája eddig lehengerlő, és nem csak a megvalósítást, de a rendezést illetően is. Az 1. résztől eltekintve, ami az 1. fejezetet dolgozta fel, tartják a 2 fejezet = 1 epizód tempót, és még ki is egészítenek, átkötnek bizonyos helyeken, feljavítva a mangát. Tehát veszteni nem vesztesz, ha csak az animénél maradsz, de ha nagyon megtetszett, akkor nyugodtan olvashatod a mangát is, akár össze is mérheted a kettőt, de az adaptáció eddig roppant mangahű.
Hát ez a Zenitsu elég idegesítő és siralmas még nézni nem hogy hogy hallani a nyivákolását. Miért nem hagyja ott szimplán a vadász szakmát ha annyira fél! Szánalmas! De tetszett ahogy a fiatal srác jól megmondta neki!
Bár az biztos hogy nem véletlenül van ott és biztos ő is elég erős lehet csak a fejével vannak bajok.
Viszont ez a vadkan srác már előre tetszik a temperamentumával. Vele viszont lehet éppen ez lesz majd a baj. Majd meglátjuk.
De csak felbukkant az újabb ellenség az Openingből és a 3 vadász srác is kezd összegyűlni.
Szerintem nem lesz baj ezzel a Zenitsu gyerekkel nekem kicsit Usopp beütése van a One Pieceből , hogy nyivákol amikor csak tud de ha tényleg baj van és segíteni kell majd másokon vagy megvédeni a gyereket akkor odateszi magát. Nem hiába ,hogy ő is kiállta a próbát illetve van egy hasonló képessége mint Tanjiouronak ,csak ő nagyon jól hall hangokat.
Lehet, hogy csak úgy van felvezetve az egész karaktere hogy gyenge (fél,varjú helyett csak egy kis verebe van,folyton sápadt fej) aztán lehet simán Tanjirou szintjén vagy kicsivel alatta van. (de ez csak az én agymenésem kizárolag anime alapján )
Igencsak jóra sikeredett a heti rész is!
Valahogy lehetett tudni hogy az az irritáló, idegesítő nyafogású Zenitsu nem véletlenül lett démonölő. Látszik van egy belső rejtett személyisége. De most komolyan nem tud róla vagy mi van? Nem tudja hogy ki edzett és ki győzte le eddig az útjába eső démonokat?
Ennek a ki vadkan gyereknek is van némi beütése, Nem teljesen komplett ő sem. De most komolyan pont azt a szinkronszínészt kellet neki adni? Tudom, hogy felkapott és népszerű főleg kardforgatós szerepekre de szerintem nem biztos a legjobb választás.
Kedvenc főhősünk most meg tud tenni egy újabb szintlépést magában. Túlteszi magát a sérülésein és erősebb eltökéltebb lesz! És még kedvenc húga sincs mellette.
szerintem Zenitsu csak álmában démonölő nem? vagy ez tényleg egy másik személyiség lenne?
A vadkan elég érdekes felfogással bír, valahogy mégis amúgy szimpatikus, mert hasonlóan a többi shounen főhős motivációjával, csak megy előre. persze az eszközökön és a gondolkodáson lehetne mit finomítani
Tanjiro még nem tudja, de ez a lehető legjobb lehetőség hogy tovább erősödjön. nem tudjuk mióta nem tagja a legjobb 12 démonnak, de azért egyszer mégis csak azok közé tartozott. a dobolás viszonylag egyszerű, mégis könnyű kombóznia, emiatt nehéz ellene először. persze ha az ember rájön a működésére és tudja is követni, akkor legyőzhetik.
Volt egy narráció, amit kihagytak az animéből, de szerintem nélküle is összerakható a kép:
"A férfi, aki erősebb lesz, miután elalszik: Agatsuma Zenitsu.
Az idegessége és a félelme megbénítja, merevvé teszi a normál önmagát...
Viszont amikor az élete veszélybe kerül, az idegesség és félelem, amit átél, meghaladja a saját korlátait, amitől elalszik, mintha csak kómába került volna."
Nem egy másik személyiség, csak a normál önmaga... Nos, láthattátok. Szüksége lesz karakterfejlődésre, de amíg az nincs meg, addig kell neki egy módszer, hogy koncentrálni tudjon.
A technikájának megvalósítása egyébként fantasztikus lett.
Egész jó harc lezárást kaptunk és fejlődést is láthattunk. Emellett megismerhettük megint a szereplők démon háttár történetével. Bár valahogy én annyira nem tartom annyira fontosnak a démonokét. Mert rendben hogy nekik is van indokuk, de igen hamar be is fejezik pályafutásukat, szóval valahogy én ezt csak időhúzásnak érzem. Mármint ha nem egy erős visszatérőről lenne szó.
De valahogy egyértelműen ki lehet venni mit is hagytak ki a mangából! (nem olvasom) Mármint hogy sehol se volt szó a vérvételező késről és a szállító macskáról! Itt meg csak megjelent és beadták mintha tudnunk kéne mi is volt az és hogy került oda. Minimális magyarázattal.
Azt viszont tényleg jó látni hogy Zenitsunak van ilyen megbízható jó oldala is.
A vadkan meg tényleg csak idegbeteg csak tombol és rohan nem érdekelve őt semmi.
Nem gondolnád, de a rész csak 1,5 fejezetet dolgozott fel. Szóval megint inkább hozzátettek a dolgokhoz, mintsem elvettek.
A démonok háttértörténetében az a lényeg, hogy nem mindegyikük volt egy rohadék emberként, így együtt lehet érezni az emberi mivoltukkal, de arra nincs mentség, amint démonként tesznek. Azaz nem érdemelnek kegyelmet, csak megváltást a halállal, vagy igazságszolgáltatást, ha velejéig romlottak voltak.
A macskás és a vérgyűjtős dolog ugyanaz a kategória, mint a tény, hogy Tamayo helyrepofozta Tanjirout. Nem kötötték rögtön az orrunkra, később értesültünk róla.
A következő részben remélem, hogy belevágunk az új történetszálba, mert az epizód címe alapján lehetséges, hogy ismét 1,5 fejezet + pár oldal kerül csak feldolgozásra. Kezdek aggódni, hogy nem jutunk el oda, ahová szeretném, hogy eljussunk.
Engem valahogy nagyon megfogott ez az anime. Alapból hiányoltam már egy ilyet, hogy nem közhelyekkel van tele , ezt például Zenitsu monologjara értem egyedi volt , valahogy régóta adott ilyen érzést bármilyen sorozat amit néztem. Nagyon egyben van az animáció, a szinkronok , a karakterek,az OST-k . Engem megvettek, ha most megkérdeznék tőlem ,hogy 2019ben melyik anime tetszett a legjobban, már így 13 rész után és ,hogy julius kezdődik, a Kimetsu no Yaibat mondanám.(Jó a nyári szezon különösen jó lesz,de sokat kell nagyon hozni azoknak az animéknek hogy ezt übereljék.) Mire vége esélyes hogy simán top3as legyen nálam.Lehet elfogultnak tünök de nincs semmi ami miatt az lehetnék ,csupán ennyire jó ez az egész.
Hát a három hülye fiú jól kiverte megint a balhét! Egész jól elbalhézhatnak már így együtt! Bár azért kár hogy a végén kimaradt ahogy kimondaná hogy a húga az. Gondolom a következő részben ez meg már természetes lesz és kimarad a megdöbbenés.
De azért törött bordákkal azért még elég jól tolták!
Ugrás a fórumra: |