Gyuri, őszintén, én megértem miért nem merte véleményezni senki az előző fejezetet. 2 napig bőgtem. Én nem adom fel, sajnos várható volt, hogy meghalnak a kedvencek közül is még és még sokan meg fognak halni. Eren szerintem nem marad életben amúgy. És Armin, nos neki is ott az átok ami miatt csak 9 éve van hátra, ha az nem törlődik, ő sem fog sokáig életben maradni. Hm.
Az viszont fura hogy 1 év arra ment el, hogy megismerjük Marleyt amivel semmi baj, de sok volt a lényegtelennek mondható elem, meg persze, oké hogy Reiner szenvedése is fontos volt, de azt is sokat húzták... Gabit megértem, de a többség utálja. Mondjuk sajnálom ezeket a gyerekeket, Reinert is, és most hogy Gabiék Paradisra mennek, megérthetik, hogy nem rosszabbak ők sem náluk... túl kiszámítható ez így, de érdekel mi van ott politikai szinten stb. Zekkel való fordulatot is mindenki tudta am, de azért fun. XD Nem tudom Levi hogy ment ebbe bele, de valószínű ez volt az egyetlen esélyük, meg Eren és Koordinátor kulcsfigura és Zeke királyi vére is kell hozzá.
A grafika szerintem továbbra is egyedi, de én szeretem. Mondjuk voltak randa kockák, meg fejek, az tény, meg Mikasa agyon maszkulinizálása végképp nem tetszik, de legyen ez az egyéni szocproblémám. XD
Armint nagyon sajnálom látszik rajta hogy végképp nem fűlött a foga az egész öldöklősdihez. Mondjuk még mindig egy cuki kis minion nem lett magasabb Hanjinál. XD Conny... :'( Meg a másik miért a nőket? Jó persze lehet hogy Connynak lesz még szerepe, mondjuk tündökölhet még egyet mielőtt ő is meghal (gondolom meg fog), de akkor is... ahj. Jean atom menő, és nagyon sokat fejlődött és persze hozzá mennék feleségül. Falcot nagyon szeretem, Gabi meg legalább elismerte, hogy egy jó srác. Vicces lesz, ha mindenki meghal és végül ők élik túl, felnőnek, összejönnek, míg másoknál ez esélytelen lenne... Igazán csodás befejezés lenne. XD Nem tudom mit akar ezzel Isayama. Viszont a feszkó Eren, Mikasa és Armin között izgalmas elem.
Amúgy a következő fejezetben legalább kiderül, mi lett Annievel. Nem akarom hogy meghaljon.
Egyesítve 2018.06.11 19:26:42:
Annie él, de még mindig a kristályban van. :/ Nagyon sajnálom szegény Armint, már azt sem tudja mit gondoljon Erenről és bánatában Annienek bevallotta, hogy hány embert öltek meg, mint annak idején ők hárman is tették.
Amúgy idegesít a Tumblr fandom, senkit sem tisztelnek már. Armin megmondta, hogy nem látott semmit Bert emlékeiből, de a 75%-a a fanoknak azt mondja, hogy hantázott. Hát, sok hasznát nem vennék az infoknak most már amúgy sem. Nem mindegy? Annie meg egy kődarabbal lett azonosítva, hiszen minek beszél hozzá Armin, ha egyszer úgy sem hallja és nem is tud neki válaszolni. Szerintem igazán szeretetreméltó karakter Armin, Annie-t is embernek kezeli mindezek után is és nem izgatja, hogy nem tud reagálni. Nem tudom mi bajuk van ezzel. Persze utálni lehet szegény srácot, de semmire se mennek vele, Bert nem fog ismét élni és ha bejátszaná Isayama hogy Bert tovább él Arminban akkor nagyon csalódott lennék benne. És persze Armin a haterek szerint álszent, miért akar békés megoldást, mikor az elején azt hajtogatta, hogy bármit fel kell áldozni az emberiség érdekében (mint ahogy Erwin tette). Pont ez a lényeg, hogy hiába akart ebben hinni Armin az egész sztori abba az irányba haladt, hogy képtelen egy lelketlen gyilkológép lenni, szabadság ide vagy oda.
Szemben Erennel, aki bár sokszor megtorpant és siratta veszteségeket végül mégis erősebb benne a gyűlölet, mint a béke iránti vágy, ami az apja története után nem meglepő. Viszont őt sem teljesen Krueger és az apja emlékei motiválták a lelketlenségre, valamilyen szinten a saját ítélőképessége is benne van a dologban. Nagyon szomorú, hogy nem érdekli, milyen távol kerül a barátaitól, akik valószínű nem fogják tudni követni egy idő után. Mikasa és Armin se tudja mi a helyes már, de van egy olyan érzésem Armin előbb elhagyja Erent, mint Mikasa, de utána ő sem fog már mellette állni. És mikor Eren kvázi végleg egyedül marad, vagy ráeszmél, hogy rossz irányba ment, és emiatt bűnhődnie kell, vagy Zeket fogja pártolni és tényleg nem fogja többé érdekelni mi lesz a barátaival... Armin vs. Eren szomorú végkifejlet lenne. Mindenesetre egy biztos: sem Armin béke hadjáratával nem mennének semmire, sem Eren minden ellenséget el kell pusztítani politikájával. Az arany középút esetleg használna, de ha nem tárgyalnak. Nagyon sokat fogunk sírni az utolsó arcban.
És most kijelentem, hogy szerintem még 24 fejezet van hátra, mert 20 fejezetesek az arcok általában. Plusz Isayama említette, hogy a lezárásnak 2 fejezetet szeretne, nyilván 1 fejezet a világ oldaláról 1 fejezet a megmaradt hőseinkből (ha marad valaki XD) szóval lehet lesz egy extra fejezet az uccsó kötetben (az 25 fejezet a végéig). A Marley arcnak 4 fejezet múlva lesz vége ha minden igaz, és úgy lesz 20 fejezetes ez is. Kelleni is fog elvarrni ezt, és elkezdeni a következőt. A végjátékot remélem nem akarja összecsapni, mondván, hogy nehogy 30 kötetnél hosszabb legyen. A Bleachnek nagyon ártott ahogy elkaszálták, ennek még inkább ártana. Kell az akció, az érzelem némi karakterfejlődés (Mikasa rád nézek). Kelleni fog az a 20-21 fejezet, szerintem.
Szerkesztette: Luna - 2018.06.11. 19:26